${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בגוצ'ה דה דיינר: כשהחמאה מרוחה על הצד הנכון של הבריוש

למרות שדיל ארוחת הבוקר של גוצ'ה דה דיינר לא מציע סוללה שלמה של מזטים וממרחים, כל מרכיבי הארוחה היו איכותיים, טעימים ונדיבים בכמות. יעל רייף יצאה מרוצה

תגובות

הדיל: לפני מספר חודשים עברה מסעדת "גוצ'ה" באבן גבירול מתחית פנים ושינוי תדמיתי. המסעדה, שהיתה מזוהה עד כה עם כל ה"מוקצה" הטעים הזה שמציע הים, הפכה לאחר שיפוץ נרחב בעיצוב הפנים ובמטבח ל"דיינר ביי גוצה" - מעין דיינר אמריקאי מסורתי  - שעושה כבוד גם לפירות הים. זכר לקו עליו שמרו שם שנים. גוצ'ה דה דיינר - לשעות פתיחה ולכל הביקורותמה חשבה המבקרת שלנו על ארוחת הערב של גוצ'ה?לדיינר הימי החדש הגענו ביום בו גשם זלעפות הפתיע את המדינה. על אף התחזית וההבטחות המשכנעות של החזאים אף אחד לא באמת הכין את עצמו או הצטייד במטריה. וכך, ישובים מול ויטרינה עצומה שמשקיפה על רחוב אבן גבירול, היינו עדים לדרמה הרטובה שהתחוללה בצידו השני של החלון; אנשים יצאו החוצה לחזות בפלא האקלימי כלא מאמינים, אחרים ניסו להסתתר תחת מגוון מרשים של פריטים נוסח עיתונים או שקיות שופינג טריות, ואחרים, אלו שהגיעו למקום מבטחים, עמדו לחים רק מעט, ספוגי עונג וחייכו. גם אנחנו היינו מלאי עונג ולא רק בגלל מזג האוויר הטרופי שבחוץ, אלא בעיקר בגלל העיצוב החדש שעשה לגוצ'ה רק טוב. המקום המשתרע על פני שתי קומות מתנאה במראה דיינרי מעודן. הרצפה הכמו מצוירת מחייה את רהיטי הדיינר המסרותיים: תאי ישיבה עם ספות אדומות, שולחנות עץ עגולים, מאווררי תקרה ובר ארוך מעוטר במגוון ברזי בירה ולצידו כסאות מרופדים נוחים לישיבה. כל אלו, ממוקמים ומעוצבים בטוב טעם, יוצרים תחושה חו"לית מאוד נעימה.  "טעים, מהנה ומשמין". גוצ'ה דה דיינר (צילום: יעל רייף)תפריט הבוקר שומר גם הוא על הקו הדיינרי ומציע מנות בוקר שנאמנות להגדרה "טעים, מהנה ומשמין" יותר מאשר "בריאות". שלושה סוגי אג'ז בנדיקט מציע התפריט (45-47 שקלים): עם ביצים עלומות והולנדייז, בתוספת תרד מוקרם או בתוספת שרימפס בחמאת שום. יש גם "קרוק מאדאם" (45 שקלים) המורכב מטוסט גבינה ונקניק עם ביצת עין מעל ו"קרוק פלורנטין" (45 שקלים) של טוסט גבינות ותרד עם ביצת עין. לרציניים יותר מוצעת מנת סטייק & אגז בחמאת שום (59 שקלים) או ארוחת ביצים (43 שקלים) עם השם המבטיח - "any styale". באגף המתוקים יש פנקייקס, פרנץ' טוסט ו-וופל בלגי עם קרם פרש ופירות יער (33-35 שקלים). אנחנו, רציניים מתמיד, הלכנו על סטייק & אגז ועל מנת הבית "בנדיקט גוצ'ה". החברה: מכל וכל. קבוצת תיירים בלונדיניים תרמו לאווירת החו"ל, לידם ישבו זוג פנסיונריות שלקחו את הזמן ונהנו גם הן ממופע הגשם השוטף, ובשאר השולחנות היו זוגות וגם חברותות קבועות של יום שישי. האווירה היתה רגועה ונעימה, המוזיקה שנעה בין פרנק סינטרה לבוסה נובה רומנטית לא יכלה להתאים באופן מדויק יותר למה שהתחולל בלב בעקבות מה שהתחולל בחוץ.השעה: ארוחת הבוקר מוגשת באמצע השבוע בין השעות 11-12 במסגרת עסקית הכוללת משקה אחד, קר או חם לבחירה, ובשאר השעות כולל סופי שבוע, לאורך כל שעות פעילות המקום במסגרת רגילה.השתייה: בהתחלה הלכנו על לימונדה ומיץ אשכוליות, שניהם לא נסחטים במקום ומרגישים כמו משהו שלא נסחט במקום או בכלל, וסבלו מצבעים וטעמים סינתטיים וצורמניים. בהיותנו לא מסופקים הזמנו שני משקאות אלכוהוליים ששיפרו את המצב לאין שיעור. ראשון ומצטיין היה קוקטייל "אפרול פיז" (27 שקלים) המורכב מוודקה דובדבן, קרנברי ואמרנה. הטעמים היו "דובדבניים" עמוקים ואף נטו לכיוון ניחוחות שקד "אמרטיים". שני דובדני אמרנה שהמתינו בתחתית הוסיפו למשקה לא רק חן ילדותי, אלא גם טעם משכר והוא הוכרז ללא עוריין כאחד הקוקטיילים המהנים שנדגמו לאחרונה. לצידו הזמנו גם מרגריטת אננס (36 שקלים) שהוגשה בכוס מרטיני מסורתית והיתה עדינה ומתקתקה.הקפה: אמריקנו של מותג הקפה saquella היה מהנה מאוד. הטעם היה אגוזי והמרירות מעודנת.הלחם: פרוסות עבות ומפנקות של לחם מחמצת שאור ריחני ואוורירי היו דרך נפלאה לפתוח את היום. הקרום הפריך והטקסטורה העדינה של הבצק ה"פנימי" היו מדויקים, ולצידו הוגשו זיתים סורים וזיתי וקלמטה מתובלים וטעימים וגם קוביית חמאה מפולפלת. מקום מפלט צבעוני. גוצ'ה דה דיינר (צילום: בועז לביא)הביצים: ביצי העין של מנת הסטייק & אגז היו מצויינות; חרוכות ופריכות בשוליים ובעלות חלמון רך ונוח לטבילה. מנת הבנדיקט גוצ'ה הגיעה חפה מפלברות ונקייה ב"צילחותה" ובה שני משולשי בריוש טעימים מאוד, רכים אווריריים ומתקתקים ועליהם שתי ביצים עלומות מדוייקות בצורת הכנתן שרק חיכו להתפוצץ, להתשלט על הכל ולהיספג בבצק הבריוש. רוטב ההולנדייז היה גם הוא נהדר, נעים ומאוזן מבחינת הטעמים ועשיר וסמיך במרקמו - יש שיגדירו סמיך מדי, אבל אנחנו התמסרנו בהנאה רבה לכולסטרול הטעים ונהננו מכל ביס. על כל השמח הזה הונחו ארבעה שרימפס נטולי זנב שהוקפצו קודם לכן בחמאת שום והיו עסיסיים וטעימים. הדבר היחיד שמנע מהבנדיקט להפוך להנאה מושלמת ושלמה היה חיתוכו של הבריוש. הפרוסות שהיו עבות מדי השתלטו והאפילו על נוכחות הביצה, וגרמו למנה להיות מעודנת פחות עם פוטנציאל ממשי לחנק.  הבשר: נתח יפה של סטייק אנטריקוט, לא גדול וגם לא קטן; כזה שמתאים היטב לתיאבון של בוקר, ליווה את ביצי העין. מבחוץ הוא היה צרוב היטב, פריך כמעט במעטפתו ומבפנים ורדרד וענוג. צלייתו עד דרגת מדיום וול מדוייקת, הראתה על בקיאות בחומר בכל הקשור לטיפול בבשר. קוביה של חמאת שום ריחנית וטעימה שהונחה עליו, נמסה אט אט לתוכו וצבעה את הבשר בטעמי שום מעודנים מהזן הלא משתלט.  הסלט: הוא היה שונה מזה הנהוג בארוחות הבוקר והזכיר יותר סלטי שף קיציים בהרכבו. הוא הכיל עלי חסה שנלקחו מסביבת הלב והיו בשרניים, זקורים ופריכים. עוד היו בו צנונית, זיתי קלמטה, סלק, טבעות בצל, עגבניה וגם שני סוגי עגבניות שרי; צהובות ומנומרות. הרוטב הזכיר את זה המצוות לסלט קיסר והתאים היטב לקלילותו.השירות: נהדר. הכל התנהל ללא דופי, בנעימות וביעילות. המלצר היה אינפורמטיבי, סיפק המלצות מטעמו האישי ובעיקר נתן לנו להרגיש רצויים וחייך ללא הפסקה. גם אנחנו, והרבה בזכותו, יצאנו מחויכים.השורה התחתונה: נהננו מאוד מהחוויה הכוללת שמתחילה בעיצוב המרשים, ממשיכה באווירה הנעימה שמזמינה את הסועד להישען אחורה ולקחת את צהרי שישי לאט וברוגע, ומסתכמת באוכל נהדר. על אף שהיא לא משתייכת לזן ה"יאללה נעמיס" ומציעה סוללה שלמה של מזטים וממרחים, כל מרכיבי הארוחה היו איכותיים, טעימים ונדיבים בכמות, ואנחנו יצאנו שבעים ומרוצים. שדרוגו של אגף המיצים למשהו שנסחט במקום ועונה בצורה מדויקת יותר להגדרה "מיץ טבעי", יהפוך את החוויה ל"דוז פואה" בשלמותה.  גוצ'ה דה דיינר - אבן גבירול 14, תל אביב, טלפון: 03-6011603

*#