${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר באסקוט: נעים, טעים אבל דרושים שיפורים

השקשוקה מעולה, הממרחים מוצלחים והאווירה נעימה מאוד, אבל לארוחת הבוקר בשדרות רוטשילד דרושים עוד כמה שיפורים קטנים כדי להיות מושלמת

תגובות

הדיל: מאז ששינתה כיכר הבימה את פניה והפכה לרצינית ואלגנטית יותר, השתנתה גם סביבתה הקרובה. הגינה השקועה משמשת מצע לילדים מתרוצצים ולהוריהם הרגועים, והמזרקה השטוחה קוסמת לכולם ומצליחה להפיח משב רענן בקיץ התל אביבי האכזר. בכל הזמן הזה מתנהלות מסביב לשולחנות האבן המסוכים לרחוב מרמורק, שיחות ברומה של מחאה. זהו, גבירותי ורבותי, כור היתוך מהסוג הישראלי ביותר.אסקוט - לשעות פעילות ולכל הפרטים» בוקר בשקד: לוקיישן מוצלח, חוויה צפופה» בוקר בתולעת ספרים: פינה רגועה בלב העיר» בוקר ביקב תשבי: גורמה על הבוקרגם האזורים הקרובים לכיכר זכו לאחרונה לרמונט. הקיוסק המיתולוגי עם ציורי הקיר הממוקם על שדרות בן ציון נסגר, ובמקומו יפתח מקום אחר שטיזר מסקרן של "מה הולך להיפתח כאן?" לא מסגיר את יעודו. לאותו רמונט זכה גם קצה שדרות רוטשילד שהתחדש לאחרונה באסקוט- בר קפה ומקום מפגש תל אביבי, על פי גדרת היצרן, הממוקם בבניין יפה ומשקיף על המתחם. בשעות היום מתפקד המקום כבית קפה- מסעדה עם ארוחות בוקר וצהריים לצד מזטים מקריים, והחל משעות אחר הצהריים הופך המקום לבר עם מרפסת בריזתית, מוזיקה טובה, אלכוהול ונישנושים.

ביקור ראשון שערכנו בתקופת ההרצה הותיר אותנו עם לא מעט סימני שאלה אחרי חוויה שכולה זיגזוג בין שביעות רצון לאכזבה. החלטנו להמתין קמעה עד להתגבשות וסיומם של חבלי הלידה, ולתת צ'אנס נוסף. במקום שבע ארוחות בוקר, החל מחמניית ביס ומשקה (20 שקלים), דרך זו הסטנדרטית על טהרת ביצים לבחירה, לחם וממרחים (49 שקלים) ועד לבוקר מעדנייה (64 שקלים). בדרך יש גם שקשוקה (49 שקלים), מוזלי (39 שקלים) וגם ארוחת בוקר עם מאפה פילו, ביצה רכה, ואריסה (36 שקלים). כל אחת מהן מלבד ארוחת המעדנייה, מוגשת לצד שני משקאות לבחירה. אנחנו בחרנו בשקשוקה ובבוקר מעדניה.פינה חברתית. ארוחת בוקר באסקוט (צילום: יעל רייף)השעה: ארוחת הבוקר מוגשת באמצע שבוע בין השעות 8:00-12:00 ובסופי שבוע בין השעות 8:00-16:00.החברה: עירונית במיטבה וכוללת חבורות נאות, לוגמי קפה על לפטופיהם, והשדרה הסמוכה מביאה שיחות עם העוברים והשבים. הנוף האורבני משחק כאן תפקיד חשוב והתצפית על מתחם הבימה המחודש והשדרה מספקת מפגש עם שלל טיפוסים והתרחשויות מעניינות. שני מאוורירים גדולים המכוונים אל עבר יושבי המרפסת, מנעימים את הישיבה ועושים את העבודה גם בימי שרב קשים. השתייה: היות שאף אחד מהמיצים לא נסחט במקום, התפשרנו על מיץ תפוזים בינוני בטעמו ומתוק באופן מוגזם. מיץ טבעי וטרי שנסחט בעת ההזמנה, היה משדרג את החוויה בכמה וכמה רמות.הקפה: כאן כבר רווינו נחת, קפה קר של Dada עם קוביות קרח משקשקות היה נהדר. מצד אחד עוקצני ובעל ארומה חמצמצה ומעוררת ומצד שני צונן ומרענן. אספרסו קצר הביא את איכויות הקפה לכדי מיצוי נהדר.הלחם: סלסלה ובה שני סוגי לחמים לצד עוגת גזר מתובלת נפלאה, הוגשה לשולחן. הפחמימה השולטת היתה ללא ספק חלה רכה ואוורירית כענן, עטופה בקרום שזוף ומלא שומשום. הלחם הכהה שהוגש לצידה היה ניגודה המוחלט: סתמי, פרוס לפרוסות דקות מדי שלא החמיאו למרקמו המעט יבש, ובעיקר בלתי נעים. היות שהכמיהה ללחם טרי ומלא טעם היא חלק משמעותי מתאוות הבוקר, טוב יהיה ישדרגו באסקוט לאלתר את הסלסלה.תמונה אימפרסיוניסטית. ממרחים באסקוט (צילום: יעל רייף)הממרחים: צלחת הממרחים היתה יפה ומשובבת נפש. על גבי נייר אפיה, שמנע מהממרחים להיטמע זה בזה, נפרסו מזונות בצבעים שונים ומעל הכל פוזרו נענע, עלי פטרוזיליה וגבעול יחיד של שמיר לצד עגבניות שרי צבעוניות שנפרסו דק ופלפל ירוק חריף. כל אלו יחדיו יצרו מראה יפה של פלֶטת צבעים ססגונית. נקניק הסלמי היה חמוץ וטוב, גבינה צהובה וטריה מאוד נפרסה לפרוסות דקיקות והיתה מהנה עם פרוסת חלה טריה. את אותה הנאה סיפקו קוביות גבינה נימוחה בעלת מליחות עדינה ומעליה שמן זית וזעתר מלא טעם. בלב הפלטה היה הרינג טרי ועז טעם, מהזן שמעורר את כל בלוטות הטעם. את סלט תפוחי האדמה הלימוני עם אפונה, עירית ומיונז אהבנו מאוד בזכות רעננותו, העובדה שתפוחי האדמה לא בושלו לדרגת סמרטוטיות, והתיבול המדוייק. דווקא קרם חצילים שרופים שנראה מבטיח בצבעו הכהה, רמז להשארת חלקי קליפת החציל בתערובת לחיזוק את הטעם המעושן, היה מאכזב וסבל מחמיצות מחשידה ובלתי נעימה. במקומו עברנו לאיקרה מצויינת ועדינה עם ביצים קטנטנות ומתפוצפצות. מנת השקשוקה הוגשה עם טחינה טובה וסמיכה וזיתים מתוקים- חריפים עתירי צ'ילי יבש ואכזרי שהפך את החוויה למסוכנת אך ממכרת וטעימה.הביצים: הביצה הקשה שמלווה את ארוחת המעדניה היתה מוצלחת, תובלה במלח ופלפל, נפרסה לפרוסות עבות וחוסלה חיש מהר כשהיא ניצבת מעל פרוסת חלה מרוחה בטחינה הטובה. השקשוקה הגיעה במחבת לוהטת והיתה מהנה וטעימה מאוד. אחרי לא מעט שקשוקות סתמיות על טהרת רוטב שכל כולו רסק עגבניות, זו שטעמנו כאן הפתיעה לטובה והיתה איכותית, תוצאה של מרכיבים טבעיים ותיבול מדוייק. הרוטב הכיל כמות יפה של עגבניות טריות, אך היה מאוזן בטעמיו ולא מתוק או חמוץ מדי. סחוג ביתי שהוסף לו בעת הבישול שדרג בעוקצנות נעימה, וגם הביצים שמרו על מרקם רך ונוח לטבילה. על אף שהיינו מפחיתים מעט בכמויות השמן, התוצאה הסופית היתה טעימה מאוד והותירה אותנו מרוצים.הסלט: הוא הכיל כרוב סגול, עגבניה, מלפפון ובצל, ותובל בנענע ופטרוזיליה. על אף השילוב המוצלח, הצבעוני והפריך, מיץ לימון היה הופך את העניין לרענן ומעניין הרבה יותר. צבעונית במיוחד. ארוחת בוקר באסקוט (צילום: יעל רייף)

השירות: יעיל, מקצועי ואינפורמטיבי, עם תוספת מבורכת של לא מעט חיוכים של המלצר החביב, דבר שהוסיף טעם טוב לארוחה.השורה התחתונה: נעים וטעים היה לנו בקפה, וגם לאחר סיום הארוחה מצאנו עצמנו ישובים זמן רב במרפסת החביבה ומשקיפים על הנעשה בעיר. מספר דברים בכל זאת ראויים לשיפור כדי להפוך את הארוחה לאטרקטיבית ומשתלמת יותר: ראשון הוא הלחם הסתמי שפוגם בהנאה וכדאי שישודרג מיידית. שני הוא אגף המיצים: ארוחת בוקר ישראלית-תל אביבית טיפוסית, מחייבת מיצי פירות מושקעים יותר הנסחטים במקום. מיץ מבקבוק, טבעי ככל שיוצהר שהוא, לא עושה את העבודה. הדבר האחרון הוא עניין המחיר. ארוחה שמחירה 64 שקלים, ראוי שתכלול לפחות שני משקאות לבחירה. אחרי שיתבצעו שינויים אלו, נשמח לחזור לבקר ולהנות מהמרפסת החברתית.אסקוט - רוטשילד 142, תל אביב

*#