בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: עוגת שמרים גבינה

עוגה רכה ומתקתקה שעושה ריח של בית וחשק לתה. שתי אפשרויות למילוי - עם ריקוטה או שמנת וקרם פרש

2תגובות

את "אופה קטנה" הכרתי ממש במקרה. ככה זה עם הדברים השווים במיוחד. קיבלתי את כתובת הבלוג שלה כהמלצה ממישהי שאני בכלל לא מכירה והתאהבתי. יש לה מילים שעוטפות ויכולת הסתכלות נוקבת ורגישה וים של פרטי-פרטים בראש. בין המילים שלה שזורים פה ושם - לעיתים ספורות מדי - מתכונים מעניינים במיוחד, כי היא באמת היתה פעם אופה קטנה.

מצאתי שם מתכון לבצק שמרים וקיבלתי ממנה רשות לעשות בו כרצוני. אז שיחקתי איתו קצת ויצאו לי עוגות גבינה רכות, מתקתקות שעושות ריח של בית וחשק לתה. אתם עוד תשמעו הרבה על הבצק הזה, יש לי תחושה. אפשר כמובן לעשות בו כרצונכם, לדחוס בו כמויות לא מבוטלות של נוטלה (רצוי אחרי שקראתם את התווית הקטנה שמאחור ואתם לגמרי מודעים למה שיש בפנים) או פרג או קינמון-סוכר-אגוזים ולטענת בעלת הבית, אפילו תפוחים. וגם אם אתם לא בעניין של עוגה, היא שווה קריאה.

עוגת שמרים גבינה
הילה קריב

אני מצרפת מתכון לשתי מליות, כל אחת שונה במרקם ובאופי הגבינה: הריקוטה מניבה עוגה שבה הגבינה נבלעת כמעט לגמרי בבצק. יש ביסים שהם כמו פנטונה איטלקית אוורירית כנוצה וביסים אחרים שהם לחים ומתקתקים. גבינת השמנת והקרם פרש נותנים מרקם של דניש עשיר. אני מעדיפה את ההיא. הוא מעדיף את זו. דומים בהכל אנחנו.

כמה טיפים שימושיים עם שמרים:

את הבצק המוכן מניחים ככדור בקערה משומנת במעט שמן. טוב לו אם הופכים אותו קלות בקערה - ככה גם פני הכדור מקבלים שימון עדין שעוזר נגד התייבשות.

מכסים היטב בניילון נצמד או בנייר כסף. אם יבש מאד, מגבת לחה לפעמים פשוט לא מספיקה.

הבצק מוכן לשימוש כאשר הוא מכפיל את נפחו. זה יכול לקחת 45 דקות ויכול גם שעתיים - תלוי מאד בחום החדר. אם קר ורוצים לזרז, מחממים קלות את התנור ומעמידים את הקערה במקום חמים מעל או ליד. אם לפתע יש משהו דחוף, מעבירים למקום קריר. אם קרה וממש צריכים ללכת – מכניסים לשקית זיפלוק משומנת מעט ומאחסנים במקרר. אחר- כך מחזירים לטמפרטורת החדר וממשיכים כרגיל. אם סתם הייתם שקועים במשהו והבצק עלה כמו ההיא מכובע הקסמים ועדיין לא הכנתם את המלית - יש ללחוץ עליו בעדינות עם האגרוף כדי להוציא ממנו את האוויר, לכסות ולחזור אליו כשמוכנים.

מרדדים לעלה די דק. צריך לזכור שכל העסק הזה אמור לתפוח, ואתם לא רוצים שכבות הבצק עבות מדי.

עוגת שמרים במילוי גבינה
הילה קריב

עוגות שמרים-גבינה

מכמות הבצק הזו אני מכינה 4 עוגות בתבניות: 20*10 ס"מ או 3 עוגות בתבניות: 21.5*11.5 ס"מ. בשונה מהמתכון המקורי, אני משתמשת בשמרים יבשים וגם הוספתי טיפונת שמן לבצק כי היה נדמה לי שהוא מבקש. ושזה עושה לו טוב.

חומרים:

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים (במקור 30 גר' טריים)
  • 1/4 1 כוסות חלב חם
  • 2 חלמונים
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כפית + 1/2 כוס סוכר

ממיסים את השמרים עם כפית סוכר ב-1/4 כוס חלב חם. זה לא חובה עם שמרים יבשים אבל ככה אני אוהבת.

מכניסים לקערית המיקסר את כל שאר החומרים, חוץ מכוס חלב. מוסיפים את תערובת השמרים ומתחילים לערבב (עם וו הלישה). מוסיפים את שאר החלב (ועל הדרך 'מנקים' איתו את שאריות השמרים שנדבקו לכוס ומערבבים במהירות נמוכה עד שנוצר בצק דביק מאד. מגבירים את מהירות המיקסר ולשים כארבע דקות, עד שהבצק הופך רך מאד וחלק. לא לדאוג אם הוא עדיין דביק מעט. משמנים קערה וגם את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה. מסובבים אותו מעט, שיתכסה במעט שומן והופכים לכדור. מכסים היטב עם נייר כסף או ניילון נצמד ומניחים במקום חמים להתפחה של בערך כשעה או עד להכפלת הנפח. בינתיים מכינים את המלית.

הילה קריב

כל המליות הן עבור 2 עוגות בלבד כי משעמם להכין את כולם אותו דבר. אפשר כמובן להכפיל.

מלית ריקוטה, צימוקים וציפוי פירורים:

  • מערבבים יחד ושומרים במקרר:
  • 400 גר' גבינת ריקוטה טריה
  • 1 ביצה
  • חצי לימון- גרירה בלבד
  • 4 כפות של שקדים טחונים או אגוזי לוז טחונים
  • 3 כפות דחוסות סוכר חום בהיר
  • 1 כף קורנפלור

*** צימוקים ופירורים מתכון בהמשך

מלית גבינת שמנת וקרם פרש:

  • 200 גר' גבינת שמנת - טמפ' החדר
  • 1 כף גדושה ענקית של קרם פרש (או שמנת חמוצה)
  • 1 ביצה
  • 2 כפות דחוסות סכר חום בהיר
  • תוך של מחצית מקל וניל או מעט תמצית וניל
  • מעט גרירת לימון או תפוז
  • מערבבים היטב במיקסר עד שהתערובת חלקה.

*** צימוקים: 4 כפות צימוקים, 2 כפות ברנדי או קוניאק.

מחממים יחד במיקרו עד שהצימוקים סופחים את כל הנוזל ונהיים רכים ותפוחים.

*** פירורים: 1 כף חמאה, 2 כפות סוכר חום, 2 כפות גדושות קמח, מעט קינמון.

מועכים את החמאה והסוכר לגושישים קטנים. מוסיפים קמח וקינמון ולשים לוחצים לגושישים. שומרים במקרר.

הפירורים אינם חובה. הצימוקים מוסיפים המון אז לא לוותר!

מחלקים את הבצק לשלושה או ארבעה חלקים ומרדדים לעלה די דק. מדדתי עבור מי מכם שאינו שולט עדיין בחומר הנלמד: כשהכנתי 4 עוגות רידדתי כל עלה לבערך 20*35 ס"מ. כשהכנתי 3 עוגות רידדתי כל גוש לבערך 22*42 ס"מ (לגדלי תבניות הסתכלו מתחת לכותרת המתכון).

מחממים תנור ל- 180 מעלות צלסיוס.

מורחים גבינה בנדיבות, מפזרים מחצית מהצימוקים, מגלגלים, סוגרים קצוות. אם אתם רוצים בדיוק כמו שלי: חותכים את צינור הבצק לשניים לאורכו ואז קולעים את שני החלקים זה בזה. ברדק רציני. כשאתם מקללים אותי בשלב הזה, תזכרו שהפעם אמא שלי ממש לא אשמה בכלום. ועוד זכרו - בסוף יהיה טוב. מעבירים איכשהו לתבנית, מכסים ומתפיחים 30 דקות במקום נעים. אם הכנתם פירורים, זה הזמן לפזר מעל. אם לא, לא. אופים 35-40 דקות ומצננים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו