${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר ברוקח 73: יצירתית, איכותית ומציבה אלטרנטיבה

לא מדובר בתענוג זול: ארוחת הקומפלט עולה במסעדה של איל לביא לא פחות מ-89 שקלים. אבל העובדה שהיא מספיקה לשניים, וכוללת דגים וגבינות איכותיות, הופכת אותה לאחת הטעימות והמשתלמות בארץ

תגובות

הדיל: לאחר שדגמה כמעט כל ארוחת בוקר אפשרית בגבולות עירה וגם יצאה לגיחות בצפון ובדרום, החליטה כותבת שורות אלו לצאת בפניה נרגשת לכל בעלי המסעדות, השפים, היועצים הקולינארים ומקבלי ההחלטות: אנא, גוונו לנו קצת את תפריט ארוחת הבוקר. רעננו שדרגו ובעיקר הכניסו קצת רוח יצירתית ומקוריות. נכון שהישראלי המצוי אוהב את ארוחת הבוקר שלו מלווה בסלט ירקות וגבינה, אבל מה עם איזה מזט רענן, אנטיפסטי או אפילו, רחמנא ליצלן, פלטת גבינות, דגים או נקניקים, במקום אותו סלט טונה משועתק וגבינת שמנת/רזה? אם ארוחת הבוקר הישראלית ידועה בכל העולם כססגונית, עשירה ומלאה בכל טוב. אז איך זה שכמעט כל ארוחות הבוקר הנושאות את השם המחייב, נעדרות את אותו עושר וסובבות סביב אותו הרכב? הרי לכם חומר למחשבה.כחלק מאותו מסע קולינרי לאיתור הארוחה החורגת מגבולות הבנאליות - זו עם הערך המוסף, הטעמים החדשים והתעוזה אשר תגרום לנו להתגאות בישראליותה, הגענו למסעדת רוקח 73. שם, הבטיחו לנו, נצא מצוקצקי שפתיים, בזכות תפריט בוקר הכולל דגים, בשרים ופירות ים.תשע ארוחות בוקר מפתות. רוקח 73 (צילום: יעל רייף)אי שם בין מגרשי הטניס בדרך רוקח שוכנת מסעדתו של השף איל לביא הידוע כמחולל ניסים בכל הקשור לדגת הים. הצצה ראשונה בתפריט מילאה אותנו בנחת גדול. לא פחות מתשע ארוחות בוקר מציע התפריט, כולן מפתות, מקוריות בהרכבן ומעוררות ציפייה. "קזואלה של בוקר" (48 שקלים ליחיד, 68 שקלים לזוג) למשל, הוא תבשיל המורכב מעגבניות, פלפלים וחלב קוקוס עם שתי ביצים ושלוש תוספות לבחירה מבין רשימה ארוכה המופיעה בלב התפריט וכוללת בין היתר שרימפס, סלמון, אנשובי, בייקון, שינקן, נקניקיות מרגז, גבינת אמנטל, מיקס גבינות, חציל קלוי, בטטה אפויה והזרוע עוד נטויה. מנה מעניינת נוספת היא ה"בוקר ליונז" (52 שקלים) המורכב משתי ביצי עין במחבת ברזל עם תפוחי אדמה, בייקון, תרד וגבינת רוקפור. אומלט טורטייה (42 שקלים ליחיד/ 62 שקלים לזוג) הוא שם נרדף לפריטטה תפוחה המגיעה גם היא עם שלוש תוספות מהמאגר המכובד, ויש גם קרוק מדאם (48 שקלים), צלחת גבינות ודגים (38 שקלים), ואגז בנדיקט  או סלמון בנדיקט (48 שקלים) עם ביצים עלומות על בריוש, בייקון או סלמון ורוטב הולנדייז. אגף המתוקים מציע מנה מושחתת במיוחד של וופל בלגי עם גלידת וניל, פירות, קצפת, גנאש שוקולד ורוטב פירות יער (45 שקלים), או בוקר בריאות (48 שקלים) למתונים יותר,  עם יוגורט, גרנולה, פירות ודבש. הארוחות החמות כוללות גם שתיה חמה, אך אם הולכים על "דיל הקומפלט" שמחירו 89 שקלים, מקבלים לצד הארוחה גם סלסלת לחמים, סלט ירקות, צלחת גבינות ודגים ושתיה חמה וקרה. המלצרית המליצה לנו להזמין ארוחה אחת רגילה וארוחה אחת קומפלט. "כל מה שמגיע במסגרת ארוחת הקומפלט", הבטיחה, "גדול ונדיב מאוד, וישביע בקלות את שתיכן". וכך עשינו עם מנה של קזואלה של בוקר ואומלט טוריטייה בדיל הקומפלט.השעה: ארוחת הבוקר מוגשת בימי שישי ושבת בין השעות 9:00-12:00.החברה: המסעדה אלגנטית מאוד בעיצובה. הקירות הלבנים מקושטים בתמונות אחדות ומדפי עץ עמוסי בקבוקי יין לצד ארונות יין מעץ כהה יותר, מכניסים צבע ועניין. בכניסה למסעדה מוצב בר לחם מעץ בהיר ועליו סלסלות גדולות, לתוכן מוזרמים ללא הרף לחמים טריים שזה עתה יצאו מהתנור. הם אלו שפותחים בריחניותם את התיאבון כבר בכניסה למסעדה. החברה, בהתאם, גם היא אלגנטית. הגענו בשישי לפנות הצהריים וליצדנו סעדו בעיקר משפחות על ילדיהם המחונכים, זוגות גמלאים, תיירים וגם כאלו שזה עתה סיימו לחבוט בכדור וצריכים מעט אנרגייה פחמימתית. השתיה: מבין מיץ תפוזים, לימונדה ואשכליות אדומות - כולם לא נסחטים במקום, בחרנו באחרון שהיה ממש לא רע יחסית למוצאו, הוגש בכוס גבוהה עם קוביות קרח והיה ומרווה. ובכל זאת, ממסעדה המכנה עצמה "ביסטרו אלגנטי", ציפינו לקצת יותר כובד ראש גם באגף המיצים.הקפה: קפוצ'ינו של המותג המוצלח diemme היה מצויין בטעמו ומוקצף כראוי, אך הוגש בטמפרטורה פושרת לחלוטין שפגמה בחווית השתייה.הלחמים: בזווית העין קלטנו פעילות ענפה בבר הלחם. פוקצ'ות שזה עתה יצאו מהתנור נפרשו לפרוסות עבות וקול פריכותן נשמע למרחקים ואיים לשבש את שפיות דעתנו. לפני שהגרוע מכל קרה קיבלנו לשולחן סלסלה עמוסה ובה שלושה סוגי לחמים. לחם כהה ודחוס ממחמצת שאור היה ריחנו, חמצמץ בטעמו ומוצלח מאוד.כך גם בגט עם פרג בעל בצק מחורר ואוורירי. אך הפוקצ'ה היתה ללא ספק מצטיינת החבורה. ריח וטעם עדין של שמרים, בצק רך "נמס בפה" כמעט וקרום דק ופריך, הפכו אותה לעונג של ממש.שקשוקה מעניינת ומשודרגת. קזואלה ברוקח 73 (צילום: יעל רייף)

הממרחים: צלחת הממרחים שמרה גם היא על אותו קו אלגנטי והיתה שונה בעיצובה ובכמותה מכל מה שהיכרנו עד כה. על צלחת עגולה וגדולה הונחו שש קעריות עמוקות ובתוכן, בצורה גדושה ונדיבה, הממרחים המגרים. ראשון להידגם היה סלט מקרל נהדר ומקורי בטעמו שהורכב מגפרורי גזר, קוביות תפוח, מלפפון, בצל סגול ומעט מיונז. כל המרכיבים הפריכים הללו לצד טעמו החזק של המקרל, יצרו סלט מרענן שזכה לצקצוקי הערכה. משולש גדול של גבינת מנצ'גו (שינוי מרענן בים של קוביות גבינה בולגרית) היה גם הוא מוצלח ואיכותי. הטעם, כיאה לגבינה העשויה מחלב כבשים, היה מעודן, אך לווה באותה ארומה "כבשתית" אופיינת ובפיקנטיות מעניינת בפה. גם משולש ענק של פטה שמנמנה, רכה ולא מאוד מלוחה ועליה זעתר מיובש, היתה טעימה מאוד. הצפתית היתה בנאלית וגבינה רזה שעורבבה עם עירית שזה עתה נקצצה, הצליחה להפתיע בטעם ובמרקם שהבדיל אותה אלפי שנות אור מזו הרווחת ברוב המקומות ושמרגישה במגע ראשוני עם הלשון כמו סיד. חביב הקהל היה ללא ספק המטיאס הבשרני ששכן בשלולית שמן ובצל וקושט בעירית פריכה. גם הטעם וגם המרקם העידו על טיבו. איל שני היה מעיד וודאי כי מדובר בדג שנידוג מקולקציה טובה. ריבת תותים היתה ביתית וטעימה והיחידה שאיכזבה ואליה כמהנו עמוקות כבת לוויה לפוקצ'ות החמות היתה החמאה, אשר מפאת הטמפרטורה הנמוכה שלה, היתה בלתי חדירה והכניעה גם את הסכין וגם את שאר כלי העבודה בהם נעזרנו כדי להמיס את ליבה. הביצים: הקזואלה התגלתה כגרסה מעניינת ומשודרגת של אחותה הים תיכונית - השקשוקה. ההרכב היה אמנם דומה, אך הטעם והמרקם שונים לחלוטין.רצועות דקות של פלפל בשלושה צבעים הושחמו ואליהם הוסיפו עגבניות וחלב קוקוס שנתן לכל העסק טוויסט קאריבי מעניין. המרקם היה חלק ושום קליפת עגבניות, פלפל או בצל מטוגן לא אותרו או פגמו במרקם המעודן. בתוך אותה "שקשוקה קאריבית" בושלו שלושת התוספות שבחרנו מהמאגר: שרימפס, תרד ותפוחי אדמה צלויים. לשרימפס שהוסף בכמות נאה, נקצצו מבעוד מועד הזנבות ולכן מלאכת האכילה היה פשוטה ונוחה. טעמו היה נהדר ונחמד היה לגלות שהוא לא בושל מעבר למידה הנכונה. תרד טרי הוסף במשורה ולא הותיר רושם בחיך, ותפוחי אדמה על קליפתם הפכו את המנה ל"בשרנית" יותר ומשביעה.  חיבבנו מאוד את השידוך בין העגבניות לחלב הקוקס המשדרג. אומלט הטורטיה עם תוספת של תרד, חצילים קלויים ומיקס גבינות, היה גם הוא נהדר, תפוח- בדיוק כמו שהבטיח התפריט ונטול קמח לחלוטין. השילוב בין הגבינות לחצילים הפך את העניין מפריטטה תמימה לכמעט פשטידה, ואנחנו נהנינו מכל ביס וביס. הסלט: כפי שהבטיחה המלצרית, כל מלווי הארוחה במסגרת דיל הקומפליט היו גדולים ונדיבים בכמותם. כך גם הסלט שהגיע בצלחת מרק ענקית ועמוקה והורכב מעגבנייה, מלפפון, בצל סגול ופטרוזיליה. הוא תובל בעדינות בשמן ובמעט פלפל שחור ודרש תוספת של מלח ולימון. באשר לירקות, פריכותן ורעננותן העידו שנחתכו עם רגע ההזמנה.השירות: באמת שלא נעים לנו להמשיך ולשבח ללא סייגים, אבל גם בכל הנוגע לשירות, הכל תקתק וזרם. שתי המלצריות היו נחמדות, יעילות ואינפורמטיביות. הן ידעו להסביר לעומק על כל מנה ומנה בתפריט, וגם להמליץ לפי בחירתן האישית. כל מה שביקשנו הגיע תוך זמן קצר מלווה בחיוך, והתחושה, בהתאם, היתה נעימה. השורה התחתונה: בבואנו לעשות Like גדול לארוחת הבוקר של רוקח 73, עמדו בפנינו שלושה שיקולים. מצד אחד, 89 שקלים לארוחת בוקר הוא מחיר שרחוק מלהיות שווה לכל כיס. מצד שני, במידה והולכים על הקומפלט, מדובר בארוחה ענקית שבקלות רבה תשביע שני רעבים. מצד שלישי - והוא גם הקובע, אם מביאים בחשבון את העובדה שמדובר בארוחה יצירתית בהרכבה, עמוסת דגים וגבינות איכותיות וכוללת מנת ביצים המכילה מרכיבים כשרימפס, סלמון או נקניקיית מרגז, מגיעים למסקנה שמדובר בדיל לא רע בכלל. זה נכון פי כמה אם הולכים, כהמלצת המלצרית, על ארוחה אחת רגילה לצד ארוחת הקומפלט.רוקח 73 - שדרות רוקח 73, תל אביב

*#