טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר ביקב תשבי: גורמה על הבוקר

האווירה נעימה, השירות מחויך ועל תוספת דג הסלמון ידובר עוד רבות. יעל רייף חזרה מאוהבת מארוחת הבוקר הצפונית

תגובות

הדיל: העולם מתחלק לשני סוגים: אנשי בוקר שמתעוררים מלאי מרץ וכוונה לכבוש את העולם, ואנשי לילה, שמשייכים את השעה 09:00 לקטגוריית "לפנות בוקר", ומייחלים לעוד שעת שינה. אנחנו, לצערנו הרב, משתייכים לאנשי הלילה, שמתחילים את היום כשהשמש במרום ורק אחרי ארוחה הגונה. זו הסיבה שאנחנו רואים בארוחת הבוקר מאורע חשוב, ומייחלים למצוא מנה מנצחת שתחרוג מגדר הרגיל ותפתיע אותנו מבחינה קולינרית. פעם נתקלנו בסלט נחמד ובמאפים מתוחכמים, פעמים אחרות בתוספת בשרית אמיצה שאימצנו בחום. הפעם תהיה זו תוספת ששוחה נגד הזרם וגרמה לנו להתאהב בה באיבחת מזלג יחידה. יקב תשבי - לשעות פעילות ולכל הפרטים» בוקר בלחם יין: לא על הלחם לבדו» בוקר בקפה איתמר: נעים בדרך לירושלים» בוקר בויינברג: להישען אחורה בהנאה

אל יקב תשבי שבאזור התעשייה הצפוני בבנימינה הגענו בפעם השנייה. בפעם הראשונה ערכנו התכנסות חביבה המוקדשת לטעימות יין ושוקולד שעורכים במקום. באותה הזדמנות, מבושמים ועשירים באחוזי קקאו בעורקינו, הצצנו בתפריט הבוקר המבטיח ונדרנו לחזור לבקר. וכך היה.תפריט הבוקר כולל ארבעה אגפים: ארוחות בוקר עשירות ומלאות (49-65 שקלים), שקשוקות משלושה סוגים (49-55 שקלים), בייגל אמריקאי מחיטה מלאה ומילויים שונים (32-38 שקלים) וסלטים (49-59 שקלים). קצר הדף מלתאר כל אחת על בוריה, אך המסקרנות ביותר הן: ארוחת בוקר פריטטה (95/49 שקלים לארוחה זוגית) - חביתה משלוש ביצים אפויה בתנור אבן עם פטריות, בצל, גבינת פטה ועשבי תיבול, לצד סלט ירוק ולחמים ומוגשת עם שני משקאות; שקשוקה עם מנגולד וקשקבל (55 שקלים); וסלמון מעושן עם אומלט צרפתי (65 שקלים). אנחנו בחרנו בשתיים האחרונות.השעה: ארוחת הבוקר מוגשת בימים א'-ו', בין השעות 8:00-12:00. החברה: המקום רחב ידיים, השולחנות גדולים ומרווחים והישיבה בחוץ היא סביב שולחנות עץ, תחת פרגולה מכוסה ירק. מתוקף היות המקום כשר ואטרקטיבי, רבים מהסועדים הם חובשי כיפה סרוגה. אחרים הם טיילי האזור ויש גם לא מעט משפחות שהגיעו במיוחד.ערב רב תחת הצל.  יקב תשבי (צילום: רותם מימון)השתייה: מבין ההיצע המוכר, מיץ הגזר הוא היחיד שנסחט במקום ומחייב תוספת של שמונה שקלים למחיר הארוחה. לשמחתנו, המשקאות כוללים גם יין לבחירה, כך שאפשר להתחיל את הבוקר בצורה עליזה. בחרנו באופציה מרעננת של משקה שמורכב מוינייה, יין לבן חצי יבש בעל טעמים פירותיים, ששולב בלימונדה ועלי נענע. התוצאה אידיאלית לימי הקיץ: צוננת, רעננה ומלטפת את הראש בבישום קל.הקפה: קפה של Danesi היה מצוין גם בגרסה הקרה שכוללת אספרסו, חלב וקוביות קרח, וגם בגרסת קפוצ'ינו מדויק שהוקצף כהלכה.הלחם: הנאה גדולה. כשהתיישבנו במקום, הוגשה לשולחן צלחת משמחת ובה פלוטים שזה עתה יצאו מאפייה. הם היו כה ריחניים ומפתים עד שאיימו להפוך למרכז הארוחה. כל אחד מהפריכים הללו נפתח לשניים, ושימש מצע לריבת תאנים וקברנה או לחמאה מלוחה שנמסה לתוכו בהכנעה. בהמשך הארוחה הגיע לשולחן לחם שאור מקמח לבן שמכינים במקום מ-א' ועד ת'. מבפנים הוא היה אוורירי ועם ארומה חמצמצה ונהדרת, ומבחוץ ניחן בקרום עבה ופציח, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.  הביצים והדג: נתחיל בברכות לשף על מנה מקורית שכמותה לא אכלנו זמן רב. האומלט היה גדול, עשיר בפטריות, עם פטרוזיליה קצוצה שהוספה במשורה כדי לא להשתלט, וגרידת לימון שהוסיפה עומק מחמיא לטעמים המוכרים. ביצוע מקצועי השאיר אותו אוורירי ותפוח למרות גודלו וכמות התוספות ששולבו בו. מעליו הונח מלך הארוחה, פילה סלמון נדיב מידות. לא פרוסות, לא פיסות, אלא נתח של ממש, כולל עור, כזה שאפשר בקלות למצוא בארוחת ערב מכובדת במסעדות. לפני הגשתו שכן הדג במישרה מתקתק על טהרת חרדל דיז'ון, עושן בעץ משמש, ולבסוף בושל בוואקום, כשהוא מוקף רק בחומרי ההשריה וניחוחות העישון מחמיאים. הדרך הארוכה לצלחת יצרה נתח מושלם ועסיסי המאופיין בטעמי עישון עדינים, עור פריך וקירמול מתקתק ועדין בצדדים. דוז פואה.הכוכב האמיתי של הבוקר. אומלט עם סלמון (צילום: יעל רייף)

לצד הסלמון המכובד והאומלט האימתני ניצבה כוסית שוט ובה קציפה עדינה ולימונית של שמיר ועגבניות שמש מתקתקות. הכובד או הנוכחות הלחה בקציפה זרים לחך הישראלי ועוררו אצלנו מחלוקת באשר לסלידה או חיבה. לטעמי, אם עוברים את משוכת המרקם הראשונה ולא נבהלים מהתחושה "החיה" על הלשון, מתמסרים לעדינות שטומנת בחובה הקציפה וחווים הנאה צרופה.מנת השקשוקה עם מנגולד וקשקבל הוגשה בכלי קרמיקה יפה והיתה, בדיוק כמו קודמתה, גדולה ומספיקה בקלות לשני אנשים. המנה הורכבה מקוביות עגבניה טריה, בצל, שום ועלי מנגולד רכים. מעל הכל נחו שתי ביצים שנותרו רכות וכוסו בעדינות במעט גבינת קשקבל. גם כאן חווינו נחת קולינרית גדולה.   הנאה מלאה. שקשוקה (צילום: יעל רייף)הממרחים: מכיוון שלא חזינו מראש את גודל המנות, הכתיבו לנו העיניים הגדולות והבטן הרעבה להזמין גם צלחת ממרחים (15 שקלים). טחינה לימונית וסמיכה היתה מצוינת, וכך גם הקולורובי שנכבש קלות ושמר על פריכות וטעם מתקתק, ופלפלים קלויים בשני צבעים. לצידו היה סלט טונה עם פלפלים קלויים מתקתקים ומיונז, לאבנה נהדרת וסמיכה עם זעתר ושמן זית, וגם סלט גזר מרוקאי שהיה טעים אבל לא קשור לשאר הארוחה. הסלט: זה שליווה את השקשוקה היה גדול, ססגוני ומושקע. היו בו גזר, חסה, שאר עלים ירוקים, עגבניות שרי, שקדים פריכים ורוטב ויניגרטי מתקתק. האומלט הוגש עם סלט המושתת על עלים ירוקים מזנים שונים בתיבול שמן זית ומלח גס. המתוק: קינחנו בטרמיסו (28 שקלים) פוטוגני וטעים להפליא, עם טעמי אלכוהול עזים בתחתית ומסקרפונה מלכותית וסמיכה, שכיבתה את הבערה האלכוהולית הראשונית.סיום מושלם. ארוחת בוקר ביקב תשבי (צילום: יעל רייף)השירות: המקום היה בתפוסה מלאה ובהתחלה, כשהתיישבנו, עבר זמן מה עד שקיבלנו תשומת לב מהמלצרים. מרגע שהערנו את תשומת לבם הלך השירות והשתפר, ואנחנו היינו מרוצים. ראוי לציין את חביבותם של המלצרים, את החיוך ואת ההתעניינות בשלומנו ובשביעות רצוננו במהלך כל הארוחה.השורה התחתונה: אזור זכרון יעקב-בנימינה עתיר במסעדות ובבתי קפה שמגישים בסופי שבוע ארוחות בוקר ישראליות למכביר. אנחנו סועדים ונהנים באזור לא מעט, אבל תמיד נשארים עם אותו היצע בנאלי ומוכר של ביצים, מזטים וסלסלת לחמים. ביקב תשבי מצאנו ארוחה מקורית ויצירתית מתחילתה ועד סופה: החל בפלוטים החמים ובלחם המובחר, דרך נתח הסלמון שהותיר אותנו מאוהבים ועד לתוספת האמיצה של קציפת השמיר. כך, במחיר גבוה במעט מארוחות בוקר שגרתיות, נהננו מארוחה נהדרת ומשביעה שמקרבת את מוסד "ארוחת הבוקר" צעד נוסף לכיוון אמנות הקולינריה העילית הנכספת - גורמה.

*#