טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר במטבח של גרציא: כמה פשוט, ככה טעים

אווירה מרגיעה, אוכל מוקפד ושירות לבבי - ביקור במטבח של גרציא בקיבוץ העוגן ירגיש לכם כמו חופשה מתוקה

תגובות

הדיל: המטבח של גרציא בקיבוץ העוגן הוא מסוג המקומות שכבר בכניסה אליהם מתפלק לו איזה "יואו, איזה מקום מתוק" אחד קטן. כן, גם ציניקנים עירוניים שמעדיפים את האספרסו שלהם קצר, ענייני ומהיר, חדירה לקיבוץ השלו, חנייה על אדמת חצץ, צעידה קצרה וכניסה למסעדה דרך מדשאה רחבת ומוריקה ועליה שמיכת פיקניק, אמא וילדים משתובבים, יעלו את מדד המתיקות לגבהים חדשים. וזה עוד כלום, הרצפה האדומה, העיצוב הנקי והמרווח המאופיין במראה רטרו לא מתאמץ, פשוט מרחיבים את הלב. עוד לפני שמתיישבים במרפסת העץ המקורה, חייבים להציץ ולהתרשם מהאוכל הביתי המוכן שאפשר לקנות הביתה לפי משקל; צמחוני ובשרוני, להתרשם מכמה טרי, רענן ומזמין הוא נראה. אז מומלץ לפנות שמאלה אל עבר שולחן ועליו מיני תופינים, עוגות ועוגיות למכירה ואפילו נשיקות מרנג ורדרדות, כולם מסודרים בחן ודורשים אימוץ מיידי, גם במחיר השמנה. אחרי עוד כמה "כמה מקסים כאן" ו"זה אחד המקומות המתוקים אם לא ה!", התיישבנו במרפסת המרווחת וכובדנו מייד בבקבוק מים צוננים. נכון לעכשיו, נראה כי זוהי תחילתה של ידידות נפלאה.המטבח של גרציא - לשעות פתיחה ולכל הפרטיםתפריט הבוקר מגוון ועשיר ומחולק קטגוריאלית לענפי המשק השונים. כך למשל מוצעת "ארוחת בוקר חקלאית" ( 96/52 שקלים לארוחה זוגית) ובה ביצים לבחירה עם תוספת אחת, או שתי תוספות לכל חביתה בארוחה הזוגית,  מוזלי, גבינות, ממרחים, סלט, לחמים ושני משקאות לבחירה. אחריה, ב"תוצרת הלול" יש שקשוקה (39 שקלים) עם לחם, זיתים וטחינה, סלט הלול (48 שקלים) עם ירקות, ביצה קשה, חזה עוף צלוי ואורגנו, וגם כריך חביתה (37 שקלים). ב"תוצרת הרפת והדיר" מוצעים כריכים בשריים או חלביים (14-45 שקלים), סלט ירקות קצוץ עם קוטג' (32 שקלים), מוזלי עם יוגורט ופירות העונה (34 שקלים) וגם "בוקר רפתנים" (36 שקלים) עם ביצה רכה, גבינה לבנה, ירקות, לחמניות וחמאה. מתוצרת הגד"ש והמטעים יש סלט גידולי שדה עונתיים (42 שקלים) וכריך עם "סטייק" מחציל, פסטו, עגבנייה ואורוגולה, המוגש עם סלט וחמוצים תוצרת בית (39/13 שקלים). יש גם מנות מ"בית בילדים" על טהרת בונדוש - לחם מטוגן, פנקייק דלעת ושקית הפתעות ובה כדור שוקולד וממתקים תוצרת בית (26-29 שקלים). למרות התחרות המוצדקת, המנה השווה ביותר היא סלסלה ושמיכה בהשאלה, ובתוכה כל טוב לארוחת בוקר זוגית מפנקת, לצד כלי אוכל מתכלים ידידותיים לסביבה (102 שקלים), שמוגשת לפעמים ולפעמים לא. תלוי במזג האוויר ובגורמים פנימיים. אנחנו, בהשראת היופי שמסביב, הלכנו על ארוחת בוקר חקלאית זוגית. השעה: ארוחת הבוקר מוגשת בכל ימות השבוע בין השעות 8:00-13:00.

גם הצינקים יתרגשו. המטבח של גרציא (צילום: יעל רייף)החברה: נעימה מאוד ומורכבת מתושבי האזור, צעירים כמבוגרים וממשפחות על ילדיהם. למעשה, ייצוג נאה לכך נראה בלב המסעדה סביב שולחן גדול שאיכלס פגישה משפחתית תלת דורית, עם הרבה  "דורות המשך" קטנים שהתרוצצו סביב. אנחנו מאוד אוהבים ילדים. אנחנו אוהבים אותם בכל מצב צבירה: ערים, ישנים ובכלל. העניין הוא שיש הבדל בין ג'ימבורי למסעדה, הבדל שפוספס כנראה על-ידי אותה משפחה ענפה. כך למשל הפך כל מפגש בין ילד, מזלג ושולחן לסצינה מתמשכת ומתישה מבית מיומנה, בעידוד ההורים שהניחו כנראה שזהו שלב חיוני בהתפתחות הטף. נחסוך תיאורים של תינוק שבכה את כל מלאי צרחותיו מעל חמש דקות ועל אב שהניח כיאם ידבר בקול רם יותר מבכי התינוק וינפיק אפקטים קוליים, תינוקו ירגע מייד. חבל, כי סיבוב קצר במדשאה הנעימה שבחוץ, היה יכול לעשות גם לבוכה וגם לצועק פלאים. בכל מקרה, אנחנו וגם שכנינו הסועדים סבלנו מכל העניין נורא. השתייה: במטבח של גרציא מאמינים כנראה בטבע ולכן שום מיץ 'טבעי-אבל-מבקבוק' לא הוצע לנו. במקום הזרחניים המשוקצים הללו קיבלנו מיץ תפוזים שנסחט במקום ממש עם ההזמנה לתפארת מדינת ישראל; חמצמץ בעדינות ובעיקר מאוד טרי. כזה שהוגש עם חתיכות קטנות של פרי שלא עברו סלקציה והחזיר את הכבוד לתפוח הזהב. כוסות המים, אגב, גם יפות וגם עשויות מבמבוק, מתכלות וידידותיות לסביבה. שאפו.הקפה: קפוצי'נו של המותג Hausbrandt  קיבל את הציון הבינוני "בסדר". הטעם היה דווקא מוצלח, חד וארומטי, אך ההקצפה סבלה מבועתיות יתר ולא היתה, כמתבקש, קרמית וחלקה.הלחם: בכלי קלוע קש נאה המחופה במפית לבנה הוגש מלאי הלחמים שיצא זה עתה מחימום יסודי שהותיר אותו פריך וריחני. היתה שם ג'בטינה (הידועה גם בשם ג'בטה קטנה) מקמח לבן, מוצלחת מאוד בטעמה ומשתייכת לזן האיכותי, כזה שהופך אותה לכלי ממכר מסוכן. לצידה היתה לחמניית דגנים וזרעונים פריכה וטעימה מקמחים מעורבים. הן הוגשו ביד נדיבה ובכמות שהותירה אפילו אותנו כנועים. לצידן היה פיננסייר קטן אך לא מספיק שקדי או פיסטוקי בטעמו, וגם מיני פרוסות של משהו מתוק שהזכיר יציר כלאיים של עוגת בננות ולחם אגוזים. הטעם היה מוצלח, אך המרקם יבש מדי. דבר שאף פעם לא הולך טוב ביחד עם בצק דחוס ועלול לעורר תחושת מחנק.  מרשימה ואוורירית. החביתה של גרציא (צילום: יעל רייף)הממרחים: מייד אחרי ההזמנה קיבלנו "משעשע חך" חביב, כדי שהוא חלילה לא ישתעמם. בתוך כוסית קטנה הונחו פירות טריים, מעליהם יוגורט סמיך וטוב וממעל גרנולה ביתית פריכה ועתירה בשקדים מקורמלים. כל זה שובץ בדבש טעים. היתה זו שמחה גדולה להתחיל כך את הארוחה.שאר הממרחים והמטבלים הוגשו בפנכות בינוניות וביד רחבה. מלבד שני עלי גפן שמנמנים שנולדו בקופסא והיו חסרי חן, אף אחד מהממרחים לא איכזב. טעימה ביותר היתה גבינה לבנה עם בזיליקום קצוץ, פוטוגנית להפליא וטעימה. הבזיליקום לא השתלט, הגבינה עדינת המרקם לא הכבידה והשילוב היה עדין ורענן. את ממרח העגבניות המיובשות הביתי ועז הטעם מרחנו על הג'בטינה הלוהטת ומעל הנחנו תלולית של גבינת שמנת סמיכה וטעימה בעלת מליחות עדינה שבידלה אותה מסתם יציקה. עוד היו שם קוביות גבינה בולגרית מעודנת ומוצלחת וגם ריבת תותים שלא עשתה שום רושם ביתי, אך היתה טעימה.    הביצים: את החביתה שידרגנו בתוספת בייקון (4 שקלים) ובמעמד ההזמנה נשאלנו באופן מקצועי אם אנחנו מעדיפים את המוקצה הטעים הטעים הזה בתוך החביתה - אז תעלם הקרנצ'יות ובמקומה יתקבל מרקם רך, או שמא אנחנו מעדיפים אותו מטוגן ופריך למשעי בצלוחית בצד. הלכנו על הפריכות המתבקשת ולחביתה ביקשנו להוסיף פטריות. הבייקון היה מושלם ולא בייש את אחיו האמריקאנים במרקם ובטעם הגרילי הנפלא. החביתה הפטרייתית הוגשה באופן אלטרנטיבי כשהפטריות פזורות עליה ולא משולבות ב"בשרה". היא טופלה כהלכה ושמרה על נפח מרשים ואווריריות והפטריות שטוגנו קלות קודם לכן, הגירו טעם עמוק והיו פריכות וטעימות. ועדיין, אנחנו היינו מעדיפים את דרך ההכנה המסורתית. הסלט: במבט ראשון חששנו שמא הקערה הבינונית ובה סלט צבעוני, טרי לעילא ולעילא וקצוץ דק דק - בדיוק כמו שאנחנו אוהבים, לא תצלח את תיאבוננו הזוגי. עגבניות, מלפפון ורצועות דקות של חסה תובלו כהלכה בשמן, לימון ומלח, כולם במידה נכונה, וגם הכמות, על אף המראה המתעתע, התגלתה כמשביעה ולא הותירה אף אחד מאיתנו רעב או מקופח.משפחתי ונעים. גרציא בקיבוץ העוגן (צילום: יעל רייף)השירות: נעים, אינפורמטיבי וידידותי למשתמש. כל המלצרים היו חביבים מאוד וגם ה"אני צריך לבדוק במטבח" הספורים, נעשו בחן וחזרו מיידית עם תשובה. מנהל המשמרת שמר גם הוא על אותו קו של נדיבות ואיכפתיות, ודאג להסתובב כל העת ולבדוק בחביבות שהכל בסדר ושכל אחד מהסועדים מרוצה. בסוף גם פונקנו בפחזניה טעימה של קרם וניל ובכדור שוקולד משמח במיוחד עם טעם מובהק של זכרונות ילדות.  השורה התחתונה: הארוחה במטבח של גרציא אמנם לא נושאת עימה שום בשורה קולינרית חדשה, ואולי דווקא בשל אותה פשטות מוצלחת וחסרת יומרות היה לנו כל- כך נעים וטעים לסעוד שם. יכול להיות שזה משהו בזמן שנעשה הרבה פחות מורגש והרבה יותר גמיש כשעוזבים את העיר ונכנסים בשער הקיבוץ, יתכן שזוהי אותה מדשאה ירוקה המזמינה להשתרעות ורביצה ואולי זהו העיצוב המתוק עם טעם של פעם. להערכתנו החוויה החיובית היא שילוב של כל הגורמים הנ"ל בתוספת אוכל מוקפד והתחושה שמישהו שם מאחורי הדלפק ובמטבח מכבד את הסועדים ורוצה מכל הלב להנעים את זמנם.כל-כך נחמד, אופטימי וטעים היה לנו אצל גרציא, שרגע אחרי שעלינו על הכביש לתל- אביבה, הרגשנו את אותה הרגשה חמצמצה-מתוקה של מי שחוזר הביתה מחופשה נעימה.  המטבח של גרציא - קיבוץ העוגן, טלפון: 09-8943942

*#