${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בבנדיקט: באנו בגלל הביצים, נשארנו בגלל השירות

ביקור במסעדה המקורית של רשת בנדיקט הוכיח שגם אם הקונספט והטעמים נשארים דומים, צוות מסור עושה את כל ההבדל

תגובות

כל מסע למציאת הסעודה המושלמת, תהיה השעה ביום אשר תהיה, צריך להתחיל מהמקורות. לכן אך טבעי היה שבדרכנו למצוא את ארוחת הבוקר הטובה ביותר נתחיל ממקדש ארוחות הבוקר - הבנדיקט. קבוצת המסעדות, שלה שבע מסעדות בישראל ועוד אחת דנדשה בברלין (ריספקט), מציעה מגוון רחב (מאוד) של ארוחות בוקר, שמוגשות לאורך כל היום. המסעדה שנבחרה לביקורת היא זאת המקורית, הממוקמת בפינת הרחובות ז'בוטינסקי ובן יהודה בתל אביב. הסיבה לביקור - בנדיקט ישיקו בקרוב שורה של ספיישלים, שמספקים גרסאות נוספות למנות אהובות בתפריט, וכמה יציאות חדשות.

» בנדיקט - לרשימת הסניפים
» מאיר אדוני סוגר את "כתית" ו"מזללה"
» מרקים מחממים ליום גשום

זמינות: במסעדה בבן יהודה, כך מספר המענה הקולי, לא ניתן להזמין מקום מראש בשישי בבוקר. משהו שקשור כנראה בידיעה שהמקום יהיה הומה אדם, הודות לתחביב התל אביבי (ולמעשה הישראלי) לאכול ארוחת בוקר ענקית רגע לפני שנכנסת השבת. אי לכך החלטנו להתייצב קצת לפני 9:00 בבוקר, בתקווה שלא נעמוד בתור. ההחלטה השתלמה, והושבנו במהירות במרפסת המקורה בשולחן מרווח. בהמשך, לבקשתנו, הועברנו לשולחן גדול בפנים, שם קיבל את פנינו מזגן צונן. צריך לומר שגם כשעזבנו, אי שם ב-10:30, עדיין לא השתרך תור ענק בחוץ. במילים אחרות, אפשר בהחלט לתכנן בוקר שמתחיל בבנדיקט, וממשיך לטיול באזור הנמל/דיזנגוף.

נגישות: תל אביבים יוכלו להגיע לפה בקלות מרובה, עם קו 4 שעובר ממש ליד, או עם קו 5 (ולמעשה כל קו שנוסע על דיזינגוף), שיוריד אותם על ז'בוטינסקי-דיזינגוף. למי שמגיע עם רכב צפויה מלאכה קצת יותר מורכבת. אנחנו מצאנו במזל חנייה בחניון קטן ברח' זלטופולסקי הסמוך, והפקדנו 40 שקלים לחנייה עד השעה 16:00. המסעדה עצמה מרווחת, וגם עם 2 עגלות תינוק היה לנו מקום בשפע.

הדיל: הרוב המכריע של ארוחות הבוקר כאן יביאו אליכם לשולחן גם סלסלת לחמים גדולה, חמאה, ריבה ונוטלה. כמו כן, שתייה חמה או קרה או קוקטייל. בנוסף, תוכלו להרכיב לעצמם ברקפסט מהתחלה, דרך סעיף הצלחות הקטנות, שיש בו מאזטים קטנים ופריטים בודדים מארוחת בוקר רגילה. בהתאמה, גם טווח המחירים הוא רחב מאוד - מתחיל משקלים בודדים ועולה עד 98 שקלים לארוחת סטייק&אגז.

מה אכלנו: קיבלנו מבעוד מועד המלצה על שלוש מנות חדשות, אך כשהגענו למקום הבנו שרק אחת מהן מוגשת בסניף בן יהודה. בצר לנו הזמנו אותה - בייגל סלמון, ועוד שתי מנות קלאסיות מהתפריט - אגז פלורנטין בתוספת בייקון, ואגז בנדיקט רויאל (עם סלמון) בתוספת תרד. הבייגל היה הרבה מאוד דברים, רק שרובם המכריע לא היה כתוב בתפריט. במזל המלצרית המצויינת (ועוד נגיע לשירות כאן) הקדימה והתריעה על השינויים. מה כן הגיע? בייגל שיפון (אפשר גם קמח לבן) חצוי לשניים, כשעל חצי אחד שמנת-ווסאבי (אפשר גם רגילה), עם חתיכות סלמון מעושן מגולגלות ועלה שמיר. החצי השני הכיל סלט ביצים, עם מיונז וקצת קארי. על הצלחת היה גם סלט מלפפונים קטן. זאת מנה חמודה, שיתרונה הוא בכך שהיא מותירה אתכם קלילים אחרי האכילה. יחד עם זאת כמה טוויסטים קטנים היו עושים אותה מצוינת. כך למשל הבייגלים לא היו קלויים או חמים, סלט הביצים היה יחסית סתמי בטעמו (חרף תוספת הקארי), וסלט המלפפונים היה מעט עייף. שמנת-ווסאבי לעומת זאת היא יציאה מקסימה, שמחליפה את החזרת המקובלת, ומרימה למעלה מנה שהייתה יכולה להיות בנאלית בקלות. 

האגז פלורנטין נראו מאוד דומים לאגז בנדיקט רגילים, בעיקר כי ביקשנו אותם עם תוספת בייקון. התרד היה מצוין מפני שלא היה כבד מדי (וגם ככה מדובר במנה כבדה), אך פרוסות הבייקון הגיעו, איך לומר בעדינות, בקמצנות. שתי  חתיכות בסך הכל עבור 13 שקלים הן לא תמורה מספקת. גם כאן, יש לציין את השירות המצויין (תכף מגיע הסבר, לא להשתולל). מנת האגז בנדיקט רויאל הייתה קלאסית ונפלאה. רוטב ההולנדייז נשפך במידה הנכונה, החלמונים התפוצצו על הלחם העבה והרך, והסלמון הוסיף את המליחות הנדרשת. גם תוספת התרד העשירה אותה מבלי להכביד, אולי כי הרוטב לא הטביע את הביצים, וכל מרכיב שמר על טעמו. בסך הכל שתי מנות מצוינות של בנדיקט, שכמעט אף פעם לא מתפקקששות בביצוע.

סלסלת הלחמים שמגיעה עם ארוחת הבוקר היא כנראה היתרון הגדול ביותר של בנדיקט על פני בראנצ'ים מתחרים - בגלל הגיוון והגודל שלה. למעשה, צריך לשמור על ריסון ואיפוק כדי לא לסיים אותה לפני שמגיע האוכל. נכון, חמאה, ריבה ונוטלה זה קצת קייטנה ב-2002, אבל מי אנחנו שנכעס על פחמימות חמות. זאת גם הזדמנות לציין את הקפה המשובח, שלרוב במסעדות יותר המוניות מוזנח.

השירות: או, הגענו לעיקר. תראו, רשתות כמו בנדיקט קמות ונופלות על שירות. אחרי הכל, ביצים עם חלמון נוזלי אפשר לאכול בכל מקום, ובראנצ'ים מושחתים הם כבר מזמן לא עסק מקורי. בבוקר שישי נפלנו על לירון (ותודה שהצגת את עצמך), מלצרית משופשפת שידעה לענות על שאלות שאפילו לא ידענו לשאול. "הקפה הגדול כלול", "הסלט ביצים לא רשום בתפריט אבל מומלץ מאוד", באופן עקרוני נדמה שכל דבר שביקשנו קיבל תשובה מיידית ומנומקת (לרבות שאלה פלצנית על כוסות של קפה מזכוכית, בלי ידית, קטנות וכו'). גם תקרית הבייקון טופלה כאן במקצועיות. לירון מיהרה לקרוא למנהל, שניסה להסביר משהו על ההבדל בין אגז בנדיקט עם תוספת תרד לאגז פלורנטין עם תוספת בייקון, אך מהר מאוד פשוט דאג שצלחת מלאה בייקון תגיע לשולחן ללא תוספת מחיר. "אשמח להעביר את ההערות הלאה", אמר, בלי ציניות. התחושה הכללית היא שבבנדיקט מכירים את הקהל שלהם, ויודעים לצפות מראש את כל הבקשות והטוויסטים הקטנים שהישראלי הממוצע מעלה על דעתו.

שורה תחתונה: גם אחרי התרחבות הרשת בנדיקט ממשיכה לשמור על סטנדרט, הן בביצוע המנות הן בשירות. לא בטוח שתמצאו כאן בימינו ארוחת בוקר בלתי נשכחת, אבל לפעמים גם המוכר והטוב הוא מאוד משמח.

חשבון

בייגל ברקפסט סלומון - 52 שקלים
הפוך גדול חזק על סויה - 13 שקלים
אגז בנדיקט רויאל בתוספת תרד - 79 שקלים
אגז פלורנטין בתוספת בייקון - 80 שקלים
טיפ: 40 שקלים
סה"כ: 224 שקלים, לא כולל שירות / 264 כולל שירות.

בנדיקט - לרשימת הסניפים המלאה

*#