${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בטורקיז: מושקעת ומרגיזה

היא אמנם עולה 72 שקלים אבל תספק בקלות שני סועדים רעבים. המיץ, הקפה והסלט אכזבו אבל החביתות והלחמים שימחו. חזרנו מבוקר בטורקיז ברגשות מעורבים

תגובות

הדיל: אחד מסימני הקיץ המתקרב, הוא התיירים שחוזרים לרחובות. כבר עכשיו טיול בנווה צדק יחשוף את המבקר למבחר שפות, ביגוד אלגנטי ונימוס אירופאי זר. כשהימים יהפכו חמים וארוכים יותר, תגיע גם תיירות מארצות הקור (קנדה), מארצות החום (אירופה) ומארצו של הדוד סם. אתם כמארחים טובים תרצו לחשוף את התייר למיטב המסעדות ובתי הקפה שמוכרים אותנו בצורה מרשימה. לאחר שהכתרנו את דלאל ואורנה ואלה כמצטיינות למשימה וכדי לגוון את ההיצע, הגענו למסעדת טורקיז שבמתחם סי אנד סאן. שם, אמרו לנו, תמצאו את השילוב בין ים, חברה נעימה ואוכל טוב. ארוחות בוקר - להמלצות נוספות

הדבר הראשון שגרם לנו לכסות את עיננו בהדחקה היא בחירה אמנותית מעליבה ורחוקה מלהיות פוליטיקלי קורקט של בעלי חנות התכשיטים שבכניסה למתחם. בחלון הראווה עתיר הנוצצים מוקמה קופסאת עץ ובתוכה מקופלת בתנוחת חצי שכיבה, בובת אישה בלונדינית בלבוש תחרה מינימאלי, שעל פרקי ידיה ורגליה שעונים ותכשיטים. חיש מהר נמלטנו מזרועות המפגע הרגשי הישר לזרועות טורקיז היפה, תוהים למה בדיוק התכוון המשורר.תפריט הבוקר עשיר ומגוון. לצד ארוחת הבוקר הקלאסית (64 שקלים), מוצעות מנות יצירתיות כפריטטה עם שרימפס ופלפלים (72 שקלים) או חביתת ירק (עיג'ה) עם עשבי תיבול (64 שקלים). שלושתן מוגשות עם סלט, ממרחים, מאזטים סלסלת לחמים, שתייה קרה ושתייה חמה. יש גם שקשוקה (64 שקלים) עם סלט, לחם ושתייה קרה וחמה וסלט ירקות קצוץ או אייסברג (62 שקלים) עם לחם ושתיה חמה וקרה, עבור המקפידים על גזרתם. עבור המתמכרים להנאות יש מגוון נאה של פחמימות בינהן ברוסקטה עם מוצרלה די בופאלו (62 שקלים) וראפ סלמון או ראפ סביח (54 שקלים). אלה מוגשים עם סלט, שתייה קרה וחמה. מנת מוזלי של יוגורט מחלב בופאלו, פירות ודבש, תעלה ביחד עם שתייה קרה וחמה, לא פחות מ- 52 שקלים. אנחנו בחרנו בפריטטת השרימפס המבטיחה ובחביתת העג'ה הירקרקה. האם זה המקום שימכור אותנו טוב לתיירים? טורקיז (צילום: יעל רייף)השעה: ארוחות הבוקר מוגשות כל יום בין השעות 8:30-12:00.

החברה: ההיצע האנושי, בדיוק כמו התפריט, מגוון להפליא: חלק השתייכו לערסיון העליון, אחרים דיברו אנגלית, היו משפחתיים, היו כאלה יפים ואופנתיים, נהנתניים ואסקפיסטים מתמיד.

השתייה: בחירה באופציה הבריאותית של מיץ תפוזים הנסחט במקום היתה גובה מאיתנו 10 שקלים נוספים על מחיר הארוחה הגבוה מלכתחילה. החלטנו ללכת עם הזרם ומתוך מבחר של לימונדה, מיץ תפוזים, מיץ אשכוליות ומיץ עגבניות, שאף אחד מהם לא נסחט במקום, איתגרנו את עצמנו עם מיץ עגבניות מתובל. טעימה ראשונה גילתה כי מי שאמון על המיצים לא ריחם בכל הקשור לפלפל החריף ולרוטב הוורצ'סטר. כשהפה עוד בוער החזרנו את מיץ התבערה ובמקומו קיבלנו מיץ אשכוליות חביב ועדין בטעמו, אך רחוק עדיין מהדבר האמיתי.

הקפה: קפוצ'ינו של המותג Mauro  עשה את העבודה, אך נעדר ארומה מעניינת או טעם מרגש.

הלחם: שלושה סוגי לחמים הוגשו בכלי פח. מקל לחם חצוי באלכסון שנראה כבגט אך היה רך יותר, אוורירי ומעודן, לחם כהה פרוס עבה וחמצמץ ולחם זיתים דחוס ומהנה. כולם היו מוצלחים וטעימים.

הממרחים: יפים וטריים על צלחת עם שישה שקעים. מגרה ומזמין מכולם היה הצזיקי שהתגלה כמעדן אמיתי. הוא היה  סמיך ושמן, עתיר שום, מלפפון פריך שהתפצח בפה ושמן זית משובח. טחינה מקושטת בשומשום היתה נהדרת, עמוקה בטעמה וניכר עליה שהוכנה מטחינה גולמית איכותית. כמות מרשימה של גרבדלקס מבריק חתוך לרצועות שקל ונוח לאכול היה נהדר, טרי, שמנמן ומתובל באופן מינורי שנתן את הבמה כולה לטעמו הטבעי. קוביות גדולות  של פטה עיזים מקושטת בקצח היו גם הן מוצלחות. טעם הצאן היה מעודן והמרקם הנעים העיד שהן נמצאות בשיא טריותן. את הרושם החיובי המשיכו רצועות פלפלים אדומים קלויים מרירים - מתוקים וריבת תותים טעימה ולא מאוד מתוקה. היחיד שפגם בציון "שאפו" היה סלט חצילים מרובב שטעמו הזכיר בליל טעמים לא מוצלח ולא מוכר. ממרחים טובים ובראשם הצזיקי והטחינה. טורקיז (צילום: יעל רייף)

הביצים: על צלחת עצומה הגיעו שתי מנות ביצים אימתניות בגודלן שהוכנו משלוש ביצים כל אחת. פריטטת השרימפס והפלפלים נראתה מצויין. היא היתה שזופה, תפוחה ושרופה מעט בשוליה- בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. כמות נדיבה מאוד של שרימפס ורדרד שולבה בבלילה, יחד עם פלפלפים אדומים קלויים ועשבי תיבול. התוצאה היתה בשרנית, עשירה, טעימה ובעיקר מאוד משביעה. די מהר סופקנו הכרזנו על כניעה. חביתת הירק המלכותית היתה כל מה שהאדם צריך בשביל להתרענן. כמות גדולה של נענע טרייה, פטרוזיליה ובצל מטוגן יצרו מרקם פריך וטעם ארומטי במיוחד, ומעט פלפל חריף הקפיץ את העיג'ה והוסיף עניין. היו אלה החביתות הטובות והמעניינות ביותר שאכלנו זה זמן רב.

הסלט: טרי, קצוץ כהלכה והכיל לבד מעגבניה-מלפפון-בצל, גם כרוב סגול, אך הטעם היה בנאלי וחסר עניין. אחרי המאזטים המוצלחים, ציפינו לקצת יותר יצירתיות באגף הירקות.

השירות: ללא ספק החלק הפחות מוצלח בארוחה. מלצר צעיר עם נזם וגישת נון שלנט הגיע לשולחן, זרק מלמול לא ברור, נמנע מקשר עין, נע ונד בחוסר סבלנות ובאופן כללי הפגין זלזול מרשים. בהתחלה זה הפליא, אחר כך נראה כאודישן לא מוצלח בבית ספר למשחק ובסוף גם הצליח להרגיז. כשמאסנו באותו מגלגל עיניים סדרתי ביקשנו לקרוא למנהלת המשמרת. או אז השתנה היחס מצידו פלאים וגובנו במלצרית נוספת, מנוכרת לא פחות מקודמה. כאן לא תמו תלאות השירות: את החשבון קיבלנו, מבלי שהזמנו או רמזנו, לקראת הביס האחרון של החביתה, אז גם הופתענו לגלות חיוב של 10 שקלים על תוספת טחינה שביקשנו, מבלי שהותרענו מראש על הקנס הצפוי. לאחר שהובהר העניין למלצרית, בוטל החיוב, אך אנחנו נשארנו עם טעם רע בפה. חביתת הירק המלכותית היתה כל מה שצריך בשביל להתרענן. טורקיז (צילום: יעל רייף)השורה התחתונה: 72 שקלים הוא מחיר כמעט שערורייתי לארוחת בוקר, אך אם מכניסים לשיקלול ההגיוני את חומרי הגלם האיכותיים, את ההיצע באגף הלחמים, המזטים והממרחים ואת היצירתיות והביצוע המוקפד, ומוסיפים את העובדה שמדובר בארוחה ענקית המספיקה בקלות לשני רעבים, מגיעים למסקנה כי מדובר בדיל משתלם למדי.  למרות החוויה הקולינרית החיובית, התוספת המכעיסה של 10 שקלים על מיץ תפוזים טרי, חייבת להיכחד. כמוהה גם השירות שהוא בלתי מתקבל על הדעת ויצליח בקלות להכעיס גם את הרגוע שבסועדים.

*#