${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בבויה: האוכל מצוין, השירות פחות

הארוחה הטובה, האווירה הנעימה והקרבה לים בהחלט נותנים למסעדת בויה יתרון משמעותי. רק חבל שהשירות קר ומנוכר

תגובות

הדיל: אם אתם עומדים להפוך ממש בקרוב להורים, נמצאים בחודשי ההריון האחרונים ובהכנות האיבזוריות האחרונות לקראת הדייר החדש, מומולץ וכדאי לכם להגיע לנמל תל-אביב. שם על הדק, לאורך כמעט כל שעות היום, תוכלו ללמוד מקרוב, להכיר ולהתרשם מהדגמים השונים של עגלות, אמבטיות, מנשאים וטיולונים. ככה זה כאשר שמש נעימה של תחילת הקיץ, משטח עץ נוח להליכה וקירבה מרעננת לים, חוברים להם יחדיו ומהווים מצע אידיאלי לטיול מרגיע עם הקטן או הקטנה.

בויה - כרטיס ביקורלאחר שפתחנו את כל החלונות בבית, התחננו בפני הבריזה שתבוא לבקר- אפילו לסיבוב קצר, אך נעננו בהתעלמות מוחלטת, התייאשנו והחלטנו שאם היא לא באה אלינו, נבוא אנחנו לכבודה.כך מצאנו את עצמנו יושבים בבויה, מתרשמים עמוקות מדגמים, חד, דו ואפילו תלת מושביים של עגלות מתוחכמות, מתקנאים בכל אלו שמחליקים בקלות על רולר בליידס, מתחטבים על אופניים או רצים להנאתם לאורך קו הים. אחרי שעברנו מפרגון לקנאה ומשם לרעב עז, התפנינו להביט בתפריט המציע באמצע השבוע ארוחות בוקר עסקיות במחירים מוזלים. כך למשל ארוחת בוקר קלאסית עם ביצים ושתי תוספות לבחירה, סלסלת מאפים, ממרחים, סלט ושתייה קרה וחמה עולה באמצע השבוע 48 שקלים, ובסופי שבוע 68 שקלים. ההרכב זהה וגם בסופ"ש כוללות כל הארוחות מיץ ושתייה חמה או קוקטייל של בוקר, אך הים עצמו בשישי-שבת, כנראה יקר הרבה יותר.ארוחת שקשוקה (54 שקלים/ 68 בסופ"ש) כוללת שקשוקה עם מוצרלה או פפרוני, סלסלת מאפים, ממרחים וסלט, ולאוהבי הגבינה מוצעת ארוחת קרוק מאדם (58 שקלים/ 72 בסופ"ש) המורכבת מטוסט עם גבינת אמנטל וביצי עין בתוספת שינקין או סלמון מעושן, לצד סלט ירקות. לשומרי הגזרה מיועדת ארוחת ה"בוקר בריאות" (56 שקלים' 68 בסופ"ש) הכוללת חביתת חלבונים עם תרד וגבינה בולגרית רזה, סלט ירקות, טונה במים, יוגורט עיזים וגם שלוש (!) פרוסות של לחם שיפון. זאת שנראתה לנו מגרה מכולן ומוגשת באמצע השבוע בלבד היא שקשוקת תרד (54 שקלים) עם גבינת צאן או קציץ טלה (כך לפי התפריט) עם סלסלת מאפים, ממרחים וסלט.אז הלכנו עליה בגרסת קציץ הטלה ולקחנו גם ארוחת בוקר קלאסית, כדי שחלילה לא נישאר רעבים.השעה: בימים א'-ה' מוגשות ארוחות הבוקר כולן בין השעות 9:00-12:00, כאשר הקלאסית ממשיכה עד השעה 13:00. בסופי השבוע מוגשות כל הארוחות עד השעה 13:00.החברה: לבויה הגענו באמצע השבוע. השמש היתה עדינה והקרבה לים זיכתה אותנו בבריזה נעימה שמייד שאבה אותנו לאווירת חופש וכיף. מימין ומשמאל היו אמהות צעירות, יפות ואופנתיות שהגיעו על עגלותיהן וחברותיהן, וויברס נאות ומטופחות וגם זוגות רומנטיים שהבריזו מהעבודה כי במזג האוויר המוצלח עליו נפלנו, טיול רומנטי ליד הים הוא בגדר מצווה.הבדלים בין המחירים בימות השבוע. בויה (צילום: יעל רייף)השתייה: בין מיץ תפוזים, לימונדה ואשכולית אדומה- אף אחד מהם לא נסחטים במקום, בחרנו באופצייה האחרונה שהגיעה בצבע זרחני ובטעם צורם במיוחד.הקפה: קפוצ'ינו של המותג bristot היה מוצלח מאוד והתאפיין בטעם מוקה עדין וארומה אגוזית. הוא צלח גם את גרסת הסויה וגם את גרסת החלב.

הלחם: כששאלנו את המלצרית אילו מאפים ולחמים כוללת הסלסלה, נמנו בפנינו לחם דגנים, לחמניות מקמח מלא, לחמניות מקמח לבן וגם לחם מקמח מלא. ואנחנו צקצקנו בשפתיים ועברנו לכוננות ספיגה. בפועל קיבלנו סלסלה עם לחם בהיר וסתמי עם תפזורת דגנים פה ושם, ורק כשהבענו מחאה קיבלנו צלחת נוספת ובה לחמניות טעימות מאוד, רכות, אווריריות ומתקתקות מקמח לבן וגם לחמניות כהות שנראו בריאות, אך טעמן היה מוזר ולא ידידותי לחיך.הממרחים: בפנכות קטנטנות שתוכן הספיק לשתי כפיות וקצת הוגשו הממרחים. סלט טונה עם הרבה בצל, מלפפון חמוץ ועירית היה טעים. כמות המיונז היתה מדוייקת והטונה שמרה על צלם אנוש ולא נטחנה עד אשר פרחה נשמתה. קוביות קטנטנות של גבינת פטה רכה אך לא מספיק שמנה ולכן גם לא מספיק מעודנת, הוגשו כשמסביבן שמן זית, מעט אורגנו ופרוסת פלפל אדום קלוי, והקוטג' היה קוטג'- בנאלי טעים וחסר יצירתיות. אוכל מצויין ואווירה נעימה. ארוחת בוקר בבויה (צילום: יעל רייף)עוד הזמנו טאפס בוקר של פלפל קלוי עם גבינת המאירי (בתוספת 9 שקלים) שהגיע בצלוחית בינונית עמוסה בפלפלים אדומים וכתומים שנקלו כהלכה ותובלו במעט רוזמרין, כשעליהן תלולית טעימה מאוד של גבינת צאן גסה ומעניינת במרקמה. דווקא החמאה- זאת שבקלות אמורה לעבור את מבחן הטעם, התגלתה כמשהו מאוד לא טעים עם ארומה מרגרינתית מובהקת וצבע מחשיד. עוד היו שם זיתים מרירים שזכו למחמאות "טעים" ו"מצויין", וגם מרקחת חבושים נהדרת, מרמלדית במרקמה ולא יותר מדי מתוקה. הביצים: אומלט שהזמנו בתוספת גבינת עיזים ובצל הגיע כחביתה שטוחה, חסרת אווריריות, נפח או עניין. הטעם היה בסדר גמור, אך גבינת העיזים הוספה במשורה, מאוד במשורה והיתה כמעט בלתי מורגשת בטעמה או במרקמה.שקשוקת התרד לעומת זאת התגלתה כתענוג אמיתי. בניגוד לאלו המכונות "שקשוקת תרד" ומגיעות עם מדגם מזערי של תרד והמון שמנת, גבינות או רביכה המסוות את העדר הכוכב האמיתי של המנה, זו של בויה מגיעה גאה, צבועה בירוק עז, ונטולה כל רמז לשמנת או גבינה. על שום פרוס שטוגן מעט עד שטעמו נפתח הונחה כמות יפה של תרד יפה וטרי, מעט קוביות עגבנייה, שתי ביצים כתמות ומלאות טעם שבושלו בדיוק רב והיו רכות מבפנים אך יציבות, מעט צ'ילי וכמות מכובדת של בשר טלה קצוץ, שמנמנן ואיכותי. למעשה, נכון יהיה להגיד שמדובר בתבשיל נהדר עז טעם ומשביע, מאפשר בשקשוקה חלבית לעדיני החיך. דוז פואה על התעוזה והביצוע המושלם.   

הסלט: טרי, קייצי מאוד, לימוני ומתובל כהלכה היה הסלט שהוגש בצלוחית נאה בגודלה. היו שם מלפפון פריך, עגבנייה, פטרוזיליה וזיתים שחורים. כולם היו טריים וטעימים.  השירות: לצערנו הרב דווקא הוא התגלה כחוליה החלשה. ראשון להרגיז היה יחס מתנשא וחסר סבלנות של חלק מהמלצרים. כך למשל, בקשה שגרתית לחמם מעט את הלחמים נענתה ב"אני אשתדל" קצר וקר. ואנחנו לא ידענו שבשביל לחם חמים נצטרך להתחנן. האוכל הגיע טיפין טיפין ולא בבת אחת, וכך מצאנו עצמנו תולים יהבנו ורעבוננו בלחמניה עם ריבה עד להגעת האוכל האמיתי.בשלב הקפה ביקשה זו שרגישה לחלב, לקבל את הקפוצ'ינו שלה על בסיס חלב סויה. כבר כשהגיע לשולחן חשדה שמישהו שם בבר התבלבל, אבל גם כשווידאה פעם ופעמיים עם המלצרית, נענתה שהכל בסדר ושאין בו בדל של חלב. טעימה ראשונה, שנייה ושלישית גילתה שלמרות כל ההבטחות, מדובר באויבה המושבע- חלב פרה. טוב היו עושים המלצרים אם במקום לתת שירות קר ומנוכר "על אוטומט", היו מקדישים למטופליהם ולו רק קצת יותר תשומת לב או עניין. השורה התחתונה: האוכל מצויין, האווירה נעימה והקרבה לים הופכת אוטומאטית את נפש האדם לרגועה במיוחד. מלבד פאשלת השירות, נהננו מאוד מהחוויה (כמעט) בשלמותה וגם מהמחיר ההגיוני והמשתלם. עד כאן אנחנו ממליצים בחום. אך להגיע בסוף שבוע, לקבל את אותה ארוחה בדיוק ולשלם 20 שקלים יותר? זו כבר נראית לנו גזילה בלתי מוצדקת, לאור היום.

בויה - כרטיס ביקור

*#