${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חוצה ישראל: ארוחות הבוקר שחובה להכיר

האביב כבר פה ותיכף גם סוף השבוע, וזה הזמן המושלם לבדוק את ארוחות הבוקר הכי מסקרנות בסביבה 

תגובות

כולם מדברים בשבחי ארוחת הבוקר ועל כך שכמה שתשקיעו בה - כך יראה בסופו של דבר היום שלכם. בתכל'ס, מה שקורה בדרך כלל זה שמסתפקים בצנים מסכן עם קוטג' בבית, או חוטפים איזה בורקס בדרך לעבודה. » ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב» מסעדות מומלצות במתחם שרונהלמזלנו, מגיע סוף השבוע והתמונה משתנה: המסעדות הבינו את הקונספט ויותר מקומות אליהם היינו נוהגים לצאת בערב, קורצים כעת לקהל הרחב, ומפתים אותו בארוחות ששוברות את משולש הזהב של ביצים-ירקות-גבינה עם הרבה דגים כבושים, נקניקים וגם אלכוהול. אם יש בשורה אחת גדולה שלמדנו, היא שהבופה חוזר. הנה הארוחות הכי מיוחדות בסביבה:אם תצליחו להשיג מקום: מנדלי חמש לאור כל פרשיות רפי כהן ומסעדת רפאל, כבר כמעט שכחנו שמדובר באחד השפים הטובים בארץ, ושהגיע הזמן להחזיר את האוכל למרכז השולחן. מנדלי חמש, הפרויקט החדש והו כה מדובר של כהן במלון מנדלי עליו עמל לא מעט שנים, נפתח לקהל לפני קצת יותר מחודשיים והפך מיד לדיבור החם כ"ארוחת הבוקר הטובה בעיר". כתוצאה מכך, כרגע התפוסה מלאה עד סוף כסלו/תחילת נובמבר, אבל זה לא אומר שאתם לא חייבים לדעת למה.

מה אוכלים? ארוחת הבוקר מתחלקת לשני חלקים: ביצים וכל השאר - דהיינו ירקות, מאפים, גבינות וכדומה מהבופה. את הביצים מזמינים מהמלצרית והבחירה היא בין חביתה קלאסית או עיג'ה (אותה החביתה רק עם עלים ירוקים ועשבי תיבול), ביצים עלומות ביוגורט (פחות אהבנו) או אומלט ארבע גבינות עם גרוייאר, גאודה, אמנטל ופרמזן. גולת הכותרת (לפחות בעינינו) היא הגרסה של כהן לשקשוקה שקוראת תיגר על יתר השקשוקות בעיר. מנה מצוינת נוספת היא סינייה של ביצי עין עם טחינת "אל ארז" ומיץ עגבניה. הבופה מציע גזרים צבעוניים צלויים וכמוהם גם סלקים וארטישוקים, גבינות בוטיק ופינת מוזלי מרשימה. לסיכום, אנחנו בהחלט יכולים להבין למה יש הטוענים שזו ארוחת הבוקר הכי טובה בתל אביב.

תשאירו מקום ל: זוכרים את הפוקצ'ה מרפאל? ובכן, אותה לא תמצאו פה, אבל בשום אופן על תוותרו על לא מעט פוקצ'ינות קטנות ומאפים שערורייתיים.המחיר: 75 שקלים לפני שתייה. מיץ תפוזים יעלה לכם 18 שקלים, רק שתדעו.מתי: ראשון-שבת, עד השעה 11.30חמש - מלון מנדלי, תל אביבהטובה בעיר? ארוחת בוקר בחמש (צילום: רותם מימון)

בהמשך למגמת השתלטות השפים על מלונות עם מסעדות בוטיק מיופיפות, גם יונתן רושפלד לא טומן ידו בצלחת. לפני קצת יותר משנה הקים את עלמה לאונג' כסלון המלכותי של מלון הבוטיק של קבוצת עדי'ס לייפסטייל. הצוות שמאחורי המקום יצר בועה אירופאית שקטה ומנותקת מסביבתה, עם כורסאות קטיפה ומפיות שחורות ואווירה על גבול המוזיאון. בהמשך לאותו קו בחר רושפלד לעשות בגלגול הנוכחי בופה קטן ומוקפד.מה אוכלים? עצמו עיניים ודמיינו שאתם בפריז. בעלמה אפשר ללכת על בופה, או להזמין לפי המנות. אם הלכתם על בופה, תמצאו בו שני סוגי נקניקים, סלמון כבוש, גבינות בוטיק קשות וגבינות רכות, סלט ביצים, סלט טונה, סלט פנצנלה, סלט עלמה, אנטיפסטי מעודן ועוד. מעבר לסלסת הלחמים המושקעת יש פה גם בייגלים מצופי פרג וקרואסונים אווריריים ומשגעים. בהזמנה מהמלצרית, אפשר לבחור בין זוג קרואסוני חמאה עם סלמון או האם עם רוטב הולנדייז וביצי עין, בבנדיקט עם סלמון או האם, ואפילו ב"יער איטלקי" זוג ביצי עין על פולנטה עם פטריות. כשתפקחו את העיניים לא תאמינו שאתם ברחוב יבנה.

תשאירו מקום ל: לא להאמין שאחרי כל המאפים הללו נמליץ גם על הקינוח של קרואסונים ממולאים עם רוטב פטיסייר חמים, משובץ בפתיתי שוקולד. המחיר: 84 שקלים כולל פעמיים שתייה.

מתי: ארוחות בוקר מוגשות בשישי-שבת עד השעה 11:00, בראנץ' עד השעה 16:00עלמה לאונג' - יבנה 23, תל אביבכל כך יפה שחבל לאכול אותו. מוזלי של עלמה לאונג' (צילום: רותם מימון)

הכי משתלמת בעיר: דלידה אם השם דלידה לא אומר לכם הרבה, אתם כנראה צריכים לסמן לעצמכם נ' גדולה בתעודת הבילויים. דלידה, מבית היוצר של קבוצת טפאלה, היא חמארה אירופאית ובעצם שמביאה לדרום תל אביב בכלל ולשוק לוינסקי בפרט את התשובה המעודכנת לחמארות הנושנות. בשעות הערב באמצע השבוע תמצאו פה פסקול מהסבנטיז, קוקטיילים יוצאי דופן וחצר שנולדה לערב בחוץ. בימי שישי תפגשו את כל אלה פלוס בופה מושקע.

מה אוכלים? גם בדלידה הלכו על ארוחת בוקר בסגנון עדות הבופה, בלי הפתעות מיותרות בחשבון ובסגנון האהוב עלינו מכל: אכול פי יכולתך. ומה מצאנו כאן? תקצר היריעה מלפרט את כל השפע המרוכז על השולחן המרכזי, אז נזכיר שיש מלא נקניקים משובחים, גבינות קשות ורכות, חזרת עוקצנית, סלט ביצים מרהיב עם שמיר, סלט פסטה, דגים כבושים, ירקות טריים, סלט ירוק, חלות של שבת ובאגטים וגם קינוח אחד לכל סועד – פנקוטה או מוס שוקולד. אם תהיו ילדים טובים, גם יזרימו אליכם צ'ייסרים של וודקת הבית ואפרול.

תשאירו מקום ל: ברולה פטה וחריפים. הסיבה המרכזית להגיע לדלידה בעצם.

המחיר: 59 שקלים כולל שתייה. קוקטיילים – 18 שקלים.

מתי: ימי שישי, עד השעה 13.00

דלידה - זבולון 7, תל אביב

הסוד הכמוס של שוק לוינסקי. בוקר בדלידה (צילום: רותם מימון)

לא דומה לאף אחת אחרת: מעדניית חוות צוק אל תתבלבלו מהכתובת: על אף שחוות צוק יושבת במרכז מסחרי דהוי בלב הפנים המנותחות של רמת אביב החדשה, מדובר באחד המקומות הכי רחוקים מפלצנות כלשהי. אל תתנו גם לשם "מעדנייה" להטעות אתכם: למרות שיש כאן גם מעדנייה, חוות צוק היא בראש ובראשונה אחת ממסעדות הבשר החדשות הטובות בעיר והיא גם האחראית על אחת מארוחות הבוקר הכי מפנקות שפגשנו לאחרונה.

מה אוכלים כאן? שחיתות על משטחי עץ גדולים ומרשימים. לשמרנים היינו מציעים להתחיל עם ארוחה זוגית שכוללת ביצים לכל אחד, מבחר גבינות כולל אלה של חוות צוק (ואיזה גבינות מעולות), ממרחים ומטבלים מהמעדנייה, סלט ירקות, לחם שאור ולחמניות, מוזלי של גרנולה, יוגורט בקר, פירות העונה ודבש מהחווה, חמאה, ריבה, קרואסונים, מיץ ושתייה חמה (90 שקלים). להרפתקנים יציעו "בוקר של אמיצים", שכולל 120 גר' אנטריקוט פרוס עם ביצי עין, תפוחי אדמה על הפלנצ'ה, סלט עגבניות ושמנת חמוצה או איולי ארטישוק (65 שקלים), קרואסון פינוקים עם ממרח עגבניות מיובשות, גבינת עיזים, חציל וביצת עין (32 שקלים) וארוחת מעדניה צמחוני - על אותו משטח עץ מוגשות פנכות על פנכות, צלחות של גבינות וירקות ושפע הפתעות שמגיעות ממטבח המעדני לזוג או ליחיד (49 שקלים יחיד, 78 שקלים לזוג).

תשאירו מקום ל: מעדניה גבינות. מדובר בעצם בקינוח שנותן קונטרה לא רעה, ברוח המקום - קרש ועליו גבינות קשות פירות ומרקחות (42 שקלים ליחיד או 78 שקלים לזוג).

המחיר: תלוי בארוחה.

מתי: ראשון-שישי, עד השעה 12.00

חוות צוק - משה פרלוק 5, תל אביב

הביאו את הקרשים. בוקר בחוות צוק (צילום: רותם מימון)

התחליף הכי טוב לצימר: הטובים של שפרה מכירים את הרגע הזה בו מוגשת "ארוחת בוקר כפרית" בצימר, והיא הכל חוץ מכפרית? ובכן אם אתם מתכננים על צימרים בצפון רמת הגולן ואין לכם חשק לעוד ארוחת בוקר משעממת, "הטובים של שפרה" זה המקום בשבילכם. לשפית שפרה מיכאלוביץ' נמאס לשחוק את עצמה במסעדות. לכן, יחד עם העובדה שהיא גם אמא במשרה מלאה, החליטה לפתוח את ביתה לארוחות. זה נשמע מעט מוזר להתארח בסלון או בגינה של מישהו, אבל אל דאגה: שפרה מארחת לארוחת שף אינטימית המשלבת גם חוויה של אוכל טוב ואסתטי וגם מספיק זמן לשיחות פרטיות (בעיקר אם אתם זוגות או לקבוצות קטנות).

מה אוכלים? לפני שמגיעים אל האוכל תפנו לכם שלוש שעות ביומן, כי מהרגע שתשבו לשולחן יזרמו באופן בלתי פוסק אין ספור סלטים, מאפים ומטבלים. יחד עם זאת, בארוחת הבוקר היפהפה הזו לא תמצאו אומלט עשבי תיבול או ביצת עין, אבל בינינו? זה אפילו לא יחסר לכם.

תשאירו מקום ל: קינוח כמובן, או יותר נכון - עוגיות הבית של שפרה. מומלץ לנצל את האביב ולשבת בגינה הפרחונית של שפרה לתה ועוגיות.

המחיר: 85 שקלים לסועד.

מתי: ראשון-שבת, אך ורק בתיאום של 24 שעות מראש.

הטובים של שפרה - שמורת האלונים, מרום גולן

הכי טובה בעיר? הטובים של שפרה (צילום: רותם מימון)

הבראנץ' הסודי: אצל נילי כהן מינץ החצר הנחבאת בינות בתי הטמפלרים של מושב בית לחם הגלילית ושעליה מופקדת הנשפית נילי כהן מינץ, היא סיבה מעולה להגיע לאזור עמק יזרעאל. נילי, שפית-קונדיטורית ותיקה, רוקחת מדי ערב ארוחות ענק לאלפיון הצפוני, אך עוזבת את הקייטרינג שלה בבקרי שישי בלבד לטובת ארוחת בראנץ' שתגרום לכם לרצות לחתום פה קבע.

מה אוכלים פה? תפריט הבראנץ' משתנה, אבל כולל מנה ראשונה ועיקרית ושתייה. בראשונות תמצאו מרק בצל צרפתי עם גבינת גרוייר, סשימי לברק או אנטיפסטי. לעיקריות אפשר לבחור בין שקשוקת חצילים או ביצים עלומות על פרנץ' טוסט, מאפה בצק עלים עם ריקוטה ובצל מקורמל ואפילו פולנטה וניל עם ראגו פטריות וערמונים. הכי חשוב: אל תפספסו את הקינוח - עוגת ריקוטה ולימון טרייה היא אחת ההפתעות הטובות שטעמנו לאחרונה.

תשאירו מקום ל: שולחן המתוקים הכי יפה שראינו בזמן האחרון, ממנו קשה לבחור עוגה או מאפה שיהרסו את הבריאות.

המחיר: 82 שקלים ליחיד, 160 לזוג

מתי: ימי שישי, עד השעה 14.00

להזמנות: 054-4737776מה עשינו שמגיע לנו הטוב הזה? מקרונים של נילי כהן מינץ (צילום: רותם מימון

ארוחת בוקר מול הנוף הכי יפה בארץ: מושבוצ אחת הבעיות הידועות למטיילים בצפון באמצע השבוע היא איפה לעזאזל אוכלים מבלי ליפול למלכודת תיירים? ובכן, מושבוצ, מהמקומות הבודדים ברמה שפתוחים במשך כל השבוע, הוא התשובה. בשעות הערב המושבוצ היא ביסטרו כפרי בדגש גדול על בשר וחומרי גלם מהגולן וכעת, המקום פתוח גם בשעות הבוקר וזאת על מנת לתת מענה לאותה הבעיה. הבונוס: הקסם הגדול שנמנע לרוב ממי שמגיע בערב הוא החלון הגדול ממנו נשקף הנוף המרהיב של הרי הגליל, רמת הגולן והכנרת.

מה אוכלים פה? בופה רמת גולני מקומי. אחרי שתזמינו את הביצים (שקשוקה עם פטה או צ'וריסו, ביצים עם בייקון ועוד), גשו אל המזנון ובחרו מבין שמונה סוגים של גבינות וכמות נכבדת של ירקות להרכבה עצמית של סלט, יוגורטים וגרנולות ומעדנים לילדים. גולת הכותרת של המקום היא כמובן על שפע המאכלים בייצור עצמי, מהדגים הכבושים, דרך המאפים (אמפנדס ועוגות שמרים למשל), הממרחים (חצילים רומני, זיתים ועגבניות), ועד לשישה סוגי מיצים שיסחטו לכם על המקום. קפה ותה עם צמחים מהגינה - חופשי.

תשאירו מקום ל: קוקטיילים, קאווה ובירה רק ב-15 שקלים.

המחיר: 60 שקלים למבוגר, 39 שקלים לילדים.

מתי: ראשון-שבת, בין השעות 8.30-11.00

מושבוצ - מושב רמות, רמת הגולן

כמו צימר, רק בלי הלינה. הטובים של שפרה (צילום: ארז רגב)

גוטן מורגן יזראל: ביירן עם תפריט שמכיל למעלה מעשרה סוגי שניצלים ומנות כמו שפצל'ה, ברטווסרט, קייזרשמרן ולנד יגר, מחזירה באיירן את הכבוד למטבח הגרמני, אולי המטבח האירופאי הכי פחות מוכר בארץ. אבל עם כל הכבוד לשניצל ולברטוורסט, הגרמנים צריכים לאכול גם ארוחות בוקר (עם בירה כמובן) וזה בדיוק כמו שדמיינתם: מושחת, משמין ובלתי כשר בעליל.

מה אוכלים? ובכן, הבחירה קשה מאוד – האם לפתוח את הבוקר עם פרעצל, ביצים וצלחת נקניקים או אולי ללכת על שפק, או מאפה תפוחי אדמה ושינקן? אנחנו בחרנו בשתי ארוחות בוקר שמילאו לנו את השולחן בצלחות, וכללו צלחת גבינות כמו גבינת שמנת עם עירית, גבינת ברי, כדור אוובצר וסלט גאודה בצל ופטרוזיליה ומהעבר השני הגיחה צלחת בשרית עם פטה כבד לבן, סלמי, שינקן, וורסט וסלט גאודה. את התמונה השלימו ביצים שנעשות איך שרוצים, סלסלת פרעצלים ולחם שחור ובשביל האיזון – סלט ירוק.

תשאירו מקום ל: קייזרשמרן. עוגה חצי אפויה וחצי מטוגנת במחבת עם שמנת ופירות יער. מכאן הולכים לישון צהרים, לא?

המחיר: בוקר נקניקים – 65 שקלים, בוקר גבינות – 52 שקלים.

מתי: ימי שישי, עד השעה 11.30

ביירן - פרישמן 22, תל אביב

נראה אתכם ממשיכים ביום שלכם אחרי זה. ארוחת בוקר בבירן (צילום: רותם מימון)

*#