${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בהילינק'ה: מגוון זה לא הכל

בבית הקפה הנעים בארלוזורוב מציעים לא פחות מ-13 ארוחות בוקר מגוונות ומפתות. אבל ההקפדה על הפרטים נעדרת, וחבל

תגובות

פינת הרחובות ארלוזורוב ושלמה המלך החליפה לא מעט בעלים במהלך השנים האחרונות. הנוכחי הוא ביסטרו מקסים ומזמין, מעוצב בחן ומשמש - למרות מיקומו במרכז השאון הארלוזורובי - פינה של חמד בלב העיר. אחד מהדברים ששבו את ליבנו וקיבתנו מלבד המראה המרנין היה התפריט העשיר והעתיר בארוחות בוקר מגוונות שעונות על כל רצון, חשק ונטייה קולינרית. בין אם מדובר בחובב בריושים ובין אם מדובר בקרניבור מוצהר.

» הילינק'ה – לכל הפרטים » לעוד ארוחות בוקרהדיל: לא פחות מ-13 מנות בוקר מופיעות בתפריט, והופכות את ההתלבטות לקשה עד מאוד. לצד ארוחת ה"בוקר ישראלי" (49 שקלים) הכוללת את ההיצע הרגיל של ביצים, ממרחים, גבינות, לחמים, סלט ושני משקאות לבחירה, יש גם מיני פריטטות (54 שקלים) המוגשות עם תוספות ומטבלי ארוחת ה"בוקר ישראלי". לצידן מוצעות שלושה סוגי שקשוקה: פיקנטית, עם חצילים קלויים, פטה וזעתר וגם כזו עם בשר טלה וצנוברים (44-49 שקלים). ויש גם בוקר גלילי (52 שקלים) עם פריטטה ירוקה, גבינות, מאזטים, סלט, פוקאצ'ה ושני משקאות וגם בראנץ' מושחת (58 שקלים) לקרניבור הגאה עם נתחי אנטריקוט, ביצי עין, הום פרייז, מיץ טבעי או קפה. פינה של חמד בלב העיר. הילינק'ה (צילום: יעל רייף)אגף הבריושים גם הוא לא מאכזב. לצד "בריוש סקנדינבי" (39 שקלים) עם ביצה עלומה, סלמון מעושן, רוטב הולנדייז ואספרגוס, יש "בריוש פלורנטין" (39 שקלים) עם ביצה עלומה, תרד, גבינת עיזים, פלפלים קלויים ואיולי לימונים וגם "בריוש ניו אורלינס" (42 שקלים) המוגש עם סינטה כבושה ומתובלת, פטריית פורטבלה צלוייה, וביצה עלומה עם איולי חרדל דיז'ון. אחרון חביב הוא מנה מתוקה של פרנץ' טוסט (36 שקלים) עם מייפל, קולי פירות, קרם פרש, שוקולד לבן,  קפה או מיץ לבחירה. מבולבלים ממבול הבריושים, השקשוקות והמטבלים, הלכנו על הבנאלית ביותר, ה"בוקר ישראלי", כדי לקבל תמונת מצב ראשונית על תפקוד המטבח, ושידרגנו את החביתה לפריטטה קייצית ובה ברוקולי, תרד, זוקיני ורוקפור.

השעה: ארוחות הבוקר, מלבד זו הזוגית, מוגשות לאורך כל שעות פעילות המקום.

החברה: ישבנו בחוץ על דק העץ הלבן המוקף בצמחיה ירוקה ומחופה בשמשיות מצלות. התיחום הפיזי והוויזואלי מהרחוב הסואן עשה את העבודה בהצלחה והמולת כלי הרכב הורגשה רק במעט. המטרד האמיתי היה נחיל של זבובים שהתמקם בקרבנו והציק בזמזום טורדני מתמיד למהלך הארוחה. החברה האנושית נטולת הכנפיים היתה צעירה ברובה, מורכבת ממגוון נאה של אמהות על טפיהם, לפטופיסטים ואנשי ספר או עיתון יחדניים וזוגות שהגיעו לפתוח את הבוקר בנעימים.דק מחופה ומוצל שכמעט משכיח את השאון. הילינק'ה (צילום: יעל רייף)השתייה: מבין מיץ תפוזים ומיץ גזר, שניהם נסחטים במקום, בחרנו באחרון שהגיעה בכוס רזה וגבוהה והיה מרענן ומהנה.

הקפה: קפוצ'ינו של Saquella היה נהדר ואגוזי בטעמו. גם ההקצפה והטמפרטורה היו מדויקות, וגרמו לנו להזמין ספל נוסף שימשיך את ההנאה.

הלחם: בתוך צלחת אלגנטית מעוטרת פרחים בסגנון אנגלי הוגש לחם דגנים ואגוזים כהה, מתקתק וטעים. לצידו הוגשה גרסה מוקטנת ו"מאושכנזת" של פרנה מרוקאית, טעימה, שמנמנה ופריכה.

הממרחים: על גבי צלחת מלבנית הוגשו ארבע צלוחיות קטנות ובהן הממרחים. מוצלח ביותר היה סלט טונה טעים ועשיר ובו עגבניות שרי, ריחן, מיונז וחרדל דיז'ון שגרגריו תרמו גם לטעם וגם למרקם המתפצפץ. גבינת שמנת עם ירקות ועירית, כך על פי התפריט, נתנה הרגשה נושנה משהו, כמו סלט מיום האתמול שהוטבע בגבינה. הטעם, המרקם והרושם הכללי, לא צלחו את בלוטות הטעם או חוש הראיה. גבינת לבאנה עדינה עם שמן זית היתה מוצלחת ומהנה וניצחה בקלות את קוביות הפטה הבנליות וחסרות העניין.האגף המתוק היה מפנק כדבעי. לצד ממרח נוטלה שהוגש בצנצנת קוקטית ומיותרת שהצריכה לחימה קשה של הסכין בדפנות, הגיעה גם ריבת פירות יער ביתית ונפלאה, מתקתקה- חמצמצה במקביל ובעיקר בעלת מרקם מושלם, כזה שגורם ליד האוחזת בסכין או בפת הלחם, לפעול בדבקות במטרה.

הביצים: בהזמנת הפריטטה הקיצית עשינו הבה נתחכמה והחלפנו את הברוקלי בכרובית, עניין של העדפה אישית. המנה המומרת הגיעה בתוך מחבת מאוד לא מזמינה שידעה ימים יפים יותר; לבד מהידית שהיתה משומנת וסדוקה עמוקות לכל אורכה, ולשוליים עמוסי המשקעים, התחתית של מה שהיה בעבר סוג של טפלון, היתה מקולפת, שרוטה ובעיקר לא נעימה. לפני שלקחנו נשימה עמוקה, התגברנו על המראות הקשים ויצאנו למשימת הטעימה, התרשמנו לרעה מכמות השמן שביעבע בצדדים ועל גבי הפריטטה, כמות כזו שהצליחה להבהיל אפילו לנו את העורקים. לאחר שהספגנו במפית את מה שניתן היה להספיג, יצאנו למשימה. באשר לטעם, הוא היה מוצלח, כך גם המרקם: הכרובית היתה רכה אך לא סמרטוטית, עלי התרד היו פריכים וטעימים והזוקיני עדין ונעים. גבינת הרוקפור משום מה, נעדרה לחלוטין, למרות הבטחת התפריט. המחבת מסיחה את הדעת מהטעם המוצלח. פריטטהקיצית (צילום: יעל רייף)הסלט: פשוט ובסיסי. לבד מזילוף סמלי של שמן, שום דבר לא תיבל או טיפל בעגבניה, במלפפון ובבצל שנכחו בו.

השירות: יעיל ומקצועי, אך נטול כל מחווה שקשורה בחיוך או קורטוב של חמימות שהיתה גורמת לנו להרגיש קצת יותר רצויים.

השורה התחתונה: תפריט מבטיח, מחיר הגיוני, מרפסת נעימה, לחמים מוצלחים ואווירה חיובית למדי. אבל כל אלה לא מספיקים כדי להפוך את ארוחת הבוקר של הילינק'ה למצטיינת בתחומה. הקפדה על כלי אוכל נעימים, בדק בית במטבח לצורך קיום הבטחות התפריט וביצוען על הצד הטוב ביותר כמו גם שדרוג ההיצע הגבינתי למשהו שיעורר קצת יותר עניין, יהפכו את הארוחה לכזו שנוכל להמליץ עליה בלב שלם. 

הילינק'ה – ארלוזורוב 76, תל אביב. טלפון: 03-5355220  

*#