${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בדרך הגפן: פריטטה בין הפרחים

בפינה קסומה בבית זית אפשר למצוא ארוחת בוקר חביבה, שעם קצת השקעה והקפדה יכולה להיות מושלמת

תגובות

הדיל: עירונים כמונו צמאים לשיחות טלפון המגיעות מאזור צפוני, דרומי או מזרחי בארץ, ומכריזות על בית קפה נדיר ביופיו או בהיצע הקולינרי שלו שאנחנו ״פשוט חייבים לבוא ולהכיר". שיחה כזו הגיעה אלינו לא מזמן עם בשורה מרנינה על שילוב צבעוני וטעים בין בית קפה נהדר למשתלה.

המקום, דרך הגפן שמו, נמצא במושב בית זית הירוק והשליו שבהרי יהודה. ״תבואו, תבואו״ זירזו אותנו, ״מזג האוויר מושלם ומחכה רק לכם״. אז ארזנו במהירות את מטלטלנו, ומצויידים בהרבה מצב רוח טוב ותיאבון, נסענו לשזוף את העיניים ולמלא את הפה בכל טוב המובטח הזה. » דרך הגפן - לשעות פעילות ולכל הפרטים

» ארוחות בוקר בתל אביב - כל הכתבות» בוקר בבאצ'י: האווירה נעימה, השירות פחות»  בוקר בדליקטסן: המוניטין מחייב» בוקר בנסיך הקטן: ציירו לי הנאההמשפט הראשון עליו הסכמנו כבר בכניסה הוא שיש אמת בפרסום. המקום המקסים טובל בירק ופרחים רבים, כמעט מכל גזע ומין, מתוקף מיקומו בלב משתלה. מצד ימין, מתגלה מרבד צמחוני של צומח, ומצד שמאל גינת ירק עם ערוגות ודחלילים חמודים שעומדים על המשמר. המקום גדול ומרווח, ומחולק למספר חללי ישיבה. החלל החיצוני המוצל מחולק למספר מפלסים. מי שיבחר לשבת בו יהנה מטפטפות מרעננות שמרססות ״ספריי מים״ עדין ומצליחות לצנן את האווירה, ומפכפוך נעים של מים מהמזרקה, שממוקמת גם היא בחצר. חלק נוסף בחצר הוא מקורה, מופרד מהשטח המרכזי וקריר יותר לישיבה, ואפשר לשבת גם בפנים, במיזוג, סמוך לבר הקפה. קחו בחשבון שאז מפספסים את כל היופי הססגוני ומלא החיים שמציעה החצר.  לפני הכל, אווירה נעימה. דרך הגפן (צילום: יעל רייף)

לא פחות מתשע ארוחות בוקר מוגשות במקום, ככה שכל אחד יכול למצוא מענה לקרייבינג איתו התעורר בבוקר. חמש המנות המובילות הן: ארוחת בוקר ישראלית על טהרת ביצים לבחירה, בוקר בית זית עם אומלט ובו תוספות לבחירה, פריטטת הבית, פריטטת פטריות ופרמג'אנו ואג'ז בנדיקט (51-56 שקלים). כולן מוגשות עם מבחר מטבלים, לחמים, סלט קינואה או סלט ירקות קצוץ ומשקה חם וקר לבחירה. שאר המנות עומדות בפני עצמן ומוגשות "אז איז". אוהבי השקשוקה למשל יוכלו לבחור בשקשוקת עגבניות מסורתית (38 שקלים) המוגשת עם טחינה ולחם או בשקשוקת גבינות (46 שקלים) עם פטה וגבינת עיזים המוגשת עם מטבל, גבינות ולחם. יש גם מוזלי (35 שקלים) ופרנץ' טוסט ברוטב וניל המוגש עם קצפת ורטבים (38 שקלים). אנחנו הלכנו על פריטטת הבית עם תפוחי אדמה, בצל, זוקיני, תרד וגבינת פטה ועל פריטטת פטריות ופרמג'אנו.השעה: ארוחת הבוקר מוגשת בימים א'-ה' בשעה בין השעות 8:00-12:00 ובימי שישי בין 8:00-13:00. בשבת המקום סגור מפאת כשרותו. החברה: חלקה מקומית וקבועה, ובהתאם לכך מיודדת עם צוות המלצרים, וחלקה, כמונו, שילוב של מקומיים וטיילים שמתפעלים מכל היופי הזה. המקום אידיאלי למפגשי רומנטיקה של בוקר, אבל מצטיין גם בכל הקשור לאירועים קטנים ושמחות משפחתיות, בזכות שולחנות רחבים ומרווח נעים ביניהם שמספק את הפרטיות הנחוצה. השתייה: בין מיץ גזר ומיץ תפוזים, שניהם נסחטים במקום לצד שייקי בריאות נוספים המצריכים תוספת תשלום. בחרנו במיץ התפוזים שהגיע טעים ומרענן בכוס נאת מידות, אך עתירת קוביות קרח שהפכו תוך רגעים מספר לנוזל דליל ומימי מדי. תטפל ברעב של הבוקר. ארוחת בוקר בדרך הגפן (צילום: יעל רייף)הקפה: את המשקה החם המרנו באייס קפה על בסיס מנת אספרסו, קוביות קרח וחלב. תמצית הקפה, של Mauro היתה טובה וריחנית, והצליחה להיות עזת טעם ומעוררת גם בגרסה הקרה. הלחם: כבר כשהגיעה הסלסלה עתירת הלחמים מזנים שונים, ידענו כי זוהי תחילתה של ידידות נפלאה, אם לא רומן של ממש. שלושה סוגי לחמים היו בה, כל אחד מצטיין בתחומו וטרי להפליא. לחם הזיתים היה משובץ בזיתים שחורים לחים ומלאי טעם, ומסביבם בצק אוורירי בו שולבו עשבי תבלין שהוסיפו ארומה נפלאה. לחם דגנים בעל קרום שזוף המצופה כולו בגרעינים פריכים היה דחוס יותר, וזרוע בדגנים ובגרעינים שהפכו כל ביס למלחמת מרקמים נעימה, אבל המצטיין היה לחם צימוקים עשיר ודחוס, עוגתי כמעט במרקמו ומתקתק באופן ממכר. בירור קצר העלה כי כל הלחמים נאפים במקום ולכן טריים כל כך, ואם רוצים, אפשר לקנות כיכרות שלמים הביתה במעדניה הקטנה שבחלל הפנימי, וליהנות מכל הטוב הזה גם בבית.הממרחים: הם הגיעו בשבע פנכות קטנטנות, ובאופן כללי לא הצליחו לרגש את העין או החיך ביצירתיות או באמירה קולינרית מקורית. ממרח פסטו, עתיר בשמן זית שחרג מגבולות הממרח לכדי שלולית מבהילה, היה מריר, עתיר שום ולא טעים. הזיתים הנכבשים במקום התגלו ככאלו הנמצאים על הגבול שבין חמוצים למקולקלים, על כך גם הערנו למלצרית שלקחה את הזיתים ונעלמה באופק בלי כל תשובה או הצעה חלופית. הטחינה הגיעה מחופה בשכבה מרתיעה וקשה בסגנון קרם ברולה, דבר שהעיד על המתנה ממושכת טרם הגשתה. כאשר פיצחנו עם מזלג את השכבה העליונה, גילינו יופי של טחינה - גם בטעם וגם במרקם, והצרנו על כך שבכדי לחסוך עשר שניות בממוצע, בחר הטבח למזוג את הטחינה מבעוד מועד ובכך לגרום לייבושה. עוד מזאט בלתי מוצלח היה סלט חצילים בעל מראה לא מגרה ומרקם לא אחיד, שהכיל בנוסף לקוביות החציל הרכות גם פטרוזיליה ועגבניה. כשטעמנו, הבנו שהמראה משקף את הטעם בצורה אמינה לחלוטין. שתי הגבינות, לבנה ומלוחה, היו חביבות ובנאליות וריבת תות הייתה מתקתקה וחביבה. נקודת התורפה. הממרחים בדרך הגפן (צילום: יעל רייף)הביצים: פריטטת פטריות ופרמזן הייתה יכולה להיות הצלחה של ממש. היו בה את כל המרכיבים הנחוצים: תפוחי אדמה, בצל, פטריות שמפיניון ופורטובלו וגם גבינת פרמזן. כל אלו שובצו בביצים בצורה נדיבה ופיזרו את טעמם הנפלא בכל נגיסה. הבעיה הייתה בבישול יתר שעברה, עד שהפכה לקשה מדי, דחוסה ובלתי אוורירית. הטעם בכל מקרה העיד על כוונותיו הטובות של הטבח. הפריטטה השניה שהכילה תרד, תפוחי אדמה, בצל, זוקיני וגבינת פטה, הייתה מצוינת, בושלה בדיוק עד לדרגה הנכונה ונותרה עסיסית ומלאת טעמים ומרקמים. הסלט: בקערה גדולה הוגש סלט קצוץ ומשמח, עם קוביות קטנטנות של עגבניה, מלפפון, בצל ופטרוזיליה. תיבול מדויק של שמן זית ולימון הפך את העניין לפצצת רעננות פריכה וטובה.  תיבול מדויק. סלט ירקות בדרך הגפן (צילום: יעל רייף)השירות: לדרך הגפן הגענו באמצע השבוע, ושמחנו לראות כי למרות מיקומו הלא ממש מרכזי וריחוקו מכבישים ראשיים, הוא המה אדם. אולי דווקא סיבה חיובית זו הייתה בעוכרי המלצרים, כי למרות חביבותה של המלצרית, השירות היה מפוזר וכלל לא מעט טעויות ושכחה. המים, למשל, הגיעו רק לאחר הפעם השלישית שביקשנו, וגם לכידת תשומת לב המלצרים הצריכה כשרון פנטומימה כביר וראייה למרחק.  השורה התחתונה: הישיבה במקום המקסים הזה מהנה, מרחיבה את הלב ותבטיח גם לאדם הנוירוטי ביותר שלווה שלמה. הבעיה היא שבכל הקשור לאוכל דרוש שיפור. גזרת הממרחים למשל מחייבת שינוי מיידי שיהפוך את ההיצע מאוסף של טעימות בנאליות למשהו מעניין וטעים יותר, וכך גם הפריטטה מלאת הכוונות שעם מעט יותר דיוק ותשומת לב תהפוך להצלחה של ממש. שינויים מערכתיים ונחוצים אלה יהפכו את הישיבה במקום לחוויה שלמה בכל החזיתות, שתצליח לספק בהנאה כל אחד מחמשת החושים. 

*#