
ארוחת בוקר של ציידים? סעודה של קתולים בימי ראשון? מקור הבראנץ' לוט בערפל אבל על ההמשך כולנו מתענגים. שלוש הצעות לבראנץ' ביתי
פריטטה היא הרבה יותר מאשר רק הגרסה האיטלקית לאומלט, אבל כדי להצליח לעשות אותה אוורירית וטובה באמת - צריך להקפיד על כמה כללי יסוד
מי אמר שדייסות חייבות להיות כבדות ומזכירות אוכל צבאי? שי-לי ליפא מביאה שני מתכונים לדייסות טבעוניות שהן הכל חוץ ממשעממות, מתוך הספר 100% בריא
מכריך מפנק לארוחת בוקר או בראנץ', דרך כריך ילדים משודרג להפסקת עשר ואפילו כריכים טבעונים או כריכים מפוצצים בחלבון לספורטאים, כי כריך הוא למעשה ארוחה כרוכה
בסלט או בתבשיל, בשקשוקה או בסמבוסק, השף יניב כספי (מרשת מסעדות השוק כספי) נותן כבוד לגרגיר
במילוי בשר או במילוי גבינה, עם חצילים או עם חומוס, זה לא ממש חשוב. ברגע שיודעים איך מכינים בצק לסמבוסק - כל האפרויות פתוחות וקלות במיוחד
לחם צר וארוך עם גבינת עיזים, גאודה ועגבניות מיובשות שמתחבאות בתוכו, הופכות אותו למאפה המושלם לשבועות
הכנת לזניה אמיתית כרוכה בדרך כלל בעבודה מפרכת. המתכון שלפניכם מנצל בלי בושה את עלי הלזניה האיטלקיים המוכנים, שאין צורך לבשלם מראש
מי צריך חמאה? מקלות פריכים מלוחים ממכרים וטעימים אפילו יותר כשהם בגרסתם הטבעונית. מתכון מאת האופה זיו סנדלר מסידס
השף אביב משה נזכר בקאדה - המאפה הכורדי מתפקע מגבינות שאין חג שבועות בלעדיו
איקרא כמו שלמדנו להכין באיסטנבול, עם טוויסט מקומי שהבאנו למסעדת אונזה
נהדר לארוחת בוקר שבת חורפית לצד חלה מתוקה, טחינה, לבנה, או יוגורט חמצמץ
לכל בשלן כמעט יש את המתכון שלו לפרנץ' טוסט. זוהי הגרסה המושקעת והמעולה של השפית לירז שדה מבראסרי עין כרם
את הפרנץ' טוסט הכי מושחת שאכלתם מכינים מלחם בריוש ומצרפים אליו קרם אווירירי ובננות מקורמלות
מתכון מתוך הספר "סופרפוד" של אומינה קדמי הנמצא בפרויקט מימון המון
כריך טוב דורש חומרי גלם מצוינים לחם טוב מחיטה מלאה או שיפון, ממרחים טובים. מתכון של רקפת אריאלי, דיאטנית של פרש קיטשן
כך תכינו בבית פרנץ' טוסט צרפתי קלאסי לפי מתכון של מסעדת פר דרייר
האמריקאים יכנו אותו "French Toast". הישראלים יחקו את האמריקאים ויקראו לו "פרנץ' טוסט", אבל הצרפתים שגילו אותו, ממשיכים לקרוא לו "Pain Perdu" (לחם אבוד). כך תעשו אותו נכון
מקלות מלוחים ופריכים שהתחלתי להכין לארוחת בוקר ליד ביצים רכות, אבל הם טעימים גם סתם ככה או עם איולי וממרח עגבניות, ואפילו נשנוש מעולה עם אלכוהול. מתכון של מאיה כהן מקפה ליזלוטה
הישראלים קוראים לו "פרנץ' טוסט", אבל הצרפתים שגילו אותו קוראים לו "לחם אבוד", ומתכוונים לניסיון ההצלה של מאפה שאיבד מטריותו, באמצעות טבילה בלילה מתוקה וטיגון בחמאה
זה יוצא הרבה יותר זול וטעים - אבל עדיין לא פחות משמין
חביתת ירק עם הרבה זעתר או חביתת רוטב: כך תשדרגו את הביצים בארוחה שלכם וכשאין כלום בבית
שקשוקה מהשוק של השף שגב משה: הכי פשוטה, הכי קלה, הכי טעימה. מתכון מתוך הספר "המטבח הפרטי שלי"
במקום לשבור את הראש מה להכין לבית הספר, השף יניב עדן מלחם ארז מציע שלושה מתכוני כריכים משביעים ומפנקים
במקום לשבור את הראש על מה להכין שוב לארוחת בוקר של שבת, השף גיא ארבל (מבנדיקט) המתמחה בארוחות בוקר מציע לשבור את השגרה עם קרפ טבעוני, סלט טבולה וברולה הדרים
12 חביתיות, 135 קלוריות לחביתית: לא תכינו?
שישה שפים שלא תמצאו אצלם בלקסיקון את המילים "פיתה עם שוקולד" מספרים על סנדוויץ' הילדות שלהם. לכבוד החזרה לבית הספר הם חולקים את גרסה משודרגת משלהם, שלא תאכזב אף ילד (או הורה) בהפסקת עשר
כריכים לכל יום הלימודים - מהבוקר עד הצהריים, להפסקה וגם לחידוש מאגרי האנרגיה אחרי שיעור ספורט או אימון
מהיר, בהיר, קל להכנה ואפשר לעשות ממנו ארוחת-מרפסת או טבע, כמובן
מה אוכלים טבעונים לארוחת בוקר במקום חביתה? לשף קונדיטור הטבעוני זיו סנדלר (מהקונידטוריה סידס) יש פתרון בדמות פריטטה מנגולד מקמח חומוס
הגיע הזמן להתקדם מסתם חביתה או אפילו אומלט לכיוון הפריטטה, רק הצטיידו במחבת חסינת חום שאפשר להכניס לתנור ובנקניקיות צ'וריסו
חלה טרייה, גבינת גאודה מותכת, ביצה עלומה ורוטב הולנדז: כך תעשו את האגז בנדיקט המושלם
כמה ביצים, קצת חומרים משובחים ומחבת אחת ומתקבלת פשטידה על הכיריים, יפה למראה ומהירת הכנה
חביתת ירק ועשבי תיבול משגעת - בין אם בארוחת בוקר או ערב, בבית או בפיקניק, בפיתה או בצלחת, לא תוכלו להפסיק לאכול אותה
שם האירוע | מקום | תאריך ושעה |
---|---|---|