טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בשקד: לוקיישן מוצלח, חוויה צפופה

ארוחת הבוקר נעה בין מנות מוצלחות יותר למוצלחות פחות אבל מצטיינת בכוס קפה בלתי נשכחת

תגובות

הדיל: קיץ. בחוץ מהביל וחם, והלחות מאיימת להוציא כל בר דעת מדעתו, חוץ מתיירים כמובן. מכיוון שקשה עד בלתי אפשרי להסתובב בחוץ, דרוש מקום מפלט. הקניון אמנם ממוזג אבל מלא בבני נוער המבלים את הקיץ בין סיילים, וחוף הים מסכן את הרוחצים בהיתקלות עם מדוזה או כדור מטקה תועה. לכן, האופציה הטובה ביותר להנות מקצת בריזה ואווירת קיץ חגיגית היא טיול רגלי בנמל.

נמל תל אביב מציע אפשרויות קולינריות רבות, החל מגלידריות, דרך בתי קפה רשתיים ויחידניים ועד מסעדות יוקרה על טהרת דגה ופירות ים. שקד, אספרסו בר גלידריית בוטיק, מציעה שילוב של מנות בתי קפה סטנדרטיות, מחוזקות בפסטות ופיצות (גאוות המקום), ארוחות בוקר וגם גלידריה שמפיקה בכל יום היצע נאה של טעמים. שקד - לשעות פעילות ולכל הפרטים» בוקר בתולעת ספרים: פינה רגועה בלב העיר» בוקר ביקב תשבי: גורמה על הבוקר» בוקר בלחם יין: לא על הלחם לבדוהמקום מציע מבחר נאה של ארוחות בוקר. ישראלית מסורתית, על טהרת ביצים לבחירה, ממרחים, לחם וסלט עם משקה חם, משקה קל או כוס מימוזה, תעלה 54 שקלים. עדינה יותר היא ארוחת הבוקר הבלקנית (47 שקלים) המורכבת ממאפה פילו בולגרי במילוי תרד או תרד וגבינה, לצד ביצה קשה, רסק עגבניות, טחינה, סלט ושני משקאות לבחירה. יש גם שקשוקה (49 שקלים) או טוסט (48 שקלים), שמוגשות עם סלט ושני משקאות לבחירה. תפריט ארוחות הבוקר המאוחרות, שמוגשות לאורך כל היום והלילה, מציע מנות נוספות: מוזלי (28 שקלים), ארוחה דרוזית (43 שקלים) עם לחם זעתר, לאבנה וסלט ירקות, וגם פרימוורה (48 שקלים), תבשיל עגבניות איטלקי, מוגש עם לחם וסלט. אנחנו הלכנו עליו ועל ארוחת הבוקר הישראלית עם חביתה בתוספת פטריות ועשבי תיבול. השעה: המקום פתוח 24 שעות ביממה וארוחות הבוקר מוגשות לאורך כל שעות פעילות. עד השעה 12:30 מוגשות ארוחות הבוקר במתכונת רגילה ולאחר מכן הן מוצעות עם שינויים קלים, בעיקר באגף המשקאות.מבט כולל. ארוחת בוקר שקד (צילום: יעל רייף)החברה: בהתאם למקום בו הוא שוכן, מאופיין בית הקפה באוכלוסיה אקלקטית על טהרת תיירים, משפחות, בני זוג רומנטים וגם חבורות שיושבות בו לאורך שעות היום. בלילה אלו הבליינים שמטפלים במאנצ'יז באמצעות גלידה או מאפה פריך. בחלל הפנימי מתפקד המקום כבר גלידות ללא שולחנות ואפשרות הישיבה היחידה היא ברחבה בחוץ, תחת שמשיה וסמוך למאוורר אימתני. הדבר המצער הוא צפיפות השולחנות שגם מחייבת את המלצרים להשתמש בלא מעט גמישות כדי להגיע לשולחן המבוקש, וגם חייבה אותנו, לאורך כל הארוחה, לשמוע כל מילה שנאמרה בשולחן שליד. השתייה: בחרנו במיץ תפוגזר שנסחט במקום. הכוס היתה אמנם קטנת מימדים, "גודל רגיל" על פי הגדרת בית הקפה, אך השילוב הכתום-כתום הזה היה מוצלח בטעמו ומרענן.הקפה: אושר גדול. גם בפעם הקודמת שהגענו לשקד וגם הפעם, נתקלנו בקפה נהדר. קפוצ'ינו של Danesi מהזן העדין ובטעם מוקה הוגש בטמפרטורה מדויקת עם קצף סמיך, קרמי ונטול בועות. גם בגרסת חלב הסויה הצליחו לעשות יופי של עבודה.הלחם: שתי הארוחות איפשרו לנו לבחור בשני סוגי לחמים. ראשונה הייתה פוקצ'ת הבית שמכינים ואופים במקום. היא הגיעה ריחנית ושזופה, מחופה בקצח ושומשום שנזרו מעל. הטעם היה מוצלח וכך גם המרקם, אך בעוד חלקים ממנה נמשחו בשמן זית, כפוקצ'ה איטלקית אמיתית, חלקים אחרים נותרו יבשים וסתמיים. טיפול מדויק יותר לאחר יציאתה מהתנור היה מניב תוצאה משופרת. הלחם השני, כפרי מקמחים מעורבים, היה סתמי מאוד ולפי מצב הקרום, שנעדר כל קראסט והיה רך וגמיש באופן מחשיד, נדמה היה שחומם, רחמנא ליצלן, במיקרוגל או בכלי אחר שאינו תנור, דבר שלא ייעשה.

כל מי שבאזור הנמל, מוזמן. שקד (צילום: יעל רייף)הממרחים: בכלי ייעודי בעל ארבע גומחות הוגשו הממרחים. סלט טונה עם גמבה, ביצה, מלפפון חמוץ, בצל ומעט מיונז היה נהדר, טרי מאוד ובעל מרקם בשרני ומשמח, רחוק מלהיות קוועץ'. קוביות גבינה צפתית היו שינוי מרענן לעומת קוביות נטולות טעם המכונות בטעות "גבינה בולגרית", אותן פגשנו בארוחות בוקר רבות. גבינת השמנת הוגשה בנדיבות והייתה מצוינת, קרמית וסמיכה אבל לא עשירה מדי באחוזי שומן. החוליה החלשה הייתה ממרח אבוקדו עם עירית, שהגיע בגוון חום כהה והעציב גם את העין וגם את הפה. עדיף היה לאלתר ממרח אחר מאשר להגיש אבוקדו שנמצא במצב בשלות מתקדם ולהציף במיץ לימון שיחפה על הרשלנות הקולינרית.הביצים: החביתה הייתה מוצלחת, רכה, טעימה וביתית, אך כשהגענו לבסיס גילינו חלקים שאינם מבושלים מספיק ונותרו מעט נוזליים. מנת הפרימוורה התגלתה כגרסה איטלקית ומעודנת לשקשוקה. הפרימוורה הורכבה מרוטב עגבניות עדין ונטול מתקתקות שאופיינית לשקשוקה, קוביות חצילים, מעט גבינת פטה, בזיליקום, ומעל הכל מוצרלה מקרימה, ד"ש משנות התשעים. כבר בהזמנה ביקשנו להוסיף לתבשיל ביצה (תוספת 3 שקלים) כדי שיהיה במה לטבול את הפוקאצ'ה, החלטה נבונה שהוסיפה לתבשיל מימד נוסף של עניין. התוצאה הסופית הייתה טעימה, אם כי רחוקה מלהיות קייצית או קלילה. אם בכל זאת תרצו להזמין את המנה, רצוי לפלל לבריזה מהים או להמתין לשקיעה.לא מדויקות. חביתה ופרימוורה בשקד (צילום: יעל רייף)

הסלט: בכלי חימר שרוף, שמאוד לא התאים לאופי בית הקפה, הוגש הסלט בצורה שמאתגרת את יכולות האכילה: בתחתית הצרה של הכלי שכבה חסה, מעליה קוביות מלפפון ובראש הפירמידה הונחו קוביות עגבניה וגרעיני חמניה. הירקות היו טריים ופריכים, אבל כל תנועת איסוף של המזלג איימה למוטט את מגדל הירקות. לצד הסלט הוגשה טחינה סמיכה עם עירית, שהייתה טעימה אך לא מספיק לימונית.השירות: המלצרים שעבדו במקום בזמן שהייתנו היו נערים צעירים, כנראה במסגרת עבודות החופש הגדול. על אף שפה ושם נתקלנו ברגעי שוק או בלבול, האוכל הגיע מהר והמלצרים היו חביבים ונעימים, כך שבאופן כללי היינו מרוצים.

השורה התחתונה: לבד ממספר אי דיוקים בביצוע וגם ממרח אבוקדו כושל, רוב המנות היו מוצלחות וטעימות, עם ציון "מצטיין" לקפה. הבעיה היא שעל אף הלוקיישן המוצלח, ישנו משהו מעט מעיק בישיבה בבית הקפה. ייתכן כי זהו הריהוט הפשוט, השולחנות והכיסאות הסתמיים שאינם מקנים לו אופי מסויים ויתכן כי בהכל אשמים השולחנות הצפופים. בין כך ובין כך, על מנת להקנות למקום מראה מצודד ומושך, כזה שיזמין כל עובר ושב להתיישב וגם להישאר, כדאי למהר ולטפל גם בעיצובו של הקנקן.שקד  - מבנה 7, נמל תל אביב

*#