${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בסבסטיאן: לעולם בעקבות הבייקון

יעל רייף יצאה לסבסטיאן בגלל השניצל המפורסם, וחזרה מאוהבת בברוסקטת לימון עם ביצה עלומה וחביתה עם בייקון אגדי

תגובות

הדיל: אל סבסטיאן שבהרצליה הגענו בדיוק בקו התפר שבין בוקר לצהריים, כך שבזמן שהמתנו לארוחת הבוקר שהזמנו, התעופפו מעל ראשינו מיני מנות צהריים מגרות שהזמינו יושבי השולחנות הסמוכים. לאחר כעשר דקות הסכמנו פה אחד כי קשה ואף בלתי אפשרי להישאר אדישים לשניצלים - מנת הדגל של המקום ושל אחיו קפה נואר, שהזכירו בגודלם העצום את מדינת הוותיקן. גם קול לעיסתם  שהורכב מצלילי פריכות רמים שהוציאו אותנו משלוותנו, לא תרם לתחושת הרעב בה אחזנו מבעוד מועד. וכך מצאנו עצמנו מתרגלים איפוק מדיטטיבי, ומשדלים במקביל את המערכת לזרז עניינים. האם גם ארוחות הבוקר ימשיכו את אג'נדת השניצל וישמשו  סמל לגאווה? הנה רשמים מזווית ביקורתית במיוחד.סבסטיאן - לשעות פתיחה ולכל הפרטיםארוחות בוקר - לכל הביקורותשמונה סוגי ארוחת בוקר מציע המקום. "בוקר סבסטיאן" (84/54 שקלים לארוחה זוגית) כוללת ביצים לבחירה, ירקות בגריל, לחמים, ממרחים, סלט ומשקה קר וחם. יש גם שקשוקה עם מרגז (46 שקלים), steak&eggs המוגשים על רוטב ציר בקר, עם אספרגוס בגריל (59 שקלים), ברוסקטות עם בייקון או סלמון וביצה עלומה (51/45 שקלים) וסנדביצ'ים (38-48 שקלים). באגף המתוקים יש מוזלי (32 שקלים) ופנקייק ריקוטה ופירות יער עם סירופ מייפל וקרם פרש לימוני (48 שקלים). אנחנו הלכנו על בוקר סבסטיאן וברוסקטת סלמון וביצה עלומה.

השעה: ארוחת הבוקר מוגשת בימי שישי ושבת בין השעות 9:00-12:00.

החברה: המקום מרווח ונעים מאוד לשהייה. עיצוב בסגנון "ברי" מעץ כהה, ספות נוחות, תמונות יפות שתלויות על הקירות, בר משקאות ירוק ויפהפה שלוכד את העין ומזיקה שנעה על הציר שבין ג'אז קלאסי ובלוז למוזיקת מעליות נעימה - יוצרים יחדיו תמהיל מוצלח שכולו נוחות וטוב טעם. החברה מגוונת גילאית וסגנונית והמגוון הרחב של אפשרויות ישיבה (בפנים, במרפסת המקורה, לצד השולחנות, על הספות וצמוד לבר) כמו גם המרווח הנורמלי בין כל אלו, מאפשר פרטיות נוחה.לעולם בעקבות השניצל. סבסטיאן (צילום: יעל רייף)

השתייה: אף אחד מהמיצים לא נסחט במקום. בהיעדר ברירה בריאה יותר הלכנו על מיץ אשכוליות שנראה כמו המקור אבל מרגיש כמו משהו סינתטי לחלוטין. מאגף קוקטיילי הבוקר הלכנו על "פורסט תות" (31 שקלים) מתקתק ונעים לחיך המורכב מסטולי תות, לימון ופירות יער שלמים, קפואים ששברו את המתיקות הילדותית בטעמם החמצמץ.הקפה: קפוצ'ינו של Mauro הוכן כהלכתו, התהדר ב"קצף" סמיך והיה מהנה ומוצלח.

הלחם: בתוך כלי פח חמוד ששמר על חומן הגיעו חמש פרוסות עבות של לחם טעים וכהה עם קרום פריך ועבה ופנים אוורירי ומתקתק. לצידו הוגש לחם בהיר ומוצלח בעל קרום עבה גם כן וריח נהדר.

הממרחים: כל אחד מהם היה טרי, איכותי ונהדר. ניקח לדוגמא את גבינת השמנת. לפני שהונחה בצלוחית הקטנה היא הוצאה מקירור רק כדי למנוע מצב יציקתי או נוקשה, וכך קיבלנו אנחנו גבינת שמנת טעימה, שמנה וסמיכה, אך נוחה למריחה ונעימה בפה. נקניק סלמי פרוס דק היה נהדר, טרי מאוד וחמצמץ - בדיוק כמו שצריך, כך גם גבינת גאודה טעימה שנחתכה עם ההזמנה ולא סבלה מקצוות יבשים. על אותה איכות שמרו גם זיתים דפוקים בשני צבעים וגם ריבת שזיפים מצויינת וביתית. רק גבינת פטה המובטחת בתפריט נשכחה משום מה.

הביצים: את החביתה שידרגנו עם תוספת של בייקון (12 שקלים) והשמחה היתה רבה. כמות נדיבה מאוד של פרוסות בייקון טעימות הוספו לחביתה האוורירית והרכה. באופן שונה מזה שאנו רגילים אליו, הן לא טוגנו עד לדרגת קריספיות לפני הוספתן, אלא הוספו לביצה כמות שהן "as is". היותן איכותיות, פרוסות דק ונטולות פסי שומן משתלטים, הפך את העסק לטעים מאוד. לצד החביתה הוגש תרד חלוט ומומלח, עגבניה מפולפלת שנצלתה בגריל וגם תפוחי אדמה קטנים מתובלים, פריכים וטעימים.

ברוסקטת הסלמון התגלתה כיצירת מופת טעימה במיוחד. על בריוש קלוי, פריך בקצוות ומעט מתקתק, הונח תרד חלוט וממולח, מעליו ערימה נאה של פרוסות רכות ושומניות לטובה של סלמון שנכבש בעדינות ושמר על טעם טבעי נהדר, ואספרגוס חלוט וצרוב. מעל כל זה ניצבה ביצה עלומה מדויקת שנמשחה במשורה ברוטב הולנדייז קליל ותובלה בעירית קצוצה. משהו בשילוב מתקתקות הבריוש למליחות העדינה של הסלמון וחלמון הביצה שהציף את הכל, יצר מנה חלומית וטעימה, וגם פריכות האספרגוס והתרד עשתה מעניין ונעים בפה. ברכותינו לשף שגרם לנו כזאת הנאה.    הפרחים לשף. ברוסקטת לימון עם ביצה עלומה (צילום: יעל רייף)

הסלט: כקודמיו, גם הוא נראה מזמין, מגרה ומאוד טרי. עגבניות אדומות, צנונית, גזר ומלפפון הרכיבו את הסלט הרענן והמצטיין הזה שתובל כהלכה בפלפל גרוס, מלח, שמן ולימון.

השירות: על אף שהשירות היה יעיל ומקצועי, המלצר הראשון איתו באנו במגע סבל מניכור יתר, פעל על אוטומט והרבה לגלגל את עיניו בהבעה שכולה זלזול. לשמחתנו הרבה, לקראת סוף הארוחה הוחלף המפלבל בעיניו במלצר בלונדיני מאיר פנים, קומוניקטיבי וחייכן, בזכותנו סיימנו את הארוחה בתחושה הרבה יותר נעימה.

השורה התחתונה: נעים מאוד וטעים מאוד היה לנו בסבסטיאן. כל אחד ממרכיבי הארוחה שידר טריות, איכות והקפדה. מחיר הארוחה אינו שונה ממקומות רבים אחרים המגישים היצע דומה של מרכיבים, ואף זול ומשתלם יותר בהזמנת ארוחה זוגית. ההבדל הוא שבמקרה הנ"ל מדובר בארוחה מצטיינת מכמה בחינות: גיוון, יצירתיות, רמת הביצוע הגבוהה, איכות חומרי הגלם והאווירה המאוד נעימה. אם רוצים בסבסטיאן לקחת צעד קדימה את העניין ולזכות בציון הכבוד "דוז פוואה", שומה עליהם להשקיע במכונה או בעובד חרוץ וזריז ידיים שיסחוט פירות טבעיים, טעימים, בריאים ומשמחים הרבה יותר.

נקודה נוספת למחשבה: ארבעה ימים לפני הגעתנו התקשרנו למסעדה להזמין מקום. "שעה וחצי תספיק לכם?" שאלה לוקחת ההזמנה. ענינו שאנחנו לא יודעים, אבל באופן כללי נעדיף לא לאכול עם סטופר צמוד ליד. "טוב" אני מוסיפה לכם עוד חצי שעה", התפשרה הטלפנית. בשעת הגעתנו היתה המסעדה קצת פחות מחצי מלאה ואנחנו לא הבנו מדוע מראש הוגבלנו, ותהינו מה קורה במקרים בהם מעוניינים לקיים ארוחת יום הולדת משפחתית או להזמין לארוחה אורח מקצה זה או אחר של העולם - איתו מעוניינים לשבת לשיחה ארוכה. הנוהג התמוהה להגביל אורח שמשלם במלוא כספו עבור הארוחה לשעה וחצי בלבד, או שעתיים - לאחר התמקחות מביכה, מכעיס, מיותר ומעליב ורצוי שימוגר לאלתר.סבסטיאן - משכית 33, הרצליה פיתוח,הרצליה, טלפון: 09-9513939

*#