טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בקפה שלג: מתעלמים מהמסורת

יצירתיות לא חסרה בארוחות הבוקר של הקפה הקטן ברחוב גאולה, רק חבל שהיא באה על חשבון ארוחת בוקר שכוללת לחמים, ממרחים ומשקה לבחירה

תגובות

הדיל: ביקור שלא למטרת נימוסים בסניף הדואר המקומי ברחוב גאולה, הותיר אותנו מותשים. החוויה כללה את הטקס הקבוע של שליפת מספר מהמכונה בכניסה, ולאחר מכן הפנמת הפער הכואב בינינו לבין מי שנמצא כרגע בדלפק. סחוטים וממורמרים מהדרך בה פתחנו את יום שישי, חיפשנו מפלט טעים שיכלול מזגן וקפה טוב. כך מצאנו את עצמנו בקפה שלג הסמוך, השוכן בבניין יפהפה עם חלונות ענקיים שמשקיפים על הרחוב, רק מהצד הממוזג והנכון יותר של בוקר יום שישי.» קפה שלג - לשעות פעילות ולכל הפרטים» ארוחות בוקר מומלצות» בוקר באסתריקה: אהבה ממבט ראשון» בוקר בדרך הגפן: פריטטה בין הפרחים» בוקר בבאצ'י: האווירה נעימה, השירות פחותתשע ארוחות בוקר מוגשות במקום ושומרות על קו אחיד של צניעות וחשיבה מקורית. "סבאח אל נור" (31 שקלים) לדוגמה, מורכבת משתי ביצי עין מתובלות, פיתות עם שום קלוי, שוט יוגורט סלט עשבי תיבול, אבל מוגשת בלי ממרחים או שתייה. ארוחות נוספות הן: "בוקר מקומי" (27 שקלים) עם חצילים קלויים, ביצה קשה, סלט ירקות ופיתה או לחם ו"בוקר שלג" (35 שקלים) הכוללת מטיאס כבוש, שמנת חמוצה, תפוחי אדמה ושוט וודקה קפואה. הדומה ביותר לארוחת הבוקר המסורתית היא "בוקר טוב" (30 שקלים) הכוללת ביצים לבחירה, סלט ירקות, לבנה, פטה, גבינה צהובה, זיתים ולחם. יש גם שקשוקה (36 שקלים), מוזלי (28 שקלים) ומנות צנועות יותר. העשירה והיקרה ביותר בתפריט הבוקר עונה לשם "מגש על הכיפאק" (48 שקלים) וכוללת טחינה, חצילים, ירקות, לאבנה, סלק, ביצה קשה, חמוצים ופיתות. גם כאן השתייה היא לא חלק מהדיל. אנחנו הלכנו על פעמיים קפה ו"סבאח אל נור".יא חביבי. "סבאח אל נור" בקפה שלג (צילום: יעל רייף)השעה: ארוחות הבוקר מוגשות לאורך כל שעות היום.החברה: המקום נעים מאוד לישיבה. התקרה הגבוהה, המנורות האקלקטיות והמרצפות המצוירות מקנות לו אופי ייחודי, ובכלל, הצבעוניות של פריטי וינטג' לצד כסאות ושרפרפים נוסטלגיים הופכים את המקום לשובה לב אמיתי. אפשר לשבת בחוץ, על רחוב גאולה, או בחלל הממוזג הפנימי. כך או כך, המוזיקה, שמורכבת מסילסולים שונים לצד הברקות בלוז מקוריות, תגיע גם אליכם.

אם היינו צריכים לשייך את יושבי המקום לזרם מסוים, היינו מסבירים, באופן פוליטיקלי קורקט, שמדובר באנשים שמתלבשים מיוחד ואוהבים להרגיש מיוחדים. מעין גרסת אקסטרים של שוכני קפה מרסנד. על אותה מיוחדות יעידו גם חלק מהמנות הנמצאות בתפריט, כמו פיתה עם שוקולד (9 שקלים) או חביתה בפיתה (19 שקלים).כל אחד מיוחד בדרכו. קפה שלג (צילום: יעל רייף)הקפה: קפוצ'ינו קטן (11 שקלים) של Diemme היה מצויין, עז טעם והוקצף כהלכה, אבל הגיע בכוס זכוכית קטנה שהשאירה חשק לעוד.הלחם: מנה שמבוססת על ביצי עין עם חלמון נוזלי ורך מחייבת אמצעי לניגוב, משמע: לחם, חלה או לחמניה. עם המנה הגיעה פיתה שלמה שחולקה לרבעים, נמרחה בשום ונקלתה עד פריכות קשוחה. הרעיון אמנם נחמד ומקורי, אבל בכל הנוגע ליכולת להיטבל או לספוג את החלמון, מדובר באפס אחוזי הצלחה. טוב היה אם לצד הפיתה הייתה מוגשת גם פחמימה רכה.איפה הרכות? פיתות קלויות בקפה שלג (צילום: יעל רייף)הממרחים: את הארוחה מלווה כוסית שוט ובתוכה יוגורט עדין עם פלפל שחור גרוס וזילוף של שמן זית, שהוסיף מרירות חביבה. היו שם גם זיתים דפוקים וטעימים מאוד, פלפלונים כבושים וחריפים ועגבנייה חצויה וצלויה, שהייתה מתוקה וחיננית. לתגבור הממרחים הזמנו צלוחית קטנה של טחינה, במחיר מוגזם של 9 שקלים. הטחינה הייתה זרועת פטרוזיליה ומצוינת בטעם ובסמיכות, אבל הכמות שהוגשה לא הצדיקה את המחיר המופקע.הביצים: עוד לפני שטעמנו, לא יכולנו שלא להתרשם מיופייה של המנה. כמעט כל שטח הפנים של הביציות כוסה בכורכום, פפריקה עדינה שנטחנה דק, פטרוזילה קצוצה וטבעות צ'ילי חריף שנראו כפרחים אדומים. את מבחן הטעם עברו הביצים בהצלחה יתרה. החלבון היה עשוי כהלכה וחמאתי מעט בטעמו, ושתי העיניים הצהובות נותרו רכות אבל לא נוזליות מדי. טעמי התבלין הוסיפו עניין, ו"פרחי" הצ'ילי החריפים שדרגו את המנה לחלוטין. את כמות הפטרוזיליה במנה היינו ממתנים מעט, ובכך מצילים את הסועד מחיוך מלא ירָק.מתפזרים עם הפטרוזיליה. חביתת עין מתובלת בקפה שלג (צילום: יעל רייף)הסלט: סלט עשבי התיבול הגיע בצלוחית קטנה וכלל פטרוזיליה קצוצה, נענע ועלים חרפרפים (שאובחנו על ידינו כרשאד), כולם מתובלים בסומק ושמן זית. הטעם היה אמנם מוצלח, אבל העלים הוגשו בקרעים גדולים מדי שהקשו את האכילה. קיצוץ מוקפד יותר היה הופך את הסלט לחוויה ידידותית ומהנה יותר.השירות: קורקטי וקר אך יעיל. המנות הגיעו בזמן וכך גם החשבון, אבל במהלך הביקור לא נרשמו חיוך אחד לרפואה או מחוות חביבות נעימה. חבל.השורה התחתונה: למרות שכל חלקי הארוחה העידו (מבחינה רעיונית) על ראש יצירתי ומחשבה מקורית, חסר אלמנט "מסורתי" יותר. אף אחת מהארוחות המוצעות לא נותנת מענה מלא לצורך הבסיסי בארוחת בוקר עשירה ומזינה, עם לחמים, ממרחים ומשקה לבחירה. בהיצע הנוכחי, מחויב הסועד להרכיב לעצמו "ארוחת טלאים" כדי להגיע למשהו שמתקרב לשובע - של העיניים ושל הקיבה. בנוסף, היינו שמחים לראות חיוך או שניים הופכים לחלק קבוע ממערך השירות הרציני.

*#