${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר במאפיית לחמים: לא תרצו להפסיק לאכול

הפוקצ'ות הפריכות, המאפים הריחניים, הממרחים המקוריים ואפילו הביצים הקשות עם הטוויסט המפתיע - ארוחת הבוקר במאפיית לחמים היא חוויה טעימה ומרעננת. ולא להחמיץ את הקינוח

תגובות

הדיל: נתחיל בגילוי נאות - את מאפיית לחמים אנחנו מחבבים עוד מימים ימימה. תמיד תמיד, בזמני מצוקה, שמחה, קרייבינג או רעב גדול, הרגשנו שיש לנו על מי לסמוך שירחיב את ליבנו ויחזיר את החיוך לפנינו, באמצעות השילוב האולטימטיבי של בצק+חמאה+סוכר/מלח בהתאמה. או במילים אחרות בפחמימות מנחמות ואיכותיות.העובדה שהיא שם בשבילנו 24 ביממה, וזמינות המאפים שתמיד נראים כאילו זה הרגע יצאו מהתנור, הפכו אותה לחברה טובה איתה אנו מקפידים לשמור על קשר הדוק מחד וזהיר ועירני. אחרי הכל אנחנו מאוד משתדלים לשמור על הגזרה.לחמים - כל הפרטיםקצת לפני חג שבועות שוטטנו באזור אחרי היעדרות של כמה שבועות (זו לא היא, זה אנחנו והדיאטה הארורה). כך גם גילינו שהמאפייה גדלה והתרחבה ומציעה כעת בר עץ פוטוגני עם כריכונים, קפה ומאפים שפועל כל יום עד הצהריים, וגם ארוחת בראנץ' חדשה המוגשת במאפייה. אחרי שנהגנו בסבלנות וחיכינו שנים ליוזמה המבורכת, קפצנו על ההזדמנות כדי לגלות האם הרומן הרומנטי הזה ימשך גם לאחר שיתווספו למשוואה המוכרת גם ביצים, ירקות, ממרחים וגבינות.הבראנץ' הזוגי החדש (74 שקלים) שונה מהארוחה המוכרת על טהרת "ביצים לבחירתך", ומוגש כפלטה גדולה ובה ירקות אורגנים, דגים, מבחר גבינות, ממרחים, סלטים וסלסלת לחמים, מאפים וגם שתי ביצים קשות. כוס מיץ טבעי תוסיף למחיר הארוחה 10 שקלים. היינו ארבעה אנשים רעבים ותאווי פחמימות ולכן הלכנו על הבראנץ', אותו חיזקנו בתוספת קישים ומאפים. להלן הרשמים. 

השעה: ארוחת הבוקר מוגשת בימי שיש בלבד בין השעות 8:00-12:30.

החברה: במקום שני חללי ישיבה. זה הפנימי ממוזג, מרווח יותר מבחינת מרחק השולחנות אלה מאלה, אבל נמצא בלב ליבה של ההתרחשות, סמוך למדפי האוכל ולכן גם רועש ומלא תכונה. החלל החיצוני, שנמצא על הרחוב ותחום באדניות פרחים, שוקק מאוד ומעט צפוף. האווירה חיובית ושמחה וההרכב האנושי מגוון ומורכב ממשפחות עם ילדים, תינוקות שמתחילים בו במקום את התמכרותם למתוק, פנסיונרים, חברותות וגם פרצופים מוכרים ממסך הטלויזיה ומבימות התיאטרון.

פחממות מנחמות עם טעם קסום. פוקצ'ה של מאפיית לחמים (צילום: יעל רייף)

השתייה: מחיר הארוחה לא כולל שתייה קרה או חמה, אך בתוספת 10 שקלים לראש אפשר לבחור בין כוס גדולה של מיץ תפוזים שצבעו היפה וטעמו המרענן החמוץ-מתוק, העידו על סחיטה ממש עם רגע ההזמנה. עוד בתפריט - מיץ גזר נהדר, מתוק ומהנה.

הלחם: בסלסלת קש מלבנית וגדולה הגיעו לא פחות משישה סוגי פחמימות ונתנו יצוג נאה לתנובת התנור. מקל גבינה פריך ואווירירי מבצק עלים היה נהדר. אין כמו גבינה איכותית, גאודה במקרה הנ"ל, שעוברת סיבוב בתנור ויוצאת ממנו שחומה, פריכה ובעיקר חזקה מאוד בטעמה. אותו תענוג ציפה את הבצק כולו והפך אותו לשרביט של פריכות גבינתית. מקל שחום מקמח שיפון עם זיתים בשרניים וקרום דק היה מוצלח מאוד וכך גם משולשי לחם שיפון מתקתק ודחוס במידה. הפוקצ'ות היו נהדרות; גם זו "העירומה" ובמיוחד זו שצופתה מכל צדדיה בגרעיני דלעת, חמניה, פרג, פשתן ושומשום, זעקה מפריכות וחשפה את הפה לטעמים שונים בכל ביס וביס. חלה מתוקת בצק ועננית במרקמה גרמה לנו לזנוח לרגע את העדפתינו בכל רגע נתון של השנה לזו של מאפיית ויזניץ בבני ברק, ולשקול הכתרת אלופה חדשה.   

הממרחים, הירקות, הגבינות והדגה (צלחת הכל טוב): כשהגיע הפלטה המדוברת לשולחננו, כבר לא יכולנו לשתוק או להישאר מאופקים. במבט ראשון זה נראה כמו יצירה אקספרסיוניסטית של אמן שמבין דבר או שניים התאמת צבעים, מכניקת מריחת חומר ומיקום עצמים במרחב. במבט שני זה נראה בדיוק אותו דבר אבל קיבל חיזוק של "וואו, זה גם נראה ממש טעים". על פלטה שקופה ורחבת מידות מוקמו הממרחים, הגבינות, המזטים, הירקות והביצים ככתמים כתמים מעוצבים בקפידה, ויצרו צלחת מעניינת במיוחד. כך למשל רבע גמבה פריכה שהונחה על גבה ומתוכה התפרצו לכל עבר שני סוגי נבטוטים שנתחמו על ידי עגבניות שרי שלמות מנומרות וצהובות מתובלות בשמן זית ובצל לצד רצועת גזר, מלפפון וכרישה אפויה ורכה, יצרו פסלון אקזוטי כמעט, ובעיקר טעים מאוד.גם יפה וגם טעים. קיש של מאפיית לחמים (צילום: יעל רייף)משמאל היה סלט תפוח אדמה ובצל סגול, עדין, ביתי ורחוק מזה המוצף במיונז. צמוד אליו היה תבשיל מעודן של עלי מנגולד ושמנת שהוגש בטמפרטורת החדר והיה מאוד טעים. בצד השני הונחה ליבה של חציל שרוף שהומלח קלות ומעליה גבינה ניטרלית וסתמית. גבינה מלוחה כפטה או בולגרית היתה מתאימה להדגשת טעמו של החציל ויוצרת שילוב מעניין יותר. ללא קשר ממשי לחג שבועות היה שם גם מגוון נאה של גבינות ממשק יעקבס. את גבינת הצאן הגלילית העדינה ואת הרוקפור אהבנו במיוחד. גופה הלבן היה עדין בטעמו, אך עורקיה הכחולים התפוצצו מטעמים "עובשיים" עזים ומוצלחים. הקממבר והקשקבל היו עדינות מדי לטעמינו וחסרו איזשהו טעם מאפיין שייחד אותן. בכלי נפרד בעל שלוש גומחות הגיע ההיצע הדגי ובו מטיאס בשרני מצויין על ערימות של בצל דק ושמן, וכמות נדיבה של סלמון מתובל בעירית - גם הוא כקודמו איכותי וטעים. קרם פרש ביתי שהוגש לצידם היה חם וגס מדי במרקמו ולכן אימצנו במקומו את גבינת השמנת הסמיכה, מרחנו בנדיבות על פרוסת חלה, כיסינו בסלמון ויצרנו את המצע האולטימטיבי לקבלת שבת. בכלל, נראה כי בכל אחת מהיצירות הקולינריות הקטנות הושקעה מחשבה. כך למשל עגבנייה, כולה עגבניה, הפכה לאטרקטיבית ומפתה כאשר נחלטה קלות עד ריכוך, הופשטה מקליפתה, מולאה בגבינה מתובלת ונסגרה עם ענף טימין רענן. כך גם פרוסה עבה של גבינת בושה ריחנית בעלת מרקם מושלם ועומק טעמים, שהגשה כשבבסיסה פטל גדול ועסיסי במיוחד שהכתים את הצחור הטעים הזה בכתמים סגולים עזים ומתוקים. המשכנו לשוטט בצלחת ההפתעות וגילינו ריבת בצל מתובלת, מחית אגוזי מלך שהיתה עבורנו מוזרה מדי בטעמה ובמרקמה, פרוסות קולורבי פריכות וגם ריבת תותים מצטיינת עם המון חתיכות תות בשרני. הביצים: כשקראנו בתפריט הבוקר את התיאור "ביצים קשות", קצת נרתענו. פחדנו להיזכר במה שעברנו בצבא או בקיבוץ - שם לקחו את המונח "קשות" צעד אחד קדימה ובישלו את הביצים עד שפרחה להן הנשמה והטעם. בלחמים עברו הביצים הקשות מטרמופוזה משמחת והוגשו כשהן פתוחות לחצי וחלמונן צהוב, יציב, רך ואידיאלי לטבילה בלחם. בנוסף לדרגת הבישול שחיבבנו מאוד, הטעם היה נהדר.

המאפים: הזוג משולח הרסן שהחליט להפנות עורף חזק ויציב למילים "דיאטה" או "גיזרה", הלך על קיש ים תיכוני אישי (24 שקלים), המורכב מבסיס בצק פריך הממולא בקוביות גדולות של גבינת פטה, חציל ופלפל אדום קלויים ועגבניות שרי חצויות. המראה היה צבעוני וחגיגי והטעם נהדר. אהבנו במיוחד את גרעיני הדלעת הפריכים שפוזרו על הכבודה המכובדת הזאת והיו אחראיים על הטוויסט הפריך. אחריו הגיעה פוקצ'ה גדולה, צבעונית ונהדרת של עגבניות מנומרות וצהובות, זיתי קלמטה בשרניים ושום. המרקם היה נהדר, אוורירי מבפנים ומשומן במידה, ומבחוץ פריך, מתקתק מעגבניות  וחרפרף במידה בזכות צ'ילי שפוזר במשורה. קרואסון חמאה (9 שקלים) קליל, אוורירי ומחופה בעשרות דפים דקים ושבירים שנאכל בהנאה רבה עם ריבת התות היה כל מה שאדם מן השורה צריך כדי להכריז מכוון מטרה: "טוב, הגיע הזמן לקינוח".חושבים על כל פרט קטן. הבר הפוטוגני של מאפיית לחמים (צילום: יעל רייף)

המתוק: בעקבות המלצות חמות של המלצר שגרמו אפילו לנו להסמיק במבוכה, ואחרי שראינו אותה מובלת כלאחר כבוד בגרסתה הפרוסה לשולחנות אחרים ומתקבלת באהדה רבה, נשברנו והזמנו את "עוגת הגבינה הקלאסית" בשלמותה (95 שקלים לעוגה שלמה, ענקית וגבוהה). "היא גאוות המקום", סיפר המלצר והבטיח לנו שמפאת גודלה, תישאר לנו כמות יפה לנשנוש בהמשך השבוע. גבוהה ונאווה היא הוגשה לשולחן. בסיסה בצקי שחום, דק וקרמלי בטעמו, והמלית הנפלאה המנוקדת בווניל ומלאה בטעמי גבינה וחמצמצות עדינה לימונית, היתה נהדרת. פשוט כך.

המבחן החשוב ביותר, מבחן המרקם, צלח גם הוא כבר בטעימה ראשונה: מלבד הגובה המרשים שספק אם תנור ביתי יכול היה להפיק, היה המרקם קטיפתי ובעל נוכחות ומשקל מצד אחד, אבל נעדר דחיסות או כבדות מצד שני. ככל שטעמנו כך התאהבנו יותר ויותר והתחלנו להבין למה התכוון המלצר המשורר בכינויים "מלכה אמיתית" ו"מקור גאווה".

השירות: המקום היה בתפוסה מלאה והמלצרים התרוצצו כמו נמלים חרוצות, מנסים לספק את כולם ולא להשאיר חלילה פיות רעבים. חרף תנאי השטח הקשים זכינו לשירות אישי, מתעניין ויעיל. גם לאחר מכן, כשהתחלנו את תהליך הלבטים בנוגע ל"מה קונים הביתה לקראת שבועות", הוצמדה אלינו יועצת אישית, מומחית נמבר וואן למדעי הפחמימות שעזרה לנו בתהליך קבלת החלטות לא קלות בכלל.

השורה התחתונה: אהבנו מאוד את ארוחת הבוקר והיא ענתה על כל הציפיות. לבד מהאווירה החיובית והשוקקת, אהבנו את צורת ההגשה המושקעת והיצירתית, אך בעיקר את הקונספט החורג מארוחת הבוקר המכונה "ישראלית". אחרי יותר מדי סלטי טונה, קוביות פטה/בולגרית וטפנד זיתים - כוכביה הפופולריים והשכיחים ביותר של הארוחה הישראלית, הרגשנו שאנחנו צריכים שינוי. זו של מאפיית לחמים היתה כל מה שחיפשנו: מצד אחד מגרה את העין ואת שאר החושים, מצד שני עשירה מאוד במרכיביה, נדיבה בכמות ובעיקר משביעה, מצד שלישי מקורית, יצירתית וטעימה מאוד ומצד רביעי וחשוב לא פחות, ידידותית מאוד לכיס.בראנץ' זוגי שהותיר אותנו הלומי מזון וכנועים, בתוספת שתי כוסות מיץ טבעי, גבה מאיתנו 94 שקלים, וזו היתה אחת הפעמים הבודדות בהן הוצאנו אותם בשמחה.לחמים - כל הפרטים

*#