אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בשה קורין: אירופה בכיכר המדינה

עם שבע ארוחות בוקר מקוריות ומפתות, השראה בלגית ומבטא צרפתי מלא חמאה, קשה ליפול בשה קורין. כדאי רק שההקפדה הרצינית תבוא לידי ביטוי בכל אחת מהמנות

תגובות

הדיל: על קינוחי ביסטרו שה קורין כבר שמענו מזמן, ביניהם גם על מוס השוקולד שמגיע בצנצנת מקושטת ומותיר מכורים רבים. אחר כך הגיעו השמועות על ארוחות בוקר עם אוריינטציה אירופאית, השראה בלגית ומבטא צרפתי מלא חמאה. מרוצים עד הגג מהיכולת להיפרד לשבוע מארוחת בוקר ישראלית רגילה, קפצנו על ההזדמנות לבקר באירופה בואכה כיכר המדינה, ולהתחיל את סוף השבוע הרחק מהאיום האיראני, השביתות ומחירי הדלק הגואים.

שה קורין - כל הפרטים

» ארוחות בוקר בתל אביב» בוקר בחטאים מתוקים: שחיתות מענגת» בוקר טוב ויקר במלון שרתון ת"א» בוקר בקפה מרסנד: אוכל טוב, שירות מנוכר» בוקר ב"קוקיה": גן עדן למרגלות החרמון

שבע ארוחות בוקר מוגשות במקום, כשגם הקלאסית-הישראלית (92/54 שקלים לארוחה זוגית) לא נפקדת מהתפריט. ארוחת בוקר brussels היא הגרסה האלטרנטיבית ל'ביצה בקן' המורכבת מקרפ ומעליו ראגו פטריות, ביצה וקרם פרש (42 שקלים). יש גם קרפ madame עם גבינת גאודה, פסטרמה בקר, ביצת עין ורוטב באשאמל (38 שקלים), וארוחת בוקר epinards שכוללת לחמניות במילוי קרם תרד וביצים עלומות (42 שקלים). עוד בתפריט מחבת saucisse עם ביצת עין המונחת על נקניקיות בלגיות וקוביות תפוחי אדמה (44 שקלים), וארוחת בוקר saumon עם סלמון כבוש, קרם שום שמיר וביצה עלומה (48 שקלים). כל המנות מוגשות לצד סלט ירוק או ירקות חתוכים, ומשקה אחד לבחירה. לאוהבי המתוק מוצעת ארוחת בוקר Corine על טהרת שבלולי קרפ ממולאים תפוח עץ, עוגיות לוטוס ברוטב קרמל ופרי לצד משקה לבחירה (42 שקלים). אנחנו הלכנו על בוקר epinards ועל מחבת הנקניקיות.

בוקר עם אוריינטציה אירופאית. שה קורין (צילום: יעל רייף)

השעה: ארוחות הבוקר מוגשות בימי שישי ושבת בין השעות 9:00-15:00.

החברה: המקום מעוצב למשעי ונע בין גווני סגול עמוקים, אפור ושמנת. הכל - החל מהריהוט וכלה בכלי האוכל - מאופיין בטוב טעם וסגנון אלגנטי קלאסי. סידורי פרחים טריים הזורקים פה ושם כתמי צבע עזים משלימים את האווירה ויוצרים מצע נעים להירגע בו מהמולת יום שישי. רבים מהסועדים במקום הם לקוחות קבועים וותיקי גיל. אחרים, עוברים ושבים וגם זוג תיירים, נמשכו פנימה בזכות העיצוב המזמין, שניכר גם במתחם הישיבה החיצוני משובב הנפש, המשקיף אל הרחוב.

השתייה: בנוסף להיצע המוכר ובו מיץ תפוזים, אשכוליות ולימונדה, היו גם מיץ תפוחים אורגני ומיץ גזר שנסחט במקום. בחרנו במיץ תפוחים סמיך ומצוין, שהגיע בכוס יפהפייה אך מיניאטורית.

הקפה: קפוצ'ינו של חברת AVA הוותיקה היה כה עז בטעמו ובמרירותו, עד שעורר אצל כל אחד מהלוגמים הכנה לאפצ'י עוצמתי. גם בגרסת הקפוצ'ינו וגם בגרסת האספרסו הקצר הוא היה אכזרי, ולא עבר בקלות את בלוטות הטעם שציפו לארומה עדינה ונעימה יותר.

זולה בסטייל. שה קורין (צילום: יעל רייף)

הלחם: לבד מארוחת ה- De luxe אף אחת מארוחות הבוקר לא מלווה בסלסלת לחמים החיונית להשלמת החוויה כולה. כדי לכסות על הצורך במשהו בצקי ופריך, הזמנו סלסלת לחמים (12 שקלים) בתוספת חמאה וריבת תותים ביתית וטעימה. שני סוגי לחם היו שם: לחם דגנים מצוין עם מרקם עדין ועוגתי, לח כמעט וגדוש דגנים שונים, זרעונים ושמושום, ולחם לבן עם קרום פריך מבחוץ, ומבפנים מרקם סתמי ומעט יבש - תוצאה ישירה של פריסתו הדקה.

הביצים: ארוחת הבוקר Epinards הגיעה אלגנטית וסימטרית להפליא על צלחת יפה וחגיגית. על מצע מדוד של רוטב תרד חביב ודליל מעט, ולא קרם כפי שכתוב בתפריט, הוצבו שתי לחמניות קטנות שנקלו טרם ההגשה והזכירו בטעמן ג'בטינות חביבות. בתוך כל אחת מהן הונחו עלי תרד מבושלים קלות בתיבול עדין וטעים, אבל עם מרקם בעייתי. פה ושם נתקלו השיניים המופתעות בחתיכות גבעולים קשות ולא לעיסות בעליל. הפתעה בלתי נעימה בכלל שמצריכה לעיסה זהירה. את תבשיל התרד כיסתה ביצה עלומה מפוצצת חלמון, שבושלה עד הפיכתה לקשה לחלוטין והיתה לא פוטוגנית ולא טעימה.

הביצה שהתחבאה בלחמניה השנייה היתה דומה יותר למשהו עלום, אך מרקמה היבש, וחלמונה שכמעט התקשה ולכן סירב לנזול ולשמש כרוטב מוצלח, עוררו תהיות בנוגע למשהו שעבר חימום חוזר ולא הוכן במעמד ההזמנה. חבל, כי שילוב של בצק פריך, תרד, רוטב עדין וחלמון נוזלי שמציף את הכל, הוא פוטנציאל כמעט בטוח להצלחה. כאן התפספס העניין בעקבות ביצוע מרושל שהפך מנה שיכולה היתה להיות מצוינת לסתם עוד אחת חביבה.

הלחמניה שהתפספסה. ארוחת בוקר Epinards בשה קורין (צילום: יעל רייף)

המנה השנייה, שהוגשה במחבת כבדה ולוהטת, היתה מהנה ומוצלחת הרבה יותר. מתחת לשתי ביצי עין טעימות שכנה כמות נדיבה של נקניקיות עם מרקם בשרי נהדר, וטעם ארומטי שהזכיר טרגון. לצידן הוגשו קוביות גדולות של תפוחי אדמה רכים עם מרקם נימוח ובטעם עמוק כאילו בושלו כחלק מתבשיל קדירה. כשנותרה המחבת ריקה ונקייה לגמרי הכרזנו על ניצחון ושיבחנו את המנה.  

הסלט: הארוחות מוגשות עם סלט ירוק או צלוחית ירקות חתוכים, אז בחרנו גם וגם. הסלט הירוק על טהרת עלים וחסה תובל בויניגרט חרדלי לא מרגש במיוחד. בצלוחית הירקות הכיפית לנשנוש היו פרוסות עגבניות, מלפפון וצנונית פריכה בתיבול שמן זית עדין. 

חביתה בתבשיל. ארוחת בוקר בשה קורין (צילום: יעל רייף)

הקינוח: כאן כבר צקצקנו בשפתיים בהנאה גלויה. למרות שהגענו עם אג'נדה ברורה שבראשה טעימת מוס השוקולד, רגע לפני ההזמנה הגורלית עשינו סיבוב פרסה ובחרנו בקראמבל תפוחים המוגש עם גלידת וניל. צורת ההגשה היא הראשונה ששבתה את ליבנו. על משטח אבן צפחה הוצב כלי קוקטי מרשים המתאים בגודלו לכדור גלידה, ולצידו קערית רחבה יותר ובתוכה קראמבל חלומי בטעמו עם קוביות תפוחים רכות וזיגוג קרמלי נוסח עדות הטארט טאטן. את הכל כיסו פירורים חצי לחים חצי פריכים של עוגיות מתקתקות עם ארומה קינמונית עדינה. ניידנו את הגלידה אל עבר הקראמבל הלוהט ואכלנו בהנאה רבה. 

הגשה חלומית. קראמבל תפוחים עם גלידת וניל בשה קורין (צילום: יעל רייף)

השירות: חביב, איכפתי ואישי. כל אחד מהמלצרים היה נחמד מאוד ומתעניין, ידע להמליץ כשיבקשנו וגם כשהקשנו בשאלות מטרידות ידע לענות בסבלנות רבה.

השורה התחתונה: המקום מקסים, הפוטנציאל הקולינרי בשמיים, חומרי הגלם מצוינים. אבל הדיסוננס בין ההקפדה על כל פרט ופרט בכל הנוגע לפן הויזואלי לבין ביצוע לא מספיק מוקפד בהכנת חלק מהמנות, עלול להשאיר את הסועד מבולבל ורווי סימני שאלה.

*#