טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר ברדיו רוסקו: השקעה בכל פרט וחצר מקסימה

סלסלת מאפים ולחמים מפנקת, טרייה ומרגשת, סלט עשיר, גדול ורענן, ביצים טובות וחצר מרגיעה בלב המולת העיר. ארוחת הבוקר ברדיו רוסקו קצרה שבחים

תגובות

הדיל: תמיד כשמוצאים מקום העונה להגדרה "פנינת חן בלב העיר", צצה ההתלבטות אם לפטפט על זה או לא. מצד אחד, מגיע לבעלי העסק. מצד שני, אם נספר זה עלול להיגמר. כבר נכוונו בעבר ממסעדות קסומות בעלות לב פועם ויצירתי, שביקורות משבחות הפילו עליהם עומס מבקרים שפגע בהן. מקומות שהפכו למכונות המנסות לעמוד בקצב, על חשבון האנושיות, האיכות וההקפדה על הפרטים. את אותה דילמה הרגשנו במקרה של מסעדת רדיו רוסקו שהותירה אותנו מבוסמי בצק ורווי נחת גם שעות ארוכות אחרי תום הארוחה.

על אף שהמסעדה נמצאת בליבו הסואן של רחוב אלנבי המפויח, לא קל למצוא אותה. היא נסתרת מהעין וממוקמת בחצר פנימית של בניין יפה. נכנסים אליה דרך גרם מדרגות המסומן בצניעות בשלט רטרו נאה. בסופו של גרם המדרגות הקצר נגלית החצר היפה, מנוקדת בעצי ירק, עציצים, שולחנות עץ, ספסלים וצבעוניות פסטלית מתונה. בתוך המסעדה יש גם בר, נברשת שנדליר ומגוון פינות ישיבה.

בתפריט הבוקר, מלבד מאפים טריים (4-14 שקלים) הנאפים מדי בוקר, בקונדיטוריה של המקום שנפתחה לאחרונה וקפה ומאפה (21 שקלים), יש ארוחת בוקר מלאה (48 שקלים) עם ביצים, סלט ירקות, סלסלת לחמים ומאפים, ממרחים ושתיה חמה וקרה. את הביצים אפשר לשדרג עם ירקות (4-8 שקלים) או תוספות בשריות (9 שקלים). ארוחות בוקר - להמלצות נוספות

מלבד דיל הבוקר יש גם שקשוקה רגילה או חריפה (36 שקלים) לה אפשר להוסיף נקניקיית טלה תוצרת בית (9 שקלים), המוגשת עם טחינה, לחם וסלט ירקות. ארוחה נוספת היא של מאפה בצק עלים (42 שקלים) במילוי גבינות, בשמל, רוטב הולנדייז, ביצה ואספרגוס, המוגש עם סלט ירקות. אוהבי המאזטים יוכלו להרכיב לעצמם ארוחה של צלוחיות קטנות עם גבינות או נקניקים (9-18 שקלים), פלפלים קלויים או סלט טונה (14 שקלים) וסלסלת לחם, מאפים חמאה וריבה (16 שקלים). יש גם מנות מתוקות כמו פרנץ' טוסט (38 שקלים) עם פירות ומייפל. אפשר גם להזמין קרם פרש או גרנולה (32 שקלים) עם יוגורט פירות וסילאן. אנחנו הלכנו על מאפה מאפה בצק העלים ועל ארוחת הבוקר המלאה.מרצפות מעוטרות וחצר עם עצי הדר שמעניקים רוגע. רדיו רוסקו (צילום: יעל רייף)השעה: ארוחת הבוקר מוגשת בימים ראשון עד שישי בין השעות 8:30-17:00 ובימי שבת בין השעות 8:30-13:00. בסופי שבוע מועשרת ארוחת הבוקר במאפים חגיגיים נוספים.החברה: היושבים היו בני גילאים שונים ויצרו אווירה נעימה, תרבותית ונטולת מניירות. המרחק הגדול בין השולחנות איפשר פרטיות. משהו במרצפות המעוטרות מפעם, עצי ההדר המצלים, זרי הפרחים הרעננים על כל שולחן והעוגות הטריות המוצגות על הדלפק, עושה משהו חיובי לחווית המשתמש.  השתייה: שתינו מיץ מאשכוליות אדומות הנסחטות במקום שנמזג לכוס גבוהה ונדיבה. טעמו הטרי והרענן הצביע על סחיטה שנתבצעה ממש כרגע ולא הותירה לאף ויטמין נתיב בריחה. חתיכות פרי וטמפרטורה צוננת הפכו את השתייה לטעימה במיוחד, מעוררת ומרווה.הקפה: המותג Diemme לא מאכזב אף פעם וכך גם במקרה הזה. הקפוצ'ינו היה מדוייק וחד בטעמו, הטמפרטורה מוצלחת וההקצפה סמיכה וראויה. הלחם: סלסלת הלחמים שהוגשה לנו בבוקר יום שישי היתה מהמפנקות והעשירות שידענו לאחרונה. היו בה מקלות לחם פריכים וממכרים זרועי שומשום; לחם לבן אוורירי ומתפצח; לחם שיפון פרוס לפרוסות עבות עם ארומה מתקתקה וקרום עבה; מאפה עלים מתקתק וטעים עם קינמון; מאפה זהה עם מילוי אגוזים שהיה מעט תפל ומאפה עם שוקולד מריר מצויין. חימום קצר היה משדרג את שלושתם והופך אותם לפציחים הרבה יותר. גולת הכותרת באגף המתוקים היו עוגות אקליר קטנות ויפות מראה שחתמו את הסלסלה המעטירה הזו. הם צופו בשוקולד מריר ומבריק והמילוי שלהן היה קצפתי מושחת ומענג. כשביקשנו תוספת נעננו בשמחה וסיימנו הלומי בצק ומרוצים עד הגג.תרפיה של טבילת לחם שיפון בשמן זית טוב עם עגבניות. רדיו רוסקו (צילום: יעל רייף)הממרחים: על פנכות א-סימטריות מקוריות השוברות את המראה המוכר לעייפה הוגשו הממרחים ונראו רעננים ומעוררי תיאבון. ראשון להידגם היה שמן זית משובח שבבסיסו עגבניות טריות מרוסקות. מעט מלח גס וטבילה עקבית של לחם השיפון, הפכו בשלב מסויים את העניין לתרפיה של ממש. טחינה כהה עם טעם עמוק ומרקם סמיך היתה מוצלחת מאד. הגבינה הלבנה והמעודנת התאימה להפליא לפרוסה עבה של לחם השיפון, לה שידכנו את זיתי הטאסוס והזיתים הירוקים הטעימים. רק ריבת האוכמניות היתה מרוכזת ומתוקה מדי.  הביצים והמאפה: חביתה ביתית שהגיעה בצלחת נפרדת רופדה מכל צדדיה בכמות נדיבה של שינקן טרי ורוד ורך, היתה טעימה ומעודנת וענתה במדויק על הציפיות. כשמאפה בצק העלים העגול הגיע לא יכולנו להישאר אדישים. הוא היה מעוצב למשעי וגילם הבטחה לשכבות פריכות רבות. המאפה נחצה לשניים, בבסיסו הונחה ביצת עין פוטוגנית וסביבה אספרגוס שנחלט קלות ונותר פריך ומלא טעם. שברנו את שכבות בצק העלים באמצות סכין, פיצחנו את החלמון שהציף את הכל ועברנו דרך גבינה מעודנת במליחותה שעד לפני רגע היתה קשה וכעת נמסה בהכנעה. אז גם התוודענו לרוטב ההולנדייז המעודן והחמאתי. השילוב בין פריכות הבצק לחלמון, להולנדייז ולגבינה, הותיר בנו רשמים עזים ודחף לחזור למקום במהרה. הסלט: סוף כל סוף סלט ראוי ששובר את המסגרת המוכרת של עגבנייה-מלפפון-שמן ולימון. בצלחת גדולה הוגש סלט עשיר וצבעוני שתובל בלימון ובשמן זית המשובח והכיל חוץ מעגבניות טריות ומלפפונים, גם קולורבי, פטריות בשרניות, גזר, צנון וחסה רעננה. הוא היה גדול, משביע, טרי ובעל טעם נהדר.השירות: לא מצאנו אפילו מילה אחת רעה על השירות. המלצרית היתה חייכנית, עירנית מתעניינת ויעילה. היא ענתה בסבלנות לכל שאלה וגרמה לנו להרגיש רצויים. מאפה טעים עם אספרגוס פריך, שחלמון מתפצח עליו. רדיו רוסקו (צילום: יעל רייף)השורה התחתונה: בקרב חברינו כבר הפצנו את הבשורה, עכשיו הגיע תורכם: ברדיו רוסקו תוכלו לאכול את אחת הארוחות הכייפיות והמשתלמות בתל אביב. רק חשוב שתשמרו על האווירה כמו שהיא. על אחריותכם.

*#