${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בביסטרו נועה: האחות הקטנה נותנת הופעה

אוהבים ביצי טוביקו מנצנצות? מפנטזים על בייקון עם לבנה? הפייבוריט הוא בכלל גרנולה? הקטנה שבמסעדות מתחם צוק מספקת מענה לכל גחמה. פתיחה יפואית ליום שחייב להיות נהדר

תגובות

הדיל: לניר צוק מתחם שלם של בתי אוכל ואפילו בר אלכוהולי עשיר. קצת מעל שוק הפשפשים ממוקמת הסמטה ה"צוקית" ובה קורדליה הותיקה הרומנטית הצרפתית, ביסטרו נועה - אחותה הקטנה והעממית יותר שחולקת עימה את אותו המטבח ממש, וגם ג'אפה בר האלכוהולי המגיש גם הוא מנות לילה ממטבחו של השף. אנחנו, שמתחמים ונכסים על שמנו קיימים רק במשחקי מונופול, שמחנו לקפוץ ולבקר דווקא את האחות הקטנה והצבעונית, כדי לבדוק כיצד ההשפעות הקורדליות ,קרי סגנון צרפתי, חומרי גלם ים תיכוניים, באים לידי ביטוי גם בארוחת בוקר תמימה.ביסטרו נועה - לשעות פתיחה ולכל הפרטיםהעסקיות הטובות של תל אביבארוחות בוקר בתל אביבתפריט הבוקר עשיר ומקיף כמעט כל גחמה אפשרית. "בוקר שף" ו"בוקר ים" (65 שקלים האחת) הן ארוחות הדגל הגדולות והן מוגשות עם קפה ומשקה לבחירה. האחת כוללת ביצים לבחירה, ממרחים ומזטים, סלט ולחם והשנייה מורכבת מתנובת הים ומוגשת עם סלט, לחם וזיתים. יש גם "בוקר קומפלט" (52 שקלים) עם ביצים, בייקון, סלמון, לאבנה, סלט, לחם, קפה ומיץ, "בוקר יפו" (45 שקלים) עם ביצים, טחינה ירוקה, לאבנה, סלט, לחם, קפה ומיץ, וגם שקשוקה  עם או בלי שרימפס (38/48 שקלים) עם לחם, קפה ומיץ.  אלו שהשהייה ביפו מעוררת אצלם אוטומטית דחף שאינו בר כיבוש לחומוס, יוכלו להזמין את ארוחת "השכן של חסן" ( 30 שקלים) ובה חומוס ביתי, טחינה, חציל קלוי חם סלט ירקות ולחם. ויש גם "בוקר גרנולה" (39 שקלים) המוגש עם קפה ומיץ. אנחנו שאוהבים את הבוקר שלנו מפנק ואיכותי, הלכנו על שתי ארוחות הדגל: "בוקר שף" ו"בוקר ים".

החברה: אקלקטית. לצד אנשי השכונה ולוגמי הקפה הקבועים, היו גם תיירים אלגנטיים וגם כאלו שטיילו באזור ונמשכו, מסוקרנים ורעבים, לסימטה היפה.

השעה: ארוחות הבוקר מוגשות כל יום עד השעה 12:15.

הקפה: תערובת הבית מאופיינת בטעם מר ועמוק שצלח בהצטיינות את גרסאת הקפוצ'ינו, והיה מהנה, מעורר ובעל קרמה מרשימה גם בגרסאת האספרסו הכפול.

השתייה: מלבד הלימונדה, אף לא אחד מהמיצים נסחט במקום. בנוסף אליה- מוצלחת וטעימה, הזמנו גם תה קר שמכינים במקום שהרגיש סינתטי ומאוד לא טעים.   בין סמטאות ציוריות לתיירים נלהבים. ביסטרו נועה (צילום: יעל רייף)הלחם: הוא הוגש בשיא טריותו והיה פריך, נהדר וריחני. בתוך הבצק האוורירי מקמחים מעורבים שובצו אגוזים שצבעו בצבעי אדמה ופיזרו ארומה נפלאה ומתקתקה בכל ביס.

הממרחים: הדבר הראשון שבלט בארוחה הימית היה צורת ההגשה המרשימה. על צלחת "סרוויסית" אלגנטית שהוצפה בירקות צבעוניים ופריכים ממשפחת הגזר, סלק ודומיו, הונח כל טוב מתנובת הים. סרדינים שנכבשו בשמיר וסלק היו טריים ובשרניים; חגיגה של ממש בשילוב עם הלחם הטרי. גרבלדקס ביתי שהוגש בכמות נדיבה ונפרש לנתחים עבים היה הנאה אמיתית בפני עצמו או עם גבינת השמנת הסמיכה שעוטרה בטוביקו -  ביצי דגים בינוניות בגודלן, פריכות, מתפצפצות ומלאות טעם. עוד היו שם  שלושה שרימפס בשרניים אך לא מספיק מתובלים, וגם פנכה עם זיתים סגולים. כל ההיצע הדגי הזה, כשהוא מגיע לצד ירקות, גבינה ולחם, עלול בקלות להכריע גם את חובב הדגים הרעב ביותר. אנחנו הכל אופן, הכרזנו בשלב די מוקדם על כניעה.ארוחת ה"בוקר שף" שמרה על אותו קו של שפע ונדיבות, ומהר מאוד כוסה השולחן כולו בצלוחיות לא קטנות בכלל ובהן סלטים, מזטים וממרחים. לצד הסלמון הכבוש הטעים- מיודדנו מהארוחה הדגית, היו שם גבינת לאבנה סמיכה עם רוקט שנתן טוויסט מעניין, ארומתי ומריר מעט לטעמה המוכר של הגבינה, אך הבעיה היתה בהמלחה מוגזמת שהפכה את כל העסק לכבד מדי. טחינה ירוקה עם שמיר ופטרוזיליה היתה טעימה ונהדרת בסמיכותה, לצידה הוגשה טחינה מתקתקה שעורבבה עם דבש. סלט הבורגול האנמי לעומתן, סבל מטעם, צבע ומרקם שלא הותירו מקום לספק בכך שמדובר בהרבה רסק עגבניות וסוכר, וגם חצילים בתחמיץ לא עברו את מבחן בלוטות הטעם והיו עזים מדי בחריפותם ו"שומיותם" לשעות הבוקר. ליד מנה בשרית הם היו יכולים לככב. לקינוח ליקקנו בהנאה רבה ריבת עגבניות שרי טעימה.

הביצים: החביתה שהגיעה במסגרת ארוחת ה"בוקר שף" היתה חביבה ותו לא. לא ממש משהו לכתוב עליו הביתה. עשבי התיבול התמצו בפטרוזיליה בלבד והמרקם, ככל שהביסים התקרבו למרכז, הפך ל"רייר". טיפול אוהד יותר היה הופך את החביתה למשהו מרגש הרבה יותר.  לא משהו לכתוב עליו הביתה. החביתה של ביסטרו נועה (צילום: יעל רייף)

הסלט: הוא היה עשיר, צבעוני ופריך והורכב מעגבניה, מלפפון, חסה, גפרורי גזר וסלק טרי. תיבול מודגש או לימוני היה הופך אותו לטעים ומעניין יותר.

השירות: רגע אחרי שבירכה אותנו בשלום, ועוד לפני שההספקנו לענות או בכלל לפצות את הפה, שאלה אותנו המלצרית בקורקטיות אם יש לנו שובר. מעמד ה"סליחה, יש כרטיס חבר מועדון?" במקום איזה "בוקר טוב" מזמין,  לא היה נעים, ואנחנו חשבנו שיש דרכים מוצלחות יותר ורשמיות פחות לפתוח עימן את הארוחה. לאחר שגם שאלותינו בנוגע לארוחה נענו באותה קרקטיות לא חמימה, שמנו את יהבנו במלצרית אחרת, נעימה, מקסימה, חייכנית וחמה. ההפך הגמור מחווית הסיפתח הלא נעימה. 

השורה התחתונה: החוויה הכללית היתה חיובית ומלבד מעט נפילות פה ושם, נהננו מהאווירה, מהעיצוב המקסים שבכל מבט חושף אלמנטים קישוטיים חדשים ומשתי הארוחות שהיו גדולות ומשביעות, נדיבות מאוד בהיצע ואיכותיות במרכיביהן. המלצתנו, בין אם אתם מחובבי הדגה או מעדיפים את הבוקר שלכם גדוש במזטים וממרחים, היא להזמין ארוחה אחת שתשביע בקלות שני רעבים. למקום, אגב, נמליץ בחום לשדרג לאלתר את אגף המיצים הטבעיים ולהכחיד מהתפריט את סלט הבורגול שאינו מכבד את המעמד. ביסטרו נועה - הצורפים 14, תל אביב, טלפון: 03-5184668

*#