טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בחנדל'ה: סעודה עגומה בגבעת ח"ן

הציפיות היו גבוהות ממש כמו האכזבה: ממרחים קרים שחיכו זמן רב, לחמניה בלי אופי, ביצים עם מרקם קמחי וסלט עייף. חנדל'ה היא לא מה שציפיתם

תגובות

הדיל: אחת מהחברות ידועה בבראנצ'ים המושקעים שהיא מניבה תחת ידייה הכישרוניות. פעם אלו ג'חנונים שזופים היטב עם עגבניות שרוסקו ביד אחת אחת וטחינה אלוהית, פעם אלו פריטטות שמנמנות גוף עם כרובית ותפוחי אדמה ופעם, רחמנא ליצלן, אלו דגים כבושים, תלוליות גבינת שמנת והר של בצל. כל אלו, מסתבר, היו רק הסיפתח, כי הבראנץ' האחרון הוכתר כשווה מכולם בזכות שקשוקה ירוקה על טהרת תרד טרי שנקצץ דק דק, בושל עם שמנת וגבינת קשקבל ושימש בסיס מעודן במיוחד לביצים שבושלו עד ריכוך ראשוני כך שהחלמון היה יציב, אך כנוע ורך. כשסיימו כולם לצקצק בשפתיים והתחננו למתכון, הצטנעה אשת הבראנצ'ים, הודתה שזו בכלל לא היא היצירתית, אלה שפשוט עקבה במדוייק אחרי המתכון המנצח של מסעדת חנדל'ה שבגבעת חן הידועה בשקשוקת התרד שלה. פייר, הסתקרנו, כי לשילוב של תרד, שמנת וגבינה משובחת יש אפקט ממכר. המתנו יומיים בשביל הנימוס ובסופם מיהרנו אל אותה חנדלה מבטיחה, כדי לבקר את האבטיפוס של השקשוקה האהובה. חנדל'ה - כל הפרטיםהמסעדה מממוקמת בשטח פתוח שפעם היה לול, מוקפת חממות פרחים צבעוניים ומשמחים ומחולקת לשני חללי ישיבה, פנימי וכפרי בעיצובו, וחיצוני במרפסת עץ מקורה.בתפריט הבוקר שמונה ארוחות, כולן מלבד "בוקר של ילדים" (35 שקלים) הכוללת ביצה, גבינות, ריבה סלט, לחם ושתיה קלה ו"בוקר צרפתי" (20 שקלים) הכוללת מאפה, חמאה ריבה וקפה, מוגשות עם מיץ טבעי וספל קפה. הקלאסית (52 שקלים) כוללת שתי ביצים, גבינות, ממרחים, סלט ירקות ולחם. יש שקשוקה רגילה (54 שקלים) או כזאת עם תרד המוקרמת בגבינת קשקבל (59 שקלים), שתיהן מגיעות עם  ממרחים, סלט ירקות ולחם. ארוחות קלילות יותר הן ה"בוקר בריאות" (42 שקלים) עם יוגורט עיזים, גרנולה ופירות. ו"בוקר של כפר" (42 שקלים) עם סלט ירקות, גבינת שמנת עיזים ולחם. לאוהבי המתוק יש פנקייקס (40 שקלים) ברוטב מייפל. אנחנו הלכנו על שקשוקת התרד רבת המוניטין.       

השעה: ארוחת הבוקר מוגשת לאורך כל שעות פעילות המקום.

החברה: בעיקר סביבתית וקבועה. ברקע נרשמו פגישות משפחתיות ופגישות עסקים קלילות.

השתייה: מבין מיץ תפוזים וגזר - שניהם נסחטים במקום, בחרנו באחרון. הוא הגיע לשולחננו מחולק לשלושה מרקמים שונים, מכך הסקנו שהוא נסחט טרם זמננו ולא במעמד ההזמנה. צדקנו, החזרנו למטבח ובמקמו קיבלנו אחד חדש שנסחט לבקשתנו המודגשת בעת ההזמנה והיה טרי ומצויין.

הקפה: קפוצי'נו מתערובת הבית היה מוצלח אך עדין מדי בטעמו. חיזוק של מנת אספרסו הפך אותו למהנה הרבה יותר. ביצים במרקם יציקתי וקמחי. חנדל'ה                              (צילום: יעל רייף)

הלחם: ארוחת הבוקר מגיעה עם לחמניה אחת לבחירה, כזאת מקמח לבן או כהה עם דגנים, בחרנו באחרונה שהתגלתה כלחמניה מהזן הכי פשוט שיש, נטולת ארומה, מחמצת או טעם, מעוטרת בדוגמית דגנים וקפואה לחלוטין מבפנים. גם סיבוב נוסף בתנור עד להפשרתה המוחלטת לא היטיב עם טעמה או הפך אותה לאכילה יותר.

הממרחים:  בתוך כלי מעץ הגיעו ארבע פנכות קטנטנות ובתוכן כמות מדגמית של ממרחים. הבעיה היתה שכולם הונחו בפנכות מבעוד מועד והוכנסו יחד איתן למקרר, כך שהתוצאה היתה ממרחים נוקשים וצוננים בטמפרטורה שאינה נעימה לחיך. כך מצאנו את עצמנו אוכלים סלט טונה קר עם קוביות גמבה, מלפפון חמוץ והמון מלח ומיונז, במרקם של פרפה. גבינת שמנת עם שמיר היתה דווקא טובה, נעימה וחלקה במרקמה, אך גם היא כשאר אחיה הממרחים הקפיאה את הפה. טפנד הזיתים השחורים הוכן, כך יכולנו להישבע, מזיתים נטולי חרצנים מהזן הכי פשוט שיש אשר נטחנו במג'ימיקס בצורה חפיפניקית והוגשו קרירים, נטולי טעם ומלאים בחתיכות גדולות עליהן הלהב דילג. הממרח המוצלח ביותר היה מטבל חצילים על בסיס גבינה, עם שום, מיץ לימון, מעט גמבה ועירית. טעם קליית החצילים וארומה מעושנת הסתדרו נפלא עם הגבינה המעודנת והתיבול העדין, ויצרו יופי של ממרח. את הריבה שהובטחה בתפריט לא קיבלנו בשום שלב.

הביצים: יש מקרים שדווקא כן כדאי להסתכל על הקנקן ובמקרה של שקשוקת התרד, הקנקן היה מאתגר במיוחד. במחבת ברזל הגיע משהו בצבע לא ברור ובמרקם עומד במיוחד, מעליו הוקרמה כמות אימתנית של גבינה בשכבה עבה. הזזנו ימינה, הזזנו שמאלה, אך נאדה. שום דבר לא זז. ביקענו את כיפת הברזל המוקרמת שהתגלתה כגבינת קשקבל מאוד לא טעימה, כדי להגיע לליבת התבשיל, אך הטעם הקמחי היה כה חזק עד כי מייד התחרטנו על המעשה. ניסיון לא מוצלח של הטבח  להכין רביכה הסתיים במרקם יציקתי וקמחי, אשר בבסיסו שתי ביצים נאות לגמרי וטעם מינורי ובלתי מורגש של תרד. גרבר מגישים לתינוקות עד גיל שנה וחצי כי הם עדיין לא יכולים להתלונן, אבל מה אנחנו חטאנו לעניין?

הסלט: המלפפון היה טרי ופריך, העגבניה לעומתו נראתה מעוכה, עייפה ונחתכה לחתיכות לא מזמינות. מלבד רבע לימון שניצב באמצע הצלחת שום תיבול לא היה שם, וחבל.

השירות: מלצר סימפטי במיוחד בשם שמוליק הציל לנו את המורל. הוא היה חביב, קשוב, עירני ובעיקר מאוד יעיל וחייכני. התאהבנו ורצינו לייבא אותו לתל- אביב כדי שילמד את כולם לחייך ככה, אבל הבחור העדיף את השרון.

השורה התחתונה: עשו את החשבון בעצמכם, 59 שקלים עבור ארוחה שהדברים היחידים שאכילים בה הם שני ממרחים, קפה ומיץ גזר + נוף יפה הנשקף מהסביבה? יותר משהצטערנו על הארנק שנפרד מכמעט 60 שקלים, התביישנו בשביל הטבח שהוציא ארוחה עגומה שכזו תחת ידיו.

» משפחה במסעדה - האם כדאי להביא את הילדים לחנדל'ה?» חנדל'ה - כל הפרטים

*#