טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בננה בר: אופס, שכחנו להקפיד

למרות חביתה מושקעת ורוטב הולנדייז משובח, המטבח של ננה בר הוציא ממרחים דהויים ועייפים. יעל רייף מעדיפה דיוק על רומנטיקה

תגובות

הדיל: ננה בר שבנווה צדק הוא מקום רומנטי מאין כמוהו. יש בו את התפאורה האידיאלית שהופכת אותו למסעדת רושם לפגישות ראשונות או חגיגות ימי חברות ונישואין מחד, ומאידך ממצבת אותו כמקום האהוב במיוחד על הישראלי בבואו לקיים את מצוות "הסבר פניך לתייר". ביקור במקום יחשוף את הסועד לא רק לבליל שפות ותלבושות אלגנטיות במיוחד, אלא גם ללא מעט השקת כוסות, מבטים מצולבים ורגליים המתחכחכות זו בזו. כזה הוא לב האדם - תנו לו נרות, רהיטי עץ כבדים, מפות לבנות, שנדלירים מרשימים ומראות עתיקות, והוא בתמורה יתרכך בהכנעה. הבעיה בכל אותם ביקורי רושם או רומנטיקה מתוקה היתה באגף הקולינרי, זה שאחראי על שמחת החך והקיבה אשר פעמים רבות לא עשה תפקידו נאמנה וסבל מבנאליות יתר וביצוע בינוני. לא מזמן עבר התפריט ריענון קיץ ולמטבח חזר השף שהוביל את המטבח בשנותיו הראשונות של המקום. וכעת, לרגל אותם ריענונים והחלפות, החלטנו לבוא לבקר ולבדוק האם בנווה צדק המקסימה תמצא אופציה טעימה, כדאית ומשתלמת לכיס. אחרי הכל, גם לנו המוחים מגיע לאכול טוב. ננה בר - כל הפרטים, כל הביקורות

הארוחות העסקיות הכי טובות בתל אביב

לעוד ארוחות בוקר מומלצותתפריט הבוקר מגוון, מקיף פחות או יותר כל וריאציה ביצית אפשרית וכולל בכל מנה גם משקה קר וחם לבחירה. לאלו המעדיפים את הארוחה שלהם מסורתית יתאים "בוקר תל אביבי" (84/44 שקלים לארוחה זוגית) המורכב מביצים, סלט ממרחים, גבינות ולחם, או שקשוקה (44 שקלים) המוגשת עם סלט וטחינה ירוקה. יש גם אגז בנדיקט (44 שקלים) עם חזה אווז מעושן, תרד ורוטב הולנדייז המוגש עם סלט ירקות. מנות משביעות ועשירות יותר הן פריטטת גבינת עיזים, בצל מטוגן ועגבניות לחות  או אומלט ספרדי של תפוח אדמה, בצל מטוגן וגבינה צהובה  (51 שקלים), שתיהן מוגשות עם סלט ירקות. אגף המתוקים כולל מוזלי (38 שקלים) ופרנץ' טוסט (42 שקלים). אנחנו הלכנו על ארוחת ה"בוקר התל אביבי" ועל האגז בנדיקט.

 השעה: ארוחת הבוקר מוגשת כל יום בין השעות 9:00-12:00.

החברה: במקום שני מתחמי ישיבה המעוררים התלבטות רבה עת נכנסים למקום. המרפסת יפהפיה ומשלבת קירות מחופים עץ, חפצי וינטאז' וצמחיה ירוקה. הבעיה בכל היפה הזה היא השמש של שעות טרום הצהריים המאיימת להפוך את חווית המשתמש לחממה רותחת ולחה. בפנים נעים, יפה גם כן וממוזג, אך קרבת השולחנות זה לזה מאיימת לפגוע בפרטיותו של הסועד. הגענו בשישי בבוקר והמקום התמלא אט אט באירועים קטנים שנחגגו בווליום גבוה, בזוגות רומנטיים ובתיירים מנומסים ושקטים שהגיעו לרפד את הבטן לפני טיול החובה הרגלי בנווה צדק.רומנטיקה לא אוהבת שמש. ננה בר (צילום: יעל רייף)השתייה: אף אחד מהמיצים לא נסחט במקום ולכן הלכנו על האופציה השפויה הבאה בתור - קוקטייל משמח של בוקר. ויתרנו על המימוזות-שמימוזות ובחרנו בקוקטייל מלבי (42 שקלים) מצויין שהוכרז כבר בטעימה הראשונה כמרענן הרשמי של הקיץ. בכוס רחבת שוליים מצופה בשבבי קוקוס הוגש המשקה הגאוני הזה שהכיל לצד שלל הכוהל הסודי, גם חלב, מי ורדים ומקל קינמון, והיה מקורי בטעמו ובעיקר צונן מרענן.

הקפה: קפוצ'ינו ואספרסו של המותג Bristot היו מוצלחים. הטעם היה מדויק, הטמפרטורה נכונה והחלב מוקצף כהלכה.

הלחם: שני סוגי לחמים כללה הארוחה: לחמניות חלב אווריריות ורכות ולחמניות דגנים פשוטות לחלוטין בעלות ציפוי פציח של זרעונים וגרעינים. שתיהן חוממו עד לדרגת פריכות נעימה ובכך ניצלו מבנאליות משמימה.

הביצים: ביצי הבנדיקט הוגשו, איך לא, על בריוש שטוגן בלא מעט חמאה וגמע אותה ללא עוררין. על מלכודת הכולסטרול הטעימה הזו הונחה פרוסה עבה של חזה אווז ותרד טרי שנחלט עם חלקיו ה"עציים" ולכן היה בחלקו בלתי לעיס. את מגדל השכבות חתמו שתי ביצים עלומות מושלמות בהכנתן ורוטב הולנדייז עדין בטעמו ומעט חמצמץ, קטיפתי-קצפתי כמעט ובעיקר מאוד טעים. אלמלא אותם עלי תרד סוררים, היתה יכולה מנת הבנדיקט לענות בלי למצמץ בכלל להגדרה "מזון לנשמה".רק התרד מיותר. אגז בנדיקט של ננה בר (צילום: יעל רייף)

את החביתה שידרגנו באמצעות אותו חזה אווז הזכור לטובה (בתוספת חמישה שקלים) לכדי אומלט תפוח ומרשים ובו כמות גדולה של חזה אווז. טיגון קל שעבר לפני ציוותו לביצה סייע לו להיפתח ולהפיץ את טעמו הבשרי המיוחד אל עבר כל חלקת חביתה טובה. התוצאה היתה פריכה וטעימה.

הממרחים: הם הגיעו בפנכות קטנטנות בגודל ביס ועוד קצת. בראשונה היה סלט טונה עם ביצה קשה, מלפפון חמוץ, גמבה ומיונז, בשניה חצילים מטוגנים הארד- קור; כאלו המזוהים עם מסעדות המגישות אוכל מזרחי ובכלל לא מתאימים לארוחת בוקר ובשלישית סלט פירות. על פי מרקמם היבש, עייפות החומר והגוון המושחר, נראה שהמתינו זמן מה בכליהם טרם הגעתנו, וכשהגיעו לשולחננו היו נטולי חן או כל סממן של טריות. בעוד אלו שבשולחן לידינו החזירו את הממרחים למטבח תוך תיאור לירי כמעט של הרגשתם, אנחנו אמרנו ניחא ועברנו לאגף הגבינות. לדברי המלצרית אגף הגבינות כולל מסקרפונה, גבינת לאבנה וגבינה צהובה. לדברינו המסקרפונה היתה גבינת שמנת פשוטה אך לא רעה, הלאבנה היתה עדינה בחמיצותה והגבינה הצהובה נעדרה מצלחתנו אך הופיעה במראה טרי ורענן בשולחנות הסמוכים.

הסלט: טעימה ראשונה החזירה את האמון במטבח. גפרורי גמבה וגזר לצד פרוסות מלפפון ורבעי עגבניה שתובלו ברוטב הדרי מרענן הרכיבו סלט נהדר, פריך ומלא טריות.

השירות: על אף התפוסה המלאה זכינו לשירות מקצועי, אדיב ומחוייך.איזו מסעדה זו? בוקר בננה בר

השורה התחתונה: הארוחה נעה בין עליות למורדות. הסלט, מנות הביצים הנהדרות והקוקטיילים המשמחים והמקוריים, הותירו רושם חיובי וכך גם המחיר ההוגן. להתרשמותנו, הבעיה אינה בחומרי הגלם או ברמת הביצוע, אלא דווקא במי מצוות המטבח שהסכים להוציא תחת ידו ממרחים כה עייפים ודהויים. לו יקפידו הקפדה כפולה על טיב המנות היוצאות את המטבח וישדרגו את הלחמניות הפשוטות ללחם איכותי יותר, נוכל להמליץ על הארוחה בכיס ובלב שלם.ננה בר - כל הפרטים על המסעדה

*#