אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בסיטארה: מה אוכלים העשירים והחטובים?

במסעדה מעוצבת מול הים בה הנשים בלונדיניות והגברים מבוססים, מגישים ארוחת בוקר עם רגעי שיא של מאפינס גזר-אגוזים ורגעי נפל של חביתה דלה. האם העשירים באמת נהנים יותר?

תגובות

הדיל: "יש מקום אחד", כך סיפרו לנו יודעי דבר, "בו הנשים בלונדיניות, הגברים עשירים, האוכל גורמה גורמה-גורמה והנוף הנשקף מורכב מגלים מתנפצים אלי חוף. קוראים לו סיטארה והוא נמצא במתחם סי אנד סאן. אבל המחיר, הו המחיר", התריעו מראש, "לא משהו שתפרנים כמוכם ממרכז תל-אביב יכולים להרשות לעצמם". פייר? הסתקרנו וממש רצינו לבקר. חיכינו לקידום או למכה הגדולה ואפילו התחלנו למלא כרטיסי הגרלה, אך היות שאין באמתחתנו בבו קובו אמיד וגם לא כרטיס לוטו זוכה, החלטנו לעשות מעשה. מישכנו כלייה והגענו לסיטארה רעבים ומלאי ציפייה. תפריט הבוקר המחודש כולל עשר ארוחות, חמש הראשונות המצויינות כאן כוללות שתייה קרה או קוקטייל הבית, ושתייה חמה. הראשונה מורכבת מהדיל המוכר של ביצים, ממרחים, גבינות, לחמים וסלט (59 שקלים). השנייה והמסקרנת יותר היא "בוקר נגד הזרם" (64 שקלים), הכוללת את אותו דיל בדיוק רק עם חביתה משודרגת בתוספת סלמון מעושן וגבינת פטה. ב"בוקר של לאון" (64 שקלים) תקבלו בורקס גבינות, ביצה קשה, רסק עגבניות, מלפפון חמוץ, טחינה וסלט ירקות. ארוחה נוספת ומעודנת יותר כוללת בריוש מוקרם עם פטריות,מוצרלה ופרמז'ן וגם ביצים עלומות בזביון כמהין (64 שקלים). סיטארה (צילום: יעל רייף)ארוחת "ביצים ביצים" (64 שקלים) מורכבת משתי ביצים רכות, בריוש עם גבינת שמנת, תפוח אדמה קריספי וקוויאר סלמון. לשומרות הגיזרה נועד רול ירקות קלויים (52 שקלים) מטורטיה חמה במילוי גבינת שמנת וירקות קלויים, לצד סלט עלי רוקט ועגבניות מיובשות או בוקר דייגים (69 שקלים) עם דגים כבושים, סלט תפוחי אדמה ואיקרה, עם לחם וירקות. יש גם שקשוקה (54 שקלים) מעגבניות/ תרקד ופטה/ חזה אווז, בליווי טחינה, מוזלי (39 שקלים) ופרנץ' טוסט (59 שקלים) עם שתייה קלה/ מימוזה ושתייה חמה.

אנחנו, בהשראת רצועת החוף הקטנה שנשקפה מבעד לחלונות הגדולים (ושנמצאת בימים אלו בתהליכי שיפוץ ובנייה מרעישים) הלכנו על ארוחת ה"בוקר נגד הזרם".החברה: נובורישית וסליקונית בעיקרה ומורכבת מכדורגלני עבר והווה על נשותיהן, אנשי עסקים בפגישות בוקר ודיירי המתחם.שעה: ארוחת הבוקר מוגשת כל יום עד השעה 12:00.השתייה: בין מיץ תפוזים, לימונדה ואשכוליות אדומות- כולם לא נסחטים במקום, בחרנו באחרון שהיה גירסא תעשייתית ואנמית למדי לדבר האמיתי.

הקפה: קפוצ'ינו על בסיס חלב סויה של חברת segafredo היה חביב והוגש עם כיפת קצף סמיכה ונטולת בועות. הבעיה התגלתה דווקא בספל שהיה מוכתם בשפתון של זו שלגמה ממנו בסיבוב הקודם.הלחם: שני סוגי לחמים הגיעו בכלי נאה. יציר כלאיים של בגט ופוקאצ'ה מקמח לבן עם קרום עבה ופריך, היה מהנה הן בטעמו והן במרקמו. לחם ממחמצת שאור וקמחים מעורבים ובתוכו זיתים ועשבי תיבול היה גם הוא מוצלח למדי, אך לפרקים הרגיש חמוץ ומתובל מדי. חמאה מתקתקה וטעימה שהגיעה בטמפרטורת החדר איזנה והרגיעה את טעמיו. לצד הלחמים הגיעו מאפינס קטנים ונפלאים. הראשון- מגזר ואגוזים, הצטיין בארומה ריחנית ונפלאה. השני והמתקתק יותר הכיל קינמון ופרוסות בננה רכה. כה טעימים היו, עד כי הפנינו עורף לכל תיכנוני הדיאטה וביקשנו תוספת מיידית, ללא שמץ של רגשות אשם.הביצים: חביתה שהורכבה משתי ביצים, פירורי גבינת פטה וערימת נתחי סלמון מלוחים יתר על המידה, היתה חביבה בטעמה אך רכה מדי ומעט לחה במרכזה. פיזור אחיד יותר של נתחי הסלמון או הגשת החביתה כשהיא מקופלת ועבה יותר, יכולה היתה להניב תוצאה מוצלחת יותר הן במראה אסתטי יותר והן בטעם שהיה עז ובלתי מאוזן. הסלט: סלט ערבי קצוץ דק דק מעגבניה, מלפפון, לימון ושמן זית, היה נפלא, זעק מטריות והיה פריך ורענן מאוד.צלחת מוגזמת משהו. ארוחת בוקר בסיטארה (צילום: יעל רייף)

הממרחים: בצלחת לא אלגנטית בעליל ובה שקע גדול לחביתה וגומחות קטנות עוד יותר לממרחים, הוגשו מרכיבי ארוחת הבוקר. בנוסף למראה העגום, סבלה הצלחת מחוסר יציבות בבסיסה והתנודדה ורקדה לקצב מגע המזלג לאורך כל הארוחה. גבינת פטה מתובלת הגיעה כגוש גבינתי ומלוח במיוחד עם רמז לעשבי תיבול. גבינת גאודה הולנדית בקוביות היתה נהדרת; עזת טעם, רכה וטעימה מאוד. הזיתים היו סתמיים וגבינה עם זיתים היתה רזה מאוד בטעמה ודלילה יתר על המידה. גם סלט הטונה לא התגלה כגליק גדול. הטונה שהגיעה משימורי מים צוותה לבצל ירוק, גמבה ומלפפון חמוץ והיתה אנמית וחסרת חיוניות. השירות: הכוונות היו טובות, הביצוע פחות. מלצרית איכפתית, ואולי אכפתית מדי, הגיעה לשולחן פעמים כה רבות עד שבשלב מסויים הרגשנו מוטרדים.

השורה התחתונה: הכל בסיטארה, מלבד האוכל עצמו, מוקפד למדי; האווירה, החברה, העיצוב והתפריט מעורר הציפייה. בפועל, נראה שהקירבה לים זיכתה ארוחה בינונית למדי בתמחור שערורייתי שאינו שווה לכל כיס.» סיטארה, רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביב

*#