${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחת בוקר בבייקרי 29: הפריטטות שימחו, סלסלת הלחם פחות

המקום יפה, הפריטטות נהדרות, הסלט רענן, המיץ טרי והרווחים מוקדשים למלגות לחיילים משוחררים. האכזבה הבולטת: אם שמכם "בייקרי" הגיוני שתשקיעו קצת יותר בסלסלת המאפים

תגובות

הדיל: אחד המרגלים אותם אני מפעילה לגילוי מקומות חדשים ומשובחים לארוחת בוקר, הגיע לנקודת המפגש עם בשורה מרעישה: "מצאתי  את המקום המושלם עבורך, בייקרי 29. יש בו שוקולד, מאפים ולחמים והכי חשוב, הוא פועל למען מטרה טובה". בדיקה העלתה שאכן מדובר בשילוב מתוק של שוקולד ונתינה. מיזם של נטע קורין שעלתה לישראל אחרי 15 שנות קריירה מצליחה בוול סטריט. המקום שלה מורכב ממאפייה-בית קפה ומוגשים בו עוגיות, קינוחים ואוכל קל. 100% מהרווחים הולכים לתכנית "אימפקט" שמעניקה מלגות לימודים ללוחמים משוחררים.ארוחות בוקר - להמלצות נוספות

עיצוב הפנים מזכיר בייקרי אמריקאי קלאסי. על שולחן מרכזי וגדול מונחים לחמים, מאפי שמרים טבולים עד חציים בשוקולד, סינמונ'ס רול אמריקאים מסורתיים, קרואסונים, סקונס חמוציות, עוגות, מאפינס, בריוש, עוגיות שוקולד צ'יפס ועוגה מרשימה אחת המורכבת משכבת בראוניז שוקולד ושכבה של עוגת גבינה. כל אלו ארוזים בצורה מקסימה, עטופים בצלופן ומעוטרים במדבקות זהב. סכנה רבותי, סכנה.

תפריט הבוקר כולל מלבד המאפים (10-15 שקלים), שלוש ארוחות. הארוחה הקלילה היא "בוקר בייקרי" המורכבת מקפה ומאפה או כריך בוקר. הארוחות הרציניות יותר הן ה"בייקרי בראנץ" (45 שקלים) הכוללת שתי פריטטות, סלט, ממרחים, סלסלת לחמים, קפה ומיץ טבעי וארוחת ה"בוקר מאפים מפנק" (42 שקלים) שבה סלסלת מאפים, קפה ומיץ טבעי. לקחנו את שתיהן.נראה כמו בייקרי אמריקאי קלאסי. בייקרי 29 (צילום: יעל רייף)השעה: ארוחת הבוקר מוגשת בין הימים א'-ה' עד השעה 15:00 ובימי שישי עד השעה 14:00. המקום כשר וסגור בשבתות.החברה: ב-9:30 בבוקר המקום המה מבקרים שנמשכו לריח המאפים או נמלאו חשק למראה המרפסת שלוכדת את קרני השמש בזווית נעימה. אפשר לשבת במרפסת הצופה לרחוב יבנה, או במרפסת עץ עם אדניות ירק המשקיפה לרחוב אחד העם. החברה נעימה ומורכבת מבני גילאים שונים. חלקם מגיעים עם עיתון ואחרים עם הבעל, עם הכלב או עם לפטופ המחמד. השתייה: מבין מיץ גזר, תפוח (בתוספת 2 שקלים) ותפוזים,  שכולם נסחטים במקום, בחרנו בשני האחרונים שהוגשו בכוסות זכוכית אלגנטיות ועמוקות, בטמפרטורה צוננת ובשיא טבעיותם. הם היו מרווים, מחיים ומהנים, בזכות הטעם הנהדר וצורת ההגשה.הקפה: עוד לפני שטעמנו את הקפה, עצרנו רגע כדי להתבונן בספלים המעוצבים שהוסיפו לקפה של Mauro שיק בצלאלי-עיצובי. על צלחת עם שקערורית עמוקה במיוחד, הונח ספל אלגנטי במיוחד בעל ידית דמויית טבעת. גם הקפוצ'ינו היה מהנה ומדויק בטעמו.פריטטות חמודות בצורת פשטידה. בייקרי 29 (צילום: יעל רייף)הלחם: במפתיע קיבלנו סלסלה דלה ולא מרשימה במיוחד, עם ארוחת הבייקרי בראנץ' שהכילה שני סוגי לחמים: לחם דגנים וגרעיני שיפון ולחם לבן. שניהם היו פרוסים דק-דק. לצידם הונחו שתי עוגות בגודל ביס. האחת שוקולדית ומזכירה בטעמה עוגות יום הולדת והשנייה עוגיית גזר מתוקה. הלחמים היו טריים וטעימים, אך הטמפרטורה הקרירה בה הוגשו, כמו גם פריסתם הדקה, פגמו בהנאה. בסלסלה שהגיעה במסגרת ארוחת ה"בוקר מאפים מפנק" נוספו להיצע גם קרואסון חמאה מצוין, פריך ומופרד לפי הספר לעלים עלים; חתיכה קטנה של באגט עם שומשום, שחימום קצר יכול היה לעורר וגם לחמניית סקונ'ס דחוסה, פירורית, מתוקה-מלוחה וטעימה מאוד, עם חמוציות. לצד אלו הגיעו קונפיטורת תות קרמלית טעימה וחמאה. נראה שעבור  42 שקלים, אפשר לקבל סלסלה מפנקת ונדיבה יותר.

הממרחים: כמו שאר מרכיבי הארוחה, גם הכלים הקטנטנים בהם מוגשים הממרחים היו לבנים ואלגנטים במיוחד. הם הונחו בצלחת מלבנית ארוכה וכללו את קונפיטורת התות הטובה שפגשנו קודם, חמאה וסלט ביצים שהתגלה כאנמי ותפל. סלט טונה עם זאת היה טעים ומרענן בזכות כמות מזערית של מיונז, קוביות גמבה פריכות וגם מעט לימון כבוש שהוסיף טוויסט חיובי. הוגש גם טפנד זיתים שחורים ביתי, בעל מרקם מהנה שהיה מלוח יתר על המידה. שידכנו אותו לגבינת שמנת נהדרת, בעלת מרקם מחוספס וסמיכות מתונה שאינה חונקת את המשתמש ונהננו.הביצים: מתוך מבחר נאה שכלל בין היתר פריטטת כרובית, סלק, קישואים, גזר, סלמון ותפוח אדמה, בחרנו באחרונות. הן הגיעו לשולחן חמודות וסימטריות, פשטידתיות במראה ולא דמו במאום לפריטטה המסורתית. הפריטטה עם הסלמון היתה רכה, עתירת דג, גמבה ועירית וטעימה מאוד. זאת עם תפוחי האדמה היתה שזופה בזכות בצל מטוגן ותפוחי אדמה מושחמים שהוספו לתערובת, ומתקתקה יותר בטעמה. בשל צורת ההגשה והגודל הלא מסורתיים, החלטנו להתייחס אליהן כאל קישים קטנים וטעימים מאוד. הסלט: עגבנייה במצב טריות אופטימלי ומלפפון פריך יחד עם לימון ושמן, יצרו סלט מרענן וטעים.השירות: הגענו מוקדם בבוקר - המקום, שהיה בשלבי התעוררות והכנה אחרונים, תפקד ברוגע ובנעימים והמלצריות התגלו כחינניות ומסבירות פנים. בהתחלה הכל היה ממש בסדר, יעיל ומתוקתק. ככל שהלך המקום והתמלא, כך הפך השירות לאיטי ובשלב מסוים גם לבלתי זמין. החשבון שהוזמן הגיע לאחר יותר מדי זמן. את הכסף, לאחר עשר דקות נוספות של המתנה, בחרנו לקום ולנייד בעצמנו אל הקופה. חבל כי אותה המתנה אינסופית בצירוף מלצרים מתעלמים, השאירה טעם רע שהעיב על טעמה הטוב של הארוחה.השורה התחתונה: אוכל טעים ומהנה, אווירה נעימה ומקום מקסים. אולי משום כך, הליקויים היו בולטים כל כך. אם נשים בצד את המטרה הנעלה של המקום ואת הכוונות הטובות ונתייחס נקודתית לחוויה, שני שינויים צריכים להיעשות מיידית. ראשית יש להעשיר את סלסלת הלחמים כך שתצדיק את שם המקום "בייקרי" - במיוחד בארוחת ה"בוקר מאפים". שנית, לשפר מיידית את מערך השירות. רק אז נאמץ בשמחה את הבייקרי 29 המתוק והטעים הזה כקפה הבית שלנו. בייקרי 29 אחד העם 29 תל אביב

*#