בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: סלט אטריות אורז רענן

האטריות האלה הן כיף גדול - משרים אותן במים חמים לעשר דקות ויש חומר גלם שרק מחכה שתרעיפו עליו רוטב חריף אש, חמוץ ומתקתק

תגובות

אטריות אורז הן כיף גדול - מחזיקים אותם בארון המאורך ושולפים בעת הצורך, אחלה תחליף לפסטת חיטה. משרים אותן במים חמים לעשר דקות, ויש חומר גלם מקסים שרק מחכה שתרעיפו עליו טעם. לנודלס האלו יש מרקם של משחק בפה - כי הן נשארות מעט נוקשות וכל כך ארוכות שצריך לחתוך אותן בשיניים או להסתכן בלהראות אידיוט.

סלט אטריות אורז רענן

הסלט הזה מוטב לו לשבת קצת ולספוג טעמים. במקרה הזה, השאירו את עשבי התיבול לרגע האחרון בכדי שיראו טוב יותר. הטעמים בו אמורים להיות חזקים ולא מתביישים - אני אוהבת את זה חריף אש, חמוץ ומתקתק. אפשר להוסיף לשמחה גם מלפפון או קישוא חי, פלפלים ועוד כיד הדמיון ובלוטות הטעם.

הילה קריב

חומרים:

  • 100 גר' אטריות אורז יבשות
  • חופן אפונה סינית או כל תרמיל  ירוק אחר שניתן לאכילה טרי
  • 1-2 גבעולי בצל ירוק
  • 1-2 גזרים קלופים
  • צ'ילי טרי קצוץ דק- לפי הטעם
  • חופן עלי כוסברה טריים- קצוצים
  • חופן עלי נענע טריים-קצוצים
  • חופן בוטנים- קצוצים גס
  • שומשום שחור- אם בא

לרוטב:

  • 1 שן שום כתושה
  • 1 ליים או לימון סחוט
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפיות סויה
  • 1 כפית חומץ אורז
  • 2 כפות שמן
  • לתוספת מליחות בעת הצורך- רוטב דגים  או מלח

הכנה:

משרים את האיטריות כ-10 דקות במים רותחים (אם הוראות ההכנה שעל העטיפה שונות - אנא פעלו לפיהם).

בינתיים, חותכים את הגזר, הבצל הירוק והאפונה למקלות דקים ככל האפשר ומערבבים את מרכיבי הרוטב בקערית.

מסננים את האטריות היטב, זורים מעל טיפונת שמן ומפרידים את החוטים בעזרת הידיים.

מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את כל הירקות, עשבי התיבול ואת הבוטנים. מערבבים היטב וטועמים. צריך להיות חריף וחמוץ ומתוק - מתקנים לפי הצורך.

אם יש זמן מערבבים ירקות, נודלס ורוטב ונותנים להם להתמנגל יחד. מערבבים מדי פעם שכן הרוטב אוהב לרדת למטה. לפני ההגשה מוסיפים את עשבי התיבול והבוטנים ומערבבים היטב.

עוד מתכונים של הילה קריב: חיתוכיות בצק וריבה | עוגת לימון בחושה עם גבינה | חמישה מתכוני גבינה לשבועות | דגים ברוטב של קיץ | קבבים עם גבינה | תבשיל אורז בפול | שני מתכונים עם פריקה | תוספות שתמיד עובדות: פירה כתום ותפוח אדמה בתנור |חמין עוף בחמש שעות בלבד

את כל המתכונים של הילה קריב אפשר למצוא בבלוג ביסים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו