${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר במקום בלב: איפה המקוריות והתעוזה?

המקום יפהפה, מושקע ומעוצב עד לרמת הפרט האחרון, והאווירה פסטורלית וכפרית. ב"מקום בלב" יש את כל מה שתל אביבי גולה מחפש, חוץ מיצירתיות קולינרית

תגובות

הדיל: קחו תל אביבי ממוצע - בועתי אם תרצו - שמבלה את מרבית שעותיו בעיר הסואנת (עם דגש על בתי קפה) ולא נמלט ממנה גם בסופי שבוע מהבילים (חוץ מגיחות קצרצרות להורים), ושאלו ואותו מה ממש, אבל ממש מתחשק לו עכשיו. שניים מתוך שלושה יענו "קצת טבע, שקט ושלווה", יתנשמו בכבדות, ויוסיפו "אבל מקום עם קפה ראוי לשתיית אדם, ואם אפשר שגם לא יהיה בסוף העולם (בכל זאת, מחירי הדלק והכל). איזור השרון למשל, זה מצויין". כך יוכל העירוני הגנרי שלנו ליהנות מכל העולמות: פיסת ירק, אווירה פסטורלית ואספרסו קצרצר. וכל זאת בעבור  30 דקות נסיעה ממרכז עירו.מקום בלב שברעננה הוא מועמד מבטיח למשימה. המסעדה ממוקמת באיזור הפרדסים, רחוקה מכבישים סואנים, בניינים או בתי מסחר. למעשה, הדבר היחיד הרומז לקיומה הוא שלט צנוע המכוון למגרש עפר.

אחרי שמאתרים את המקום ומחנים (ויש בשפע), הולכים לכיוון המבנה והמילים הגנריות הראשונות שיוצאות מהפה הן "וואו, נורא יפה כאן". שבילי אבן, מזרקות קטנות, המון ירוק, עצים ופרחים, בריכות דגי זהב, חפצי וינטאג' וכל דבר העונה להגדרה "מחמם את הלב", לוקחים חלק בעיצוב המקום. גינת ירק מקיפה את המקום ובה מגדלים חלק ניכר מעשבי התיבול והירקות. עד כאן, הכל באמת נפלא, אך האם גם הפן הקולינארי- זה שלשמו נתכנסנו כאן היום, יעמוד גם כן במשימה?באמצע השבוע מוגש במקום בופה של סלטים, גבינות וממרחים  (58 שקלים) הכולל גם ביצים לבחירה, מיץ טבעי ושתייה חמה. יש גם ארוחות בוקר בהגשה כשקשוקה עגבניות או עם תרז וקשקבל (58 שקלים) המוגשת עם סלט ירקות, שתייה קלה וחמה או "ארוחת בוקר של סבתא רשל" (56 שקלים) המורכבת ממאפה בואיקוס עם גבינות ותרד, ביצים גבינות, ממרחים, סלט משקה לימונים ונענע עם כוסית אוזו לצידו. יש גם סלט טונה (51 שקלים) עם ביצה קשה או מאפה רול עיזים (62 שקלים) עם חציל קלוי, פלפל בתחמיץ, עלי בזיליקום וסלט עלים. לאוהבי המתוק מוצעות שתי ארוחות : "בוקר מתוק מהלב" (58 שקלים) עם בריוש קלוי במילוי מסקרפונה ורוטב אנגלז, שתייה קרה ושתייה חמה, וגם "בוקר טבעית" (45 שקלים) עם יוגורט, סלט פירות, גרנולה ושתייה חמה.אנחנו בחרנו בארוחת הבופה.פסטורליה ואוכל נטול כל יצירתיות. מקום בלב (צילום: יעל רייף)

השעה: הבופה (וגם ארוחות בוקר בהגשה) מוגש באמצע השבוע בלבד בין השעות 8:30-11:30. ארוחות הבוקר מוגשות בשישי בין השעות 8:30-11:30 ובימי שבת בתיאום מראש.  החברה: המקום נעים מאוד לישיבה. מוסיקה קלאסית בווליום ידידותי לאוזן ואגרטלים קטנים עם פרחים צבעוניים ומשמחים לבב אנוש המפוזרים ספורדים על השולחנות, תורמים גם הם את חלקם לפסטורליה. החברה מורכבת מתושבי הסביבה, מפנסיונרים נהנתנים, מחבורות בנות שחולקות סלט, מעובדי הסביבה שהגיעו לפגישת עבודה לא מחוייטת וגם מעירוניים כמונו שבאו להטעין מצברים. השתייה: המיץ המוגש במסגרת ארוחת הבופה עונה להגדרה "טבעי מבקבוק". שדרוגו לכזה הנסחט במקום יעלה שמונה שקלים נוספים על מחיר הארוחה. הלכנו על המצאי הקיים ובחרנו במיץ אשכוליות אדומות שהיה חביב יחסית למוצאו הבקבוקי ובלימונדה אובר מתוקה.הקפה: תערובת המקום מתאפיינת בטעם אגוזי עדין וארומה מעט חלשה, ויתאים יותר לחובבי המוקה מאשר לאנשי האספרסו קצר.הלחם: שני סוגי לחמים המתינו על קרש החיתוך שבבופה, שניהם התנאו במראה כפרי, מקומח ומפתה. לחם אגוזים מקמחים מעורבים היה מוצלח מאוד במרקמו, דחוס מבפנים ובעל קרום פריך, אך הטעם התגלה כאנמי מעט והיה נטול ארומה לחלוטין. לחם כפרי מקמח מלא היה טעים יותר מקודמו ומעניין יותר בפה.הביצים: ברוח הטבע הלכנו על חביתה עם עשבי תיבול ופטריות שהתגלתה כבחירה נכונה. הרבה עשבי תיבול שולבו בחביתה משתי ביצים, ושמיר שהוסף במשורה כדי לא להשתלט תרם את חלקו בטוויסט ארומתי נחמד. הפטריות שהיו בשיא טריותן הוקפצו רק קלות ונותרו בשרניות, והתוצאה הסופית היתה חביתה מרעננת ומשביעה. אף אחת מהמנות לא הפתיעה. ארוחת בוקר במקום בלב (צילום: יעל רייף)הממרחים והסלטים: קצת לפני שמגיע לבלוטות הטעם, נפגש האוכל עם העין והיא זו שמעבירה או לא מעבירה אותו את מבחן הרושם הראשוני. כאן דווקא סבל הבופה מרושם ראשוני קצת עני ומוזנח. על הצלחות הגדולות נותר מעט ממה שפעם היה בשפע ולכן, אם רצינו לטעום מממרח זה או אחר, היינו צריכים להסתפק במשקעים שנותרו. כך גם בגזרת הסלטים ששיוועו לקצת מילוי. בנוסף, אף אחד ממיני המזונות לא לווה בפתקון המסביר במה מדובר, וכך מצאנו עצמנו משחקים במשחק הניחושים ומנסים להסתמך על חוש הראייה כדי לאבחן מה זה מה.את מבחן הטעם עברו רוב הממרחים והגבינות בהצלחה. סלט ירקות פריך עם שומר, גזר, לימון והרבה עשבי תיבול היה מרענן ופריך מאוד והוכיח שירקות בשיא טריותם זה הכי, אחי. סלט מכרוב סגול וקצת יותר מדי מיונז היה פריך וטעים גם הוא בזכות הכוכב: הכרוב המובחר והטרי. גבינת פטה שמנמנה, טעימה ומעודנת במליחותה עם קצח שולבה להעצמת האפקט עם ממרח פלפלים וחצילים קלויים חרפרף וטעים מאוד. סלט מתקתק ומעניין מבורגול גדול והרבה פטרוזיליה היה טעים ומשביע, וגם קוביות חצילים בתחמיץ עם שמיר בשפע, הוכרז כהצלחה. פחות מוצלחים היו סלט טונה עם אובר וויט של מיונז, אשר נטחן ועובד עד שפרחה נשמתו מגופו, דג מלוח שלקח את ההגדרה מלוח צעד אחד קדימה והיה בלתי אכיל וגם גבינה עם פפריקה אנמית וחלושה. היו גם זיתים טובים, חלווה בנאלית לקינוח וריבת תפוחים קינמונית ביתית ונפלאה.

השירות: חביב, חייכני וגם קשוב ויעיל.  השורה התחתונה: לא היה לנו שום דבר רע להגיד על הארוחה או על המחיר. כולם עמדו בציפיות והיו חביבים גם על בלוטות הטעם וגם על הכיס. ובכל זאת, משהו כן קצת הציק. המקום יפהפה, מושקע ומעוצב עד לרמת הפרט האחרון. כל אחד ואחד מהפרטים מצביע על טוב טעם, יצירתיות ומחשבה, ודווקא האוכל, טעים ככל שיהיה, נטול כל יצירתיות. אף אחת מהמנות לא הפתיעה בשילובים מעניינים, בתיבול או בהרכב מיוחד, ולכן גם לא הותירה רושם או געגוע בראש, בבלוטות הטעם או בלב. ממקום המגדל חלק ניכר מתוצרתו ציפינו לקצת יותר מקוריות ותעוזה שיתבטאו בהיצע קולינירי מעניין ומפתה יותר.מקום בלב - פרדס משותף 5, רעננה

*#