טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בנסיך הקטן: ציירו לי הנאה

שילוב מוצלח של אווירה נעימה וקסומה, לצד ארוחת בוקר כמעט מושלמת - יעל רייף יצאה שבעה, מרוצה ועם עצה אחת קטנה

תגובות

הדיל: את הנסיך הקטן הכרנו וחיבבנו עוד בתקופה בה היה שכן נאמן של קפה הבית שלנו, סוניה געצל שפירא. פעם היינו יושבים בו, מזמינים טוסט עם תוספות משתנות ומעלעלים באחד ממאות הספרים שאיכלסו את הספריות בחדרים השונים, ופעם אצל סוניה השכנה. יום אחד בית הקפה החמוד והנסיכי נסגר ואנחנו המשכנו בחיינו בלית ברירה, מצרים על העניין. אבל אז, אחרי זמן מה הוא נפתח מחדש בנחלת בנימין 18, ממש על המדרחוב, אך חבוי לו בצנעה בתוך בניין.

אחרי אי אילו שיטוטים הלוך ושוב במדרחוב, הצלחנו לבסוף לאתר את האבדה. או אז, בפתח הבניין העתיק נגלו בפנינו מדרגות טורקיז מלכותיות המובילות לביתו החדש של הנסיך, ומעליהן נברשת אלגנטית, עתיקה ומרשימה. בהמשך, בקומה השנייה מעבר לדלת העץ העתיקה, גילינו לשמחתנו הרבה ישום מדוייק של המשפט "מאחורי כל הדברים הנראים לעין, יש דבר מה גדול יותר; כל דבר הינו נתיב, שער או חלון הנפתח אל משהו אחר", כמאמר הנסיך הקטן. » ארוחות בוקר בתל אביב» בוקר במונטיפורי שבע: אסקפיזם קולינרי» בוקר בקפה ארלוזורוב: לחכות, לאכול, להתאכזב» בוקר בשה קורין: אירופה בכיכר המדינהבמקום החמוד הזה האוחז בתפריט הרצתי וגולמי עדיין, מוגשת ארוחת בוקר יחידה. מחירה 38 שקלים והיא כוללת שתי ביצים לבחירה עם המלצה מובהקת לחביתת פטרוזיליה, ממרחים, סלט ולחם. היא גם זו שנדגמה.יותר ממה שנראה לעין. הנסיך הקטן (צילום: יעל רייף)השעה: ארוחת הבוקר מוגשת במהלך כל שעות פעילות המקום.החברה: התחושה הראשונה שעולה כשנכנסים למקום היא משהו בגדר "וואו, איזה ענק המקום הזה". ואז, בהמשך ישיר, מתחילים לשוטט בין החלל הפנימי עתיר הספות, השולחנות וכל אופציית ישיבה אפשרית, כשמסביב, בכל חלקה טובה, מפוזרות ספריות ובתוכן ספרים רבים מכל ועל כל דת, גזע ומין. בימים שנעים בחוץ והשמש רחומה, האופציה הכיפית ביותר היא המרפסת הרחבה שחלקה הקטן מוצל, אך רובה חשופה לשמיים ומשקיפה על המדרחוב ובנייני העיר הוותיקים. מצד אחד ישנו משהו נעים בגיבוב רהיטי הווינטג' שמאכלסים את המקום, אך חלקם, בייחוד הכיסאות - מתוקף היותם ישנים, עלולים ליצור תחושת הסתכנות קלה על טהרת "הנה עוד רגע קט אנו מתפרקים תחת ישבניכם" בעת הישיבה. הקהל, כאופיו של המקום, מגובב ואקלקטי גם כן. בזמן ביקורנו נצפו אמא, בת ונכדה ששיחקו יחדיו במרפסת. בפנים פוזרו לא מעט לפטופיסטים ולצידם סטודנטים שקדניים. השתייה: כדי להרטיב ולרענן את הגרון התלבטנו בין מיץ תפוזים ללימונענע גרוסה, שניהם נסחטים במקום. בחרנו באופציה האחרונה (16 שקלים) שהגיעה בכוס נדיבת מידות וקושטה בעלי נענע פריכים, אך היתה גדושה מדי בכמויות עתק של נענע ולא מספיק מתוקה. מי סוכר שיפרו מיידית את העניין ואיזנו את הטעמים.להתיישב בזהירות. הנסיך הקטן (צילום: יעל רייף)הקפה: ספל קפה הפוך גדול (14 שקלים) של Fresco עבר בהצלחה את מבחן הקצפת החלב והטמפרטורה, אך היה עדין ומוקתי כמעט בטעמו. לא משקה שיסייע לכם לפתוח את הבוקר בשוט קופאיני מעורר, אלא כזה שיעשה זאת בעדינות רכה.הלחם: כל אחד מהסועדים קיבל קרש עץ עגול מזן הפיצריות, ועליו ג'בטה גדולה וחמה החתוכה לפרוסות שיקלו על מלאכת פירוקה. למרות שמדובר בג'בטה בנאלית המזוהה עם מיטב סנדיביצ'יות עירנו, משהו בבצק הלבן האוורירי, ובחימום שהפך את הקרום לשחום ופריך, סיפקו תוצאה נעימה וטעימה.הממרחים: כאן דווקא ציפינו ליותר. שתי כוסות צ'ייסר רחבות הגיעו לשולחן. באחת חמאה ובשניה גבינת שמנת עדינה המעוטרת בקודקודה בשמן זית ובזעתר ששידרג את טעמה. בצלחת המרכזית, ליד החביתה הונחו שישה משולשי גבינה צהובה בשיא טריותה, רכה וטעימה, ובצד קערה קטנה של זיתים סגולים מגולענים וחתוכים, ממש כמו שאמא היתה מגישה לנו בילדות כדי שלא נבלע חלילה את הגלעין. הזיתים היו טעימים וכך גם הגבינה, אך משהו בהיצע הדל הזה לא סיפק, תחושתית ופיזית, את הסחורה. ריבה כלשהי, ממרח שוקולד או אפילו איזה סלטון טונה קטן, היו הופכים את הארוחה למעניינת ומשתלמת הרבה יותר.  הביצים: חביתה היא אמנם לא ביצת פברז'ה, אך גם אותה צריך לדעת כיצד להכין ואיך לטפל בה כדי להשיג תוצאה סופית תפוחה, אוורירית ועשויה היטב בשוליים. הווה אומר: פריכה מסביב ורכה מעט בבסיסה. זאת של הנסיך הקטן שמגיעה עם הרבה פטרוזיליה בפנים, היתה בדיוק כזו, עם ערך מוסף של שוליים שחומים וגודל משביע ללא עוררין, והוציאה משני הסועדים תשבוחות וצקצוקי הנאה.חביתה מפנקת וסלט נהדר. הנסיך הקטן (צילום: יעל רייף)הסלט: חצי משטח הצלחת תפס הסלט הנהדר שהורכב מסוגים שונים של עלים, חסות מסולסלות ועגבניות שרי בשני צבעים, צהוב ואדום. משהו בשילוב של טריות הירקות והתיבול המוצלח על טהרת הרבה לימון, שמן זית ופלפל ומלח גרוסים גס, הפך את ערימת הירק לזריקת רעננות מהנה וטעימה מאוד. השירות: גם הוא, כמו כל אחד ממריכיבי הביקור בנסיך הקטן, היה מצויין. המלצרית היפה שעברית היא לא שפת האם שלה, היתה אינפורמטיבית, סבלנית חייכנית ומקסימה. גם אם כל אחת משאלותינו הצריכה ממנה ביקורים תכופים בבר ובמטבח לצורך בירור מעמיק של הדברים או למידת הגיית המילה. האוכל הגיע מהר וכך גם החשבון, ואנחנו שמחנו על קשר העין שנשמר עם שולחננו לווידוא שביעות רצון, במשך כל הארוחה.השורה התחתונה: נהננו מאוד בנסיך הקטן. זה התחיל במקום עצמו, באווירה ובעונג שהעניקה הישיבה במרפסת השמשית הרחבה, המשיך בארוחת הבוקר הנהדרת ובשירות המוצלח, והסתיים בשני לקוחות שבעים, מרוצים ומרוממי מצב רוח. דבר אחד בכל זאת היינו מציעים לשפר והוא היצע הממרחים או המזאטים שמלווים את הארוחה. 38 שקלים לארוחת בוקר הוא מחיר סביר, אך בהתחשב בעובדה שאינו כולל משקה חם או קר לבחירה ולכן מצריך הוצאה כספית נוספת, כדאי ורצוי שלפחות אגף הממרחים יהיה עשיר, מתגמל ומעניין יותר. לתשומת לב הנסיך, נודה.הנסיך הקטן - נחלת בנימין 18, תל אביב

*#