בלבולי ביצים: ארוחות הבוקר החדשות שאתם חייבים להכיר

בנדיקט משנים כיוון, ארומה מפתיעים, קלאש מפתים ובר א וין משכרים - ארוחות בוקר ובראנצ'ים וחדשים שיגרמו לכם להתעורר רעבים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

אם אתם חושבים שאין כבר מה לחדש בשילוש הקדוש של ביצה-סלט-ממרחים לארוחת הבוקר, אתם מוזמנים להמשיך הלאה. נשארתם? יופי אז אתם מוזמנים להתעורר ולהריח את הקפה: יש הרבה מה לחדש, לגוון, לשדך ולהעז כדי לא לקבל שוב ארוחת בוקר משעממת ונטולת סקס אפיל. ליקטנו עבורכם ארוחות בוקר שוות ומדליקות, הקוראות תיגר על הז'אנר הנפוץ במחוזותינו. » המתחם החדש שמביא את אמריקה לישראל» 20 מתכוני מרקים שיחממו לכם את החורף » במיוחד לחורף: הבייקרי שעושה משלוחים » החדשות הלא כשרות בחיפהבנדיקט למעצמת ארוחות הבוקר בנדיקט (שאף שולחת לראשונה זרועות בינלאומיות וחונכת סניף בברלין) יש עוד מה לחדש לנו בעולם המסעיר של ארוחות הבוקר. הארוחות מוגשות שם בכל שעה ביממה, כי זה לא באמת משנה אם זה בוקר או לא. הרשת שהביאה לנו ארוחות בוקר מכל העולם - מארוחת בוקר אנגלית דרך אגז בנדיקט ועד פנקייקס שחיתות - ממשיכה לפתח את הז'אנר. ארבעה ספיישלים חדשים ייכנסו בקרוב לתפריט: אג בולז חצילים וגבינה בולגרית - כדורי אומלט עם חצילים מטוגנים, עגבניות שרי, שום, פסטו ויין לבן עם גבינה בולגרית מפוררת מעל; סטייק אנד אגז בסגנון קוריאני - רצועות שייטל במשרה קוריאני צרובות במחבת לוהטת עם אורז קימצ'י (כרוב קוריאני מותסס), ביצי עין עשויות היטב ותערובת נבטים עם כוסברה ובצל ירוק; פרנצ' טוסט עם קרם פרש מתובל בקינמון ואגוז מוסקט מוגש עם אפרסמונים בסירופ וניל וקיווי טרי. לצדן נכנסו לתפריט מנות כמו בייגל סלמון, בראנצ' בורגר וארוחת בוקר טאקו, עם טורטיות, פריחולס, נקניקיות צ'וריסו, רוטב חלפיניו, גוואקמולי ועוד. בנדיקט - מ-29 שקלים למיני ברקפסט עד 79 שקלים לארוחת בוקרארוחת בוקר כל היום. בייגל סלמון של בנדיקט (צילום: טל לוין) CLASH מסעדת Clash החדשה במלון NYX החדש משיקה ארוחת בראנץ' חדשה בימי שישי. הבראנץ' מורכב מבופה של סלטים מתובלים, מגוון גבינות רכות וקשות מגבינת שום שמיר עד גאודה עזים וקממבר, אנטיפסטי, דגים מעושנים, שרקוטרי איכותי כמו קורנביף, כתף בקר, חזה אווז, שלל מתוקים ועוד. מה למשל? סלט וולדורף ומקרל מעושן, סלט קיסר, סלט בורגול עם תאנים, גזר ובצל מקורמל, קונפי סלקים בתחמיץ, תבשיל חומוס גרגירים (מסבחה), שקשוקה ספרדית עם נקניקיות פלפלים ותרד, רביולי גבינות ברוטב חמאת עגבניות ובזיליקום, קישים ועוד. CLASH, מנחם בגין 48, תל אביב. טלפון: 03-5023223, ימי שישי 15:30-12:00, 95 שקלים לסועד

כל העולם כולו, בופה אחד גדול. בראנץ' בקלאש (צילום: דן פרץ)Bar a Vin פריז זה כאן: לפני כמה חודשים נפתח בתחילת שדרות רוטשילד Bar a Vin מבית היוצר של DADA&DA, וממש בימים אלו משיקים בו תפריט בראנץ' בסופי שבוע. תשכחו מכל מה שידעתם על ארוחות בוקר ועל בראנצ'ים, כי פה זה מגרש משחקים שונה לגמרי. הנה כמה טעימות: בליני תפוחי אדמה, סלמון כבוש, ביצי סלמון וקרם פרש (56 שקלים), קרוק מאדאם וציר בקר (48 שקלים), אומלט גבינת בורסיין (34 שקלים), ביצים רכות על בריוש פורצ'יני קלוי (32 שקלים), מיני קרפים מלוחים ומתוקים, אויסטרים על קרח, לובסטר חלוט או צלוי (169 שקלים לחצי לובסטר, 300 שקלים ללובסטר שלם), רוסטביף יורקשייר פודינג וציר בקר (66 שקלים) ועוד דליקטסים ממחוזות רחוקים מעבר לים. Bar a Vin - שדרות רוטשילד 7, תל אביב, טלפון: 050-3366622, הבראנץ' מוגש בשישי ושבת בשעות 17:00-12:00 עם שיק צרפתי. בראנץ' בבר א וין (צילום: עינב אזגורי)

קפה אירופה אחד המוסדות הקולינריים המסקרנים בתל אביב מרחיב את הז'אנר ומציע לאחרונה גם בראנץ' בסופי שבוע על טהרת מנות מושקעות ומושחתות. תפריט הבראנץ' נחלק למנות מ-29 שקלים עד 79 שקלים, ובהן דליקטסים כמו אויסטר וקרפצ'ו ארטישוק (29 שקלים כל מנה), בגט אמנטל ושינקן (39 שקלים), בייבי סופגניות ממולאות בבשר סרטנים (49 שקלים), פיתה ממולאת במעורב דגים וצ'זיקי (49 שקלים גם כן), שרימפס רול וצ'יפס (59 שקלים), בריוש, ברווז קונפי, ביצי עין ומייפל (69 שקלים) ועוד. קפה אירופה - רוטשילד 9, תל אביב, טלפון: 035259987, שישי ושבת 16:00-11:00 באווירה משוחררת. קפה אירופה (צילום: תומר אפלבאום)

מרקט האוס במלון הבוטיק מרקט האוס ביפו תוכלו לאכול ארוחת בוקר שיקית גם בלי לישון במלון. ובכלל, הטרנד של מסעדות בתוך בתי מלון זה הטרנד הכי חם בביצה הקולינרית שלנו (ולרוב הוא גם כשר), אז הנה הזדמנות להצטרף. בלב שוק הפשפשים תוכלו ליהנות מארוחת בוקר בסגנון מזנון אלגנטי. לפי ההבטחה "הבופה מביא לצלחת את הפסיפס של ההוויה היפואית הייחודית והססגונית". ומה בפועל? בבופה יש לחמים ומאפי בוקר, גבינות, סלטים כמו סלט שורשים, סלט עשבי תבלין, זיתים, גרבדלקס בכבישה ביתית ועוד מיני דגים מעושנים, "סביח אל חיר" - מגש סביח, שקשוקה ירוקה על בסיס תרד ומנגולד ושקשוקה קלאסית, פירות ושלל מתוקים.  מרקט האוס, בית אשל 5, יפו, מדי יום 12:00-6:30, טלפון: 03-7974000, כשר

לוקה מסעדת לוקה האיטלקית במרינה בהרצליה מרעננת את תפריט הבראנץ', ובנוסף למנות המוגשות בה כיום יוגשו גם מנות בסגנון כפרי גלילי, בניצוחה של השפית מאיה קליין - זוכת העונה הראשונה של "משחקי השף". אז מה מצפה לסועדים במפגש שבין איטליה לגליל? גבינות בשילוב זעתר טרי ובזיליקום, סלטים לא שגרתיים, פריטטות, מאפים טריים מלוחים ומתוקים הנאפים במקום, לאבנה ביתית, מוזלי, ריבה ביתית, טירמיסו ועוד. על גבי שולחן אבירים ארוך מוגשות בכלי אמייל נאים ובאווריה כפרית גם פוקצ'ות ריחניות, גבינות קשת ורכות, דגים מעושנים ועוד. לוקה - השונית 2, מרינה הרצליה, הבראנץ' מוגש בשישי ושבת בשעות 12:30-9:00, טלפון: 09-9514000, 67 שקלים לסועד (34 שקלים לילד בגיל 12-4)קפיצה קטנה לגליל, רק בהרצליה. בראנץ' של לוקה (צילום: רוני בלחסן)סלבה וידה מכירים את המשפט אין קבוע יותר מהזמני? אז מסעדת סלבה וידה (שפירושו מציל חיים. שם דרמטי בהחלט). מה שהחל במסעדת פופ אפ של השף יובל פכלר במלון בראון הפך למשהו קבוע, עם תפריט ארוחות בוקר קוסמופוליטי, המציע טעימות מכל הגלובוס. כך למשל יש בתפריט ארוחת בוקר תל אביבית, ארוחת בוקר ניו יורק סטייל עם קרואסון, גבינת שמנת סלמון, ביצה עלומה, ארוחת בוקר פריז על בסיס שלושה ב': ביצים, ברי ובגט, ארוחת בוקר לוס אנג'לס שהיא בכלל פרנץ' טוסט מלחם בננה ושלל תוספות מתוקות, ויש גם ארוחת בוקר מדריד, סנטוריני, מילאנו וסן דיאגו. סלבה וידה, הירקון 88, תל אביב, טלפון: 03-7788996, מדי יום מ-7:00), 64-49 שקלים לארוחת בוקר עם הקפה על שפת הים. בוקר בסלבה וידה (צילום: עידן גור)

Deli פרש קיטשן רשת פרש קיטשן היא ההוכחה שאוכל בריא לא חייב להיות אוכל מבאס, אפרפר ונטול שמחת חיים. ברשת, שחרתה על דגלה להגיש אוכל טרי ומאוזן, מגישים אוכל שמח וצבעוני, כך שהבריאות היא רק בונוס. בתפריט החדש בסניף הדלי ברחוב בזל בתל אביב מגישים מגוון מנות משביעות ומאוזנות (שגובשו בליווי תזונאית) לארוחת בוקר, בהן צ'קצ'וקה עם לחמניית דוחן, זיתים מתובלים, טחינה ירוקה וסלט טרי (36 שקלים; אפשר להפוך את המנה לטבעונית); ארוחת בוקר שכוללת ממרחים כמו ארטישוק צלוי, לאבנה, סלט טונה, טפנד עגבניות מיובשות ולימון כבוש, סלט ולחם (38 שקלים); סמבוסק מחיטה מלאה ממולא בגבינות (36 שקלים); מוזלי בריאות (32 שקלים); ארוחת בוקר טבעונית המבוססת על אומלט מקמח עדשים (38 שקלים); ויש גם סלטים, כריכים ומנות טאטפס קטנות. דלי - פרש קיטשן , בזל 37, תל אביב, טלפון: 03-5445050, מדי יום מ-8:00 בריאות זה הכי טעים. בוקר של הדלי (צילום יח"צ)

ארומה גם לרשת ארומה יש מה לחדש בתחום ארוחות הבוקר, והיתרון הוא הזריזות והמחיר הנגיש. הראשונה היא בוקר טבעוני, שבאה לענות על הצורך ההולך וגובר לספק את הרעב של מי שנמנע לחלוטין ממוצרים מהחי. מה מקבלים? קציצות טבעוניות, לחם, טחינה, ממרח אבוקדו, פלפל קלוי, בטטה צלויה, סלט עלים, זיתים וקפוצ'ינו וכל זה ב-39 שקלים. החידוש השני הוא הנגטיב של בוקר טבעוני: בוקר שקשוקה גבינות. בארוחה מקבלים שקשוקה עם בטטה וגבינה בולגרית, פרמז'ן, לחם, טחינה, זיתים, סלט ירקות וקפוצ'ינו ב-44 שקלים. ארומה - סניף דיזינגוף סנטר - לכל הפרטיםלא מה שחשבתם. בוקר בארומה (צילום: רונן מנגן)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ