${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בקפה מרסנד: אוכל טוב, שירות מנוכר

בקפה התל אביבי תוכלו למצוא אווירה מיוחדת והיפסטרית, שקשוקה טובה ומטבח שכונתי. הבעיה היחידה שגם המלצרים מרגישים בבית, לפעמים קצת יותר מדי

תגובות

הדיל: בכל פעם שעברנו ליד קפה מרסנד התרשמנו רבות מלקט הטיפוסים ששהו בו. חלקם חבשו לראשם קסקט מסוגים שונים, חלק נראו כאילו קפאו על מלבושם אי שם בשנות ה-60, ואחרים היו מצויידים במשקפי קרן ומחברת קטנה בכריכת עור, ונראו מהורהרים. אותנו, אם להודות על האמת, זה קצת הרתיע, ואת הקפה שלנו העדפנו ללגום במקום שיהיה נגיש יותר למשתמש ובעל מראה רגיל על גבול הבנאלי הממוצע. אבל אז, מאותו יום בו המליצו לנו בחום על ארוחות הבוקר במרסנד ושיבחו את טריות המרכיבים, משהו השתנה והסקרנות גברה על הרתיעה הקלה. ביום המיועד עטינו על עצמנו טרנינג פשוט כדי לקרוא תיגר, הצטיידנו ב"הארץ" חם וטרי והגענו לחוות את האווירה המרסנדית במיטבה.

קפה מרסנד - כל הפרטים

» ארוחות בוקר - לכל ההמלצות» קוקיה: גן עדן למרגלות החרמון» לחם ארז: כשמוציאים את הארז מהלחם» חוות הארטישוק של נועם: בשביל הסיור

חמש ארוחות בוקר מוגשות במקום. "ארוחת בוקר" (42 שקלים) כוללת שתי ביצים קשות או רכות, ממרחים, סלט ירקות, ריבה, סלסלת לחם, מיץ טבעי וקפה. "בוקר גלילית" (42 שקלים) מורכבת מביצה אחת רכה או קשה, סלט טאבולה, לאבנה, טחינה, זיתים וחלבה, סלסלת לחם, מיץ טבעי וקפה. "בוקר טורקית" (36 שקלים) פחמימתית יותר באופיה וכוללת ארבעה בורקיטס תוצרת בית, ביצה קשה, רסק עגבניות, טחינה, שמנת חמוצה, סלט ומלפפון חמוץ. יש גם "ארוחה רוסית" (45 שקלים) ובה סלט ביצים, דג מלוח, סלמון מעושן, שמנת חמוצה, חמוצים, סלט לחם וחמאה, ואחרונה חביבה היא שקשוקה (39 שקלים) שמגיעה עם טחינה, ירקות חתוכים, חריף ולחם.

אנחנו הלכנו על "ארוחת בוקר" עם ביצים רכות ועל שקשוקה שהומלצה בחום על ידי הממליצים הנ"ל.

השעה: ארוחות הבוקר מוגשות לאורך כל שעות פעילות המקום.

מכובדת למדי. ארוחת בוקר בקפה מרסנד (צילום: יעל רייף)

החברה: בקיטלוג סטריאוטיפי יושבי המקום הם היפסטרים, היפסטרים ועוד קצת היפסטרים, לצד מיני סלב בדרגות הפצעות תקשורתיות שונות, אנשי רוח, עט ולפטופ וגם כמה תיירים שהוסיפו סטייל אלגנטי נוסף למראה הכללי המגניב של המקום.

השתייה: מבחר משמח של מיצים טבעיים שנסחטים במקום בעת ההזמנה מלימונדה ביתית, מיץ תפוזים ועד מיצי גזר או תפוח בתוספת 2 שקלים. הלכנו על מיץ תפוחים ירוקים שהגיע בכוס לא קטנה והיה מרענן ונהדר.

הקפה: קפוצ'ינו של חברת danesi היה מצויין, הוקצף ביד מקצועית ושמר על יחסי כוחות טובים בין האספרסו, הקצף והחלב.

הלחם: בתוך סלסלת קש רטרואית למראה היו שלוש פחמימות מובחרות, כולן במצב טריות מתקדם, טמפרטורה חמימה ופריכה וטעם נהדר. לחם הדגנים היה עשיר ודחוס שהזכיר במרקמו הלח ובטעמו המתקתק את הסיד-לוף, אותו לחם דרום אפריקאי כהה, עוגתי ועשיר בגרעינים ואגוזים. לחם השיפון היה גם הוא נהדר, אוורירי וריחני, אבל מצטיינת הארוחה היתה ללא ספק לחמניה בסגנון ג'בטה טעימה ופריכה, שהגיעה חמה, נבצעה בעונג והיתה בת לוויה נהדרת לשקשוקה שנאכלה גם היא בהנאה רבה.

היפסטרים, היפסטרים ועוד קצת היפסטרים. קפה מרסנד (צילום: יעל רייף)

הממרחים: את השקשוקה ליוותה פנכה קטנה של טחינה נהדרת עם טעם עמוק וסמיכות מצוינת, ומעליה תלולית קטנה של סחוג טרי, עדין וביתי - רחוק שנות אור מאלו המגיעים במיכל פלסטיק וסובלים מחריפות משתלטת. לידה ניצבה קערה קטנה עם רצועות גמבה, זיתים ומלפפון. את מנת הביצים ליוותה אותה טחינה בדיוק, גבינת שמנת סמיכה וטובה וגם סלט טונה טעים עם בצל ירוק, פטרוזיליה וכמות מדודה וחכמה של מיונז. קונפיטורה של תפוחים שזכתה מפינו לכינוי "מרמלדה נהדרת, מי יתן ונוכל ליהנות ממנה כל יום", הפתיעה בגדול: מלבני תפוחים נהפכו בטריק בישולי זה או אחר למתיקות קרמלית עמוקה ולמרקם מיוחד שהזכיר משהו שבין צ'אטני למרמלדה רכה. הטעם היה לא רק מענג במתיקותו אלא גם משך לכיוון האתני בזכות מסמרי ציפורן ששולבו בתהליך הבישולי.

הביצים: היה משהו אלגנטי וסגפני בצמד הביצים הרכות שהגיעו בביציות מקושטות בפרחים א-לה בית סבתא. נטלנו סכין, קטמנו את ראשן וטבלנו בתנועה אצילית פיסת לחם בחלבון הרך עד שהגענו לחלמון הנוזלי. עשינו כך מספר פעמים והתוצאה הטעימה הזכירה לנו טעמי ילדות נשכחים.

השקשוקה, בשונה מאחיותיה הנפוצות שמגיעות במחבת ברזל כבדה ועתירת משקעים - עדות חיה לרזומה ההיסטורי של מי שאכל שם לפניך, של קפה מרסנד מגיעה במחבת מבריקה, נעימה, אסטתית וידידותית למשתמש. הביצים הוכנו עד רכות נעימה - אבל לא נוזלית מדי והרוטב היה נפלא, עדין וקליל במרקמו ומתקתק בזכות קוביות גמבה שלקחו חלק נכבד ברוטב הטעים הזה.

הסלט: היו בו עגבניה, מלפפון, חסה, גמבה, צנון וגזר, וגם הוא, כחלק מהקונספט הכללי, הגיע בכלי שהזכיר שווקי פשפשים או בית של סבתא עם הרבה סטייל, היה עשיר וססגוני, טרי ומתובל כהלכה בשמן ולימון.

אסתטית וידידותית למשתמש. שקשוקה בקפה מרסנד (צילום: יעל רייף)

המתוקים: מאחורה, בצד השני של הוויטרינה, קרצו לנו מספר עוגות בעלות יופי נוסטלגי ומראה ביתי. לא התאפקנו ודגמנו שתיים מהן. ריבוע קטן של עוגת שכבות בצק חצי פריך, ריבה ושוקולד מריר, היתה טעימה ומהנה. לא משהו שיגרום לכם לצעוק "גורמה, גורמה, גורמה," או להכריז שנמצא סוף כל סוף קונדיטור השנה, אבל כן משהו מנחם שמשמש סיום מושלם לארוחה. עוגת תפוחים ופירורי בצק, גם היא בגודל לא מספק בעליל, היתה מוצלחת וביתית כקודמתה. ההפתעה הגדולה הגיעה יחד עם החשבון, עת גילינו שמחירה של כל פרוסה קטנה כזו הוא 16 שקלים מוגזמים.  השירות: הוזהרנו על כך מראש. אמרו לנו: לא כל המלצרים נחמדים, חלקם סובלים מאדישות העלולה להתפרש כחוסר נחמדות רבתי, חלקם אפילו משתייכים לזן מגלגלי העיניים, אבל יש גם נחמדים. והם צדקו. את הארוחה פתחנו במורל גבוה עם דודו המלצר הנחמד והמצחיק שהמליץ בחן, סיפק אינפורמציה מהימנה והרבה להתבדח ולחייך. כשעברנו שולחן, תוצאה ישירה של גשם הברכה שפקד את העיר בחצי הפתעה, התחלף דודו במלצרית אטומת מבט, לא נחמדה וחפה מכל בדל חביבות - אפילו סמלית, שגרמה לנו להרגיש, לא נעים לומר, לא כל כך רצויים.  השורה התחתונה: שום בשורה או מנה יצירתית פורצת דרך לא יוצאת ממטבח המרסנד, ואולי זה מה שהופך את המקום למצטיין בכל הקשור לסך חלקיו. האוכל מוקפד, טרי וטעים מאוד, המחיר ממוצע והאווירה מיוחדת ומצליחה לשמר את אותו טעם של פעם באופן אותנטי ונטול מאמץ. הדבר היחיד שפגם לנו בהנאה מהחוויה הכללית היה היחס המנוכר והקר שחווינו מכיוון המלצרית, כך שבכל הקשור להכנסת אורחים, יש למרסנד מה לשפר. 

קפה מרסנד, בן יהודה 70 תל אביב

*#