${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בד"ר שקשוקה: למי שרוצה להכניס קצת טעם לחיים

מי שמוכן לוותר על דיל הבוקר הקלאסי, עשוי למצוא נחמה בארוחה של ד"ר שקשוקה שכוללת שקשוקה מעולה, לימונדה מפתיעה לטובה וסלטים טריפוליטאים משמחים

תגובות

הדיל: אחרי שדגמנו לא מעט שקשוקות - כאלו המכנות עצמן אסליות, כאלו המשוויצות באורגניות, וכאלו שהשאירו את העגבניות הרחק מאחור - הגענו למסקנה שאין כמו שקשוקה אמיתית, ושאין ברירה אלא לחזור למקורות. במטרה להחזיר לבלוטות הטעם את האמון בשילוב הבסיסי של ביצים, בצל ועגבניות, מצאנו את עצמנו ביפו, בביקור אצל הד"ר המקורי שנחשב לאבי כל השקשוקות - הלא הוא בינו גבסו. ד"ר שקשוקה, בשבילכם.ארוחת הבוקר (44 שקלים) כוללת שקשוקה או חביתת ירק, יחד עם סלטים טריפולטאים, סלט ירקות, לחם, קפה וקנקן לימונדה. שדרוג השקשוקה עם תוספת רצועות עגל, עוף, נקניקיית מרגז או פטריות, יוסיף שישה שקלים למחיר הארוחה. כדי להעיר את בלוטות הטעם, בחרנו בוורסיה אמיצה של שקשוקה עם נקניקיית מרגז חריפה.   החברה: הגענו בשעות בוקר מוקדמות למדי ונהנינו מיפו המתעוררת על שלל טיפוסיה המיוחדים, לצד קבוצת תיירים מורעבים.יפואי ושמח. ד"ר שקשוקה (צילום: יעל רייף)השעה: ארוחת הבוקר מוגשת בימים א'-ו' בין השעות 8:00-12:00. ביום שבת המקום (הכשר) סגור.השתייה: ארוחת הבוקר מלווה בקנקן לימונדה, שהפתיעה לטובה. בשונה מאלו המאופיינות בצבע זרחני ובטעם סינתטי, זו של ד"ר שקשוקה היתה מעודנת בצבעה ובטעמה הטבעי. גם הכמות (יותר משלוש כוסות), ראויה להערכה.הקפה: קפה שחור שקיבלנו בסיום הארוחה היה חזק ואכזרי. לצידו הוגשה עוגת סולת טעימה, לחה, מתקתקה ובעלת ארומה קינמונית עדינה, אותה טבלנו בקפה. השילוב היה נפלא.השקשוקה: שלא כמו השקשוקות המפונפנות - אלו שמוגשות במחבת קטנה ומנומסת - זו של הד"ר מוגשת במחבת גדולה שגילה וההיסטוריה שלה ניכרות בצורתה. השקשוקה התגלתה כתענוג אמיתי: המרקם היה גס ולא משחתי, אך הטעם עדין, מאוזן להפליא ונטול כל חמצמצות או תיבול תוקפני. גם הביצים היו עשויות כהלכה - החלבון מבושל אך החלמון נוזלי ורך. חתיכות של עגבניות טריות יצרו מרקם אידאלי לאיסוף כל הטעים הזה באמצעות חצי כיכר לחם לבן טרי. נקניקיית המרגז, לעומת זאת, היתה כבר סיפור אחר ולא מוצלח במיוחד. המרקם היה סתמי והטעם תעשייתי ובלתי נעים. מלבד חריפות חזקה, לא עוררה נקניקיית המרגז הזו כל עניין, ובשל כך הוגלתה הצידה כדי שנוכל להמשיך ולדבוק בשקשוקה המהנה.

הסלט: כפי שצויין בתפריט, הוא אכן היה טרי. אך ההרכב - עגבניה, חסה ופטרוזיליה עם המון לימון - היה מוזר ולא התאים כמלווה לשקשוקה הלוהטת. סלט ירקות קצוץ היה מתאים הרבה יותר. חמה יותר מהשמש. שקשוקה של ד"ר שקשוקה (צילום: יעל רייף)

הממרחים: תשכחו מגבינת שמנת, לבנה או ריבה. את השקשוקה של הד"ר מלווים ארבעה סלטים וממרחים נושכים ומחוספסים. הצ'ירשי למשל - אותו סלט דלעת טריפוליטאי -מוגש בגרסה המקומית כשהוא מתובל כהלכה עם הרבה כמון, לימון ושום, ונע בין חמצמצות לחריפות מתונה. הטעם היה נהדר, אך המרקם יבש מעט וחסר חיות. תוספת שמן היתה הופכת אותו למושלם.טחינה בהירה עם פטרוזיליה היתה מעודנת ונהדרת בטעמה ובמרקמה החלק, וממכרת עוד יותר בליווי הלחם הטרי והרך. צלחת עם ירקות מוחמצים היתה סתמית - על אף המבחר היפה של הירקות, אף אחד מהם לא הבריק בטעמו. גרסה "חצילית" לסלט משווייה היתה מוצלחת ופיקנטית כראוי, אם כי מעט שמנה. הדבר שהעיב על השמחה היה הפער בין הכמות הגדולה של הסלטים הטריפוליטאים שמצולמים בתפריט הבוקר, לבין הארבעה הבודדים שקיבלנו אנחנו. בפעם הבאה נשמח ליותר אמת בפרסום.

השירות: יעיל, מהיר ומתוקתק. השקשוקה - בטמפרטורה חמה יותר מהשמש - הגיעה תוך פחות מעשר דקות מרגע הזמנתה. הקפה והעוגה נחתו על השולחן גם הם בתזמון מושלם, מבלי שביקשנו או עשינו סימני מצוקה, וכך גם החשבון שלא הצריך המתנה מציקה. השורה התחתונה: קצת יותר נדיבות באגף הסלטים, כמו גם שדרוג נקניקיית המרגז לכזו המצדיקה את שמה, ישפרו פלאים את הארוחה. אם אתם מעוניינים בחוויה שקשוקאית כהלכתה, בנויים לחריגה מדיל הבוקר המוכר ומוכנים להכניס קצת פלפל לבלוטות הטעם, ד"ר שקשוקה הוא הכתובת הנכונה. » ד"ר שקשוקה. בית האשל 3 , יפו

*#