טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בגופרמן: בופה עשיר במושב רשפון

בופה עשיר של ממרחים, סלטים וביצים, זאת ההצעה האטרקטיבית של מסעדת גופרמן במושב רשפון. עם עוד קצת תשומת לב לאקוסטיקה ולשירות, נשמח לשוב ולבקר שם

תגובות

הדיל: מסעדת גופרמן קיימת זה שלוש עשרה שנים וממוקמת על טרסה פסטורלית במיוחד במושב רשפון. בתפריט הבוקר מוצעות חמש ארוחות, ובופה גדול המוגש בסופי שבוע בלבד. ארוחת בוקר ישראלית (54 שקלים) כוללת את ההרכב המוכר של ביצים לבחירה, לחם, סלט ירקות, גבינת שמנת, זיתים, ריבה וממרח חלבה, יחד עם שני משקאות לבחירה. בארוחת הבוקר הים תיכונית (58 שקלים) חביתת פסטו ועגבניות מיובשות, לחם, סלט ירקות, ממרחים, גבינות ושני משקאות לבחירה. בוקר אמריקאי (67 שקלים) עם סטייק& אג'ס מורכב מביצת עין על ברוסקטה קלויה עם רוסטביף אנטריקוט ופטריות בשמנת, יחד עם סלט ירקות, ממרחים, גבינות ושני משקאות לבחירה. יש גם שקשוקה (49 שקלים) המוגשת עם לחם וסלט פאטוש אישי. אוהבי המתוק יהנו ממוזלי (39 שקלים) המוגש עם מיץ טבעי. אנחנו, בעקבות המלצות חמות שקיבלנו, בחרנו בבופה העשיר.  השעה: ארוחת הבוקר מוגשת באמצע השבוע בין השעות 8:00-11:45  ובסופי שבוע עד 12:30. ארוחת הבופה מוגשת בסופי שבוע בלבד בין השעות 10:00- 13:00.בופה עשיר. ארוחת בוקר בגופרמן (צילום: יעל רייף)החברה: צבעונית, מגוונת ורעשנית. לצד תושבי הסביבה שהגיעו לחלוק קפה ומאפה, נצפו לא מעט משפחות בהרכבים שונים, לצד תיירים מנומסים, וכמובן תל- אביבים כמונו שחיפשו קצת שלווה ביום שישי. האקוסטיקה במקום בעייתית מאוד ובשעות עמוסות יותר בהן המקום שוקק חיים, הרעש חזק ומקשה על אפשרות השיחה.השתייה: בעוד שארוחות הבוקר האחרות מוגשות עם מיץ טבעי - כזה שנסחט במקום - ארוחת הבופה כוללת קנקנים בהגשה עצמית ובהם מיץ תפוזים, אשכוליות ולימונדה, כולם תוצרת בקבוק. הלימונדה היתה סבירה, אך מיץ התפוזים היה סינתטי לחלוטין, הן בצבעו והן בטעמו.הקפה: קפוצ'ינו מתערובת אורגנית של המקום היה מוצלח מאוד, עשיר בטעם אגוזי ובעל ארומה נעימה. ההקצפה היתה מוצלחת והטמפרטורה מדוייקת גם בגרסת חלב הסויה וגם בגרסה הרגילה.הלחם: על קרש עץ הונחה כיכר לחם אימתנית בגודלה, שנראתה מגרה ואיימה על כל מחשבות הדיאטה שלנו. טעימה ראשונה אישרה שהפחמימה נפלאה גם מבפנים. הקרום היה דק ופריך מאוד וצופה בגרעיני חמניה, והבצק שהוכן מקמח לבן היה אוורירי וטעים מאוד. אותן כיכרות עצומות נמכרות בשלמותן בבית הקפה, וזוכות לפופולריות רבה. במסגרת התשוקה לפחמימות דגמנו גם מאפה במילוי פטריות, תפוחי אדמה ובשר. הבצק היה נפלא, דק ופריך, אך המילוי סבל מגיבוב של טעמים רבים מדי.הממרחים והסלטים: הבופה עשיר בממרחים, מטבלים וסלטים, והוא יפה ומזמין בצורתו. אנחנו, ככל שיכולנו להכיל, דגמנו את חלקם הנכבד. סלט חצילים קלויים היה עדין ומוצלח; כרובית שטוגנה והונחה במרינדה מתקתקה יחד עם פטרוזיליה וקוביות קטנות של גמבה, היתה מרעננת וטעימה מאוד. מקורית ומפתיעה היתה גבינה לבנה ומעודנת עם המון שומשום קלוי שנתן קרנצ'יות כיפית בכל ביס. ליד סלט החסה, שהורכב מקרעי חסה וקרוטונים שרופים, הונחו שלושה כדים של רוטב. אנחנו בחרנו ברוטב סמיך, דבשי ובעל טעם ביתי. סלט קינואה בשני צבעים היה סתמי וחסר יחוד, ללא תיבול או רוטב מעניין, נותר טעמה של הקינואה משעם ותפל. כך היה גם טעמו של סלט שהורכב מקוביות גבינה קשה ועגבניות מיובשות. פסטו תוצרת בית בעל מרקם גס ומעניין היה נפלא ומעודן, וכך גם ממרח עגבניות מיובשות מאוזן בטעמו שלא הזכיר במאום את הגרסה הקנוייה, הרווחת בבתי קפה רבים.שירות מפוזר. קפה גופרמן (צילום: יעל רייף)הביצים: על שולחן הבופה שני סירים גדולים. בראשון ביצה מקושקשת טעימה מאוד ששמרה על עסיסיותה למרות החימום הממושך, והיתה מתובלת כהלכה. בסיר השני, שקשוקה, שהתגלתה כסתמית וחסרה את אותה נוכחות עגבנייתית חיונית. הביצים אמנם נותרו רכות חלמון, אך הרוטב היה אנמי ולא עמד בגבורה במשימת טבילת הלחם. השירות: בתחילת הארוחה התגלה השירות כבעייתי ומפוזר. זו שרגישה ללקטוז הזמינה קפוצ'ינו על בסיס חלב סויה, חיכתה וחיכתה בסבלנות, ולאחר עשרים דקות תזכרה את המלצרית. כשהגיע הקפה לאחר ההמתנה הארוכה, גילתה כי מדובר בחלב רגיל. רק לאחר עשר דקות נוספות שכללו תזכורת גם לאחראית המשמרת, החל השירות להשתפר ויותר תשומת לב הוקדשה לשולחן שלנו.השרה התחתונה: נהנינו מאוד במסעדת גופרמן בזכות האוכל המוצלח והמוקפד וחומרי הגלם האיכותיים, אך ישנם מספר עניינים המצריכים שינוי מיידי. בראש ובראשונה יש לטפל באקוסטיקה הבעייתית. שנית, טוב יהיה אם ימקמו ליד כל אחת ממנות הבופה שלט קטן שיסביר במה מדובר - דבר שימנע הפתעות או מפגשים בלתי נעימים עם בלוטות הטעם. לסיום נמליץ בחום לצ'פר גם את באי הבופה - אלו שמשלמים 64 שקלים לארוחה - בכוס חיונית של מיץ סחוט אמיתי. שיפורים אלו יהפכו את החוויה לכדאית ונעימה הרבה יותר.

» גופרמן, הפרחים 12,רשפון

*#