טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר באספרסו בר: מבטיחים הרבה, מקיימים מעט

למרות האווירה הנעימה והמרחב הפתוח, ארוחת הבוקר בסניף מנדרין של האספרסו בר סובלת מלא מעט מגבלות. יעל רייף ביקשה לחלוק חביתה עם חברים, וגמרה עם שקשוקה לא ידידותית

תגובות

הדיל: ביקור קודם באספרסו בר סניף מנדרין לצורך לגימת אייס קפה שיצנן ביקור חם מדי בים, חשף בפנינו שלושה יתרונות בולטים ומשמחים עד מאוד. הראשון, ואולי המוערך ביותר, הוא היעדר בעיות חנייה. מגיעים, מתרשמים ממגרש החנייה החולי הגדול נטול צבעי כחול לבן/ אדום לבן מבהילים או פקחים מבהילים עוד יותר, מחנים, מסתובבים ואתם שם. היתרון השני טמון בעובדה שמדובר באחד מבתי הקפה המרווחים ביותר בעיר, בעל שלושה חללי ישיבה. המשמח ביותר הוא זה שנמצא בחלקו החיצוני המאופיין במראה קלאב מדי מרגיע, כולל שמשמיות קש, כיסאות קלועים ומאווררים שמגבים את הבריזה מהים. השלישי, איך לא, הוא הקפה המצויין, קצר, ארוך, עם חלב וגם בגרסאת האייס. הוא תמיד מצליח לשמח אותנו, חובבי קפה מושבעים. ובכל זאת, עד כה לא יצא לנו לאכול במקום, אולי מתוך פחד קמאי מהיכולת הקולינרית של בתי קפה המגובים במספר סניפים. אבל עיון בתפריט המכריז "Brunch to share - תענוג של סופשבוע" נראה אופטימי, מרענן וגם נדיב במגוון ובכמות - גרם לנו לחרוג ממנהגינו ולבדוק את העניין מקרוב. הארוחה השיתופית נפתחת בכוסית של עראק אשכוליות/ מימוזה/ קיר רויאל/ קאווה לכל סועד. מייד אחריה מגיע מוזלי מיוגורט צאן עם גרנולה ופירות, מאפים טריים, ממרחים, מנות ביצים משודרגות לבחירה (ביצים אפויות על מצע תרד/ שקשוקה ים תיכונית/ פריטטת קישואים ועשבי תבלין/ פריטטת תפוחי אדמה במחבת), סלט וקפה. שני סועדים ישלמו 64 שקלים כל אחד (!) על הארוחה השיתופית, ושלושה ישלמו 59 שקלים. המלכודת מסתתרת אי שם במנות הביצים; לא משנה כמה אנשים חולקים את ארוחת הבראנץ', ניתן לבחור רק מנה ביצית אחת המגיעה בתוך מחבת משותפת גדולה שתספיק לכולם. אנחנו היינו שניים ובחרנו בביצים אפויות על מצע תרד.   אספרסו בר - כל הסניפיםאספרסו בר מנדרין - כל הפרטים

החברה: המקום גדול ומחולק בחוכמה למספר מתחמי ישיבה. אנשי המזגן יוכלו לשבת בחלל הפנימי מחופה הפרקט, על כורסאות שחורות אלגנטיות, על ספות או על כסאות קלועים קש. אנשי הבריזה והים יוכלו לשבת על מרפסת הדק המרווחת המתנאה ברהיטי עץ וקש, כריות צבעוניות גדולות, עצי דקל גבוהים, שמשיות קש ופסקול של הים. הגענו בשישי בצהריים לתוך אווירה רגועה במיוחד. חלק לגמו קפה ועילעלו בעיתוני השבת, חבורות חבורות ערכו קבלת שבת מוקדמת ואחרים ישבו בחוץ, יותר נכון השתרעו  על הספות הקלועות הנוחות, נהנו מהבריזה הנעימה ולגמו מבעבע זה או אחר. על אף שמדובר באחד ממעוזי האסקפיזם, האווירה היתה נעימה, חיובית ונטולת מניירות טורדניות. 

השעה: ארוחת הבראנץ' מוגשת בסניף דיזינגוף, מנדרין והרצליה בלבד, בימי שישי ושבת עד השעה 16:00.המרחב המרווח יוצר תחושה נעימה. אספרסו בר (צילום: יעל רייף)

הקפה: הארוחה השיתופית מאפשרת לכל סועד להזמין כל סוג משקה קפאיני שיחפוץ ולא מגבילה אותו ל"הפוך קטן" בלבד. קפה קר אמיתי - כזה שנטחן בבלנדר יחד עם קרח, חלב ומעט שמנת היה נהדר ומרווה, ולכן הצטערנו שהוא הוגש בכוס יין ולא בכוס גדולה יותר שתאפשר לנו ליהנות ממנו קצת יותר.

השתייה: מיץ תפוזים שנסחט במקום היה מוצלח, אך בגרסאת המימוזה, כששולב עם קאווה בינונית באיכותה, היה חמצמץ, צורמני ולא טעים.

עכבר עסקיות - הארוחות המשתלמות בעיר

הלחם: התפריט המגרה שהבטיח חלה טריה, לחם דגנים, מקלות אורגנו ומיני מאפים של קינמון, וניל ואוכמניות, פיתח בנו ציפיות רבות, במיוחד בזכות המתוקים שנשמעו מבטיחים במיוחד. על קרש עץ מוארך הגיעו הפחמימות. ראשון היה לחם דגנים חמים בציפוי קינואה וגרעינים, פריך וטעים מאוד. חלה אישית קטנה וחמודה למראה היתה רק חביבה בטעמה ומיאנה לרגש. חסר היה בה את אותה מתיקות ומרקם חלתי רך, כמעט נמס בפה והיא הרגישה יותר כלחמניה, מאשר כחלה של שבת. מקל אורגנו איכזב בחוסר טריותו ובהיעדר כל טעם - של אורגנו או בכלל, וטעמו היה כשל מקל גרסיני עבה ותו לא. והמאפים המתוקים? אף לא אחד מהם היה בנמצא. בירור עם אחראית המשמרת שהבטיחה "הם תיכף יוצאים מחימום ומיד נביא לכם", הרגיע את תחושת הקיפוח, אך משאלו בוששו להגיע גם לאחר רבע שעה, בדקנו פעם נוספת עם אחת המלצריות שהתנצלה באומרה כי "אני מצטערת, אבל אין לנו היום את המאפים". במקומם קיבלנו שתי פרוסות עבות של עוגת תפוחים וקלבדוס. למרות שמדובר היה בעוגת על-עסיסית, דבשית ומאוד טעימה, לא יכולנו להתעלם מאותו טעם חמוץ שהותירה אחריה אותה הבטחה מתוקה שלא קוימה. תחושה  של סוף שבוע. אספרסו בר (צילום: יעל רייף)

הממרחים: כוסית קטנה של יוגורט צאן סמיך וטעים עם פירות וגרנולה פריכה נתנה פוש ראוי לפתיחת התיאבון. אחריה הגיעו חמישה ממרחים יפי מראה בצלוחיות בינוניות בגודלן. קוביות גדולות של גבינת פטה שמנמנה וטעימה שנזרעו זעתר, היו מצוינות גם סתם כך בפני עצמן וגם כשהוספו לסלט. פסטו מצוין עם טעם בזיליקומי חזק הוגש באותו כלי בו הוגש טפנד משחתי מדי במרקמו אבל טעים, מזיתי קלמטה. העירבוב הכפוי ביניהם לא היה פוטוגני או טעים וראוי היה שיוגשו כל אחד בנפרד.עוד היו שם גבינת לבנה סמיכה ועדינה בחמיצותה עם עירית ואגוזי מלך – שילוב מעניין וטעים, וטחינה טובה וסמיכה עם פלפלים קלויים מתקתקים שזכו לציקצוקי שפתיים רבים. הריבה והחמאה שהובטחו בתפריט, בדיוק כמו אחיותיהן הפחמימתיות, נעדרו לחלוטין מהארוחה. 

הביצים: במחבת ענקית הגיעה השקשוקה השיתופית הראשונה, מגובה בכף עץ ונראית מזמינה. בצענו את החלה והתכוננו לטבילה בביצים בהסבת שמאל, אבל הן התגלו כקרושות לגמרי ונטולות כל רוך. היות שאף אחד מאיתנו לא הזמין את הביצים שלו ברמת עשייה וול דאן, ביקשנו מהמלצרית שקשוקה חלופית עם ביצים רכות יותר שיאפשרו לנו ליהנות מחווית הטבילה כהלכתה. "תמוגר לאלתר תופעת בישול הביצים עד לצאת נשמתן" - הכרזנו וחיכינו בסבלנות לשקשוקה הבאה. חיכינו וחיכינו וחיכינו, ובסוף, לאחר כמעט 20 דקות היא הגיעה, אטרקטיבית וטעימה. כמות התרד היתה נדיבה, הביצים בושלו כהלכה והחלמון נותר רך ונוזלי. הבעיה היתה בכמות הקטנה של שמנת שבמהלך האפיה התאדתה כליל והותירה את המנה יבשה במקצת ונטולת רוטב "תרדי" שמנתי מעודן שהיה יכול להיות הנאה אמיתית.

הסלט: הוגש בקערה ענקית ויכול היה בקלות להוות ארוחה בפני עצמה. הוא היה טרי מאוד, נקצץ דק נוסח "סלט ערבי", והכיל עגבניה, מלפפון, בצל סגול ופטרוזיליה. למרות שחסר היה בו תיבול מורגש באגף הלימון והמלח, הוא בהחלט עשה את העבודה, השביע וריענן.

השירות: קורקטי, מקצועי ונטול כל חום אנושי. לבד מפאשלת השקשוקה לה המתנו - ולא בסבלנות - זמן רב, הכל הגיע בקצב משביע רצון.אף אחד לא אוהב ביצים קשות בשקשוקה. בוקר באספרסו בר (צילום: יעל רייף)

השורה התחתונה: האוכל שהיה מוצלח ברובו, המרפסת המשמחת והאווירה הנעימה הותירו רושם חיובי. אין ספק כי מדובר בדרך מוצלחת לפתיחת סיאסטת סוף השבוע, ובכל זאת, שלושה פרמטרים פוגמים בחווית המשתמש ומונעים מהארוחה את הכינוי המחמיא "משתלמת וכדאית". הראשון הוא המחיר שרחוק מלהיות זול, בעתות מחאה וגם בימי חול. השני הוא חוסר הגמישות והכבילה למנת ביצים אחת. שהרי כל הכיף בארוחה משותפת הנחלקת בין כמה אנשים הוא האפשרות לטעום מגוון רחב יותר של מאכלים. השלישי הוא כל אותן הבטחות שהובטחו בתפריט ובפועל נעדרו מהארוחה ולא קוימו. הקפדה על "אמת בפרסום" לצד גמישות באגף מנות הביצים תהפוך את הארוחה לנעימה וכדאית יותר.אספרסו בר - כל הסניפיםאספרסו בר מנדרין - כל הפרטים

*#