${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר באמילין: אמנות האומלט הקוסמופוליטי

במקום הכי מפתיע ברמת גן מוגשות ארוחות בוקר באווירה בינלאומית. אם רק ישכילו באמילין לשדרג את סלסלת הלחמים, הם ימשכו גם את התל אביביים ההדוקים

תגובות

הדיל: עם ישראל יודע מה טוב. הוא מוקיר ומעריך את ארוחת הבוקר ומאפשר לה לשמור על מעמדה הגבוה והזוהר כארוחה החשובה ביותר ביום אם לא ה-. עובדה, מקומות כמו "בנדיקט" ודומיו הממותגים פחות- כאלו הממקמים את ארוחת הבוקר במרכז, מעניקים לה את הכבוד הראוי ומרחיבים את הרעיון "ביצים לבחירה" למנות יצירתיות ומעוררות השראה, משגשגים ומתפקדים בהרמוניה נפלאה עם הסועד הישראלי שמצביע במזלגיו ונותן להם לגיטימציה להגיש את הארוחה הראשונה של היום, גם הרבה אחרי שהשמש שקעה.לא מזמן נוסף למקומות שהפכו את הבוקר לקונספט מורחב אח נוסף. קוראים לו אמילין, הוא ממוקם בקומת המסחר של הסיטי טאוור במתחם הבורסה ברמת גן, ומגיש לא פחות מתשע ארוחות בוקר חובקות עולם. לצד ההצהרה הקולינרית הגלובלית המסקרנת בפני עצמה, משך את עינינו המחיר הידידותי והנגיש לכיס. 49 שקלים עולה כל ארוחה, ואם לוקחים שתיים, משלמים 89 שקלים. כל אחת מהארוחות (ישראלית, צרפתית, שקשוקה בלקנית, טוסקנית, אנגלית, בלגית, אמריקאנית, שוויצרית ובוקר של פועלים) מוגשת עם תוספות שונות בהתאם למוצאה, לצדקפה ומיץ טבעי לבחירה.אמילין - לשעות פתיחה ולכל הפרטיםשינסנו מותניים, פתחנו כפתור במכנס ויצאנו למסע קולינרי קל"ב, כשבחרנו בארוחת בוקר ישראלית עם ביצים, מטבלים, לחמים ומאפי הבית, ובבוקר צרפתי ובו אומלט במילוי סלמון מעושן, עירית, גבינת קממבר שקדים, קרואסון גבינת שמנת, זיתים וחמאה. כל שנותר לנו כעת זה להמתין בשקיקה ולאחל אחד לשני "בון אפטיט ובון ווייאז'".  השעה: באמצע שבוע ובמהלך כל שעות פעילות המקום מוגשות ארוחות הבוקר הישראלית, הטוסקנית, הצרפתית והשקשוקה. ביום שישי מוגשות כל ארוחות הבוקר סובבות העולם. המקום כשר ולכן פועל בימי שישי עד שעות הצהריים בלבד.החברה: מקומית בעיקרה ומורכבת מתושבי האזור - אלו שמתגוררים דרך קבע במעלה הסיטי טאוור, על משפחותיהם וחבריהם (צוות העובדים מכיר את כולם בשמותיהם ויודע להכין את הקפה האישי שלהם על אוטומט). מי שהיה כאן קודם חוזר לבקר במיוחד, לשתות קפה, לפתוח את הבוקר במאפה פריך ועתיר חמאה, ובעיקר להנות מהשקט שמציעה הסביבה הפעלתינית באמצע השבוע, שעוברת למצב מנוחה נעימה בשישי-שבת.השתייה: מבין לימונדה, מיץ תפוזים ומיץ גזר - כולם נסחטים במקום, בחרנו בשניים אחרונים שהגיעו בכוס גבוהה ונדיבה והיו מרווים, רעננים וטעימים במיוחד.הקפה: גם הוא היה מהנה ומוצלח. קפוצ'ינו של Mauro  הוכן על ידי בריסטה מקצועי שהקפיד על יחס מושלם בין תמצית, קצף וחלב, ועבר גם את מבחן חלב הסויה בהצלחה גדולה. כל אחד מאיתנו הזמין בתגובה ספל נוסף (12 שקלים).הלחם: על גבי צלחת עץ חביבה הוגשו הפחמימות. חלה מסורתית של יום שישי היתה בנאלית וחביבה, אך ג'בטות קטנות וחמימות - אחת בהירה ושניה כהה, היו מהזן הפשוט והמאוד לא מזמין. כאלו שאכילות רק במצב חמים, ועם צניחת הטמפרטורות הופכות קשות ויבשות כדיקט. גם הקרואסון שליווה את ארוחת ה"בוקר צרפתי" לא הצטיין בטעם, בטמפרטורת ההגשה ובמרקם. מזל שפונקנו  במאפה הדגל של המקום ושמו בישראל "שוקט". מדובר במאפה צרפתי מבצק רבוך שישמח כל לבב אנושי פועם: מבחוץ גבישי סוכר שנמסים ומתמוססים ברכות במגע הראשון עם הפה. מבפנים מרקם ענוג של פחזניה אוורירית במיוחד, והכל עטוף בהרבה רכות וחמאה.

ביזנס אנד פלז'ר. קפה אמילין (צילום: יעל רייף)הממרחים: כל אחד ממלווי ארוחת ה"בוקר ישראלי" היה איכותי, ביתי ומפנק עד מאוד. ניקח לדוגמא את טפנד הזיתים השחורים. קל ושכיח לקחת זיתים, לטחון אותם עד צאת נשמתם, להגיש "אז איז" ולכנות אותם "טפנד". מצד שני, אם לוקחים זיתים איכותיים מבית, כמו במקרה הנ"ל, מוסיפים להם מעט שמן זית, שום במשורה וטוחנים טחינה גסה, מתקבל ממרח טעים ומעניין שחוצה את גבולות הבנאל בטעם טוב. כך היו גם הפלפלים הקלויים. שלושה צבעים כיכבו שם: כתום, אדום וצהוב. הם נקלו כהלכה אך נותרו בשרניים מבפנים, ותובלו בשום, שמן וטימין, כך שהתוצאה היתה ארומתית וטעימה. סלט הטונה שטופל ותובל בעדינות עם מעט מיונז, גמבה, בצל ירוק ופטרוזיליה היה ביתי ומוצלח. שום רע לא הונה לטונה והיא נותרה "בשרנית" ונגיסה. את אגף הגבינות יצגו גבינת שמנת קלילה וטובה וקוביות גדולות של פטה זרועת זעתר, איכותית וטעימה. על אותה איכות שמר גם מלווה הארוחה הצרפתית: זיתים סורים דפוקים מתובלים בחריפות ממכרת ונעימה. אך זאת ששיחקה אותה מבחינה קולינארית בגדול היתה ריבת עגבניות שרי יפת צבע ומרשימה, שהצליחה להתל בכולנו באופן כזה שטעמה המתקתק והייחודי לא חשף מיידית את מוצאה. הביצים: האומלט שהגיע כחלק מארוחת הבוקר הצרפתית היה מוצלח למדי. כמות גדולה של סלמון מעושן שולבה בתפיחה הביצתית האוורירית, ובאמצע הוטמנה פרוסה עבה וגדולה של גבינת קממבר ושקדים, שהפכה כל ביס להנאה בלתי מוסרית כמעט של גבינה רכה ונמסה. גם אומלט ארוחת הבוקר אותו שדרגנו בפטרוזיליה ופטריות ללא כל עלות כספית - עניין משמח בפני עצמו - היה מוצלח וטעים. יד מקצועית הכינה את שני האומלטים, טיפלה ואיווררה אותם בעודם על המחבת, וידעה לשלב נכון את התוספות בנדיבות, ובעיקר לשלוף מהאש בדיוק בזמן. הסלט: בקערה דמויית חרוט, נאה אך לא נוחה לאכילה, הוגש סלט צבעוני ועשיר המכיל גזר, נבטים, עגבניה, מלפפון, חסה וזיתים, ומתובל בעדינות ברוטב ויניגרטי טעים ומתקתק. מעל כל קערת סלט התנוסס דגלון קטן של המדינה על שמה קרויה המנה. רעיון חמוד ומעלה חיוך המצביע על תשומת לב לפרטים הקטנים. הנאה בלתי מוסרית. אומלט של אמילין (צילום: יעל רייף)המתוק: שבעים ומרוצים מהרוב החלטנו להמשיך את בהלת הסוכר גם בבית, וכדי להמתיק את סעודת ליל שישי רכשנו עוגת גזר (38 שקלים לעוגה שלמה בחושה) כבדת משקל ויפת מראה, המצופה לכל אורכה ורוחבה בשקדים פרוסים דק דק. למרות שחששנו כי מקורו של משקלה הכבד בכמויות נדיבות מדי של חמאה, התבדינו כבר בביס הראשון. הטעם היה גן עדן של מתיקות מתובלת, והמרקם עונג של רכות בשילוב כמות עצומה של שקדים שפריכותם התערבה בכל ביס. את כל זה הציף סירופ מתקתק ששמר על העוגה לחה ונימוחה. עונג שבת היה לנו הפעם טעים המיוחד.השירות: חביב מאוד, יעיל, מהיר, נעים ומגובה באינפורמציה ובהמלצות שעזרו לנו לקבל החלטות טעימות במהלך הארוחה.השורה התחתונה: מתחם הבורסה שברמת גן רחוק שנות אור מבחינת אווירת סוף השבוע, מהאחות התל-אביבית הקרובה. רעשי הרקע, הקצב האווירה והאוכלוסיה שונים לגמרי. למעשה, מדובר ביעד אלטרנטיבי ומוצלח לא פחות עבור לוגמי וסועדי הבוקר, בבואם להתחיל את סוף השבוע שלהם בקצב פחות אורבני ועמוס. מבחינה קולינרית רווינו נחת מרוב מרכיבי הארוחה, אך טוב יעשו באמילין אם יתנו תשומת לב נוספת לסלסלת הפחמימות וישדרגו לאלתר את תוכנה. כך תישמר האחידות לאורך כל הארוחה, ואנחנו נוכל להכריז בלב שלם כי "התענוג היה שווה כל קלוריה וגרם".אמילין - מנחם בגין 5, קומת המסחר מלון לאינורדו סיטי טאוור, רמת-גן, טלפון: 03-5752300

*#