טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בבאצ'י: האווירה נעימה, השירות פחות

המיקום מבטיח, האוכל טוב, הקפה משובח ורק השירות מאכזב - לבאצ'י יש המון פוטנציאל שעדיין לא הגיע לידי מיצוי

תגובות

הדיל: סמוך לקפה זוריק שתמיד מלא, נפתח לאחרונה בית קפה בניחוח איטלקי העונה לשם באצ'י (Bacci) ושייך לבעלים של ג'ונו, בר היין הסמוך והאהוב עלינו במיוחד. רחבה שטופת שמש ויותר מדי אנשים מרוצים, הדליקו אצלנו מיידית נורה אדומה ושלחו אותנו לבדוק את העניין מקרוב. חיכינו לשבת שמשית, ובמצב רוח עצל במיוחד נשרכנו במעלה רחוב אבן גבירול עד לכיכר מילאנו הירוקה והיפה. בירכנו בהינד ראש לשלום את המלצרית ואת שאר האנשים המחוייכים, והתיישבנו.  » באצ'י - לשעות פעילות ולכל הפרטים» בוקר בדליקטסן: המוניטין מחייב» בוקר בנסיך הקטן: ציירו לי הנאה» בוקר במונטיפורי שבע: אסקפיזם קולינריבמקום מוגשות שלוש ארוחות בוקר מרכזיות וגם מנות קטנות יותר כמו מוזלי וקפה ומאפה. הראשונה, "קלאסיקו" (46 שקלים), מורכבת מהדיל המוכר של ביצים לבחירה, ממרחים, גבינות, סלסלת לחמים, סלט קצוץ ומשקה קר וחם לבחירה. "בוקר רוסטיק" (49 שקלים) היא אותה ארוחה בדיוק המוגשת עם פריטטה כרישה, פרמזן ובזיליקום או פריטטה זוקיני, פטה ובצל ירוק, במקום הביצים לבחירה. יש גם ארוחת "Urban" (במחיר 49 שקלים) המורכבת משתי ביצים עלומות על בריוש עם רוטב הולנדייז, עגבניות תמר אפויות עם עשבי תיבול ועלי תרד. אנחנו הלכנו על שתי הפריטטות: כרישה פרמזן ובזיליקום וזו עם הזוקיני פטה ובצל ירוק.השעה: ארוחת הבוקר מוגשת במהלך כל ימות השבוע עד השעה 14:00, מלבד מנת ה"Urban" המוגשת עד השעה 13:00.החברה: צעירה ברובה, יפה ואופנתית. הבאצ'י מתעטף באווירת נהנתנות שנוצרת כשמציבים על מדרכה שולחנות וכיסאות נוחים, מפזרים מסביב את עיתוני סוף השבוע, כורכים באדניות ירוקות ושמשיות בהירות, ומחממים בעדינות בקרני שמש מלטפות. השתייה: התפריט מלמד על מגוון רחב של מיצים טבעיים, כולם מלבד מיץ האשכוליות האדומות נסחטים במקום. מבין מיץ תפוזים, גזר, לימונדה וסלק ותפוח (בתוספת 4 שקלים), בחרנו באחרון ובמיץ תפוזים שהגיעו בכוס יפת מידות. שניהם היו טריים מאוד, טעימים ומרעננים.חיוך מדבק. ארוחת בוקר בבאצ'י (צילום: יעל רייף)הקפה: את המשקה החם המגיע עם הארוחה המרנו בקפה קר מבית Diemme שהוגש בכוסות אלגנטיות, היה מצויין בטעמו ואף עוטר בענן קצף אוורירי וחמוד.הלחם: מרגע הגעתנו למקום ועד שהזמנו, נפגשו המבטים בלא מעט סלסלות גדושות לחם ולחמניות שעברו מעל ראשינו ופתחו באופן אוטומטי את צ'אקרת התאווה לפחמימות. מרפי, כידוע, הוא ממזר לא קטן, כי כשאותה סלסלה מיוחלת הגיעה לשולחננו, חסרו בה הלחמניות המפתות ונכחו בה רק פרוסות עבות של לחם כהה. על אף שהוא היה מוצלח ואיכותי, עתיר דגנים ובעל קרום עבה, הוא מיצה את עצמו די מהר ולא התאים בגסותו לחלק מהממרחים. בדיקה עם המלצרית העלתה כי הלחמניות נגמרו וינסו לארגן עבורנו סוג לחם נוסף. משפט שחזר על עצמו מספר פעמים במהלך הארוחה, ולא הניב תוצאה.הממרחים: כאן כבר רווינו נחת אמיתית. כל אחד מהממרחים היה נהדר, ביתי ואיכותי. כך למשל היה הטפנד - גס במרקמו אך עדין בטעמו, ועתיר עשבי תיבול שהוסיפו רמז ארומתי לטעם הזיתי המוכר. הפסטו גם הוא הצטיין בטעם בזיליקום-שום מאוזן וניכר עליו, לפי טריותו וצבעו, שהוכן סמוך לזמן ההגשה. הטחינה הכהה והטובה עם מעט פטרוזיליה קצוצה ושמן זית טעים הוכרזה כזוכה בתואר חביבת הקהל. גם גבינת שמנת מהזן הקליל והאוורירי יותר היתה מהנה. לאותן מחמאות זכה גם סלט הטונה הבנאלי אך המוצלח, וגבינת פטה צאן שמנמנה שנחתכה לפרוסות עבות, עליהן נזרה פלפל שחור גרוס גס. היחידה שלא עמדה ברף היתה ריבת תאנים בעלת צבע משגע וטעם חזק, מרוכז ומובהק של סוכר. דבר נוסף שפגם מעט בהנאה הוא גודלן הקט של הצלוחיות בהן הוגשו הממרחים שהכילו בהערכה גסה ומפרגנת, לא יותר משתי כפיות בקירוב. דבר שדרש מאיתנו פעם או פעמיים לבקש מילוי חוזר כדי לא למצוא עצמנו מתקוטטים.שווה להלחם עליהם, חבל שצריך. הממרחים (צילום: יעל רייף)הביצים: שתי מנות הביצים שהזמנו היו יפות וסימטריות להפליא והוגשו על גבי צלחת לבנה ויפה עם עיטורים עדינים. לפריטטה כרישה, בזיליקום ופרמזן היה פוטנציאל הצטיינות גבוה שהתרסק חיש מהר אל הקרקע בעקבות טבעות עבות של כרישה שלא רוככה כראוי והיתה קשה, עצית, ובלתי לעיסה. במקרה הנ"ל, גם האווריריות המוצלחת של הפריטטה וגם הטעם העדין של הבזיליקום והפרמזן לא הצליחו לשקם את נזקי הכרישה הקשוחה.

פריטטה עם זוקיני, גבינת פטה ובצל ירוק, היתה מוצלחת, טעימה ונעימה הרבה יותר. המרקם היה תפוח ואוורירי, ובמסת הביצים שולבה כמות יפה של טבעות זוקיני רכות ונמסות כמעט, יחד עם גבינת הפטה צאן המוצלחת מאגף הממרחים. אלו, יחד עם המרקם המוצלח, הפכו את הפריטטה למנה שכולה עדינות, עידון וטעם טוב. הכרישה הקשוחה. פריטטה כרישה, בזיליקום ופרמזן (צילום: יעל רייף)הסלט: הוגש בכמות נדיבה בצלחת עמוקה ונוחה לאכילה והכיל עגבניה, מלפפון ובצל אשר תובלו בשמן זית ולימון. הבעיה היתה דווקא בחוסר רעננותו. אולי היה זה החום שהצליח להכניע ואולי זמן המתנה ארוך מרגע הכנתו ועד הגשתו לשולחן. כך או כך התוצאה הסופית היתה מעט עייפה.המתוק: במהלך הארוחה ראינו תנועה ערה של צלחות ובהן פרוסה צחורה של עוגת גבינה, אז החלטנו לנסות גם. מתברר שמדובר בעוגת גבינה 5% אפויה (30 שקלים) ולא סתם, אלא אחת מעוגות הגבינה הטובות שטעמנו אי פעם אם לא ה-. הבסיס עשוי מבצק דק ושזוף עם פריכות עדינה ומעליו מלית עם מרקם עדין וקרמי בטעם נפלא של גבינה ונילית עם מתיקות מבוקרת ומתונה. כל ביס סחף אחריו מחמאות רבות וגם משפטים בסגנון "אני פשוט לא מאמינה שזה רק 5%", שנאמרו מבלי לקחת בחשבון את שאר המרכיבים בעוגה. אנחנו, בכל מקרה, הפכנו מאז למכורים קשים. השירות: לא מהמוצלחים שחווינו, מכמה טעמים. המקום היה בתפוסה מלאה ומספר מלצריות במקביל שירתו כל שולחן. זו שלנו הקפידה על ארשת פנים עצבנית במיוחד ושידרה חוסר סבלנות שבא לידי ביטוי בין היתר בכך שהחלה לעזוב את השולחן תוך כדי שניסינו לבקש דבר מה. גם כשטעתה בהזמנת הקפה, ניהלה את חילופי הדברים עם מלצרית נוספת ממש מעל ראשינו, דבר שגרם לנו לתחושה בלתי נעימה. בפעם אחרת, כשהגיעה אחת מכוסות הקפה, הניחה אותה בתנועת חצי זריקה על השולחן, הסתובבה והלכה, מבלי לציין למי מיועד הקפה והאם מדובר בגרסאת הסויה או חלב הפרה. גם המים שביקשנו מתחילת הארוחה והגיעו יחד עם החשבון לא תרמו לעניין והתחושה היתה של בלבול וזילזול. מזל ששתי המלצריות החביבות יותר אך המבולבלות באותה מידה, היו חייכניות ונחמדות הרבה יותר. דבר נוסף שראוי לשיפור הוא גודל השולחן או גודל הצלחות. ביחד זה פשוט לא הולך ודרש מאיתנו להעביר כמעט חצי מתכולת השולחן אל אחד הכיסאות כדי לא לגרום לאבידות או פגיעות ברכוש.אנשים גדולים, שולחנות קטנים. באצ'י (צילום: יעל רייף)השורה התחתונה: המקום נעים מאוד לישיבה ולשהייה ממושכת (וזאת מבלי להלין פעם נוספת על השולחנות הקטנים), וגם באוכל ובחומרי הגלם המוצלחים גלום פוטנציאל רב. כדי להפוך את כל הטוב הזה למשהו שצולח גם את מבחן התוצאה, יש לשפר מיידית את אגף השרות, להעשיר את היצע הפחמימות ולהעביר שיעור מקוצר בנושא "כרישה, יסודות ודרכי טיפול". או אז נחזור לבקר. באצ'י  - דה האז 1, כיכר מילאנו תל אביב

*#