טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בטל ושני: השקשוקה שהלכה לאיבוד

מצד אחד הלחם הגיע קר, מצד שני הקינוחים היו אלוהיים. השקשוקה זקוקה לשיפור, אבל האומלט היה תענוג לחיך. בוקר לא אחיד ב"טל ושני"

תגובות

הדיל: פינת הרחובות דיזינגוף וארלוזורוב החליפה בשנים האחרונות לא מעט ידיים. אותה קללה אורבנית הרובצת על כמות בלתי מבוטלת של פינות ברחבי העיר, הגיעה לפני מספר שנים גם לפתחה, ויצרה תחלופה מהירה של בתי עסק קולינריים, שלא הצליחו להתרומם. לא רחוק משם, על ציר דיזינגוף ממש, הוכיחו בתי אוכל כג'וזפה והברנש, שקללות הן דבר שאפשר גם להסיר. במיוחד אם יש לך תפריט מנצח, תמחור הולם, מנות מוצלחות וקהל שכונתי נאמן. לפני מספר חודשים פתחו טל ושני, בעלות קייטרינג וותיק, בית קפה קטן בפינה המקוללת, בו הן מגישות מנות נבחרות מבית היוצר של הקייטרינג המשלב בין מטבח ישראלי, איטלקי וים תיכוני, עם דגש על מאפים, ארוחות בוקר וקינוחים. טל ושני - לשעות פתיחה ולכל הפרטיםבוקר מלוח באיטלקיה בתחנהארוחת בוקר בקאסה נובהאז אחרי שנתנו למקום תקופת הסתגלות למשכנו החדש והמאתגר, הצטיידנו בשרשרת שום, חמסה גדולה ומראות בכיס האחורי, המתנו לשעת בוקר מורעבת, ויצאנו לבדוק האם טל ושני ישברו את רצף הכשלונות.שבע ארוחות בוקר מוגשות במקום. כולן, מלבד המוזלי, מוגשות עם מיץ טבעי ושתיה חמה. ה"ישראלית" (85/47 שקלים לארוחה זוגית) מורכבת מהדיל המוכר של ביצים, סלסלת לחמים, סלט, מבחר מזטים וקינוח הפתעתי קטן בסוף הארוחה. ארוחה כפרית (54 שקלים) שומרת על אותו מבנה אך מוגשת עם מזטים שונים ומוזלי עם פירות טריים. בארוחה האיטלקית (56 שקלים) מומרות ה"ביצים לבחירה" באומלט איטלקי ובו חציל, גבינת פטה, בזיליקום וזיתי קלמטה, ויש גם שקשוקה אדומה (47 שקלים) וירוקה בתוספת תרד (56 שקלים), המוגשות עם טחינה, סלט ירקות וסלסלת לחמים. ישנה ארוחה מושחתת של "בוקר עלומות" (55 שקלים) הכוללת מקרואסון חמאתי, בתוכו ביצים עלומות, סלמון מעושן, עגבניות ומיונז, לצד סלט ירוק להרגעת רגשות האשמה, ומוזלי (39 שקלים) עם יוגורט, גרנולה, פירות טריים, סילאן ודבש.אנחנו בחרנו בשקשוקה הירוקה ובארוחה האיטלקית.

השעה: ארוחות הבוקר מוגשות לאורך כל שעות פעילות המקום.אווירה שכונתית נטולת קללות. טל ושני (צילום: יעל רייף)

החברה: המקום מחולק לשלושה חללי ישיבה. בחוץ, ממש על הרחוב, ממוקם בר קטן ובמה מוגבהת עליה מוצב בגאון שולחן יחיד, שזוכה בשעות ובימים הנכונים לקרן שמש מחממת ונעימה. בתוכו, חלל הישיבה הפנימי בעל רצפת העץ, מעוצב באופן חמים ונעים שגורם לכל יושב להרגיש בבית בשניה, ורק המרפסת החיצונית המקורה וחסרת החן, מזכירה קפיטריה גנרית של ההסתדרות כלשהי, ונטולת כל טאצ' אישי שיהפוך אותה למשהו שנעים לשהות בו.עוברים ושבים שקלטו בזווית העין את זווית השמש שחיממה את הבר החיצוני, התיישבו לקפה ונשנוש. אחרים, דרי האזור, התמקמו כל אחד בתורו על הספה הירוקה המזמינה ושקעו לתוך לפטופיהם או עלעלו בעיתון היומי.

השתייה: מבין לימונדה מהסוג המבוקבק ומיץ תפוזים הנסחט במקום, בחרנו באופציה האחרונה, שאמנם נסחטה במקום, אך כמה שעות לפני הגעתנו, כך עדכנה המלצרית. המיץ היה טעים ומרווה, אך נעדר את החמיצות המרעננת ואת המרקם הצלול המאפיין מיץ תפוזים סופר טרי שנסחט ברגע ההזמנה.

הקפה: קפוצ'ינו של Mauro היה מצויין, גם בגרסאת החלב וגם בגרסאת הסויה (בתוספת מוגזמת של 3 שקלים). היחס בין השילוש הקדוש: אספרסו, חלב וקצף היה מדוייק וכך גם טמפרטורת ההגשה.

הלחם: באגף הנ"ל חל פספוס מצער. שני הלחמים: לחם דגנים איכותי וטוב ופוקאצ'ה בעלת פוטנציאל על, הוגשו בצידה הקריר של טמפרטורת החדר. לחם הדגנים צלח את הטמפרטורה הנמוכה, אך הפוקאצ'ה איבדה כמעט לחלוטין את קסמה הפריך, האוורירי והריחני שהיה מופיע במלוא הדרו בטמפרטורת הגשה חמימה.

הממרחים: על גבי צלוחית זכוכית הוגשו הפנכות הקטנות ובהם ממרחים צבעוניים שעשו רושם ויזואלי חיובי ופתחו את התיאבון. טעימה ראשונה גילתה שחוש הראייה צדק, וכי כל אחד מהם ביתי (במובן הטוב של המילה) ועשוי ממרכיבים איכותיים וטריים. גפרורי אנטיפסטי מתקתק של בטטה, פלפלים אדומים וצהובים וחציל - היו טעימים מאוד - והפתיעו לטובה בים של טפנד זיתים וסלט טונה מיונזי הרווחים כמעט בכל ארוחת בוקר ברחבי העיר. גם טחינה כהה משומשום מלא, עם כמות מורגשת של שום היתה מצויינת, סמיכה ומלאת טעם. חצאי עגבניות שרי בפסטו שומי וראוי היו מהנות, אך תוספת מבורכת של צנוברים קלויים היתה משדרגת את המנה ומוסיפה לה עניין. גבינת השמנת היתה גבינת שמנת ורק חמאת עגבניות מיובשות איכזבה ואחזה בטעם לוואי שהזכיר את אויב בלוטות הטעם הנצחי: המרגרינה האיומה. הקונפיטורה שאמורה היתה להגיע כחלק מארוחת הבוקר האיטלקית, נשכחה משום מה. שברו את מסורת סלט הטונה. ממרחים ב"טל ושני" (צילום: יעל רייף)הביצים: האומלט האיטלקי התברר כמנה יצירתית ומקורית וכתענוג גדול לחיך. שילוב של ליבת חציל קלוי רכה ונימוכה עם ארומה מעושנת, בזיליקום, גבינת פטה חצי נמסה וזיתי קלמטה, יצר אומלט עשיר בטעמים ומרקמים, פשטידתי כמעט, שחשף בכל ביס מרכיב אחר והיה מהנה מאוד לאכילה. השקשוקה לעומתו סבלה ממראה נטול סקס אפיל ובלתי פוטוגני בעליל: רוטב עגבניות הטרוגני במרקמו הציף את הצלחת וצוות לכמות לא גדולה ולא מספיק מורגשת של תרד טרי. בבסיס הרוטב שיכשכו שתי ביצים קשות לחלוטין, שגזלו מאיתנו את ההנאה שבטבילת הלחם בחלמון הרך. הטעם היה רק בסדר ונע על הציר שבין משעמם לאכיל.

הסלט: קוביות גדולות של עגבניות, מלפפון, בצל ובדל עלים ירוקים הרכיבו את הסלט, שתובל ברוטב ויניגרטי עדין מדי והוגש בכמות נדיבה בגודלה. תיבול "איטלקי" יותר של שמן זית, פלפל גרוס, מלח ולימון, היה עושה בצורה מוצלחת יותר את העבודה.

המתוקים: פנקוטה קטנטונת המגיעה כחלק מארוחת הבוקר האיטלקית גרמה לנו לצקצק בשפתיים בהנאה. היא הוגשה בתוך כוסית צ'ייסר צוננת, שמרה על מרקם מושלם העונה להגדרה המרקמית "קטיפתית", והיתה מתקתקה ועדינה. מלמעלה צופתה ברוטב קרמלי מתוק וטעים במרקם של דבש, וכל ביס היה עבורנו הנאה גדולה. בתגובה למראה מקרר הקינוחים המלא בכוסיות צ'ייסר ושוטים בגדלים שונים המשמשות כלי קיבול לשלל קינוחים מגרים, הזמנו גם מוס שוקולד ו-וויסקי ומוס פרלינה (15 שקלים האחד), שהמשיכו את גל ההצלחה. מוס הפרלינה האווירירי היה מתוק במידה נכונה ומוצף בטעם אגוזי, נוגטי כמעט. כזה שגרם לנו לנקות את שטח הפנים של הכוס הקטנה ביסודיות מפתיעה. מוס הוויסקי לעומת עדינות הפרלינה, היה מופת נהדר של טעמי שוקולד מרירים עם עקיצה אלכוהולית מרירה. שלושת הקינוחים, על אף חומרי הגלם הצועקים "מתיקות", שמרו על טעמים מאוזנים ולא עוררו באף אחד מהסועדים תחושות הקשורות לאוברדוז של סוכר.  בלי סקס אפיל. שקשוקה של "טל ושני" (צילום: יעל רייף)

השירות: שכונתי במובן המסתחבק של המילה. המלצרית לקחה חלק פעיל בקבלת ההחלטות, המליצה, סיפקה רשמים אישיים והביעה דעתה על בחירותינו השונות. חלק יאהבו את הגישה הבלתי אמצעית המסתחבקת הישירה, וחלק עלולים להרגיש 'אובר' מטופלים. המנות הגיעו לשולחן במהרה וכך גם החשבון, ומלבד הקונפיטורה האבודה, הכל תפקד כהלכה.

השורה התחתונה: החוויה הכללית היתה חיובית למדי, גם בפן הקולינרי וגם בפן האווירתי. האוכל ברובו היה מוצלח ויצירתי והותיר אותנו שבעים ומרוצים, והקינוחים נתנו פייט ראוי למוסדות מתוקים ידועים בעיר. עם זאת, משהו באופי המקום מעט מתפספס עקב רמה בלתי אחידה שהופיעה פה ושם במהלך הארוחה. לו יקחו טל ושני לתשומת לב את עניין הלחמים הצוננים ואת השקשוקה שזקוקה למקצה שיפורים בטעמה, ויהפכו את המרפסת לחלל נעים יותר לישיבה, קיים סיכוי גדול להכחיד לנצח את קללת הפינה.טל ושני - ארלוזרוב 23, תל אביב, טלפון: 03-5230044

*#