${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בבנדיקט הרצליה: התל אביבים נהנים יותר

הסניף החדש והמדובר של רשת בנדיקט, במבנה העגול בהרצליה מול הים, הוא יקר ולא מיישר קו עם הסניפים בתל אביב. הגרוב הרשתי עם זאת, עדיין עובד

תגובות

הדיל: ארוחה בנדיקטית היא לא דבר זול כלל וכלל. הפינוק מובהק וחד משמעי. חביתה, לחמים, ממרחים, סלט ושתייה- בגרסה הביתית יכול היה כל העסק להסתכם במקסימום שלושים שקלים, אך כשעוטפים את החוויה בהילה הדוניסטית, ממירים את החביתה באומלט, מוסיפים איזה מוזלי או קאווה אירופאית בצד ומשדרגים עם שלל תוספות נגישות יותר או פחות, מתקבלת ארוחה שכולה ונהנתנות. זו עוצמתו של מיתוג מוצלח וזה גם מה שמאפשר לתמחר את הארוחה בסכום שאינו שווה לכל כיס.

ארוחות בוקר - להמלצות נוספותאיננו מגדירים עצמנו כג'אנקים של סניפי בנדיקט. לעולם לא תתפסו אותנו עומדים בתור טרוטי עיניים ומחכים לאומלט המיוחל, אך בפעמים שביקרנו, בדרך כלל הרבה אחרי שירדה החשיכה, חווינו את תחושת הבליינות במיטבה ונהננו מאוכל מוצלח, שירות טוב ואווירה חיובית ונעימה. כעת, משנפתח לפני חודשים מספר סניף הרצלייני חדש, החלטנו לקפוץ לבקר ולבדוק אם גם מחוץ למחוזות תל- אביב מתקיימות אותה איכות קולינארית מוקפדת ואווירה נעימה.

ביצי בנדיקט על פרוסות לחם עבות וקלויות מדי. בנדיקט הרצליה (צילום: יעל רייף)

התפריט מציע מעל ל- 15 ארוחות בוקר מקומיות וחובקות עולם. בהמלצת המלצר בחרנו בשתיים שהוגדרו על- ידו מוצלחות במיוחד: מנה של אג בולז (58-69 שקלים) שבה כדורי אומלט ברוטב משתנה, סלסלת לחמים, סלט ירוק/ ירקות ומשקה לבחירה. הרטבים המוצעים לכדורי האומלט הם רבים: תרד וגבינת עיזים, שרימפס, חמאה ויין לבן ושמנת עם שלושה סוגי פטריות. בחרנו באחרון. מנה נוספת שדגמנו היא מנת הדגל של המקום- אג'ז בנדיקט בתוספת האם וקריספי בייקון (61 שקלים) המגיעה עם סלט ומשקה אחד לבחירה.החברה: המקום שמעוצב בגווני שמנת ועץ בהיר שומר על מראה וינטאג' נוסטלגי נעים. השולחנות גדולים ומרווחים ותאי הישיבה מאפשרים חברותא אינטימית ונוחה. המיקום, קרוב לים ולבתי המלון שעל החוף, מקבץ אליו קהל אקלקטי וצבעוני המורכב מתיירים, דרי האזור, בליינים וגם הרבה אנשי שגרירות שמתבלים את האווירה בשפות שונות.השעה: ארוחת הבוקר מוגשת 24 שעות ביממה. כל הנכנס והיוצא מתקבל בקריאות "בוקר טוב" נלהבות.השתייה: מיץ התפוזים אמנם נסחט במקום, אך גם מרירותו וגם בירור עם המלצרים הצביעו על העובדה שהסחיטה מתבצעת מספר פעמים ביום במרוכז ולאו דווקא בעת ההזמנה. מכיוון אנחנו אוהבים את המיץ שלנו טרי-טרי ומלא בויטמינים שלא הספיקו לברוח, עברנו למיץ גזר שנסחט אמנם עם ההזמנה, אך היה נטול מתיקות ועייף בטעמו. הקפה: בחרנו באופציה קלילה ומוצלחת של קפה קר. על אף שהוא לא הוכן מתמצית אספרסו אמיתית אלא מאבקה, הוא היה טעים מאוד, עם טעמי מוקה במידה ומרקם ברד טוב.הלחם: סלסילת הלחמניות של בנדיקט היא אוסף פחמימות משמח מאין כמוהו. לחמניית הבריוש למשל. קחו את הדבר האוורירי הזה שבצקו מתוק וחלבי, שדכו לו ממרח נוטלה, והרי לכם חלום ילדות במיטבו. לחמניית הדגנים בעלת הקרום הפריך גם היא מכילה את אותו גורם ממכר שיסית כל סרבן פחמימות מסירובו. באגט קטנטן ניטרלי ובאגט קטן עם זיתים, היו גם הם טעימים, אך לא ריגשו את החיך במידה דומה. את הסלסלה אגב, ניתן למלא ככל שרוצים. זו אמנם בשורה משמחת לכיס, אך מסוכנת מאוד לגזרה. רצוי לנהוג באיפוק ושליטה.הממרחים: ארוחות הבוקר שהזמנו זיכו אותנו בשלושה ממרחים בלבד: נוטלה נוסטלגית וטעימה, חמאה ממוצעת וריבת תפוחים מצוינת הנעשית במקום- מתקתקה, קרמלית וכיפית במרקמה.הביצים: ארוחת האג בולס הגיעה כשהיא מצודדת ומפתה למראה. בתוך צלחת חצי עמוקה נחו שנים עשר כדורי אומלט קטנים וחמודים, ומסביבם רוטב שמנת פטריות קטיפתי. הכדורים התגלו כאוויריריים וקלילים במרקמם. כך גם הרוטב שלא היה כבד מדי והצטיין בטעם פטרייתי עמוק. הפסיקה הסופית היתה "מנה מעניינת ומהנה".

דווקא אותן ביצי בנדיקט שעל שמן נקראת המסעדה, התגלו כאכזבה. על פרוסות עבות וקלויות מדי שהוגדרו כלחם צרפתי הונחה ערמה נאה של בייקון והאם ועליה שתי ביצים עלומות ומעט רוטב הולנדז צהבהב. הבעיה הייתה בביצוע ובטמפרטורת ההגשה; פרוסות הלחם כמו גם ערימת הבשרים והביצים העלומות, היו פושרות. כשסדקנו את הביצים וציפינו לנחל חלמוני צהבהב, גילינו ביצים עלומות שבושלו יתר על המידה. החלמון כמעט והתקשה. כשראה המלצר האכפתי והעירני את הבעות האכזבה, הוא לקח מיד את המנה בחזרה, התנצל והבטיח שתגיע חדשה. רק לאחר ששאר חברינו לשולחן סיימו את שלהם, הגיעה המנה העלומה., אלא שגם בסיבוב השני שום דבר טוב לא קרה. פרוסות הלחם נקלו פעם נוספת במטרה לחממן, פרוסות הבייקון וההאם הוחזרו למחבת אך יצאו כשהן שרופות וקשות לאכילה והביצים אמנם היו חמות, אך לא נוזליות מספיק מבפנים כפי שביצים עלומות צריכות להיות. רוטב ההולנדז הוגלה הצידה מחמת מתיקות יתר, ואנחנו נותרנו חמוצי פנים ורעבים. הסלט: קוביות קטנות של גזר, מלפפון, צנון ועגבנייה. טרי, עשיר ומתובל באופן מדויק.השירות: "שלום, אני אסף ואני המלצר שלכם", הציג את עצמו בחור חייכני שהנעים לנו את משך כל הארוחה, דאג למלא את החוסרים, להמליץ ולהסביר בסבלנות ובאדיבות וגם ולהיות ערני מספיק בשביל לאתר סימני מצוקה. השורה התחתונה: יצאנו מאוד מבולבלים. מורגלים בחוויות הקולינריות הטובות של סניפי תל- אביב, לא הבנו כיצד יכולים להתגלות הבדלים כה גדולים שיעיבו על הארוחה כולה. כדאי שמישהו ממעצמת ארוחות הבוקר יעשה בדק בית, יהפוך את מיץ התפוזים לסופר טרי וידאג לחמם היטב את כל מרכיבי המנות. רק כשזה יקרה נוכל לומר בלב שלם שההנאה שווה את המחיר היקר.

בנדיקט הרצליה האצ"ל 1 פינת רמת ים

*#