טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר במלון שרתון תל אביב: אוכל טוב ויקר מול הים

בופה עשיר וחופשי ונוף לים - מה עוד צריך? יעל רייף הופתעה לטובה מארוחת בוקר בבית מלון תל אביבי

תגובות

הדיל: אחרי לא מעט היכרויות קרובות במיוחד עם ארוחות העונות לתיאור "בופה/ אכול כפי יכולתך/ מזנון חופשי", המסקנה הבלתי נמנעת היא שאוכל, מושקע ככל שיהיה, לנצח יהיה וגם יראה פחות אטרקטיבי כשהוא מגיע בכמויות מסחריות ושוכב באותו מקום יותר מדי זמן. זה לא רק המראה הלא-תמיד-מושך בחסות תרבות ה"יאללה להעמיס", שעלול לגרום לכל סלט קינואה מהודר להפוך בין רגע לאסופת גרגרים שיצאו משליטה. הסיבה היא כנראה היעדר תשומת הלב המושקעת בכל מנה. מלון שרתון תל אביב - לשעות פעילות ולכל הפרטים» ארוחת בוקר בלה רפובליקה די רונימוטי: רחוק מאיטליה» ארוחת בוקר בקפה מרסנד: אוכל טוב, שירות מנוכר» ארוחת בוקר ב"קוקיה": גן עדן למרגלות החרמוןובכל זאת, החליטה השבוע כותבת המדור לחרוג מגישתה לצורך בחינה מחודשת של נפלאות הבופה. הארוחה המוגשת בחדר האוכל של המלון כוללת מזנון חופשי ומגוון על טהרת כל אבות המזון, לצד מבחר רחב של דגים בדרגות עישון וכבישה שונות, סוגים רבים של גבינות קשות ורכות באחוזי שומן משתנים. ליד אלה מוצב בר ירקות עשיר הכולל גם פירות טריים, יבשים ואגוזים. באגף הצמוד מנות חמות נוסח פסטה ופחמימות נוספות שיפורטו בהמשך. בסמוך ניצבת בגאון ובפופולריות רבה פלטה חמה עליה מכין איש הביצים מיני חביתות בהרכבים שונים ותוספות שונות בהתאם לבקשת הסועד. ויש עוד. מאפים מלוחים ומתוקים, פשטידות, דגני בוקר וגם פנקייקס, ופל בלגי שמכינים במקום, פרנצ' טוסט, מתוקים ועוגות ועוגיות. ארוחה שכזו תעלה לסועד חיצוני 130 שקלים, ובימי שבת תוגש במתכונת שונה מעט ומותאמת מבחינה "כשרותית".

מכל הבא ליד. ארוחת בוקר במלון שרתון תל אביב (צילום: יעל רייף)

השעה: ארוחת הבוקר מוגשת במהלך כל השבוע בהזמנת מקום מראש, בין השעות 6:30 -11:00.

החברה: שולחנות האוכל ממוקמים סמוך לחלונות הגדולים המשקיפים אל הים. החברה מלונאית אופיינית: לא מעט תיירים סעדו שם, שקטים ומנומסים. עוד אותרו בשטח פגישות עסקיות בעברית ובאנגלית, וגם זוגות כמונו שהחליטו שאת הבוקר רצוי וכדאי לפתוח אל מול נופו של ים.

השתייה: לצד מיצי פירות שונים כחלק מבופה נוסח אשכוליות, תפוחים וכו' שטבעיותם מוטלת בספק, יש גם מיץ תפוזים טבעי לחלוטין טעים ומרענן שנסחט במקום ומוגש לכל שולחן ללא הגבלה.

הקפה: באמצע החדר ממוקמת עמדת קפה, ובה קופסת עץ עם סוגי תה שונים ומכונת קפה מקצועית הטוחנת במקום את הפולים, ומנפיקה סוגי משקאות קפה שונים. אנחנו בחרנו באספרסו כפול שהיה אמנם חביב, אבל חסר את אותה ארומה שמאפיינת לרוב אספרסו קצר, איכותי וחד. לאלו שמעדיפים לפתוח את הבוקר בצורה עדינה יותר מוצע גם שוקו חם או קר.

הלחם והמאפים: אגף הלחם היה מפתה ומזמין וההיצע היה עשיר ועשה רושם טרי. היו שם בגטים חביבים, לחם שיפון דחוס ומוצלח, לחמניות מתקתקות זרועות שומשום שהזכירו טעמי ילדות של קייטנה, לחם גרעיני חמנייה, צימוקים ואגוזים עם פנים אוורירי וקרום פריך, וגם הפתעה משמחת בדמות בייגל'ך ארוך בסגנון ירושלמי עם הרבה שומשום מסביב. ליד כל הפחמימות האלה ניצב תנור חימום קטן עם מסילה, שמאפשרת לשלוט בדרגת החימום ולהפיק גם לחם חמים וגם טוסט פריך במיוחד. אגף המאפים היה גם הוא עשיר בגזרת המתוקים והמלוחים, ואנחנו בחרנו בקרואסון חמאה לא רע ובמאפה תפוחים פריך וטעים.

מפתה ומזמין. בופה הלחמים במלון שרתון תל אביב (צילום: יעל רייף)

הדגים: גם כאן צלחה המשימה. מגוון דגים מלוחים, כבושים ומעושנים סודרו בצורה אסתטית על מגש כשלצידם חצאי לימון. בחרנו בסלמון מעושן בעדינות שהיה טעים מאוד, בלקרדה טובה ובמטיאס ורוד בשר ומענג.

חמים וטעים: לפשטידות קטנות הנאפות בתבניות מאפינס וממתינות בתבנית המונחת על גוף חימום, יש את הנטייה הבעייתית להגיע אל הפה או הצלחת (תלוי עד כמה רעבים) במצב צבירה יבש במיוחד, במרקם שמזכיר גומי ונטול חן. אלה שטעמנו כאן הצליחו להפתיע במרקמן הנימוח, הלח והרך. ראשונה היתה פשטידת ירקות שזופה ופריכה מבחוץ וגבינתית ורכה מבפנים שהזכירה סופלה מוצלח. פשטידת הבטטה שמרה על אותם מאפיינים בדיוק והיתה אפילו טעימה עוד יותר. על פסטה פנה בשמנת ויתרנו ועברנו לתפוחי אדמה קטנים אפויים בשמנת - בנאליים אבל חביבים, וקוביות תפוחי אדמה שטוגנו ונאפו בתערובת תבלינים "גרילית" אדומה ובצל מטוגן. המראה במקרה הזה היה מוצלח מהטעם שסבל ממליחות יתר וממרקם לא פריך. גם קוביות הקישואים בתיבול לא הצליחו להלהיב את החיך והיו רכות וסמרטוטיות יתר על המידה.

וזה גם נראה טוב. בופה הדגים במלון שרתון תל אביב (צילום: יעל רייף)

הביצים: על עמדת ה"בייץ זאת בעצמך" דילגנו בחן. כך גם על כלי חייזרי למראה ובו ביצים רכות וקשות, ונדדנו אל עבר עמדת הביצים המוכנות. שקשוקה שנדגמה היתה מוצלחת מאוד. הרוטב הכיל כמות נאה של פלפלים אדומים שתרמו לטעמו המתוק והעדין, ושום תבלין חזק לא השתלט על המנה. הצער היחיד היה על הביצים שהיו קשות לחלוטין ולא אפשרו טבילה בחלמון רך. הביצים המקושקשות שנשמרו חמות בסיר שהונח על פלטה הצליחו להפתיע במרקם רך ואוורירי, ולשמחתנו לא הגיעו, כמצופה, כמקשה אחת דחוסה.

הממרחים והסלטים: לבד מסלטים "מסורתיים" יותר כסלט יווני, סלט ירקות ישראלי קצוץ דק וסלט עלים פריך - כולם טריים ומוצלחים, טעמנו גם סלט של עגבניות שרי וכדורי מוצרלה רכה בתיבול שלא עשה חסד עם מרכיביו וגנב את ההצגה, וגם סלט טונה מוצלח עם מיונז, עשבי תיבול ובצל. היו שם גם טפנד טעים מזיתים שחורים, ממרח עגבניות מיובשות וחמאה בטעמים.

לא רק בנאליים. בופה הסלטים במלון שרתון תל אביב (צילום: יעל רייף)

המתוקים: טעימה במיוחד מכל מה שבא אל פינו באותן שעות קריטיות של העמסת סוכר, היתה עוגת שמרים עם חלבה נמסה ושברי פיסטוק מהזן הממכר והמסוכן. טעמנו גם ופל בלגי שהוכן במקום והיה מצוין, עליו טפטפנו בנדיבות ריבת גזר מתובלת ונפלאה.

השורה התחתונה: מדובר ללא ספק בארוחה מצוינת, עשירה ומתגמלת. כזאת שגם מבטיחה, גם מקיימת וגם מספקת נוף יפה של גלים, חוף וים. לצד המחמאות הרבות לא ניתן להתעלם מהתמחור הגבוה שרחוק מלהיות שווה לכל כיס ובכלל. עבורנו היוותה הארוחה המשביעה הזאת ארוחת בוהוריים לכל דבר שהחזיקה אותנו שבעים, מרוצים ומדושני עונג עד שעות הערב המאוחרות. לו ירחיבו במלון את שעות הגשת הארוחה אל עבר שעות הצהריים המוקדמות, יוכלו להפוך את העניין לחוויית בראנץ' נפלאה שתצדיק את מחירה, בהיותה מתפקדת כמשביעה ארוכת טווח.מלון שרתון תל אביב - הירקון 115, תל אביב

*#