${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר באליוט: טעמים נפלאים ושירות מקצועי

סלט עם ירקות טריים ופריכים, מיץ מתקתק וקרואסון אחד שאי אפשר להפסיק לאכול אותו - קפה אליוט השיב ליעל רייף את אמונה ברחוב גורדון

תגובות

הדיל: לפעמים, דווקא הדברים שנמצאים מתחת לפני השטח, ובמקרה שלנו ברחוב גורדון השקט, מתגלים כדבר האמיתי. אחרי שהתעלמנו תקופה ממושכת מהרחוב בעקבות מפגש קולינרי מצער עם מזרין, ערכנו השבוע סיבוב אגבי באזור, והופתענו לגלות דייר חדש וחביב שהחליף את מזרין. קוראים לו קפה אליוט והוא צנוע, ביתי ונעים במראהו ובעיקר מאוד מזמין. כזה שמתאים לארוחה קלה או סתם קפה, כך לפחות חשבנו. אבל אז, אחרי עלעול בתפריט, נטרפו כל הקלפים ואנחנו החלטנו להזמין ארוחה. קפה אליוט - לשעות פתיחה ולכל הפרטיםבתפריט הבוקר שש ארוחות שונות. באלגנטיות דילגנו על קפה ומאפה או מיני כריך (24/21 שקלים) ועל גרנולה עם יוגורט, פירות, חלבה וסילאן (29 שקלים). בוקר בריא (38 שקלים) ובו סלט קצוץ, ביצים קשות, טחינה, גבינה צפתית ומיץ סחוט, נראה לנו בריא מדי ולכן בחרנו בארוחת "בוקר טוב (96/52 שקלים לארוחה זוגית) ובה ביצים, סלסלת לחמים, ממרחים וגבינות, סלט ירקות, מיץ סחוט וקפה. והזמנו גם " Elliot breakfast" (48 שקלים) מנה מעוררת סקרנות של קרואסון פתוח עם קריספי סלאמי, ביצים עלומות, ושאר הפתעות. אלו דברינו וכך היה.

השעה: ארוחת הבוקר מוגשת בימים א'-ה' בין השעות 8:00-12:30, ביום ו' בין השעות 8:00-15:00 ובשבת בין 9:00-15:00.

החברה: שכונתית וחביבה. שלוש נשים בפנסיה ליהגו על הא ודא בשולחן ליד. אדם שלו שהקפיד אחת לעשר דקות לשתף את המלצרית הסבלנית בקורות חייו, ישב עם עצמו ועם ספל הקפה וקרא ביסודיות עיתון, ומסביב ישבו חבר'ה נחמדים, חלקם, כך נראה לפי האינטרקציה, לקוחות קבועים.

אווירה שכונתית וחביבה. אליוט (צילום: יעל רייף)השתייה: לשמחתנו כל המיצים נסחטים במקום, כולל הלימונדה, ומוגשים בכוס נדיבת מידות ומרווה בקיבולתה. הלכנו על מיץ תפוזים טעים טעים חמצמץ-ומתקתק ועל לימונדה, לגביה הוזהרנו מבעוד מועד על ידי המלצרית שהבטיחה "היא מאוד חמוצה". והיא צדקה. על- אף שטעמו הטבעי- ללא כל התערבות חומרי טעם וריח, של הלימון הורגש גם הורגש, דילול משמעותי יותר היה הופך אותה למעט יותר נגישה לחיך, והיתה מונעת מהלוגם ההדיוט הבעה מופתעת המתחלפת בפרצוף חמוץ. כשמהלנו במים, המצב השתפר פלאים.

הקפה: קפוצי'נו של saquella היה טעים ומדוייק גם בגרסת החלב וגם בזו על בסיס חלב סויה, אך ההקצפה היתה חובבנית מעט והותירה בתוצר הסופי יותר מדי בועיות אוויר מיותרות.

הלחם: צלחת הלחמים והמאפים הורכבה משתי לחמניות לא מתוחכמות אך חמימות, פריכות וטעימות, ולצידן המלך הפחמימתי הבלתי מעורער: קרואסון שחום מקמח מלא עתיר במתקתקות חמאתית, מושחתת כמעט, וטעם שהזכיר לשני סועדים ביקורתיים ג'חנון מאיכות מעולה. כששיתפנו בכך את המלצרית נוכחנו כי אנחנו לא היחידים וכי אותו קרואסון המחופש לג'חנון- או להיפך, אהוב מאוד על שוכני הקפה בזכות הדימיון הרב. לצידו הוגשה חמאה וריבת תות מתקתקה שהזכירה במרקם ובטעם מילוי טעים של סופגניה.

הממרחים: הם הגיעו מעוררי תאבון ורעננים בכלים מרובעים ונוחים לאכילה. ראשונה להידגם היתה טחינה סמיכה וטעימה, אם כי קצת פחות מלח, היה מיטיב עימה. אחריה הגיע תורה של גבינת לאבנה סמיכה ואיכותית עם סומק ושמן זית, בה טבלנו נמרצות את הלחמניה. על אותו טיב שמרה גם גבינת גאודה טרייה ורכה ופרוסת סלאמי נהדר. אך אלו שזכו ללא עוררין בפרס יקירי הקהל היו זיתים דפוקים כהוגן, כבושים ומתובלים בהצטיינות בזרעי כוסברה ושום, אותם לא יכולנו להפסיק לשבח ולאכול.  

הביצים: את החביתה ביקשנו לשדרג עם גאודה (5 שקלים) וסלאמי (8 שקלים). היא הגיעה מלאה בתוספות, מתובלת כהלכה, נפוחה ואוורירית. אהבנו מאוד את נוכחות הסלאמי שבזכות טיגון קצר טרם שילובו בביצה, הפיץ את טעמו לכל עבר והשתלב נהדר בעדינות הגאודה הנמסה.עדין, שמיימי ומחביא עריסה. הקרואסון בוקר של אליוט (צילום: יעל רייף)Elliot breakfast עמד בהבטחה והתגלה כהברקה יצירתית וטעימה. בתוך קרואסון פתוח שחומם קלות רק עד דרגת פריכות נעימה, הונח ההולנדייז המקורי ביותר שטעמנו זה זמן מה, עדיו ושמיימי במרקמו, אך מגובה בתוספת מדודה של עריסה ששברה את טעמי החמאה בפיקנטיות מתקתקה. מעל פוזרה גבינת קשקבל מפוררת ושתי ביצים עלומות שהוכנו כהלכה. זו היתה הקומה הראשונה. אחר כך הגיעו רצועות סלאמי שטוגנו לדרגת קריספיות, עירית קצוצה ועוד קצת גבינת קשקבל לפינאלה מושקע. כל אלו השתלבו לכדי אג'ז בנדיקט אלטרנטיבי נהדר, קליל יותר מאחיו הבריושי, פריך ומלא בטעמים מפתיעים.לא משנה עד כמה אתם מנומסים, בשלב כלשהו גם אתם תזנחו את המזלג והסכין לטובת אכילה ידנית, איסוף חלמון הביצה וסילוק הפירורים שיצטברו בכל מקום. זוהי הבטחה. שיבחנו בפה מלא, דיברנו על חגיגת טעמים וסיכמנו כי מדובר באחת המנות הטעימות והמפתיעות אם לא ה. 

הסלט: העגבניות שזוהי אינה עונתן, רחוקות מלהימצא בשיאן. מחירן מרקיע שחקים ולאתר עגבניות אדומות, קשות ויפות מראה בימים אלו, זו משימה לא קלה בכלל. אחרי שנתקלנו בגרסאות שונות ומשונות של סלטי ירקות בבתי קפה, חלקן על טהרת על 90% מלפפון ו-10% עגבניה ירוקה, היינו נטולי ציפיות. מה נחמד היה לגלות כי באליוט שמו את היד על סחורה מעולה. הסלט היה לא פחות מתענוג, גדוש בעגבניות אדומות, יפות וטעימות, מלפפונים, גמבה פטרוזיליה ובצל, ומתובל במלח, פלפל, לימון ושמן זית, ביד אוהבת ובכישרון רב.

השירות: חביב, נטול רשמיות, אינפורמטיבי ויעיל. הכל תפקד כהלכה ואנחנו היינו מרוצים.

השורה התחתונה: ארוחת בוקר מוצלחת ומהנה לא נמדדת רק על-פי השפע, ההיצע, גודל המנות והכמות. זוהי שימת הלב לפרטים הקטנים, חומרי הגלם, ההקפדה, הביצוע והמקוריות, שהופכות אותה למשהו מיוחד ומבדילות אותה מאלף אחרות, בנאליות ומשועתקות. כאן בקפה אליוט נתקלנו ברמת ביצוע גבוה, בממרחים איכותיים ורעננים שלא המתינו לנו בכליהם, אלא הורכבו בעת ההזמנה, ובאופן כללי הרגשנו שיד מקצועית ואיכפתית לקחה חלק בהכנת הארוחה. כל אלו בשילוב אותו קרואסון אג'ז בנדיקט "עריסתי" וחלומי, יגרמו לנו ללא ספק לחזור.

קפה אליוט - גורדון 17,תל אביב, טלפון: 03-5221050, שעות פעילות: א'-ה' ושבת: 08:00-23:30 ו': 08:00-18:00

*#