טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בדליקטסן: המוניטין מחייב

עיצוב ממותג, אוכל נהדר ורזומה מרשים - ארוחת בוקר בדליקטסן היא תענוג יקר שאסור לוותר עליו

תגובות

הדיל: על הדליקטסן שמענו כבר מחמאות רבות. כנצר לקבוצת R2M, הווה אומר בראסרי, קופי בר, רוטשילד 12, בייקרי והוטל מונטיפיורי, גם כאן ציפינו לקבל את אותו כל טוב קולינרי עטוף באריזות יפות ומעוררות קנאה. אז אחרי שנתנו למקום מספיק זמן להריץ את עצמו ולחמם מנועים, השבוע בשעה טובה הגענו לדגום. כיאה למקומות האוכל הנוספים מבית היוצר של רותי ומתי ברודו, גם בדליקטסן דאגו ליצור מיתוג גבוה הן מבחינת העיצוב והן מבחינת המוצרים וחומרי הגלם הנמכרים במקום. דליקטסן - לשעות פעילות ולכל הפרטים» ארוחת בוקר בנסיך הקטן: ציירו לי הנאה» ארוחת בוקר במונטיפורי שבע: אסקפיזם קולינרי» ארוחת בוקר בקפה ארלוזורוב: לחכות, לאכול, להתאכזב» ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב הקומה הראשונה היא מעדניה שמזכירה בעיצובה ובמרכולתה המשובחת את המעדנייה הניו-יורקית Dean & Deluca הפתיינית. מצד ימין ממוקם חדר המלא בגבינות, נקניקים, זיתים ומעדנים משומרים דוגמת הטונה הנהדרת של Ortiz. בחלל המרכזי, לצד פרחים, ירקות ופירות - כולם מוצעים למכירה, ניצבת העמדה המרכזית ובה מנות מוכנות משתנות; החל מדגים, דרך סלטים שונים (כמו הכבד הקצוץ הנהדר), מנות בשריות, צמחוניות ותוספות פחמימתיות שונות שאפשר לאכול במקום או לקחת הביתה. בצד שמאל ממוקמת הבייקרי המציעה את אותו היצע מאפי וקינוחי מוצלח הנמכר בשני הסניפים הנוספים של הבייקרי; בקופי בר ובבראסרי.תשע ארוחות בוקר מוגשות במקום. חלקן קלות יותר דוגמת "בוקר קלה" (32 שקלים) הכוללת ביצה רכה, גבינה לבנה וסלט ירקות, או יוגורט, גרנולה ופירות טריים (32 שקלים), וחלקן מסורתיות ומשביעות יותר בהרכבן. בעקבות המלצה חמה של המלצר החלטנו ללכת על ארוחה זוגית, "בוקר דליקטסן" שמה (120 שקלים), הכוללת ממרחים, סלטים, גבינות, נקניק ודגים, לצד צלחת לחמים ומאפים וקאראף עראק.חבר המליץ. בוקר דליקטסן (צילום: יעל רייף)השעה: ארוחות הבוקר מוגשות בימים א-ה בין השעות 7:30-12:00, והבראנץ', ובו מנות נוספות, מוגש ביום שישי בין השעות 7:30-17:00 ובשבת בין השעות 7:30-13:00.החברה: בקומה השניה ממוקמת המסעדה שמחולקת לחלל פנימי המשמש בחלקו כתצוגה מפתה ויקרה לאביזרי מטבח שונים, ולמרפסת צרה ומוצלת. בהתאם לאותה הילה יוקרתית של הקבוצה, גם כאן האווירה רחוקה מלהיות שכונתית או קז'ואלית, ומאכלסת כמות נכבדה של אותם אנשים שיודעים להתלבש נכון, להתנהג נכון, ובאופן כללי לשדר איכותיות, שיק ורמז של מניירות בלתי נשלטות כמעט.השתייה: את קאראף הערק המרנו, משיקולי שעה מוקדמת ויכולת קליטת האלכוהול שטרם התעוררה, במיץ תפוזים שנסחט במקום, שהיה טרי ומרענן. אם כי כוס נדיבה יותר במידותיה היתה מכפילה את ההנאה ומרווה את הצמא בצורה אפקטיבית יותר.הקפה: היות שבמקום לא מגישים חלב סויה, וחבל שכך, הלכנו על אספרסו כפול של חברת  Hausbrandt שהיה מוצלח ואכזרי: מדוייק בכמותו, ובעל ארומה חמצמצה שדגדגה את האף.הלחם: בתוך קופסה עגולה ויפה הוגשו לא פחות משלושה סוגי לחם ולצידם שני מאפינס, תפוז וגזר, מוצלחים ומעודנים במתיקותם. גם הלחמים הצטיינו: לחם עם צימוקים ופירות יבשים שהיה מתקתק ועטוף בקרום דק ועדין, ולחם שיפון ואגוזים בצבע עמוק ויפה, שמרקמו היה דחוס ובעל קרום פריך. לחם הפשתן בעל החמצמצות העדינה הוכתר כמוצלח ביותר בקרב החבורה. לצד אלה הוגשו חמאה, ריבת תותים מתקתקה וריבת תפוזים וקליפות תפוזים, עוקצנית ונפלאה.עברה בהצטיינות. סלסלת לחמים (צילום: יעל רייף)הממרחים: אין ספק, המקצועיות בדליקטסן מורגשת בכל אספקט. כל אחד ממרכיבי הארוחה הוגש על גבי ובתוך כלים אלגנטיים ונראה מיליון דולר בייבי עוד לפני שהוכנס לפה. כך למשל היה הפורל המעושן שהוגש בשתי פרוסות בינוניות בגודלן, והיה טרי מאוד ועם רמז עדין של עישון. האיקרה הלבנה, מהטובות שטעמנו, הצטיינה במרקם שמנמן ובביצי דגים שהתפוצצו בפה ועשו נעים גם בגזרת הטעם וגם במרקם. גם הזיתים המתובלים והמתקתקים היו מהנים, ורק סלט הביצים הרגיש אנמי ולא מספיק מעניין ביחס לשותפיו לצלחת. מסביב לממרחים פוזרו צנוניות קטנטנות, פריכות ופוטוגניות, חצי לימון ובצל ירוק.אגף הגבינות היה נדיב ומתגמל למדי, עד שהביס אפילו אותנו, שועלי גבינות ותיקים. שלוש פרוסות עבות מאוד הוגשו בצלחת כשלצידן אשכול עגבניות שרי תמר מתקתקות. גבינת העיזים היתה עדינה ורגועה יותר בטעמה בהשוואה לגבינת בושה האיכותית ועזת הטעם. גבינת פטה המאירי, המוכרת לטובה בזכות טעמה המיוחד, היתה נפלאה. מעברו השני של הצלחת המתינו לאכילה שלוש פרוסות האם איכותיות, אך כבדות מדי לאכילה בשעה מוקדמת זו של הבוקר. נקניק עדין היה מתאים יותר לאופי שאר המרכיבים, ובעיקר לשעה. המנה היחידה שהיתה פחות מוצלחת באופן משמעותי משכנותיה היא הרינג עם שמנת ובצל, שהיתה בעלת מרקם לא נעים וטעם לא מוצלח.ורק סלט הביצים אנמי. ממרחים של דליקטסן (צילום: יעל רייף)השירות: על אף שהגענו מוקדם בבוקר והמסעדה היתה בתפוסה חלקית, חיכינו קצת יותר מעשרים דקות לקבלת הארוחה. בדיוק אז, לשמחתנו, ראינו באופק את הארוחה מתקרבת לעברנו על מלוא מרכיביה שמילאו שתי צלחות גדולות. משלב זה הפכו המלצרים מעורבים יותר ובדקו אם הכל לשביעות רצוננו אחת לרבע שעה. על אף ההמתנה הארוכה, יצאנו מהארוחה שבעי רצון ביחס לשירות ולתקשורת עם המלצרים.השורה התחתונה: יש משהו מרענן למדי ביכולת להימלט מהדיל המוכר של ביצים לבחירה, ממרחים וסלט, לטובת אופציה מקורית ומעניינת יותר. זו המוגשת בדליקטסן, מורכבת מחומרי גלם משובחים ומצטיינת בכמות נדיבה ומשביעה של כל אחד מהם, דבר אשר הופך אותה, על אף מחירה הגבוה, למתגמלת ומשתלמת. על איכות הרי צריך לשלם. הביקורת היחידה נוגעת לאותו נקניק האם התוקפני ולהרינג המשמים, אותם היינו שמחים לראות מוכחדים מהתפריט לטובת מנות אחרות ומוצלחות יותר.דליקטסן - יהודה הלוי 79/81, תל אביב

*#