טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בקפה איתמר: נעים בדרך לירושלים

הלחם מאכזב והממרחים לא ברורים, ובכל זאת ארוחת הבוקר במושב אורה היא אופציה מהנה וטעימה

תגובות

הדיל: באחד מטיולי טרום החופש הגדול אל הרי ירושלים, החל הרעב להתעורר במלוא עוצמתו בשעה מוקדמת של היום. נטולי סנדוויצ'ים או אופציה אחרת, ומצויידים בהיכרות אפסית עם השטח, חששנו שנאלץ להיקלע לאחת מרשתות מזון אקספרס ולהתפשר על סנדוויץ' אנמי וקפה נטול ארומה. רגע לפני שנכנענו לרוע הגזרה, נזכרנו שאיש אחד חכם אמר לנו פעם "כל עם ישראל חברים". אז עצרנו בצידי הדרך, הוצאנו ראש מהחלון ושאלנו שני ראשים אקראיים אחרים "תסלחו לנו חייברל'ך, יש כאן באזור איזה מקום לארוחת בוקר טובה?". קפה איתמר - לשעות פעילות ולכל הפרטים» בוקר בויינברג: להישען אחורה בהנאה» בוקר בקפה שלג: מתעלמים מהמסורת» בוקר באסתריקה: אהבה ממבט ראשוןאיתמר הם ענו פה אחד וכיוונו אותנו למושב אורה הסמוך. מעקב קצר אחרי השילוט הוביל אותנו לשילוב השעטנזי המוכר: בית קפה ומשתלה, קונספט שהוא לא חדש אבל בהחלט מקום שמשמח את העין ומרחיב את הלב. שטח בית הקפה צבעוני ופורח, ומסביב ובין לבין פזורים שתילים שונים, פרחים ועציצים למכירה. שמונה ארוחות בוקר מוגשות במקום, ארבע מהן: "מקומית", "פלורנטין" "א.ב של בוקר", ו"כפרית" (51-56 שקלים) מורכבות כל אחת מסוגי אומלט שונים, וכוללות מטבלים, סלט ירוק או קצוץ, לחם ושני משקאות לבחירה. יש גם שקשוקה (39 שקלים) המוגשת עם טחינה ולחם, קרוק מסייה (45 שקלים) עם סלט ירוק, שקשוקה ירוקה (45 שקלים) עם מוצרלה מוקרמת ולחם וגם מוזלי (37 שקלים) עם יוגורט וסילאן. אנחנו הלכנו על ארוחת "בוקר מקומית" הכוללת אומלט במילוי תפוח אדמה, בטטה, בצל ועשבי תיבול, ועל "בוקר פלורנטין" עם אומלט בילוי תרד, מנגולד וריקוטה.מקומי בפלורנטין. ארוחת בוקר בקפה איתמר (צילום: יעל רייף)השעה: ארוחות הבוקר מוגשות בימים א'-ה' בין השעות 8:00-16:00 ובימי שישי עד השעה 15:30. המקום כשר וסגור ביום שבת.החברה: במקום מספר אפשרויות ישיבה, כולן חיצוניות ונתונות לחסדי קרני השמש. אפשר לבחור במבנה חממתי מוקף חלונות שקופים ומחופה בשמשיות יעילות באופן חלקי, ואפשר לשבת גם בחוץ, שם מוצל אמנם אך מרווח פחות. החברה אקלקטית ומורכבת מטיילים כמונו, מתושבי הסביבה שכבר היו ומכירים וגם מחבורות גדולות יותר ומשפחות צעירות על עגלותיהן, שחיפשו את השילוש הקדוש: טבע, ארוחת בוקר וקצת שקט מהילדים.ארוחת בוקר ושקט מהילדים. קפה איתמר (צילום: יעל רייף)השתייה: בחרנו במיץ גזר ובמיץ תפוזים, שנסחטים במקום עם ההזמנה. המיצים הגיעו לשולחן בכוסות גבוהות ונדיבות והיו מצויינים ומרווים. קוביות הקרח לא הפכו את המיץ לבריכת מים דלילה.הקפה: קפוצ'ינו של Mauro היה מצוין, ושמר על איזון בין תמצית הקפה, החלב ושכבת הקצף הסמיכה והחלקה.הלחם: סלסלת הלחמים הקטנה הכילה שלוש פרוסות לחם דגנים כהה ועוד שתי לחמניות עם שומשום וזרעי פשתן. היינו שלושה סועדים מורעבים עם עיניים גדולות וראינו בכמות הפחמימות הלא גדולה איום ממשי על תחושת השובע שלנו. הלחם היה רק בסדר, לא רע אבל גם לא מעניין מבחינת טעם, קרום פציח או מרקם. אותו כנ"ל תקף גם לגבי הלחמניות, שטוב היה לו עברו חימום קצר לפני הגשתן, מה שהיה מעניק להן מעט אופי ואישיות.הממרחים: לבנה מעודנת בחמיצותה עם סומק ושברי אגוזי מלך הייתה נעימה ועדינה. לידה הוגשו פלפלים אדומים קלויים ומתקתקים בתחמיץ עם שום, פטרוזיליה ומעט שאריות קליפה שהעניקו טעם מעושן. בגומחה השלישית היו קוביות גדולות של גבינה מלוחה חביבה שעוטרה בזעתר יבש ומסביבה שלושה זיתים ירוקים. לצד אלו הוגשה סלסת עגבניות בשמן זית ומעט פטרוזיליה שהייתה אמנם טעימה אבל לחלוטין לא קשורה לאופי הארוחה, לסגנונה ולשאר המטבלים. צזיקי דליל ועתיר נענע, שום ומלפפונים היה נהדר גם בפני עצמו וגם כאשר אולתר כרוטב אלטרנטיבי לחביתה.תסבירו לנו מה הקשר? ממרחים בקפה איתמר (צילום: יעל רייף)הביצים: האומלט הפלורנטיני הוגש לשולחננו כהה וחרוך והוחזר למטבח בליווי "נו נו נו" לשף. במקומו הגיע אומלט מצויין ומוקפד שנעשה כהלכה. בתוך קיפוליו נחו עלי תרד ומנגולד שנטחנו ועורבבו עם גבינת ריקוטה. התוצאה היא תערובת רכה ומעודנת עם טעם נהדר ומרקם נפלא, שהתרכך עוד יותר במגע עם החביתה העדינה. המנה הייתה עשירה וטעימה, ונאכלה בהנאה גדולה. גם החביתה מארוחת "בוקר מקומית" הייתה מוצלחת מאוד. היא הגיעה תפוחה ויפה, ובתוכה קוביות בטטה מתקתקה, בצל שטוגן קלות ונותר פריך, מעט תפוחי אדמה ועשבי תיבול. הטעם היה נהדר והמרקם העשיר הזכיר פשטידה רכה ועדינה. שתי החביתות זכו פה אחד על ידינו לציון המשמח דוז פואה. הסלט: הוא היה עשיר, ססגוני ושובה עין, פה ולב. החבר שהזמין סלט קצוץ נהנה מקוביות עגבניה ומלפפון שעורבבו עם פטרוזיליה, נענע, סלק וגזר ותובלו בעדינות בשמן זית ולימון. אלו שהלכו על סלט ירוק קיבלו תערובת צבעונית וטעימה של עלים מזנים שונים, עגבניות שרי, בצל סגול, וגפרורי סלק וגזר ברוטב ויניגרטי מתקתק.לעין וללב. סלט בקפה איתמר (צילום: יעל רייף)השירות: נעים מאוד, מקצועי ועתיר חיוכים. במילים אחרות, כן ירבו גם במחוזות המרכז.השורה התחתונה: על אף תנאי הפתיחה המרתיעים שכללו חום, לחות וקרני שמש שלא ריחמו, מדובר היה בחוויה חיובית גם לנפש, גם לעיניים וגם לבלוטות הטעם התובעניות. מלבד הלחמים הסתמיים ושילוב המטבלים התמוהה, כל אחד ממרכיבי הארוחה היה טעים ומוצלח.אם במהלך טיולי החופש הגדול או בכלל, יזדמן לכם לעבור בסביבות מושב אורה, דעו שבמרחק פנייה קטנה מסתתרת אופציה ראויה ויפה, עם מרווח שהילדים ישמחו להשתובב בו בין הירוק, הצומח והפורח, והמבוגרים יוכלו להרגיע בו את הרעב בצורה טעימה ונעימה.

*#