${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בבית בגליל: חגיגה צבעונית בלב היער

למרות חוסר האחידות בטעם ובתיבול והיעדר מיצים טבעיים, ארוחת הבוקר בבית בגליל היא חוויה שכדאי לשלב במסגרת בילוי רומנטי בצפון

תגובות

הדיל: מילאנו מיכל דלק שלם, ניקינו היטב את השמשה, העברנו את הראש למצב 'טיול', השארנו מאחור את תל אביב של יום שישי: פקוקה, סואנת וצפופה, ונסענו לצפון. היי צפונה, יותר נכון. כשהפסקנו לקלוט את התחנות עליהן אנחנו מתפשרים בימים שבשגרה, עברנו לשירי לכת וארץ ישראל היפה, כשחלפנו על פני ראש פינה ציינו "גם שם חייבים לבקר" וכשה- Waze התחיל להשתגע ידענו שאנחנו בכיוון הנכון. בית בגליל שוכן בלב יער בירייה והנסיעה אליו עוברת בתוך יער. לא חורשה, לא פארק, אלא יער אמיתי, כזה שקצת חורף עם ערפל מקנה לו מראה מכושף ואגדתי. בעליו מגדירים אותו "מלון ספא" והוא כולל את השילוב השלוותי המתבקש של טבע, סוויטות מעוצבות, מתקני ספא, מרתף יין ואירוח מגיל 16 בלבד למעט ימי חג ומועד. מזל שאנחנו כבר ילדים גדולים.בית בגליל - לשעות פתיחה ולכל הפרטיםחלפנו על פני הכניסה המרשימה, נכנסנו לבית האבן היפהפה, עשינו עם הראש שלום מנומס לאנשים הרגועים שלבשו חלוקים לבנים ונעלי בית, לבנות גם כן, ומיהרנו למסעדת המלון. בכל זאת, שעתיים של נסיעה עושות את הבן- אדם רעב. מסעדת המלון כשרה ומציעה ארוחות בוקר ובראנצ' בשיטת בופה חלבי שכולל מאפים, סלטים, מבחר גבינות, ביצים, קונפיטורות ושאר מזונות על טהרת המטבח הגלילי. לאורח מבחוץ תעלה ארוחת הבוקר בימים א'-ו' 85 שקלים וביום שבת, בקונספט בראנצ'י שונה הכפוף לחוקי הכשרות מבחינת בישולים וכו', 120 שקלים.  השעה: ארוחת הבוקר מוגשת בהזמנת מקומות מראש בימים א'-ו' בין השעות 7:30-10:00 וביום שבת כארוחת בראנצ' בין השעות 11:00-14:00.החברה: הגענו ביום שישי מפנק במיוחד ששלח קרני שמש מחממות וצבע את עצי היער בגווני שמש בהירים. הכל מסביב היה פסטורלי ושלו. העיצוב נעים מאוד לעין, הספות נוחות והשקט עוטף את המקום. הבעיה היא שדווקא אותו שקט מבורך נקטע כבר בכניסה לחלל הבופה בעקבות קבוצת "הישראלי היפה", עטויים חלוקים לבנים, מבהיקי עור מפינוק ורגיעה, אך קולניים כמו שרק קבוצה ש"פותחת שולחן" יכולה להיות. לצידם סעדו זוגות רומנטיים ועל אף שניהלו שיחה ערה, קולם לא נשמע. מכך גם הנחנו שהבעיה הקולנית היא נקודתית ולא תוצאה של אקוסטיקה לקוייה. חלל המסעדה כשאר חלקי מלון הבוטיק, מאופיין גם הוא באותו עיצוב נינוח, עם אלמנטים קלאסיים כמו שנדלירים, ריהוט לבן ורצפה מצויירת בחן שנראית ממש כמו מפעם. כשכל אלה מגובים בכלי הגשה מעוטרים בשלל צורות וצבעים שמכניסים מעט ססגוניות וחיים ללבן השלו הזה, הכל נראה לפתע כה אופטימי ונחמד. השתייה: מאכזבת לחלוטין. המרחק בין קנקני המיצים המאוד לא טבעיים בצבעם ובטעמם, למטבח הגלילי שהובטח היה גדול ומורגש, והטעם הזכיר משהו שראוי יותר לפתיחת סתימות מאשר לשתיית אדם. מיץ גזר או פרי הדר אחר שהיו נסחטים במקום בעת ההזמנה, היו עושים את כל ההבדל.הקפה: קפה של Vero היה חזק, מרוכז מאוד בטעמו ובהחלט מעורר. חלב סויה, אגב, נבצר מהתפריט.השקט שלפני הארוחה. בית בגליל (צילום: יעל רייף)הלחם והמאפים: דקות אחרי שהתמקמנו ועברנו למצב חיסכון באנרגיה ורגיעה, הגיעה לשולחן סמבוסק הום מייד חם מבצק שמרים שזה עתה יצא מאפייה. בתוכו, מלבד אדים, היו עגבניות, בצל, גבינה צהובה, גבינת רוקפור וגם אגוזים לטובת הקראנץ'. מבחוץ היתה כמות נאה של שומשום. לא רק המראה עבר מסך. גם הביצוע היה יוצא מן הכלל וכך נתקבל לו מאפה פריך, חם וטעים במיוחד. כיף לפתוח את הבוקר ואת הארוחה עם סמבוסק כהלכתו. לצידו ובשונה ממנו, היתה גם פיתה נפוחה עם זעתר מבצק חסר טעם או ייחוד. כשהיא חמה היא אולי אכילה יותר, אבל במקרה הנ"ל היא הוגשה בטמפרטורת חדר שהפכה אותה לפחמימה סתמית ולא טעימה. לחמי שאור מצופים בשומשום וקצח שנאפים במקום היו גם כן חסרי מעוף ובעלי קרום דק מדי וחסר נוכחות, אז עברנו לבורקס גבינה פריך וחביב שהיה יכול להיות חביב הרבה יותר לו הוגש חם.   הממרחים: שולחנות עמוסים כל טוב ניצבו בחזית. מבחר נאה של גבינות, ממרחים, סלטים, זיתים ומיני ירקות היו שם. ראשונות להידגם היו גבינות צאן עדינות  ומוצלחות של משק שוורץ. גבינת שחם מחלב עיזים מצופה בשכבה דקה ופחמית היתה עדינה להפליא, רכה וממש 'נמסה בפה' כדברי המשורר. גבינת פטה מעודנת במליחותה היתה אף היא טעימה ובעלת מרקם ענוג ושמנתי כמעט. עוד היו שם צפתית עם קצח, פפריקה ואגוזים, גבינת שמנת סמיכה עם שומשום, כדורי לאבנה עם זעתר ויוגורט עם ובלי כמון. אחרינו שרווינו נחת מהאגף החלבי, עברנו לדגום את הגריינים הבאים בתור. הטחינה היתה בסדר, טעימה אך לא מספיק סמיכה. סלט הטונה הורכב מהקומבינציה הבנאלית של טונה ופלפלים בשלושה צבעים, דבר שלא פגע בחביבותו, אך תבשיל מתפוחי אדמה ובצל מטוגן היה תפל וסתמי והוגלה הצידה יחד עם חצילים קלויים וחמוצים יתר על המידה. קינחנו בסלט ביצים טעים וביתי עם בצל ירוק ומיונז ובפרוסה עבה של סלק ועליה תלולית גבינת שמנת, שילוב פוטוגני ונהדר.הביצים: נתבקשנו לבחור את אופן הכנת הביצים והלכנו על חביתה עם עשבי תיבול ופטריות. הצליח להם שם במטבח וזו שקיבלנו היתה עבה, נפוחה כראוי ועשויה כהלכתה. מהמזנון העמסנו על הצלחות הגדושות גם שקשוקה שלא השאירה שום רושם ממשי על בלוטות הטעם עקב היעדר תיבול, חריפות או עניין. הצבעוניות חוגגת. הבופה ב"בית בגליל" (צילום: יעל רייף)הסלטים: מבחר נאה של סלטי ירקות בשלל הרכבים וצבעים איכלסו את המזנון. לצד סלטי חסות ושאר ירוקים היו שם גם סלט טעים עם פלפלים, פטריות ובצל, סלט יווני עם גבינה מלוחה, זיתים וטוויסט יצירתי אך לא ממש קשור בדמות עלים ירוקים, סלט אביבי של גזר וחסות, סלט ירקות קצוץ וגם ירקות טריים חתוכים היישר מהניינטיז, יעודיים לטבילה בגבינות או ברטבים השונים.  המתוקים: ביחס לאחיו הסלטיים והממרחיים, היה אגף זה צנוע בסקס אפיל הקולינארי, בהיצע ובמגוון. מזל שכל מה שנטעם שם היה טעים. עוגת ריבה ועליה פירורי בצק פריכים היתה עדינה ומצויינת, כזאת שאם לא שמים לב או עושים כאילו לא שמים לב, עלולים לחסל בקלות חמישה ריבועים. את הפירות היבשים והטריים מיקמנו על יוגורט העיזים, הוספנו מעל ייצוג נאה של כל אחת מחמש הריבות הנהדרות שמכינים במקום: משמש, פסיפלורה, עגבניות שרי, ענבים ואגסים, ויצרנו גרסא חופשית משלנו למוזלי המוכר והטוב.  השירות: טוב, מקצועי ואינפורמטיבי. על אף שמדובר במזנון, נעזרנו בצוות המלצרים יותר מפעם אחת, לענייני הזמנת משקאות, שאילת שאלות וקבלת הסבר מעמיק על מגוון הגבינות הרחב.  השורה התחתונה: על אף חוסר האחידות בטעם ובתיבול בחלק מהמנות והיעדר מיצים טבעיים שהיו עושים למטבח הגלילי רק טוב, החוויה היתה חיובית למדי. היא הכניסה אותנו, אורחים מבחוץ, לאווירה השלווה, עד שגם אנחנו מצאנו את עצמנו בסיומה של הארוחה יושבים במרפסת החמימה שקטים ומצועפי מבט ולוגמים את תה הצמחים שלנו לאט לאט. אז אם התעוררתם במצב רוח רומנטי שמחייב ביקור בראש פינה ואחר כך גם באיזה יקב נחמד, עשו לעצמכם טובה והכניסו גם את בית בגליל לרשימה. בית בגליל - יער בירייה, טלפון: 04-6808200

*#