בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: חיתוכיות בצק וריבה לסוף השבוע

עוגיות ריבה פריכות של פעם, עם בצק חמאתי שמעורר זכרונות ילדות. עונת התותים בארץ היא זמן מצוין להשקיע בריבה ביתית לימים קשים

תגובות

פעם בכמה זמן מגיח הנמברטו מחדרו בבוקר שלאחר שנת ישרים, ופניו אומרות כאב: צליעה אנושה, כאבי גרון עזים בגינם אינו יכול לדבר או מחושי בטן קטלניים… ישר אני רואה לו בעיניים שפשוט בא לו להישאר סתם כך בבית. ומבינה אותו הרבה.

לפעמים אני נשברת ואומרת יאללה, שיחכה הכל. כמה פעמים עוד ייצא לי להישאר איתו סתם כך בבית - לעשות כלום, למרוח ת'זמן יחד או לבד, לשחק משחקים בהם הוא תמיד מנצח (גם כשהוא לא), לשבת שניים בבית קפה או לאכול גלידה?

בפעם האחרונה, לאחר התקף לב קל או משהו דומה, קטפנו תותים והכנו ריבה. ורק מפני שעופרי התלוננה כמה ימים לפני כן על מחסור במתכון טוב לעוגיות ריבה פריכות של פעם, הכנו בצק חמאתי ואפינו חיתוכיות ריבה לתפארת.

חיתוכיות

סוף עונת התותים בארץ, זמן מצוין לאוץ ולהכין ריבה לימים קשים. אם לא, כל ריבה אחרת תהיה נפלאה או כמו שעשתה עופרי מיד לאחר שקיבלה את המתכון: תוספת של פרוסות אגסים דקות מבושלות במעט יין אדום.

הילה קריב

***

חיתוכיות ריבה (16 יחידות)

הכמות מתאימה לתבנית טארט מאורכת וצרה (11/35 ס"מ) או כל תבנית קטנה אחרת. ניתן להכפיל כמויות ולאפות בתבנית מן הישוב.

כמובן שכמובן שבמיטבן ביום האפיה. למחרת, מעט מן הפריכות נעלמת אבל אז מופיע הטעם האגדי הזה, של זכרונות ילדות מצופים במרגרינה כדבעי.

חומרים:

  • 100 גר' חמאה
  • 1/2 כוס שקדים טחונים – אפשר להתנסות בסוגי אגוזים שונים
  • 1/2  1 כוסות קמח
  • 1/4 כוס מעוגלת של סוכר
  • קמצוץ מלח
  • 5-8 כפות מים קרים
  • *ניתן להוסיף לבצק גרירת תפוז או לימון ותבלינים כאשר חפצה נפשכם להתאים לריבה שברשותכם
  • ריבה בנדיבות  – משהו כמו ארבע כפות גדושות ומגודשות

 

הילה קריב

הכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות צלסיוס/350 פרנהייט.

מכניסים למעבד מזון: שקדים טחונים, קמח, סוכר וקמצוץ מלח. מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות ובפולסים קצרים מעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים כ-5 כפות מים ובעזרת שתיים-שלוש פעולות ערבוב קצרות מערבבים רק עד שנוצרת תערובת פירורית לא אחידה שנאספת בבדיקה בין האצבעות לבצק אחיד. כלומר, אם התערובת יבשה מדי, יש להוסיף עוד קצת מים ולתת ערבובון קצרצר - כמות המים תלויה בכמה יבש יומכם.

מעבירים מחצית מכמות הפירורים לתבנית, לוחצים היטב ויוצרים שכבת בצק אחידה על התחתית. אופים כ-20 דקות. את מחיצתה השני של תערובת הפירורים לוחצים מעט בידים בכדי לצור מקבצי פירורים גדולים יותר ומאחסנים בינתיים במקרר.

מוציאים את התבנית מהתנור ומורחים ריבה בנדיבות. מפזרים את הפירורים שנותרו ומחזירים לתנור החם לעוד כ-40 דקות או עד שהמאפה שחום ונאה.

מקררים, פורסים ומפדרים באבקת סוכר.

עוד מתכונים של הילה קריב: עוגת לימון בחושה עם גבינה | חמישה מתכוני גבינה לשבועות | דגים ברוטב של קיץ | קבבים עם גבינה | תבשיל אורז בפול | שני מתכונים עם פריקה | תוספות שתמיד עובדות: פירה כתום ותפוח אדמה בתנור |חמין עוף בחמש שעות בלבד

את כל המתכונים של הילה קריב אפשר למצוא בבלוג ביסים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו