טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בסרגוס: עסקה יקרה אך משתלמת

לא פחות מ-66 שקלים נדרשים כדי לזכות בחוויית ארוחת הבוקר בסרגוס. אבל כשמביאים בחשבון את הפריטטה התפוחה והגאה, את הבליני שעושה נעים בראש ואת מגוון הלחמים העשיר - מדובר בהשקעה כדאית

תגובות

הדיל: אנחנו לא נוהגים לבלות במתחם יד חרוצים שבתל אביב. לא מדובר ברתיעה שמקורה ביותר מדי מקרי דקירה שהתרחשו באזור והגיעו לחדשות, גם לא בבעיות החנייה. זה אנחנו, טעמנו המוזיקלי ובעיקר הסלידה ממקומות צפופים ורועשים. ואולי פשוט הזדקנו תחת אפינו בשנה האחרונה, ואנחנו אפילו לא מרגישים. זו כנראה הסיבה שטרם יצא לנו להיתקל בסרגוס - מוסד ידוע הפתוח מסביב לשעון ומהווה מזור פחמימתי ובשרי לציבור הבליינים הלוקים במאנצ'יז עצבני, ובשעות בהן זורחת השמש מאכיל גם את עובדי הסביבה. לאחר ששמענו המלצות חמות על ההמבורגר המהולל מפי חברה בעלת בלוטות טעם מפותחות העובדת באיזור (שהרי אנשי המאנצ'יז פחות אמינים עקב אחוז אלכוהול גבוה בדמם המשולב עם רעב מסוכן), החלטנו לבדוק האם גם באגף ארוחות הבוקר- ללא ספק הארוחה החשובה ביותר ביום, יש על מה לדבר.סרגוס - כל הפרטיםלארוחת הבראנץ' הגענו בשישי בצהריים וישר הוזנקנו אסוציאטיבית לסרט "בוקר טוב ויאטנם". קחו שילוב של רהיטים מעץ כהה, מוטות וחיפויים מזהב, תריסים, תאי ישיבה, ספות עור, תאורה צהובה הרבה יותר מדי מראות - הוסיפו לכל הזהוב שחור הזה כיד דימיונכם הפורה, למשל עצי דקל מלאכותיים ומאווררי תקרה - והרי לכם הצצה היסטורית לצורת הבילוי המקובלת בחופשה של חיילי צבא ארה"ב בויאטנם.

התפריט לעומת זאת, היה מרענן, מהוגן וחובק עולם. מחירן של ארוחות הבראנץ' הוא 66 שקלים והן כוללות סלסלת מאפים ולחמים, סלט ירקות, גבינות, ממרחים שתייה קלה/ קוקטייל וקפה. הבנאלית ביותר היא על טהרת הביצים לבחירה. יש גם ארוחת בוקר אנגלית עם ביצים, נקניקיות ותפוחי אדמה (תוספת בייקון תייקר את הארוחה בתשעה שקלים), ופריטטה איטלקית עם תפוח אדמה, עגבניות קלויות, פטריות, תרד ובצל. למעודנים מוצעת ארוחה על טהרת אומלט שרימפס עם רוטב סרטנים או סלמון קייק'ס - מעיין קציצות סלמון עם סלט עלים ויוגורט עיזים מתובל.  ביצי בנדיקט גם הן לא נעדרות מהתפריט ומוגשות בגרסאת הסרגוס עם בייקון, עגבניות בגריל ורוטב הולנדייז. רעבים מתמיד הלכנו על אומלט עם שרימפס ופריטטה איטלקית.שירות מחוייך, קשוב ונהדר. סרגוס    (צילום: יעל רייף)השעה: הבראנץ' מוגש בימי שישי בין השעות 8:00-17:00 ובשבת בין 8:00-12:00. ארוחות הבוקר דומות בהרכבן לבראנץ' אך מפנקות פחות באגף המאפים, והן מוגשות בימים א'-ה' בין השעות 8:00-12:00.

החברה: משתנה לאורך כל שעות היממה. אנחנו זכינו לייצוג אקלקטי למדי. לצד לאנשים מהוגנים שהגיעו עם אורחיהם מחו"ל, התכרבלו זוגות מאוהבים וגם משפחות צעירות על עגלותיהן. 

השתייה: מבין לימונדה, מיץ אשכוליות ומיץ תפוזים - אף אחד מהם לא נסחט במקום - בחרנו באחרון שהיה אמנם בסדרי בטעמו אך סמיך ותעשייתי מדי במרקמו. עוד התפנקנו בבליני, קוקטייל אלכוהולי המורכב ממבעבע כלשהו ומיץ אפרסקים. הטעם היה מצויין, אך לאותו אפרסק מבעבע נעשה עוול גדול כשהגישו אותו בטמפרטורת החדר שהיתה חמימה למדי במחצית היום.

הקפה: קפוצ'ינו של חברת Mauro  היה טעים והוקצף כהלכה. זאת שצורכת את החלב שלה מחיית הסויה ולא מפרה, הצטערה שבסרגוס מוצר כה בסיסי הוא לא חלק מהמצאי.גם יופי, גם טעם. ארוחת בוקר בסרגוס      (צילום: יעל רייף)

הלחם: סלסלת הלחמים מקש הגיעה כשהיא גדושה במיני פחמימות מגרות למדי. לחמניות חלב בהירות במרקם אוורירי וטעם חלבי עם רמזים עדינים לחמאה היו כל מה שאדם שפוי צריך כדי לפתוח את הבוקר. לחם כהה עם דגנים היה יכול להיות מהנה הרבה יותר, לו הוגש בטמפרטורת החדר או לאחר חימום קל. בזו הנוכחית והקרירה הוא היה כמעט בלתי ניתן למאכל. עוד היו במאגר המשמח הזה מאפים שבלוליים במילוי קקאו וגם קינמון וחלה עם קרם שקדים חלומית שהרגישה כמו בריוש מהזן החמאתי ביותר, במילוי קרם שקדי, מרציפני כמעט. גדושה ככל שתהיה, סיימנו את תכולתה בלי להניד עפעף וביקשנו סיבוב נוסף. כך זכינו לטעום גם מאפה נפלא במילוי שוקולד נוטלה ואגוזים. מצ"ב ח.ח על המבחר הנאה, המפנק והמגוון.

הממרחים: הם הוגשו לכל אחד מהסועדים בפנכות נפרדות ולא כפי שאנחנו מאוד לא אוהבים, לאמצע השולחן. גבינת פטה שמנמנה וטובה מהסוג שלא רק נראה איכותי, אלא גם מקיים היטב את ההבטחה, הוגשה כשמעליה זעתר ושמן זית טעים. סלט טונה חרג לטובה מהבנאל, עורבב עם עגבניות לחות, פטרוזליה ומינימום מיונז והיה טעים במיוחד. גם סלט הביצים המשיך את המסורת הטעימה עם מיונז, חרדל וחתיכות גדולות של ביצים. גבינת שמנת מעוטרת בעירית היתה רגילה, אך טעימה, חלקה ועדינה במרקמה. הזיתים היוו את רגע האכזבה הראשון; גרגירי חרדל ומיני תבלינים עזים הרכיבו את התיבול התוקפני והתוצאה היתה חריפה, כועסת ומלוחה. מזל שיכולנו להתנחם בקונפיטורת תפוחים קרמלית וטעימה מאוד.   

הביצים: באיטליה, כשמזמינים פריטטה, מקבלים את אותה חביתה תפוחה ומועשרת הממולאת במבחר כמעט אין סופי של ירקות, גבינות ונקניקים, ומהווה ארוחה שלמה. בישראל, כשמזמינים פריטטה, מקבלים בדרך כלל חביתה בדיוק כמו בבית, אבל עם תוספת ירקות. לא כך במקרה הנ"ל. הפריטטה של סרגוס מזכירה לכולם בגאון את מאיפה היא באה במקור, ועושה זאת בהצלחה. היא הגיעה לשולחן תפוחה ושחומה ותפסה חלק נכבד מהצלחת בקוטרה. בקצוות היא היתה שרופה מעט ופריכה ונראה שטוגנה בלא מעט שמן בשביל להגיע למצבה המושלם. בתוכה היו פרוסות רכות של תפוחי אדמה, מעט עגבניה שנקלתה קודם לכן בגריל ותרד טרי חתוך בגסות. כל אלו נתנו לה אופי, יופי, טעם נפלא ונפח, ויצרו מנה עשירה ומשביעה.אומלט השרימפס היה גם הוא עשוי היטב: פריך, אוורירי במרקמו ושחום. הוא קופל לשניים ובאמצע הוטמן בצל מטוגן וכמות מידגמית של שרימפס חתוך לחתיכות מידגמיות עוד יותר. הטעם היה נפלא, ובאמת מדי פעם נתקלנו בחתיכה של שריפס, אבל לקרוא למנה "אומלט שרימפס" זו הפרזה. רוטב הסרטנים, היה אמנם טעים, אך לא הזכיר במאום את החיה שעל שמה נקרא, ודמה יותר למיונז שעורבב עם חזרת. על סעיף זה ועל חסכנות מוגזמת בכמות השרימפס הוכרזה המנה כהחמצה. 

הסלט: היו בו עגבנייה, מלפפון, גזר, בצל, והוא תובל בשמן, מלח והרבה פלפל שחור. כל הירקות היו טריים והרכיבו סלט פריך ומוצלח.

השירות: לתפארת מדינת ישראל. מתחילתה של הארוחה ועד סופה נהננו משירות, יעיל, מחוייך, קשוב ונהדר.

השורה התחתונה: 66 שקלים הם מחיר גבוה מהממוצע לארוחת בוקר, ורחוקים שנות אור מלהיות שווים לכל כיס. אך אם לוקחים בחשבון את הערך המוסף הפחמימתי שמגיע בסלסלה מפנקת במיוחד, את האלכוהול הנכלל בדיל הארוחה ואת העובדה שמדובר בארוחה עשירה ומשביעה עוד שעות לאחר אכילתה, מגיעים למסקנה שהתמורה במקרה הנ"ל שווה את האגרה.סרגוס - כל הפרטים

*#