${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הוטל מונטיפיורי: ארוחת בוקר חו"לית נוצצת

הביצה מילטה גניחות הנאה, צלילי הירקות הטריים והמתפצחים נשמעו למרחוק וסלסלת הלחמים הדהימה. ארוחת הבוקר המושלמת בהוטל מונטיפיורי, מספקת חוויה אירופאית אסקפיסטית, בלי כרטיס טיסה

תגובות

הדיל: "אופס הדרכון", היה הדבר הראשון שחשבתי עליו עם כניסתי להוטל מונטיפיורי. על אף שרק עשר דקות הליכה מפרידות בין דירתי לבין ההוטל, נדמה היה שהגעתי לחו"ל. הכניסה היפהפיה, פקידת הקבלה בעלת השיק האירופאי, העיצוב האלגנטי, הסועדים שמתבלים את האוויר בשפות ומבטאים שונים- כל אלו גרמו לנו לשקוע בחלום אסקפיסטי ולשכוח שבחוץ תל  אביב פיח, צפיפות, בלגן ובעיית חנייה.

בשמחה צללנו לחלום הכל אירופאי הזה. החוונו אל עבר המארחת חיוך צחור ונטול דאגות, אמרנו את שמנו במבטא מאנפף, הובלנו ברשמיות אל השולחן הסמוך למושבי העור המרשימים, ושקענו גם אנחנו בנעימים, יחד עם כולם, בבועת ההדחקה.» לכל הביקורות של  ארוחות בוקר

תפריט הבוקר מציע שני מסלולים. בראשון יכול הסועד להרכיב לעצמו את הארוחה ולבחור לפי מידת הרעב והחשק את גודלה ומרכיביה. סלסלת לחמים, חמאה וקנפיטורה לדוגמא, יעלו 18 שקלים, בעוד שחלה קלויה עם ג'מבון וגאודה, יטפסו ל- 25 שקלים. יש גם סלסלת מאפים מתוקים (22 שקלים), צלחות עם תקרובות שונות- החל בגבינת עיזים, דרך יוגורט יווני וכלה בבייקון (12-22 שקלים), ביצים בסגנונות הכנה שונים (12- 46 שקלים) וגם סלט פירות (26 שקלים) או פנקייקס (34 שקלים). המסלול השני המאפשר להזמין ארוחה מלאה, משתלם יותר כלכלית ומקל על חייהם של המתלבטים. מילוי מחודש, נדיב וחייכני של סלסלת המאפים. הוטל מונטיפיורי (צילום: יעל רייף)

"ארוחת בוקר ישראלית" (58 שקלים) מורכבת משתי ביצים, סלסלת לחמניות, גבינות, קונפיטורה, ירקות ושתיה קרה וחמה. "בוקר קונטיננטלי" (55 שקלים) קליל יותר ומורכב מסלסלת לחמניות, חמאה, קונפיטורה, יוגורט יווני עם גרנולה ופירות, לצד שתייה קרה וחמה. "בוקר רך" (39 שקלים) כשמו כן הוא וכולל ביצה רכה, ירקות, יוגורט יווני וגבינה 5%, עם טוסטים מלחם קל ודבש, יחד עם קפה או תה. אנחנו, מתוך געגוע עז למולדת שהשארנו אך לפני רגע קט מאחור, הלכנו על ארוחת הבוקר הישראלית.

החברה: מתוירת, מהודרת, מעונבת ונהנתנית. האווירה היוקרתית מחייבת להכניס את הבטן ולאמץ גינוני קלאסה וסטייל. בגדים העונים להגדרה "שמתי על עצמי משהו ובאתי", אינם חלק מקוד הלבוש המקובל.השעה: ארוחת הבוקר מוגשת בימים א'-ה' בין השעות 7:00-11:45, בימי שישי בין השעות 7:00-12:45 ובשבת בין השעות 7:00-12:45.השתייה: דווקא במקום הנוטף יוקרה, שלמות והקפדה ציפינו לקבל מיץ פרי מושלם, כזה שאך לפני רגע הגיע בארגזים היישר מהפרדס והמתין בסבלנות להזמנתנו כדי להיסחט. לאכזבתנו קיבלנו מיץ אשכלויות "מייד אין בקבוק", חומצי ומריר.הקפה: קפוצי'נו חזק ללא רחם (כך על פי בקשתנו) של המותג Hausbrandt היה חזק, מעורר ואכזרי. הטמפרטורה היתה מדויקת, ההקצפה טובה והארומה חריפה ועזה.מגישים את הביצה המקושקשת המושלמת. הוטל מונטיפיורי (צילום: יעל רייף)הלחם: בכלי מלכותי במיוחד הוגש כל הטוב הפחמימתי הזה, שהיה כה מגרה עד כי גרם לסרבנית הקמחים הידועה לחרוג ממנהגה ובהמשך גם לאבד כל רסן. ראשונות להידגם היו לחמניות חמימות ושחומות להפליא מלאות באגוזים ובחמוציות אדומות ועסיסיות. הבצק מקמחים מעורבים היה אוורירי ובעל ארומה משגעת וקרום חיצוני עבה ופריך. בגטונים מקמח לבן היו גם הם מוצלחים למדי, אווריריים ופריכי קרום, ורק לחמניות החלב הענקיות וזרועות פרג, איכזבו בטעמן הפרווה והלא מעניין. זאת לאחר שהורגלנו לארומות משכרות ומרקמים מהנים. עוגת פרג דחוס ולחה תפקדה על תקן קינוח מתוק במיוחד. כשהתרוקנה צלחת הפתיינות, קיבלנו מייד מילוי חוזר נטול פרצופים, גלגולי עיניים או חיובים כספיים מיותרים.

הביצים: החיך הישראלי, אם נצא בהכללה גסה, הורגל לקבל את הביצה המקושקשת שלו בדרגת עשייה וול-וול דאן, כשהיא מוגשת לשולחן לאחר שעברה התעללות על המחבת, טוגנה עד יבוש והוגשה כשהיא מפוררת בקפידה (ותודה לארוחת הבוקר בבתי המלון). החיך האירופאי לעומת זאת, ומעריצי השף גורדון רמזי בפרט, רגיל לקבל את המקושקשת שלו רכה, חלבית ומוגשת כדבוקה אחת נימוחה במיוחד, הודות לכמויות נדיבות של קרם פרש, שמנת או חמאה. בהוטל מונטיפיורי ראו כנראה את סרטון היו טיוב המפורסם בו מלמד שף רמזי להכין את הביצה המקושקשת המושלמת, וישמו בהצלחה. זאת כנראה הסיבה לאנחות ההנאה שפלטנו כבר במגע הראשוני עם ענן הביצה שהוגש לשולחן. היא היתה רכה במיוחד, אוורירית, חמאתית בטעמה ומתובלת באופן מדוייק, והוכתרה מייד כמלכה הבלתי מעורערת של הארוחה.הממרחים: את צלחת הלחמים ליוו פנכת חמאה שהוגשה קרה וקשה מדי והצריכה לחימה עיקשת עם סכין המריחה ושתי קונפיטורות: תפוז סיני מתוק- מריר עם קוביות קליפת פרי שמוסיפות טעם וגוף למרקחה, ואחת מתוקה וכיפית בטעם תות ילדותי. פנכה נוספת עם גבינה חצי שמנה לא ריגשה בטעם או במרקם, אך שתי פרוסות טריות ורכות של גבינה צהובה אשר נמסו בכניעה בתוך הבגטון החם, יחד עם זיתים עסיסיים וטעימים, פיצו על העניין והשיבו את השמחה לארוחה.  הסלט: בהוטל מונטיפיורי בחרו לגוון את הסלט המקובל ולהמירו בצלחת ירקות טריים.  כה טריים היו עד שדבר פריכותן של קוביות הגמבות הגדולות ורבעי העגבניות הבשרניות ומלאות העסיס, נשמע למרחקים. לצידן הוגשו רבעי מלפפון, צנונית קטנטונת מחולקת לרבעים וגם גבעול עירית לגימור נאה. כל אלו תובלו בשמן זית איכותי ומלח ויצרו צלחת ססגונית.השירות: המלצרים החינניים לבושי השחור האלגנט היו חביבים מאוד, קשובים ויעילים. המנות הגיעו לאחר המתנה קצרה וכך גם החשבון. התנהלות שכולה מקצועיות והקפדה על הפרטים הקטנים.השורה התחתונה: כמו הקופי בר ביד חרוצים והבראסרי- בתי האוכל והנהנתנות של מתי ורותי ברודו, גם הוטל מונטיפיורי מכוון גבוה וקולע בגדול.אורחים מחו"ל, יצר נהנתנות או יום פינוק לחמות לעתיד- הוטל מונטיפיורי יענה על כל אחד, מאלו תוך הקפדה על אווירה נעימה, מנות נהדרות ותחושת פינוק מושחת שאופפת את החוויה.

» הוטל מונטיפיורי, מונטיפיורי 36 תל אביב.

*#