אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בלולו קיטשן אנד בר: מקוריות ויצירתיות באווירה אירופאית

מנות טעימות, אוכל טרי וביצוע מוקפד - יעל רייף הלכה לטייל בנווה צדק וחזרה מאושרת

תגובות

הדיל: נווה צדק היא מקום רומנטי, אין מה לומר. לא משנה מאיזה זווית תבחנו אותה: לאורך ולרוחב, לעומק- בסימטאות הצרות או ברחוב הראשי המטוייל למכביר, הרומנטיקה עדיין שם. במיוחד כשבחוץ סימני סתיו ראשונים הכוללים אפרפרות מעוננת, רוח עדינה של ערב ומדגם מייצג של עלים נושרים. באחד מהטיולים האגביים בדרך ליוגורטריה הנפלאה אניטה לה אנו שומרים אמונים בזכות רוטב חם ובלתי מוסרי של פררו רושה, נתקלנו במקום מקסים שגרם לנו לקפוא במקום מיידת, לעשות חושבים, לבחון את מצב הבטן ולהמיר כל כוונה עתידית הנוגעת ליוגורט מושחת, בארוחת בוקר מפנקת לא פחות. כך הכרנו לראשונה "שלום שלום" את לולו קיטשן אנד בר, לה אחות נוספת תזזיתית יותר במתחם בזל. זו שבנווה צדק רגועה, אירופאית ורמנטית, מבפנים, מבחוץ וגם בקומה השנייה.לולו קיטשן אנד בר - לשעות פתיחה ולכל הפרטים

תפריט הבוקר מגוון ועשיר וחולש על ים, יבשה, צומח ודומם, ולכן יאפשר לכל אחד על חשקיו השונים, לבוא על סיפוקו בשלום. כזה הוא למשל אגף השקשוקות (46-52 שקלים) ובו שקשוקה מסורתית עם עגבניות ופלפלים לצד כזאת המתוגברת בצ'ובאי - נקניק הונגרי חריף וגבינת קפלוטירי, או אחרת ועדינה יותר עם עשבי תיבול וגבינת פטה - כולן מוגשות עם ירקות חתוכים, לחם ומשקה אחד לבחירה. "הבוקר של לולו" (54 שקלים) מורכב מההיצע המוכר: ביצים לבחירה, לחמניות, שלושה מטבלים שצריך לבחור מהרשימה, ירקות חתוכים, מיץ סחוט וקפה. ארוחות אנינות יותר הן "בוקר גבינות" (68 שקלים) ובה שלושה סוגי גבינות, ביצים, ירקות, לחמניות ומשקה לבחירה, או "בוקר דגים כבושים" (78 שקלים) עם דגים כבושים, ביצים, איקרה, שמנת חמוצה, לחמניות, ירקות ומשקה לבחירה.יש גם "לולו בנדיקט" (54 שקלים) המורכבת מביצים עלומות על בריוש, תפוחי אדמה, תרד טורקי, בייקון/ סלמון או שניהם יחדיו, עם רוטב הולנדייז פרמז'ן ומשקה לבחירה, וגם קרוק מדאם (44 שקלים) ומוזלי (34 שקלים). אותנו סיקרן דווקא אגף המאפים ובו פרעצל הום מייד עם מגוון מילויים (32 שקלים) ושלושה מאפים מסקרנים במיוחד: פוקצ'ה אפויה ועליה חלמון עם או בלי בייקון או צ'ובאי ופטה, לצד ירקות חתוכים (38-46 שקלים), מאפה פילו חצילים עם חלמון רך ופטה לצד סלט גרגירי חומוס (42 שקלים) ומאפה מבצק קרואסון עם ביצה עלומה, טפנד, עגבניות וגבינת פטה, לצד ירקות חתוכים (42 שקלים). רעבים היינו ובעלי עיניים גדולות ולכן הלכנו על ארוחת "הבוקר של לולו", לצד מאפה פילו חצילים ומאפה הקרואסון הממולא.  

 על הבוקר. לולו קיטשן אנד בר (צילום: יעל רייף)

השעה: ארוחת הבוקר מוגשת באמצע השבוע בין השעות 8:00-12:30, בימי שישי בין 8:00-16:00 ובשבת בין השעות 8:00-13:00.

החברה: אלגנטית ונעימה. במהלך היום מגיעים תושבי השכונה ולצידם תיירים שהכניסו את השכונה הציורית לרשימת ה- MUST, אנשי לפטופ, ספר או עיתון וגם סתם כאלה שעברו בסביבה, התרשמו בדיוק כמונו והחליטו להישאר. השתייה: מיץ תפוזים שנסחט במקום עם ההזמנה היה טעים, מרווה וצונן, אך הגיע בכוס קטנה למדי שהשאירה את מדד הצמא כמעט אותו דבר.הקפה: קפוצ'ינו של Mauro היה מוצלח מאוד גם בגרסת הסויה וגם בגרסת החלב. הוא היה סמיך, טעים ונעים, והוגש בדיוק בטמפרטורה הנכונה. התרשמנו לטובה גם מאספרסו קצר שהוגש במקצועיות לצד כוסית סודה. הלחם: על גבי צלחת לבנה אלגנטית מחופה במפית הוגשו הלחמניות המצטיינות; שלוש בינוניות לכל סועד. בין אם אתם מגדירים את עצמכם טיפוסים מאופקים ובין אם אתם מאופיינים במזג אצילי ואלגנטי, ברגע שהעניים מתמקדות בשלישיית העגלגלות המושלמות בצורתן והיד ממששת מעטפת חמימה ופריכה שמתבקעת למגע ידכם, גם אתם עלולים לצאת מדעתכם. כל לפחות קרה לנו במקרה של הלחמניות הנ"ל שגרמו לנו לזנוח באחת את כללי הנימוס, להתנפל על כל אחת מהשלוש, לבצוע ולטבול בכל אחד מהממרחים באמצעות הידיים בלבד. כך התוודענו ללחמניית אגוזים מתקתקה בעלת צבע וטעם עמוק, התענגנו על לחמנייה רכה וענוגה בציפוי פרג שהזכירה בטעמה המתוק העדין לחמניית חלב, וקינחנו בלחמניית עגבניות כתמתמה אוורירית וטעימה. רוויי עונג ביקשנו סיבוב נוסף של הלחמניות הנהדרות האלו, אך מה רבה היתה פליאתנו לגלות שעבור תוספת פחמימתית - בקשה אלמנטרית ושיגרתית בארוחת הבוקר שנענית לרוב בשמחה, נתבקשנו להוסיף 10 שקלים שלמים.הממרחים: מבין מגוון נאה של מטבלים, ביניהם גבינת שמנת מתובלת, לאבנה, עגבניות קצוצות, טחינה צהובה, טפנד זיתי קלמטה וסלט חצילי רומני, בחרנו בשלושת האחרונים שהסבו לנו אושר רב. טחינה סמיכה וצהובה מכורכום שהוסף במשורה ולכן החמיא לטעם ולא השתלט, היתה הברקה שהתאימה פיקס ללחמניות העדינות, במיוחד לזו העגבנייתית הכתמתמה. ממרח חצילים וגמבה עתיר שום שימח את הרומניה שבקרבנו והזכיר לה ניחוחות וטעמים מילדותה. ריח וטעם החציל השרוף הוסיף לשילוש הקדוש: חציל-גמבה-שום, ארומה מעושנת נפלאה. את טפנד זיתי הקלמטה אהבנו פחות בשל כמות נכבדת של בצל שהוסף בתהליך הטחינה והשתלט מעט על העניינים. קינחנו בריבה סמיכה בטעם של בית עם חתיכות תפוחים מתקתקות. 

המאפים: למרות שהוא לא אורח מוכר על שולחן ארוחת הבוקר, כל נוכחי הארוחה ציידו אותו בציון המכובד דוז פוואה והסכימו פה אחד כי מי שבפיו ובקיבתו תעוזה, יהנה ממנו גם בשעות הבוקר הנאה גדולה. במרכז הצלחת ניצב לו מאפה מבצק פילו פריך ועדין ובתוכו ממרח חצילים מעודן במרקמו ובטעמו עם ארומת חצילים שרופים וגם מעט גבינת פטה שמנמנה וטובה. במרכזו הונח חלמון שנאפה קלות ושמר על תוכן נזולי ונשפך. את הטעים הזה סבב סלט ארומטי ופריך של גרגירי חומוס בשלמותם, קמצוץ סחוג ביתי ונבטי שומר עמוקי טעם. כל זה, בתוספת החלמון שהציף את המאפה הפריך ושימש לו רוטב עדין, היה הנאה אמיתית ומקורית ביצירתיותה. רגע שיא נוסף ויצרתי היה מאפה עגול ופוטוגני מבצק קרואסון עשיר וחמאתי שנחצה במרכזו. עליו הונחה ביצה עלומה לתפארת מדינת ישראל, ובתוכו הסתתרו שלוש גבעות קטנות של טפנד, עגבניות קצוצות וגבינת פטה, כך שבכל ביס נחשף הנוגס המתענג לטעם אחר; יחיד או משולב. בצד הוגשה צלחת ירקות חתוכים פריכים.אלגנטי ונעים. לולו קיטשן אנד בר (צילום: יעל רייף)הביצים: דווקא הן התגלו כחלק הפחות מעניין של הארוחה המלבלבת הזו. חביתה קטנה ושטוחה עם פטרוזיליה סירבה לרגש והחווירה חלושות ביחס לממרחים הצבעוניים והלחמניות המרגשות. טיפול מסור יותר היה מנפיק תוצר אוורירי ומהנה הרבה יותר.הסלט: הוא חרג מגבול ה"סלט הקצוץ" והגיע יפה, משמח וצבעוני בצורת ירקות חתוכים לרצועות. לא היינו מתלהבים סתם כך מעגבניה, גמבה, גזר מלפפון ובצל ירוק שנחתכו לגפרורים, אך אלו שעמדו דום פריך במרכז הקערה היו משובחים באיכותם ומשוחים בלימון ושמן שהבריקו אותם ואת טעמם.השירות: לעילא ולעילא, מקצועי, אדיב, מחוייך ואינפורמטיבי. גם לחשבון, זה שמותיר לעיתים את הסועד השובע ממתין במושבו מחוסר סבלנות, הגיע, עם הזמנתו, חיש מהר.השורה התחתונה: טעים ונעים היה לנו בלולו קיטשן אנד בר הנווה צדקית. האוכל, בדיוק כפי שמבטיח התפריט האינטרנטי, טעים טרי ומוקפד. רק ששם שכחו משום מה לציין את הסופרלטיבים המוצדקים: מקורי ויצירתי, אבל אנחנו מבטיחים שכך. הן מבחינת חומרי הגלם והן מבחינת הביצוע והטעמים. לצד כל אלו מתקיימת אווירה אירופאית אלגנטית בזכות עיצוב רגוע ונעים לעין, חלונות ענקיים שחושפים את השכונה במלוא יופייה וגם מוזיקה שנעה בין בלוז, ג'אז וישראלית. אי לכך ובהתאם לזאת, בעקבות כל חושינו אשר רוו נחת בארוחת הבוקר, בלב שלם אנחנו ממליצים. לולו קיטשן אנד בר - לשעות פתיחה ולכל הפרטים

*#