טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בזוהו: הקירות ססגוניים, האוכל קצת פחות

בבית הקפה של זוהו אפשר להרגיש כמו כמעט בבוקר רגוע אי שם בניו זילנד. אבל השמחה ששולטת בעיצוב המקום, לא חלחלה פנימה לאוכל

תגובות

הדיל: טיול ארוך בניו-זילנד חשף את כותבת שורות אלו לא רק לנופים יפהפיים בכל גווני הירוק, לאנשים חביבים ולכלבי ים פוטוגנים להפליא, אלא גם לאותם בתי קפה קטנטנים, צבעוניים וקסומים שהותירו בליבה געגוע לקירות צבעוניים, פיצ'פקעס אמנותיים ועוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות ונימוחות. כשחזרה לארץ חיפשה בנרות את אותו בית קפה שיענה להגדרה "שכונתי", ישרה הרגשה ביתית ויכבד גם הסועד שיגיע על פיג'מתו לרביצה ארוכה, אך לא איתרה את מבוקשה ונאלצה ללגום את הקפה שלה קצר והמוני בבגדים מכובדים המקובלים בחברה. זוהו - לשעות פתיחה וכל הפרטיםלעוד ארוחות בוקרלארוחות העסקיות הטובות בתל אביב

ואז, אחרי הרבה זמן ועם קצת עזרה מחברים אמפתיים, נמצא מבוקשה בפינת הרחובות בן יהודה ומאפו בדמות בית קפה מתוק במיוחד המשמש גם כגלריה לתמונות, ציורים וחפצים משובבי נפש בצבעוניותם. כבר מהרחוב נשקפים קירותיו של קפה זוהו בצבעי בורדו וסגול, עמוסים תמונות וגופי תאורה מכל תקופה, גזע ומין. בפנים ניצבים שולחנות מוזאייקה, מדפי ספרים, צנצנות ריבה יפות וצלחות גדולות עם עוגיות, עוגות, מאפינס ושאר דברי מאפה שזה עתה יצאו מהתנור. לא לבעלי לב חלש.קצת אחרי שחזר לנו הדופק מכל המתוק הזה והפריך הזה הנמצא במרחק נגיעה, נפנינו הפרטנרית ואנוכי להתרשם מהתפריט. ואכן, אותה אנדרלמוסיה יצירתית מנצחת מצוייה גם בו בדמות מנות כ"אלביס טוסט","סלט טורבו פרוטאין" ומנה של "כוס חלב ושלוש עוגיות שוקולד צ'יפס". ממש כמו בניוזילנד. בוקר בזוהו (צילום: יעל רייף)

תפריט ארוחות הבוקר רגוע יחסית ומציע מנות מסורתיות מן הקל אל הכבד. לצד טוסטים, מאפינס או קרואסון המוגשים עם קפה (20-22 שקלים) יש גם מוזלי עם יוגורט ופירות (21-30 שקלים) ובייגל קלוי בסגנון "ניו- יורק" עם גבינות שמנת לבחירה ושתייה חמה (20-25 שקלים). הארוחות הכוללות ביצה מוגשות עם משקה חם או מיץ קטן. "ביצה בקן" (22 שקלים) הוא השם החמוד לביצת עין בתוך טוסט. יש כריך חביתה על בייגל קלוי עם גבינת שמנת ועגבניה לצד סלט קטן (35 שקלים) ושתי מנות מסורתיות יותר של ביצים לבחירה עם לחם קלוי וגבינת שמנת (26-29 שקלים) או ארוחה העונה לשם "בואו נשתגע"  (42-45 שקלים) ובה ביצים, לחם, ממרחים, גבינות וסלט אישי. אנחנו בחרנו בארוחת "בוקר נשתגע" בתוספת סלמון (5 שקלים נוספים למחיר הארוחה).

השעה: ארוחות הבוקר מוגשות בכל שעות פעילות המקום.

החברה: במקום שתי אפשרויות ישיבה, בחלל הפנימי הממוזג בינות תמונות צבעוניות לבר המשמח, או בחוץ סמוך לשולחנות הצבעוניים או על הבר הפונה אל הרחוב. בעלת המקום היא צעירה קנדית חייכנית ונמרצת וכל הנכנס מתקבל בחיוך לבבי, בעוד הקבועים זוכים להתעניינות כנה בשלומם בשחית חולין קצרה ונעימה. היות שמודבר בקפה שכנותי עם אוריינטציה חו"לית מובהקת, רבים מהסועדים והלוגמים הם טיילים ותיירים המגיעים בחברותא או עם לפטופיהם, מתכתבים ומנהלים שיחה עם הבית בתפוצות או עם שאר הנוכחים ויש גם לקוחות קבועים בכל הגילאים בהם טיפוסים תל-אביביים צבעוניים מרתקים. עוד נצפו בשטח שתי וויברס אנגלוסקסיות וגם סטודנטים שקדניים.  העיקר הוא הצבע. ארוחת בוקר של זוהו (צילום: יעל רייף)

השתייה: ארוחת הבוקר כוללת משקה אחד לבחירה, שתייה חמה או מיץ קטן- תפוזים או לימונדה הנסחטים במקום. בחרנו במיץ תפוזים שהגיע, בדיוק כפי שכתוב, בכוס קטנה, היה טרי ומרענן ונסתיים הרבה לפני שהספקנו לחוש רוויה. כתגבורת הזמנו גם משקה יצירתי שלכד את עיניינו ועורר לא מעט הרמות גבה: "לימובזיליקום"(16 שקלים), לימונדה שנגרסה בבלנדר יחד עם בזיליקום וקרח, לכדי שילוב מפתיע ומעורר התפעלות של רעננות הלימון וטעמו הארומטי של הבזיליקום. התמכרנו והכרזנו על המעורר הזה כמחליפה הרשמי של הלימונענע שנגרסה עד מיאוס.

הקפה: נהננו מאוד מהקפה של המותג טאצה ד'אורו המוגש כאן בגרסאות שונות הכוללות בין היתר מוקה, אמריקנו קר וקפה הפוך בתוספת ליקר מרטו או בייליס. אנחנו הסתפקנו בקפוצ'ינו מוצלח עם חלב סויה (בתוספת שני שקלים).

הלחם: המלצר דיבר רבות וטובות על לחם בננה ושוקולד שיצא ממש לא מזמן מהתנור והציע, היות שהזמנו שתי ארוחות בוקר, להחליף את מנת הלחם של אחת מהן בלחם הבננתי האמור. הסכמנו מייד. על קרש עגול הגיע לחם עוגתי, לח ודחוס ומלא בטעם בננתי מתוק ומנחם הנשבר באמצעות שברי שוקולד מריר חצי נמס. נכון יותר להגדיר את המתוק הנפלא הזה כעוגה, אבל מי אנחנו שנתווכח בפה מלא. הלחם השני, זה הקבוע המגיע עם הארוחה, היה פשוט וחביב. תוכו היה דחוס והציפוי היה דק ועוטר בזרעים וגרעינים. חימום יתר הפך אותו קצת יותר מדי טוסטי. כדאי בפעם הבאה לחממו קלות- רק עד דרגת קונצנזוס בקרב כל הסועדים.

הממרחים: שלוש פנכות בינוניות בגודלן אך מתפקעות בכמותן הגיעו בחברותא על קרש העץ. גבינת שמנת אמריקאית "ביי דה בוק", היתה סמיכה ונהדרת ועשתה לא מעט נחת גם כשחוברה לריבת תאנים ביתית עם חתיכות פרי עסיסיות וקראנצ'ים פריכים בחסות הדבלים שנוספו לה. קוביות גבינה מלוחה, "פטה", על פי התפריט, דמו יותר במליחותן המוגברת ליציר כלאיים של פטה ובולגרית. סלט הטונה היה טעים ועשיר מאוד במרקמו. לבד מהתוספות הקבועות הוא הכיל חופן בצל שלא היה מבייש את הירקן השכונתי. זאת שנרתעת מבצל שאלה את המלצר אם יש אפשרות לקבל את אותה מנה בדיוק בגרסה חפה מבצל ונוחה יותר לבריות. התשובה היתה שלילית אך במקום סלט הטונה הגיעו מייד שני ממרחים מגרים ועזי צבע: פסטו ירוק ופסטו עגבניות, שניהם מוצלחים מאוד. זה העגבנייתי הוכן מעגבניות מיובשות, שמן זית ואגוזים, והפסטו הירוק שהכיל את המרכיבים המסורתיים היה מעודן ונעדר תוקפנות אופיינית. תוספת סלמון הגיעה בפנכה קטנה אך גדושה בפרוסות סלמון טעים ואיכותי. בכל הממרחים ניכרה ההכנה הביתית בטעם ובמרקם, והם היו טריים ומהנים.

הביצים: הזמנו ביצי עין שהגיעו חמודות וטעימות. החלמון נותר רך ונוזלי והלבן החלבוני היה שרוף מעט בקצוות, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

הסלט: דווקא הוא היה החלק הפחות צבעוני בארוחה והורכב מחסה, כרוב סגול, פרוסות צנונית ורוטב וינגרטי מתקתק. בהשוואה לשאר מרכיבי הארוחה הוא היה חיוור במראה ובטעמו ופגם בחינניותה.

השירות: אחד הדברים שאהבנו במקום הוא היעדר הרשמיות, המניירות או הפלצנות המוכרת לשמצה בלא מעט מסעדות בעיר. המלצר החייכני תאם היטב את האווירה המאוד לא תל-אביבית הזו והיה חברמן, חביב מאוד וגם מקצועי הפליא.

בלי פלצנות, רק חיוכים. הזוהו (צילום: יעל רייף)השורה התחתונה: נהננו מאוד מהחוויה בכלליותה. יופיו של המקום, האווירה המקסימה ומגעה האישי של בעלת המקום בכל דבר - החל מהיצירות התלויות במקום ועד לטאץ' הביתי המורגש בכל מנה ומנה, הופכים את השהייה במקום להנאה צרופה, כשהניחוח החוצלארצי תורם גם הוא לחוויה. האוכל הביתי והמוקפד מהנה וגם מתומחר בהגינות. עם זאת משהו בכל זאת טעון שיפור: טוב יעשו בזוהו לו יכניסו לארוחת הבוקר קצת יותר מן הצבעוניות והססגוניות המאפיינת את המקום, יעשירו את הסלט במבחר גדול יותר של ירקות קצוצים וישדרגו את אגף הממרחים באמצעות אותו חותם יצירתי האופף את המקום.

זוהו - מאפו 18, תל אביב

*#