אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בקפה נואר: הרבה יותר משניצלים

מנות מוקפדות, אווירה נעימה ותמחור הוגן הופכים את ארוחת הבוקר של קפה נואר לאחת המוצלחות בעיר. רק מיץ התפוזים התעשייתי קלקל את הטעם

תגובות

הדיל: גם אצלנו מעוררת מייד כל מחשבה על שניצל את אותו אפקט פבלובי ארור, הסוחף אחריו מיידית "אולי נקפוץ לקפה נואר?", ברור מאליו. גם אנחנו מוצאים עצמנו מפנטזים על אותה כתיתה עצומת מימדים, שזופה ופריכה, דקיקה כדוגמנית צמרת, אך בשרנית ומלאת אופי ויופי של מרקם. והפירה? לפעמים אנחנו משוכנעים שדווקא הוא המלך האמיתי, כי כזה עומק טעמים ומרקם חלומי, הם לא דברים מובנים מאליהם. במיוחד כשמדובר בפירה. אז כן, באגף הבשרי, או היותר נכון שניצלי, יש לקפה נואר את מלוא אהדתנו, אך מה יקרה כאשר נעמיד את המקום למבחן ארוחת הבוקר, הארוחה החשובה והאהובה ביותר ביום, על- פיו יקום ויפול דבר? האם תוכל גם הביצה, ללא התרנגולת לזכות באותם שבחים ובאהדתנו הכפולה? יצאנו לשטח כדי לחקור לעומק את הסוגיה.קפה נואר - לשעות הפתיחה ולכל הפרטים

ארוחות הבוקר המוגשות בסוף שבוע מצומצות מעט מהרגיל, כך שברוסקטות וכריכי קרואסון עם מגוון מילויים בליווי קפה (22-34 שקלים), ירדו מהפרק. לרעבים רק קצת מוצעים מאפי בוקר (12-26 שקלים) או מיני מזטים כטחינה, סלמון גרבלקס, האם או גוואקמולי (9-21 שקלים) וגם גרנולה עם יוגורט ופירות (36 שקלים). עבור הרציניים יותר יש שקשוקה ים תיכונית (48 שקלים) המוגשת עם מנת לחם ושתיה או Egg cocot (58 שקלים), ארוחה המורכבת מביצים רכות שנאפות ומוגשות בכלי חרס, לצד ממרחים, גבינות, סלט, מנת לחם, מיץ ושתיה חמה, ויש גם "בוקר נואר" (52 שקלים) המורכב מביצים לבחירה, ממרחים, גבינות, סלט, מנת לחם, מיץ ושתיה חמה. אנחנו בחרנו בשתי הארוחות האחרונות ושידרגנו את החביתה בתוספת בייקון ושרימפס (9 שקלים עבור כל תוספת).הרבה יותר מחביתה משודרגת. ארוחת בוקר בקפה נואר (צילום: יעל רייף)השעה: ארוחת הבוקר מוגשת באמצע השבוע בין השעות 8:00-12:00. בימי שישי עד השעה 12:30 ובשבתות בין השעות 9:00-12:30.החברה: במקום שלושה מתחמי ישיבה: בחלל הפנימי הממוזג - סמוך לבר או בשלחנות, בחלל המרפסתי המקורה התחום בחלונות בלגיים גדולים הפונים אל הרחוב. אפשר גם בחוץ סביב שולחנות המוצבים על המדרכה ומאפשרים לכל עובר ושב לבחון מקרוב את תכולת ארוחת הבוקר שלכם. אנחנו בחרנו בחלל הפנימי הממוזג ולצידנו סעדו משפחות, חוגגי אירוע כלשהו שפתחו שולחן גדול, זוגות רומנטיים וגם חברות שפתחו את הבוקר בצוותא בליווי קיר רויאל. המוזיקה, שהצליחה להישמע רק לפרקים, אם עקב סועדים רעשניים ואם כתוצאה מאקוסטיקה בעייתית, היתה נעימה; ג'אזית וצרפתית לפרקים וטוב היה אם היתה מוגברת מעט יותר.   השתייה: להפתעתנו הרבה ובניגוד רב לרמה הגבוהה של כל אחד ממרכיבי הארוחה שיופרטו בהמשך, אף אחד מהמיצים לא נסחט במקום. מבין לימונדה, אשכוליות אדומות ותפוזים, בחרנו באחרון שהיה סינטטי להחריד בצבעו, במרקמו ובטעמו ובלתי שתי בעליל. למודי סבל, שידרגנו בתוספת 10 שקלים את המשקה המגיע עם הארוחה הנוספת לקיר רויאל טעים וצונן, שביסם קלות והוסיף לתחושת הרוגע הכללית.הקפה: קפה קר של המותג Mauro שהגיע בכוס יפה ואלגנטית אך קטנה, היה מרווה ונפלא. שום דבר לא חדש בשילוב של אספרסו עם חלב קר וקרח, אך זה של קפה נואר מגיע עם המון קרח גרוס ששיקשק על דפנות הכוס והפך לקראת הסוף לברדי, טעים ומרוכז.משקיעים בכל פרט. ארוחת בוקר של קפה נואר (צילום: יעל רייף)הלחם: בכלי נאה ועגול מפח הגיעו שני סוגי לחמים. עולם ומלואו מפריד בין לחמים שרק חוממו קלות בתנור המטבח לבין לחמים שנאפו במקום. אלו של קפה נואר נאפו במקום והגיעו אל השולחן פריכים, טריים ובעיקר מאוד ריחניים. ארומה חמצמצה ועמוקה שמקורה במחמצת שאור ליוותה את שניהם; לחם לבן אוורירי בעל בצק עדין וקרום פריך ולחם כהה יותר זרוע דגנים, עמוק טעם ומצויין, והם נסתיימו קצת לפני שסיימנו אנחנו לשבח אותם.הביצים: בתוך כלי חרס קטן הוגשו הביצים האפויות שנטמנו תחת שכבה נדיבה של בייקון בשרני, אך לא מספיק פריך עקב טיגון קצר מדי. פריך או לא, הוא היה טעים וחוסל ראשון. אחר- כך הגיע תורה של ההנאה האמיתית: חדירה עקבית באמצעות פרוסת הלחם דרך כל שכבות הביצה. להפתעתנו, והפעם לטובה, נפגשנו בחלבון אפוי היטב וחלמון נוזלי וחושני שבשניות מספר נספג בבצק המאוורר של פרוסת הלחם והציף אותו בצהוב פתייני. בתוך כל אלו התחבאה מחית פטריות עם טעם כמהיני חזק, שרוממה את הטעמים והשתלבה נפלא. על אף שבמבט ראשון הלנו בליבנו על הכלי הקטן, מנת הביצים הקוקטית והעדינה למראה הזו התגלתה כעשירה, מענגת ומשביעה.

את החביתה קיבלנו בסיבוב הראשון נטול שרימפס. כעבור התנצלות אחת ועשר דקות, קיבלנו את החביתה המבוקשת ששמרה גם הוא על הרף הגבוה שהציבה קודמתה. השרימפס היה טרי ולא מקומצן בכמותו, הבייקון שהגיע הפעם קריספי ומטוגן כראוי רישת יפה מאוד את החביתה האוורירית, ורק מבפנים, התפספס קצת המרקם ונותר מעט נוזלי. אווירה נעימה, סועדים שמחים. קפה נואר (צילום: יעל רייף)

הממרחים: אחרי אין ספור ארוחות בוקר הגעתי למסקנה כי מה שקובע הוא האיכות ולא הכמות. בופה, אכול כפי יכולתך או ריפילים נדיבים- כל אלו לעיתים מסווים תחת מרכולתם תוצרת מאיכות בינונית ומטה העונה להגדרה "שפע", אך לא תמיד טעימה או נעימה. הממרחים שליוו את הארוחה כאן בנואר רק חיזקו את הטענה. לא היו שם סלט טונה, קוביות שקר כלשהו, טפנד, פסטו או עגבניות מיובשות. אבל כן היתה שם הקפדה על כל פרט ואיכות גבוהה. קחו למשל גבינת שמנת ונסו להפתיע איתה את החיך. מדובר במשימה לא קלה בכלל, אבל זו שטעמנו היתה סמיכה והטרוגנית, חמצמצה מעט ובעלת מרקם מושלם. כל- כך טובה היתה שגם זו שהגיעה אחריה נסתיימה לחלוטין תוך ניקיון יסודי מפנכתה. אותו כנ"ל מחמאתי חל גם על קוביה דחוסה וטעימה של גבינת פטה מקושטת בפטרוזיליה קצוצה. ליד אלו הוגשה כמות נדיבה של פפרונטה- סלט של פלפלים כתומים ואדומים בתחמיץ, עם פרוסות שום, בזיליקום וצלפים. אין טוב יותר מטעמים ארומטיים, מתקתקים ומתובלים בקפידה, כדי להעיר את בלוטות הטעם בכיף. בארוחת ה"בוקר נואר" התבקשנו לבחור בין סלמון גרבלקס לסלמי מילאנו. בחרנו באחרון ולא הצטערנו לדקה. שלוש פרוסות טריות ורכות של סלמי מובחר התחננו לפרוסת לחם עבה מרוחה בחמאה, ורק אז, כשהארוחה קיבלה פן כפרי, אמרנו א-מחעייה, נשענו אחורה וחיוונו נחת גדול. לסיום מתוק נישנשנו מקונפיטורת תאנים מתובלת בטעמי הל וכוכב אניס, נהדרת וביתית.הסלט: בצלחת בינונית בגודלה הגיע סלט ירקות צבעוני, עשיר ומהנה. היו בו עגבניה, מלפפון, בצל, צנונית וגזר שתובלו כהלכה במלח, פלפל, שמן ולימון. הטעמים היו מדויקים והירקות פריכים מטריות. השירות: על אף שהמקום המה אדם, זכינו לשירות טוב, מקצועי ומחויך. המלצריות היו אינפרומטיביות וחביבות, המנות הגיעו תוך זמן סביר- ביחד ולא טיפין טיפין, ולבד מפאשלת השרימפס הנעלמים, הכל קלח בנעימים ובהצלחה.השורה התחתונה: לבד ממיץ התפוזים התעשייתי שמקומו במפעל לייצור חומצות, עשתה לנו הארוחה עושר גדול בלב ובקיבה, בזכות אווירה חיובית, מנות מוקפדות וטעימות ותמחור הוגן מאוד לכיס ביחס לכמות ולאיכות. גבירותי ורבותי, מבחן המציאות מלמד כי גם במבחן הביצה ללא התרנגולת, עמד קפה נואר בהצלחה.קפה נואר - לשעות הפתיחה ולכל הפרטים

*#