טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בספגטים: איטליה זה לא כאן

ארוחת הבוקר החדשה בסניף מקסים בתל אביב מציעה מנות מוצלחות יותר ומוצלחות פחות, אבל לא הצלחנו למצוא את הקשר האיטלקי

תגובות

הדיל: כששמענו לראשונה שבסניף מקסים של רשת ספגטים משיקים ארוחות בוקר איטלקיות, חשבנו שמדובר בחידוש מרענן, לאחר שנים של פסטות ופיצות להמונים שנראה שקפאו על שמריהן אי שם בשנות התשעים. התנור הגדול וההתמחות בבצקים, כך חשבנו, הם יתרון גדול שיכול לשדרג כל ארוחת בוקר מסורתית לכדי יצירה איטלקית הכוללת מאפים ריחניים ומנות ביצים יצירתיות. כדי לבדוק אם יש אמת בפרסום, הגענו לדגום את איטליה הקטנה כאן בלב מדינת ישראל. במקום חמש ארוחות בוקר גדולות על טהרת ביצים לבחירה, פריטטות ושקשוקות (44-52 שקלים), כולן מוגשות עם שני משקאות לבחירה, ורובן, מלבד השקשוקה, כוללות מבחר ממרחים, גבינות ומטבלים. אנחנו בחרנו בפריטטת ירק ובשקשוקה בלקנית עם גבינת פטה וחציל קלוי.» ספגטים סניף מקסים - לשעות פעילות ולכל הפרטים» בוקר ב-NOLA: החלום האמריקאי התנפץ» בוקר באסקוט: טעים אבל דרושים שיפורים» בוקר בשקד: לוקיישן מוצלח, חוויה צפופההשעה: ארוחות הבוקר מוגשות בימים א'-ה' בין השעות 10:00-13:00 ובסופי שבוע עד השעה 14:00.החברה: הגענו אל המקום בשעות הבוקר המאוחרות באמצע השבוע. בחלל הפנימי והממוזג של המסעדה ישבו משפחות, וברחבה החיצונית שפונה אל הרחוב ומגובה במאווררי ענק אפקטיביים ורעשניים להחריד, ישבו בעיקר קבוצות המזכירות בהרכבן את הפרלמנט. אסי כהן אמנם לא היה שם, אך אותן דמויות צבעוניות, מבטאים שונים ושיחות הזויות, היו גם היו והנעימו לנו את השהות.איפה שאולי? ארוחת בוקר בספגטים (צילום: יעל רייף)השתייה: המיצים לא נסחטו במקום. בחרנו במיץ אשכוליות אדומות בעל צבע ניאון זרחני וטעם תעשייתי ומתוק יתר על המידה. רגע אחרי הלגימה הראשונה הסכמנו פה אחד על חיוניותה של הצעת חוק שתחייב כל מסעדה ובית קפה בארץ להחזיק בתחומה מסחטה, פירות הדר וסוחט מיצים מיומן.הקפה: גם הוא לצערנו לא עשה נחת בחך. עוד לפני שטעמנו עלה באפינו ניחוח שרוף שהעיד- ובצדק רב, על הטעם: מר וחסר ארומה עקב טמפרטורה גבוהה מדי של המכונה.הלחם: כיאה לרוח האיטלקית השלטת, הוגשה לנו פוקצ'ה איטלקית שנאפית במקום. היות שהאיטלקים ידועים בגזרה נאה ובמומחיות בכל הקשור לבצקים, ציפינו לחוויה ריחנית, פציחה ומשומנת כדבעי. בדיוק כמו שפוקצ'ה אמיתית צריכה להיות. ובכן, ציפיות לחוד ומציאות לחוד. זאת שהגיעה לשולחן היתה חיוורת ומעוררת מורא ולכן הוחזרה לסיבוב נוסף בתנור כדי שתתפוס קצת צבע ותפתח קרום פריך ומענג. היא חזרה אמנם שחומה ונאמנה יותר במראה לפוקצ'ה מסורתית, אבל כשבצענו אותה באמצע גילינו בצק רך לחלוטין שאינו אפוי, משהו שהזכיר דבק מגע. קראנו למלצרית שהתרשמה אף היא מהמפגע והביאה לנו במקומה פוקצ'ה נוספת ומעט יותר מוצלחת, אך גם היא דבוקה ורכה במרכז. לא נותר לנו אלא לשלוח מכאן מסר לטבח ובו הצעה לבדוק שתהליך ההתפחה בוצע כהלכה, או לכייל את מחדש את הטמפרטורה בתנור.לא בדיוק. הפריטטה (צילום: יעל רייף)הממרחים: מרחוק נראתה צלחת הממרחים צבעונית ויפה, אך כשהונחה על השולחן הבחנו שעל כל אחד מהממרחים שכבה דקה של "אגלי טל" שהעידו על סידורם מראש והמתנתם במקרר עד להזמנה. איחסון במקרר במקום סידורן בצלוחיות בעת ההזמנה לא רק שפוגע בטריות ובטעם, אלא גם במראה. למזלנו ועל אף מחדל ההגשה, רובם היו מוצלחים. קרם חצילים היה טעים, חמצמץ וארומטי, כזה שכיף לטבול בו פחמימה חמה. הטחינה שליוותה את השקשוקה היתה מוצלחת גם היא, סמיכה ועזת טעם. גבינת לאבנה (איטליה?!) היתה גם היא מוצלחת וטעימה והתברכה במרקם סמיך וחמיצות מתונה. גבינת שמנת נדיבה באחוזי שומן היתה נפלאה ואוורירית כענן. הזיתים היו חביבים אך הטמפרטורה הקרה בה הוגשו לא החמיאה להם ופגעה בחווית האכילה. פחות מוצלחים היו סלט טונה דחוס עד אימה ומעורר תחושת מחנק בכל ביס, וסלסה נוזלית מדי ומתובלת יתר על המידה,שעקב האחסון במקרר שמרה על מרקם קשה כאבן ובלתי נמרח בעליל. גם מרקמו של השוקולד למריחה נפגע בקירור יחד איתה.חלקם מוצלחים, חלקם פחות.  הממרחים (צילום: יעל רייף)הביצים: כאן רווינו נחת גדולה, אבל תהינו אם הטבח וכותב התפריט ערכו ביניהם תיאום ציפיות לפני ניסוח התפריט. פריטטה, לפי הההגדרה, היא חביתה עם תוספות שונות בתוכה שתהליך הכנתה כולל טיגון בטמפרטורה נמוכה ומעבר לתנור לצורך השלמת בישולה. התוצאה הסופית תפוחה יותר מאומלט ומאופיינת במרקם עשיר ודחוס יותר שמזכיר לעיתים פשטידה. זו שהוגשה לנו כאן וכונתה בטעות פריטטה, היתה לא יותר מחביתה טעימה ומוצלחת מאוד. על אף שהתוספות, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, כרישה ותרד, היו נהדרות ושולבו בבלילת הביצים בהצלחה, התוצאה הסופית היתה שטוחה לחלוטין ונטולת גוף או טעם של פריטטה איטלקית. השקשוקה הבלקנית כבר היתה סיפור הצלחה של מנה שיכולה היתה להיות מושלמת אם היה הבצק שמכסה את הכלי אפוי כהלכה. כאחותו הפוקצ'ה, גם הבצק הנוכחי הגיע חיוור ומרוכך ופספס את יעודו: טבילה בתבשיל העגבניות המבעבע והנהדר. הסטנו אותו הצידה והתעמקנו במה שיש בתוך הקנקן. כמות יפה של עגבניות טריות, בצל, פרוסות שום ופלפלים צבעוניים הרכיבו את המנה ויצרו רוטב סמיך, עז טעם ומתובל כהלכה באורגנו, ריחן ושמן זית. קוביות גבינת פטה ריככו ועידנו את הרוטב הסמיך והטעים הזה ויצרו משחק מרקמים מוצלח, ורק החציל הקלוי לא נמצא או הורגש, עד עצם היום הזה. מזל שגם בלעדיו הסבה השקשוקה האיטלקית והלא מסורתית הזו הנאה רבה.עושים כזה באיטליה? השקשוקה (צילום: יעל רייף)הסלט: טעים, טרי ומשובב נפש. הפריכות והטעם העידו על כך שהוא נקצץ במקום עם ההזמנה. היו בו פלפלים, עגבניות, מלפפון, בצל ופטרוזיליה והוא תובל כהלכה בשמן זית עדין ולימון.  השירות: מצד אחד ישיר ובגובה העיניים ומצד שני מעט חפיפניקי באופיו. מספר פעמים בעת לקיחת ההזמנה, מצאנו את עצמנו מנסים ליצור קשר עין עם המלצר ולקבל מעט יותר מתשומת ליבו. גם מים שביקשנו ובוששו להגיע ובקשות נוספות שנשכחו, העידו על בעייתיות מסוימת בגזרת היעילות. אולי עדיף היה, במקרה הזה, לוותר על אווירת הסחבקיות לטובת שירות מקצועי יותר. השורה התחתונה: מארוחת הבוקר בספגטים יצאנו מעט מבולבלים. מצד אחד את השקשוקה הריחנית הנהדרת ואת החביתה הטעימה היינו שמחים לאכול בכל אחת מבקרי השבוע, וגם המחיר, יש להודות, ידידותי ונגיש לכיס. מצד שני פגיעה בקדושת הפוקצ'ה, במיוחד במסעדה איטלקית, היא דבר בלתי נסלח. אם יבצעו הטבח האמון על הבצקים מקצה שיפורים לעדי פחמימות ראויות יותר, נשמח לחזור ולבקר.

ספגטים סניף מקסים - קינג ג'ורג' 48, תל אביב

*#