מורנינג גלורי: ארוחות בוקר מסביב לעולם

בסגנון גרוזיני? ערבי? יווני? או אנגלי? נכון, תמיד אפשר להסתפק בחביתה ובכוס מיץ תפוזים, אבל ברחבי תל אביב מוצעות ארוחות בוקר הרבה יותר מעניינות

דנה מלמד, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דנה מלמד, עכבר העיר

» ארוחות בוקר - לכל ההמלצות» דנה מלמד - לכל הכתבותארוחה גרוזינית - חצ'אפורי מה אוכלים: מאכלים גרוזיניים אותנטיים - לחם, מאפים, בצקים, ממרחים, רטבים וגבינות מסורתיות.מנות נבחרות: דילה (בוקר בגרוזינית) - אומלט מוקרם עם גבינת סולוגוני ביתית, ירקות חתוכים גס ברוטב טחאמלי (שזיפים אדומים), אגוזים, לחם גרוזיני, מיצים טבעיים וקפה; חינקאלי (כיסונים גרוזיניים בעבודת יד) במילוי ארבע גבינות; אימורלי - מאפה בצק שמרים במילוי תרד וגבינות מלוחות.מתי: א'-ה' 24:00-8:30, ו' 16:00-8:30, שבת 24:00-20:00. כמה עולה: 32-45 שקל.

חצ'אפורי - נחלת בנימין 63, תל אביבדילה טוב. דילה בחצ'אפורי ארוחה ערבית - בנדיקט

מה אוכלים: ארוחה ערבית גלילית מבית היוצר של מסעדת אל באבור.מנות נבחרות: בוקר בלדי -  שתי ביצים עם קוסה (קישוא) בלדי ובצל מטוגנים בשמן זית על לבנה, חרדל בר מוחמץ, חצילונים כבושים, זיתים מתובלים, סלט עגבניות עם עשבי תיבול בליווי פיתה תוצרת בית, מיץ רימונים טרי ותה עם נענע והל. מתי: כל השבוע 24:00-8:00, עד סוף החודש.כמה עולה: 69 שקל.

בנדיקט - לכל הסניפיםיא חביבי. ארוחת בוקר ערבית של בנדיקט ארוחה יוונית - יאסו סלוניקי

מה אוכלים: מגוון מזטים שהביאו בעלי המקום מהבית בסלוניקי. שוטפים הכל עם אוזו.מנות מומלצות: קציצות פראסה, עלי גפן, תרד מאודה עם פטה יוונית, איקרה, צזיקי, אנשובי, מתיאס, סדרינים, קוליוס, כבד דגים, לקרדה, חציל לבן ביתי, חציל בכבישה ביתית, סלט תרד עם קשקבל ותותים.מתי: א'-ה' 2:00-8:00, ו' 16:30-8:00, שבת 2:00-20:00.כמה עולה: 12 שקל למזט, 78 שקל לבקבוק אוזו אישי.יאסו סלוניקי - עולי ציון 4, יפובוקר יאסו. ארוחת בוקר יוונית של יאסו סלוניקיארוחה בלגית - שה קורין

מה אוכלים: קרפים בגרסאות מלוחות ומתוקות. מנות נבחרות: בוקר Brussels - גרסת הקרפ למנה "ביצה בקן", מוגשת על מצע ראגו פטריות עשיר וקרם פרש; קרפ Madame - עם גבינת גאודה, פסטרמת בקר, בשמל חרדל וביצת עין; בוקר Corine - קרפ מתוק במילוי תפוחי עץ מקורמלים ופירורי ביסקוויט סוכר חום (לוטוס) עם קצפת ופירות טריים. המנות מוגשות בתוספת שתייה חמה או קרה.מתי: ו'-שבת 15:00-9:00. כמה עולה: 42-38 שקל.

שה קורין - ז'בוטינסקי 110, תל אביבביצה בקן בלגי. ארוחת בוקר של שה קורין ארוחה תימנית - אצל צארום

מה אוכלים: בצקים תימניים תוצרת בית עם חילבה וסחוג, מרק רגל.מנות נבחרות: לחוח שעליו יוצקים ביצה טרופה, מקפלים לחצי עיגול ומטגנים; מרק רגל אסלי עם רשד, גרגר וסלוף (פיתה תימנית); קובנה (רק בשישי) עם חילבה וסלסה תימנית; ג'חנון ומלאווח עם ביצה חומה ורסק עגבניות.מתי: א'-ה' 17:30-10:00, ו' 16:00-10:00.כמה עולה: 32-6 שקל.

אצל צארום - ישכון 22, תל אביבכל הבצק הזה. לחוח אצל צארום ארוחה טריפוליטאית - ד"ר שקשוקה

מה אוכלים: שקשוקה בתוך מחבת לוהטת בכל מיני גרסאות עם לחם וחמוצים, ובחורף - פול מדשש.מנות נבחרות: פול מדשש - פול טריפוליטאי שעליו נח דג מעושן ומטוגן עם חריף; שקשוקה מרגז, שקשוקה שווארמה, שקשוקה עם רצועות עגל, שקשוקה חצילים, שקשוקה עם רצועות עוף, שקשוקה עם פטריות ושקשוקה קלאסית.מתי: א'-ה' 24:00-8:00, ו' 16:00-8:00, שבת 24:00-20:00.כמה עולה: 40-32 שקל.

ד"ר שקשוקה - בית אשל 3, יפובכל הגרסאות. שקשוקה של ד"ר שקשוקה ארוחה אנגלית - קפה ברנש

מה אוכלים: ארוחת בוקר אנגלית מסורתית. מנות נבחרות: אינגליש ברקפסט - קוביות תפוחי אדמה צלויות בתנור עם עגבנייה ובצל בשמן זית ומלח גס, לחם קלוי, תבשיל שעועית לבנה ברוטב עגבניות ובצל, שתי ביצי עין, פרוסות בייקון צרובות על הגריל ומשקה לבחירה.מתי: א'-ה' 24:00-8:00, ו' 2:00-8:00, שבת 24:00-10:00.כמה עולה: 44 שקל.

קפה ברנש - בוגרשוב 87, תל אביבהו פיליפ! אינגליש ברקפסט של קפה ברנשארוחה אמריקאית - דיקסי

מה אוכלים: ארוחה המבוססת בעיקר על ביצים, פנקייק, בייקון ואנטרקוט, עם קפה אמריקאי ללא הגבלה. מנות נבחרות: אגז בנדיקט, אומלט ניו יורק עם אנטרקוט, גבינה שוויצרית, בצל ופלפלים מטוגנים; פנקייק עם בייקון, ביצים עלומות ורוטב הולנדייז; ביף בורגר 125 גרם בפרנץ' טוסט עם ביצה עלומה ורוטב הולנדייז; סטייק אנד אגז.מתי: כל השבוע 12:00-23:00.כמה עולה: 63-35 שקל.

דיקסי - יגאל אלון 120, תל אביבדיקסי - הכרמל 20, ראשון לציוןOMG. פנקייק עם בייקון של דיקסי ארוחה נואבו לטינית - קאסה נובה מה אוכלים: מנות המתבססות על ביצים, סוגי בוריטו ומאפים בשילוב סלטים וסביצ'ה למיניהם.מנות נבחרות: בוקר רנצ'רו - ביצי עין בעגבניות ופלפלים עם רצועות טורטייה פריכות; בוקר בנדיקטוס - פנקייק תירס, סלמון מעושן וביצה עלומה; בוריטו של בוקר - חביתה, בייקון וירקות עם סלסה גואקמולה; קאצ'אפאס וגבינה - פנקייק תירס עם גבינת מוצרלה מותכת, מוגש עם סלסה עגבניות טרייה. מתי: ו'-שבת 15:00-11:00.כמה עולה: 42-28 שקל.

קאסה נובה - רציף העליה השניה 48, יפובקצב. בוקר רנצ'רו של קאסה נובה

צילומים: אורן זיו, בועז לביא, דנה מלמד, אורן שלו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ