${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר באדגה טשרניחובסקי: תענוג פורטוגזי

האוכל נע בין הברקות קולינריות לטעמים ממוצעים, אבל האווירה הנעימה והשירות המוצלח הופכים את ארוחת הבוקר לאחת המוצלחות בעיר

תגובות

הדיל: אל אדגה הגענו בעקבות כבד קצוץ. זהו לא עוד הייקו מסתורי, אלא סיפור תחילתו של הרומן. במהלך חיפושינו אחר מקומות המוכרים אוכל מוכן לחג תחת תנאים מחמירים של טעים ומחיר לא יקר, הגענו לבית היין והמעדנים השוכן סמוך למסעדה הוותיקה. המקום מתפקד על תקן מעדניה בה נמכרים מיני דליקטסים לצד יינות מפורטוגל וסוגי פורט יחודיים. על כל אלו דילגנו בחן לטובת הכבד הקצוץ עליו הומלצנו בחום עם הבטחה לטעמי ילדות מוכרים. כשטעמנו, מדושני עונג ורוויי נוסטלגיה, הבנו שיש אמת בפרסום והפכנו ללקוחות חוזרים, שפוקדים את הכבד האהוב לפחות פעם בשבוע. כעת, לאחר חודש של שביעות רצון הדדית, הגיעה תורה של ארוחת הבוקר לעמוד למבחן המחמיר גם כן.» טשרניחובסקי 6 אדגה - לכל הפרטים» בוקר באידלסון 10: חוויה מתקנת בדיזנגוף» בוקר בקראון פלזה: לרצינים בלבד» בוקר בספגטים: איטליה זה לא כאןבמקום מוגשות ארבע ארוחות בוקר גדולות: ישראלית, אמריקאית, ארוחת בנדיקט עם סלמון או פרשוטו וארוחת שקשוקה (58-62 שקלים), כולן מלוות במאפה היום, במשקה חם ומיץ טבעי לבחירה. לצידן מוצעות מגוון מנות ביסטרו קלאסיות יותר או פחות על טהרת סלק צלוי וגבינה כחולה (44 שקלים), סלט גבינת עיזים ברולה (44 שקלים), צלחת גבינות (58 שקלים), צלחת נקניקים (52 שקלים), וגם טעימות מהמעדניה, בהן כבד קצוץ (26 שקלים), סלמון בכבישה עדינה (28 שקלים) ושמאלץ הרינג עם פלפל אנגלי ושמנת חמוצה (32 שקלים).

אנחנו הלכנו על ארוחת בוקר ישראלית עם ביצים לבחירה, גבינות, סלט ירקות, לחמים, מאפה היום ומשקאות, ועל ארוחת הבנדיקט עם סלמון כבוש במוגש לצד סלט ירוק.  

השעה: ארוחת הבוקר מוגשת בימי שישי בין השעות 10:30-14:00 ובימי שבת בין השעות 10:30-12:45.

בית פורטוגזי. אדגה טשרניחובסקי (צילום: יעל רייף)החברה: הגענו לאדגה ביום שישי סמוך לפתיחת שערי המקום. על השולחנות היפים ברחבת הישיבה החיצונית ויתרנו מפאת חיבתנו למיזוג. כך גם יכולנו להגניב מבטים לעבר זוג שישב סמוך אלינו וכילה עד תום, קצת אחרי השעה עשר בבוקר, פלטת נקניקים גדולה וצלחת גבינות בוטיק עם לחם פריך שרעשי לעיסתו הגיעו עד אלינו. חלל הישיבה הפנימי נעים מאוד לשהייה ארוכת טווח; הכיסאות נוחים, העיצוב עמוס חפצים ואלמנטים - אך לא לעייפה, כך שתמיד יש על מה ולאן להסתכל וגם המוזיקה נעימה. ככל ששעות הבוקר המאוחרות הפכו לצהריים, כך הלך המקום והתמלא באנשים יפים מכל הגילאים. חלקם קיימו את מצוות ארוחת הבוקר ואחרים ישבו בחוץ עם עיתון, מחשב או כלב ולגמו קפה. למביט מהצד נראתה התמונה כאידיליה מושלמת, וגם אנחנו הרגשנו כך. בימי חמישי אחת לשלושה שבועות, אגב, מתקיימת במקום הופעת עם טובי נגני הג'אז הישראלים דוגמת אלברט פיאמנטה ואלי מגן , כך שכדאי להתעדכן ולהזמין מקום.

השתייה: פעמים רבות חשבנו על הצעת חוק שתחייב כל בית אוכל המגיש ארוחות בוקר באשר הוא, להחזיק ברשותו מכונה לסחיטת מיצים אוטומטית, גיר רגיל או נוסטלגית מפלסטיק זרחני. העיקר שתעשה את עבודתה נאמנה ותספק לסועד הבוקר כוס מיץ תפוזים טבעי. בהעדר הצעה כזו בנמצא, נמשיך לסבול ממיצי הדר בצבע ובטעם זרחני ובלי טיפה של חן. כך גם במקרה הנ"ל וחבל שכך.

הקפה: אספרסו רצחני מבלנד ייחודי למקום העיר לנו באחת כל בלוטת טעם אפשרית. הטעם היה עז ומרוכז והארומה חמצמצה ובעלת נוכחות שנשארה לנו באף הרבה אחרי הלגימה.פינוק של סוף הארוחה. עוגת דבש (צילום: יעל רייף)

הלחם: נהדר. בכלי אלגנטי הגיעו פרוסות עבות שנחתכו עם ההזמנה. הדבר הטוב ביותר בתוצרי הבצק הללו היה הקראסט העבה והפריך שגרם לכל שן לעבוד במרץ עבור הביס, וגם הטעם היה מצויין. ראשון נדגם לחם שיפון ודגנים עם בצק אוורירי וחתיכות דגנים פציחות בכל ביס, ואחריו לחם שומשום עדין יותר במרקמו, אך עתיר טעמים. בסוף הארוחה קיבלנו עוגת דבש ותפוחים נהדרת עם טעם תפוחי מודגש ומתיקות קרמלית של דבש, ולידה פרוסת עוגת גזר מתובלת וטובה גם כן.

הממרחים: חמש פנכות ממרחים הוגשו עם ארוחת הבוקר הישראלית. היו שם גבינת שמנת צפופה וטובה, קוביות גדולות של גבינת פטה מצויינת, שמנמנה ונימוחה, זיתי קלמטה טעימים, טחינה סמיכה ומתובלת בקפידה וגם ריבת תאנים טריות שעשתה הרבה נחת. לסיום קיבלנו קערית קטנה ובה יוגורט, גרנולה ופירות טריים ומרעננים. על אף שהממרחים היו טובים, ממקום המגדיר עצמו, בין היתר, כבית יין ומעדנים, היינו מצפים לקצת יותר יצירתיות בכל הנוגע לממרחים שיכולים היו, עם קצת יותר מאמץ, להמריא הרבה מעבר לגבינת שמנת בנאלית.

קרוב לשלמות.  ביצה עלומה וסלמון כבוש (צילום: יעל רייף)הביצים: בעוד האומלט בגיבוי פטריות ועשבי תיבול היה חביב ולא מעבר לכך, האגס בנדיקט סחף מחמאות וצקצוקי שפתיים רבים. הביצים העלומות המסורתיות, הונחו על שתי לחמניות תירס צהבהבות עם בצק מתקתק וגרגירי תירס שלמים ששולבו בו. על כל הרוך הזה המתינו נתחי סלמון ענוגים ועדינים בטעמם שנכבשים במקום ורחוקים שנות אור מאלה הקנויים. את מגדל הכלוסטרול תחמו הביצים העלומות ועליהן רוטב הולנדייז עדין וטוב וגם פלפל שחור גרוס. משהו בשילוב של הלחמניות המתקתקות לבין שאר מרכיבי המנה המלוחים קלות עבד מצויין והיווה אלטרנטיבה מקורית עם טוויסט מעניין למנה המוגשת באופן מסורתי על בריוש חמאתי.

הסלט: כמנה ראשונה שתפתח את התיאבון הזמנו סלט בעל שם מסקרן "סלט עיזים ברולה" (44 שקלים), שהתגלה כסיפור הצלחה. מעל קרעי חסה, תאנים טריות ואגוזים, הונחו טבעות גבנת עיזים מצופות בסוכר שהושחם עד לדרגת ברולה והקנה לגבינה העדינה ציפוי פריך, שביר ומתוק- בדיוק ההיפך מתוכה. כל הטעים הזה כוסה בויניגרט רוזטה מעניין עם טעם עדין של שקדים ווניל מתקתק, והתוצאה הסופית היתה נהדרת ועשירה בטעמים. הסלט שליווה את ארוחת הבוקר הישראלית כלל עגבניה, מלפוון וקרעי חסה, כולם טריים ומתובלים בשמן, מלח ופלפל ומיץ לימון. הסלט הירוק לעומתם, זה שליווה את ארוחת הבנדיקט והכיל עלים ירוקים בלבד בשמן ולימון, היה סתמי ומשעמם.

השירות: לעילא ולעילא. הפתיח להכרזה זו היה שתי כוסות מים קרים שהונחו על השולחן עם כניסתנו למקום, ושמולאו כל אימת שנתרוקנו. בין לבין זכינו להכיר מלצרית נחמדה מאוד וחברותית שידעה לכוון ולהמליץ. האוכל הגיע מהר וכך גם החשבון, והתחושה הכללית היתה מלאה בשביעות רצון.

קראנצ'י מבחוץ, נימוח מבפנים. סלט עיזים ברולה (צילום: יעל רייף)השורה התחתונה: לבד מאגף הממרחים אשר נדרש לקצת יותר יצירתיות, נהנינו הנאה רבה מכל מרכיבי הארוחה, החל בלחם הטוב וסלט הברולה, דרך הבנדיקט סלמון המצויין, וכלה בקפה המשובח והעוגות הטובות. הבעיתיות נעוצה במחיר הגבוה במעט מזה המקובל במחוזות תל- אביב. כדי לתמחר ארוחת בנדיקט ב- 62 שקלים, רצוי להגישה בליווי תוספת כלשהי שתהפוך את המחיר למוצדק או לפחות קליט יותר עבור הכיס הישראלי שהולך והופך בעקבות תהפוכות המע"מ והזהב השחור, ליותר ויותר חסכוני.

טשרניחובסקי 6 אדגה - לשעות פעילות ולכל הפרטים

*#